Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
záhadné zvuky v motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
-sopťa- je teď offline  -sopťa-
0
PříspěvekZaslal: 30.9.2010 , 19:45   Citovat  

cau vsichni.Potreboval bych od vas poradit se svym novym problemem Smutný Pred casem mi dost cvakaly ventity a pri pridani plynu se z motoru ozyvalo jakoby chrasteni. Rikal jsem si, ze by to mohlo byt velkou vuli na vyfukovych ventilech. Ventily jsem seridil,cvakani se ztisilo ale ten silenej zvuk pri pridani plynu zustal. Je to takove neprijemne kovove chrasteni nebo skrabani popr. cvakani a dela to jen pri pridani plynu a za jizdy, kdyz plyn uberu tak ten zvuk prestane. Napadlo me jestli by to nemohla byt klikovka Bueee a nebo treba prevodovka kdyz mi to dela jen za jizdy.Projel jsem hafo prispevku, kde jsem narazil na par rad ale ani praskly svody,uvolnenej vyfuk nebo volny remeny to nejsou tak jen doufam ze to nebude ta klikovka KO Je to civic coupe 6.G motor D16Y7.Moc diky za rady OK
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
shaman23 je teď offline  shaman23
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.9.2010 , 20:00   Citovat  

nevibruje ti někde nějaká nedotažená matka nebo nemůže to dělat sání?

0
PříspěvekZaslal: 30.9.2010 , 20:12   Citovat  

ahoj,to sani me taky napadlo ale jeste jsem ho nijak nekontroloval..je to fakt takovej kovovej zvuk,ktery vychazi spis ze spodni casti motoru(mi prijde,preci jen je slyset za jizdy v kabine takze presne rict odkud je tezky)

shaman23 je teď offline  shaman23
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.9.2010 , 20:23   Citovat  

jestli je to kovovej zvuk zespoda tak je to klika, bohužel.. ale ještě počkej až napíše někdo zkušenější. každopádně mechanik by to měl poznat poslechem hned.

Cajz je teď offline  Cajz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 11:42   Citovat  

JJ mám stejný problém 100% klika čili její uložení- jsou tam vymlácená ložiska. Někteří tomu říkají šálky.Vyměn co nejřív at se ti nevymýlá vlozka válce. Jinak já s tím motorem najel fakt dost, budu dávat jinej. Ten muj uz je po smrti.

Jindra.Prelude je teď offline  Jindra.Prelude
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 12:57   Citovat  

přesně tohle sem měl u preluda 2.0 a byla to klika!!! ale než sme to zjistili tak se vyklepala vložka a na ojnici praskl šroub. tím pádem se ojnice sekla v bloku a udělala díru Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.10.2010 , 14:28   Citovat  

To seknutí mě teda zatim nepotkalo, ale muže se to stát právě pač klika je v uložení určitě uvolněná.

RIZ3K9 je teď offline  RIZ3K9
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2010 , 0:11   Citovat  

Kolik má motor najeto? Honda

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 2.10.2010 , 18:14   Citovat  

cau kluci moc diky za odpovedi..bal jsem se ze to bude ta klikovka Smutný ..a nemuze to preci jen byt ta prevodovka? kdyz to dela jen za jizdy a kdyz pridam na miste tak neni nic slyset..jinak kolik ma motor najeto se nikdy poradne nedovim pac mi nefunguje pocitadlo(klasika u coupe vyrobenych ve statech) ale malo to urcite nebude..

0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 15:54   Citovat  

neprida si nekdo slovo do pranice jestli by to nemohla byt ta prevodovka? Mrk ..jeste by me zajimalo jestli vyjde levneji vymenit salky popr. i dalsi veci do budou kolem te klikovky spatny nebo koupit radeji jinej blok.Asi by mi to delal znamej mechanik co ma taky hondu. Nevite nekdo jestli se da pouzit spodek motoru z jineho D modelu?Pac mam obavy ze sehnat spodek z D16Y7(coupe 6.g) nebude jen tak.Moc dik za rady

gear je teď offline  gear
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 16:03   Citovat  

myslím že vím o jakým zvuku mluvíš. mě na D15Z6 se projevuje od cca 2000-2300ot. jen při jemným zrychlování, když dostane plnej nebo už točí víc tak to nedělá. je to takový cvakavý kovový zvuk jak když se sypou céčka. že by to byla klika teda nevím, klika by spíš bouchala ne ? tohle je jak kdyby cvakalo něco ve ventilovým rozvodu mě přijde. každopádně to dělá od tý doby co ho mám (17tis km) a je to furt stejný. kdyby to byla klika tak už je dávno s motorem konec ne ?

0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 19:40   Citovat  

jo jo mam dojem ze kdyz ten motor vic tocim tak to slyset neni..sakra to je divny..a dela ti to ikdyz pridas na neutral?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 21:21   Citovat  

-sopťa- napsal:
jo jo mam dojem ze kdyz ten motor vic tocim tak to slyset neni..sakra to je divny..a dela ti to ikdyz pridas na neutral?

toho jsem si nevšiml, ale zkusím to až někam pojedu přátele

Maximus je teď offline  Maximus
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.10.2010 , 23:14   Citovat  

gear napsal:
myslím že vím o jakým zvuku mluvíš. mě na D15Z6 se projevuje od cca 2000-2300ot. jen při jemným zrychlování, když dostane plnej nebo už točí víc tak to nedělá. je to takový cvakavý kovový zvuk jak když se sypou céčka. že by to byla klika teda nevím, klika by spíš bouchala ne ? tohle je jak kdyby cvakalo něco ve ventilovým rozvodu mě přijde. každopádně to dělá od tý doby co ho mám (17tis km) a je to furt stejný. kdyby to byla klika tak už je dávno s motorem konec ne ?

to cvakaj ventily, za studena je olej hustej, nicmene po ohrati motoru by se mely ztisit je to tak? Jinak nevim to mi hlava nebere

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2010 , 11:14   Citovat  

Maximus napsal:
to cvakaj ventily, za studena je olej hustej, nicmene po ohrati motoru by se mely ztisit je to tak? Jinak nevim to mi hlava nebere

že za studena cvakají ventily to vím, ale to se po cca vteřince, dvou ztiší.. tohle je nezávislý na teplotě motoru. projevuje se to jak sem psal v urč rozsahu otáček a při lehkým zrychlování to mi hlava nebere

scarpo je teď offline  scarpo
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2010 , 11:37   Citovat  

ahojte, ja mam taky isty problem, robi mi to len za studena a len pri 2300-2500 otackach (civic aerodeck 1999 D14Z4). Povodne som si myslel tiez klika, potom lozisko rozdelovaca a nakoniec co som sa rozpraval s mechanikmi z hondy to je ulozenie vackoveho hriadela (mimochodom uz preslo 20 000 kilometrov a stale si rapka)

Velmi šťastný

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2010 , 17:56   Citovat  

No já práve s tím motorem taky najel 30 000km nejmin a extra jsem to nesetřil. Takže to muže být uložení vačky jo??

D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.10.2010 , 18:46   Citovat  

rek bych ze ten zvuk co popisuje gear muze byt i vejfukem... vim o jakem zvuku mluvis. Muze v nem byt treba bordel, nebo neco a pak pri urcitem plynu to ve vyfuku chrasti...tezko rict no takhle na dalku, spatne se to hleda

0
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 11:00   Citovat  

ten vyfuk by to taky mohl byt..resp. si myslim ze v mem pripade spis kat (u D16Y7 je na svodech) pac ten muj musi byt urcite spalenej(z vyfuku mi to smrdi jak kdybych jezdil na olej od McDonalda Tak to valím bulvy )

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 11:12   Citovat  

mno divný je jen že v tahu né při stání na neutrál.protože při těch otáčkách má motor již relativně sílu a klika by něměla "krokovat" aby přez rozvody zacukala vačkou .ta by měla dělat stejnej randál v tahu či bez zátěže .Druhá věc ale to nevím přesně je že směs paliva bez rychlosti je jiná dle mne.(musí jít tacho kůli snímači).zvuky z vejfuku to klidně být můžou.

Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 13:13   Citovat  

Mám na své preludce také podobný problém, ale v uplně jiných otáčkách, jakmile dosáhnu 5000 začne motor dělat divný "kovový" zvuk takový chrastící jako když cinkají klíče tak něco. Kolem 6000 se to uklidní motor sice křičí to je jasný, ale tenhle zvuk "navíc" v tom už slyšet není. Docela se děsím toho co píšete s tou klikovkou, to je asi konečná stanice pro motor ne ? Nebo určitě hodně nákladná léčba ..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.10.2010 , 17:47   Citovat  

Na mojim aute to dela tak od 2800 ot a výše se to už ztratí v hluku motoru. Ale dělá to i na neutrál. A prave to jde ze spod motoru. Proto jsem usoudil ze je to klika. Respektive volné její uložení. Motor najel kolem 30 000km a furt bezí. Zvuk se nijak nezhorsuje. Mam v planu dat jiný motor. A pak ten puvodni rozdelam a mrknu cím to bylo.

scarpo je teď offline  scarpo
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 6:12   Citovat  

No mne to robi len za studena a zvuk ide zhora. Vzdy to robi len na volnobehu a v miernom tahu (pripane vtedy ak preradujem). Ako nahle sa rucicka teplomera zdviha, tento rapot prestane. Volu ventilov som si dal nastavit. Ale ked ti to ide zo spodu, tak to zrejme ulozenie nebude. Ale myslim si, ze ak by to bola klika tak by to rachotalo a nie cinkalo. Mozno mas povoleny len nejaky srob na vyfuku, alebo prasknute zvody Úsměv

D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 7:36   Citovat  

-sopťa- napsal:
ten vyfuk by to taky mohl byt..resp. si myslim ze v mem pripade spis kat (u D16Y7 je na svodech) pac ten muj musi byt urcite spalenej(z vyfuku mi to smrdi jak kdybych jezdil na olej od McDonalda Tak to valím bulvy )

koukni se jestli nejsou nekde praskly svody nebo ten kat, a jestlize ti smrdi z vyfuku tak bude asi kat v haji... Ale kdyz by byl vysypanej, tak by to delalo i pri pridani plynu na miste bych rek.. takhle tezko soudit jak ten zvuk zni, protoze stejne tak to muze byt ta prevodovka...
klikovka to nejspis nebude, to by taky bylo slyset i na miste

Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.10.2010 , 12:42   Citovat  

a nejsou to jen detonace? zkouslel jsi seridit predstih? zkus to seridit a kdyz nic tak jeste zkus rozdelvoac do maximalniho retard jestli to bude delat, sice to pojede hur ale pokud to prestane tak budes vedet cim to je (ten retard se nastavuje po smeru toceni motoru)

0
PříspěvekZaslal: 10.10.2010 , 14:45   Citovat  

OK cau cau ty svody bych rekl ze to nebudou,prohlizel jsem je a zadnou prasklinu jsem nenasel ale vylouceny to neni,detonace me nenapadly..zkusim pres tyden zajet ke kamosovi mechanikovi a uvidi se..napisu jak jsem se svou zahadou pochodil...

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.10.2010 , 16:52   Citovat  

Maximus napsal:
tak me ventily nikdy njak necvakali za studena, vzdy tak jak pise gear 2 sekundy a byl klid jak se to porlilo olejem, ale ted co mam na aute hydrostely tak to cvaka pekne Úsměv)

0
PříspěvekZaslal: 20.10.2010 , 18:52   Citovat  

tak jsem nejspis vystopoval puvod toho zahadnyho chrasteni.Byl jsem u kamose mechanika, zajel jsem na plosinu aby si ten zvuk mohl poslechnout zespodu odkud vychazel. Pridal jsem plyn na otacky kdy se to chrasteni ozyvalo nejvice a vychazelo to od spojky,ktera poslednich 1200km dost prokluzovala takze verim ze to v ni muze v urcitych otackach tak chrastit. Takze me ceka repase spojky, kterou jsem stejne planoval.

Obsah fóra Honda-club.cz   
záhadné zvuky v motoru
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina