Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaký tlak zimních pneu 175/65/R14?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
cabbage je teď offline  cabbage
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2010 , 15:20  Naposledy upravil cabbage dne 24.10.2010 , 17:34, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zdravim,

Potřeboval bych poradit jak foukat výše uvedený rozměr pneu na c4g. Na štítku je nasáno předek 1.8, zadek 2.0. Dal jsem předek i zadek 2.1, ale i tak mi přijde, že guma je pořád měkká. Nemá se v zimě foukat víc?

Díky za rady
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2010 , 15:29   Citovat  

nafoukni to na ten tlak, ktery je na stitku, pokud sedi rozmer

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2010 , 15:30   Citovat  

Těch 2,1 bude až až na lehoučkou C4G.
Dodržel bych doporučené hodnoty výrobce nebo bych přidal maximálně 0,2 BARu.

gembler je teď offline  gembler
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2010 , 15:57   Citovat  

já respektuji štítky, ale zdá se mi, že když ty zimáky foukám tak jako letní (jako je na štítku) tak je ta guma moc rozpláclá! na štítku mám 2.2 předek a 2.1 zadek (c6g sedan) a když to tak mám tak se ta guma dotýká země kolem 15-18cm což už je docela moc cože cože ? ten valivej odpor se projeví na spotřebě, když se ty kola dotýkaj asfaltu na třikrát větší ploše než v létě, navíc se ten plášť musí hrozně deformovat a váha celého auta se rozkládá na moc velkou plochu, takže rychleji ztratí trakci. Zas na druhou stranu ten štítkovej tlak má být na pneumatikách, který jsou nezahřátý jízdou a s teplotou tlak roste - takže fakt nevím. navíc než dojedu na benzínku tak ty kola stejně zahřeju. těžko říct co má jakej vliv, takže já je prostě fouknu podle štítku pro dvě osoby a zavazadla a pak dám navíc 0,2 baru, ale víc ne aby to na sluníčku nebouchlo a taky aby se moc nesjížděl vzorek. je to dobrý

marty89ul je teď offline  marty89ul
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2010 , 16:04   Citovat  

gembler napsal:
já respektuji štítky, ale zdá se mi, že když ty zimáky foukám tak jako letní (jako je na štítku) tak je ta guma moc rozpláclá! na štítku mám 2.2 předek a 2.1 zadek (c6g sedan) a když to tak mám tak se ta guma dotýká země kolem 15-18cm což už je docela moc cože cože ? ten valivej odpor se projeví na spotřebě, když se ty kola dotýkaj asfaltu na třikrát větší ploše než v létě, navíc se ten plášť musí hrozně deformovat a váha celého auta se rozkládá na moc velkou plochu, takže rychleji ztratí trakci. Zas na druhou stranu ten štítkovej tlak má být na pneumatikách, který jsou nezahřátý jízdou a s teplotou tlak roste - takže fakt nevím. navíc než dojedu na benzínku tak ty kola stejně zahřeju. těžko říct co má jakej vliv, takže já je prostě fouknu podle štítku pro dvě osoby a zavazadla a pak dám navíc 0,2 baru, ale víc ne aby to na sluníčku nebouchlo a taky aby se moc nesjížděl vzorek. je to dobrý

Hele foukam gumy na 3bary(letnaky)a i pri 35stupnouvej vedrech nebouchly a ani nebouchnou ty gumy vydrzej min 6-8baru takze si myslim ze kdybys dal i o bar vic tak ti nebouchne na slunicku Velmi šťastný

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2010 , 16:29   Citovat  

marty89ul napsal:
Hele foukam gumy na 3bary(letnaky)a i pri 35stupnouvej vedrech nebouchly a ani nebouchnou ty gumy vydrzej min 6-8baru takze si myslim ze kdybys dal i o bar vic tak ti nebouchne na slunicku Velmi šťastný

kamos nafoukl omylem pneumatiku na 7 baru Velmi šťastný kdyz ji mel v kufru ..... oprel se o to a nepremyslel , a nic se s ni nestalo tak se nemusite bat Velmi šťastný

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.10.2010 , 17:00   Citovat  

podle gumařů se na zimu přidává +0,2 Bar nad doporučení výrobce auta

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2010 , 10:59   Citovat  

Zimní gumy jsou samy o sobě dost měkké, je to jejich vlastnost. Já mám nafoukáno 2.2atm, jak je předepsáno u C5g, a nemám problém.
(mimochodem - běžná zimní guma v poho vydrží i 6 atmosfér. kdo že mě to hustil na Shellce? Velmi šťastný)

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2010 , 16:54   Citovat  

Newer napsal:
kamos nafoukl omylem pneumatiku na 7 baru Velmi šťastný kdyz ji mel v kufru ..... oprel se o to a nepremyslel , a nic se s ni nestalo tak se nemusite bat Velmi šťastný

Na silnicnim kole foukam 8 baru normalne a to jsou tyhle plaste oproti automobilovym lehounke slupecky. Pochopitelne ze to nebouchne, jenom jdou prefouknutim do kopru jizdni vlastnosti. Vsechno ma svoje predepsane hodnoty a kdyz se jich clovek +- drzi, udela nejlip.

Majlou je teď offline  Majlou
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.10.2010 , 17:07   Citovat  

dj-bobr napsal:
Zimní gumy jsou samy o sobě dost měkké, je to jejich vlastnost. Já mám nafoukáno 2.2atm, jak je předepsáno u C5g, a nemám problém.
(mimochodem - běžná zimní guma v poho vydrží i 6 atmosfér. kdo že mě to hustil na Shellce? Velmi šťastný)

To bylo skupinove husteni pořádnej výtlem
Jinak at to neni offtopic tak ted mam na predku 1.7 a zadek 1.5 a vlastnost jako zimaky pořádnej výtlem konecne drzej je to dobrý

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jaký tlak zimních pneu 175/65/R14?
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina