Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Motor 92kW v-tec radu :)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Crown je teď offline  Crown
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 16:03   Citovat  

CAu Honda VTEC ....
POptreboval bych poradit od vas..
Jak si nejlip vyladit motor,kupuju tedka Vtec 92 kw 1,6 do Hondy civic r.1993
Nejakou predstavu mam ale každa rada se hodi,chtel bych zvyšit KW a pekne si to poladit...
Dik

Honda civic.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Honda civic.jpg, 83.54 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 18:49   Citovat  

Záleží jestli chceš zůstat u atmosférického plnění nebo zda bys raději přeplňoval (kompresorem nebo turbem).

Atmosféra:
- ostřejší vačky (např. Skunk 2, Blox atd.)
- CAI z nárazníku
- svody
- catback
- naladit ECU
- písty z D16A6 -> zvýší kompresi z 9,2:1 na 10:1 = výkon navíc při zachování paliva.

myslím, že atmosférický setup by Ti mohl poradit třeba někdo z lidí jako je StreetKid

Přeplňováni:
- tady už je to složitější.. Záleží na tom, kolik bys chtěl foukat. Od toho se odvíjí setup. S tím by Ti dokázal poradit třeba Wheelman...

Můj názor:
Tenhle motor jsme jezdil 3 roky v Hondě CR-X del Sol a musím na něj říct jen samou chválu. Je to motor, s kterým v pohodě pojedeš za 6,5 litru na 100km a přitom se nebudeš nudit... Spotřebu jsem nikdy neměl přes 8 ani, když jsem se nešetřil... Pomůžou mu dobré svíčky a lepší přívod vzduchu.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 18:55   Citovat  

Mel bych pro tebe turbokit, delany primo na ESi Mrk Najdes tu i inzerat, popr. SZ

0
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 19:01   Citovat  

SpaceMan napsal:
Záleží jestli chceš zůstat u atmosférického plnění nebo zda bys raději přeplňoval (kompresorem nebo turbem).

Atmosféra:
- ostřejší vačky (např. Skunk 2, Blox atd.)
- CAI z nárazníku
- svody
- catback
- naladit ECU
- písty z D16A6 -> zvýší kompresi z 9,2:1 na 10:1 = výkon navíc při zachování paliva.

myslím, že atmosférický setup by Ti mohl poradit třeba někdo z lidí jako je StreetKid

Přeplňováni:
- tady už je to složitější.. Záleží na tom, kolik bys chtěl foukat. Od toho se odvíjí setup. S tím by Ti dokázal poradit třeba Wheelman...

Můj názor:
Tenhle motor jsme jezdil 3 roky v Hondě CR-X del Sol a musím na něj říct jen samou chválu. Je to motor, s kterým v pohodě pojedeš za 6,5 litru na 100km a přitom se nebudeš nudit... Spotřebu jsem nikdy neměl přes 8 ani, když jsem se nešetřil... Pomůžou mu dobré svíčky a lepší přívod vzduchu.

NO svody mam v planu to určite, ja zatim mam naplanovanej vejfuk zatim, ale tam nevim jak se počita vzduch aby tomu nechybel nebo tak neco... Mam vplanu 2 rezonatory,svody,ladak prozatim...Jinak sportovni sani jasně a dal co se tam da dat prave nevim,proto se ptam Úsměv
ECu se urcite poladi stim nebude problem.NO turbo by nebylo špatny ale s človekem s kterym jsem v kontaktu a bude mi to delat turbo u toho nikdy nedelal takze moc nevi a ma strach ale je to mechoš a rychle se uči.....Neznaš nejakou dobrou stranku kde se da nakoupit?? Nejlepe z Brna Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 19:06   Citovat  

bordel napsal:
Mel bych pro tebe turbokit, delany primo na ESi Mrk Najdes tu i inzerat, popr. SZ

Cau,mozna bych mel zajme mas stim nejaky zkusenosti stim turbem? jak tam dat atd ? popř bych si ho vzal Úsměv když to dobře vysvetliš tak určo Úsměv a kolik za to chces? Úsměv

randy je teď offline  randy
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 19:13   Citovat  

Crown napsal:
Cau,mozna bych mel zajme mas stim nejaky zkusenosti stim turbem? jak tam dat atd ? popř bych si ho vzal Úsměv když to dobře vysvetliš tak určo Úsměv a kolik za to chces? Úsměv

za turbokit nepocitej pod 30 HaHaaa

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 19:18   Citovat  

Kdesi jsem slyšel, že turbo ESi se dá postavit za cenu swapu na B16A2... to mi hlava nebere to mi hlava nebere

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 19:21   Citovat  

SpaceMan napsal:
Kdesi jsem slyšel, že turbo ESi se dá postavit za cenu swapu na B16A2... to mi hlava nebere to mi hlava nebere

mořná s nějakýmturbem z avie a podobnýho šrotu a ale dneska užý seženeš komplet swap kolem 30 OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 19:26   Citovat  

OsekSpider napsal:
mořná s nějakýmturbem z avie a podobnýho šrotu a ale dneska užý seženeš komplet swap kolem 30 OK

Já to vím... :hehe: Zbrojím... :hehe:

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2010 , 19:28   Citovat  

SpaceMan napsal:
Já to vím... :hehe: Zbrojím... :hehe:

tak to abych hejbnul kiss me aby mě nepojela červená targa zmatenej

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2010 , 0:27   Citovat  

Crown napsal:
CAu Honda VTEC ....
POptreboval bych poradit od vas..
Jak si nejlip vyladit motor,kupuju tedka Vtec 92 kw 1,6 do Hondy civic r.1993
Nejakou predstavu mam ale každa rada se hodi,chtel bych zvyšit KW a pekne si to poladit...
Dik

záleží jestli motor je zdravý a je škoda ho otvírat, anebo se do něj může hrábnout z gruntu.
Podle toho se dají udělat bojové plány Lucy Pokud to má ale výrazně ožít, pod 7-10 táců to nepude..výrazně myslím jako výrazně OK

Robik je teď offline  Robik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2010 , 9:53   Citovat  

bordel napsal:

Nejrozumější volba pro ESinu je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 11.11.2010 , 15:20   Citovat  

no jako finance by nejaky byli,ale bohužel třeba na turbo za 35 tis tak to fakt ne,budu kupovat motor a delat celolak...takže mi zbyde nejakych 10-15 kalcku na nejake vyladeni a musim brat v potas kdybych chtel to turbo tak jak se ktomu zachovat abych nekupoval pič...ny ktery bych musel pak dat pryč MrkJe to tam. VTEC

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2010 , 16:18   Citovat  

Crown napsal:
no jako finance by nejaky byli,ale bohužel třeba na turbo za 35 tis tak to fakt ne,budu kupovat motor a delat celolak...takže mi zbyde nejakych 10-15 kalcku na nejake vyladeni a musim brat v potas kdybych chtel to turbo tak jak se ktomu zachovat abych nekupoval pič...ny ktery bych musel pak dat pryč MrkJe to tam. VTEC

Za tyhle penize ten motor moc nevyladis... protoze kazda uprava by chtela dalsi, aby prvni vec fungovala lepe apod.
Svody, sani, vyfuk... jsou hezky veci, ale aby fungovaly na 100% tak nelze vzit nejlevnejsi neseriovy svody, ale od poradneho vyrobce a k nim optimalizovat ecu, na coz malo kdy tech 10tis staci. Je treba zvazit, jestli do auta nasypat behem roku 100tis a mit 40ps navic nebo vzit udelat celej turbokit, kterej vyjde ve finale levneji, je uz naladenej, vyzkousenej a funkcni. Pro me to byla nejjednodussi cesta, jak ze 15let staryho pekace udelat trosku zabavny auto. Ono pak k vykonu je potreba i podvozek, brzdy, silace apod...

skyline je teď offline  skyline
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2010 , 16:55   Citovat  

Crown: nejjednodussi a nejlevnejsi zpusob, jak zvysit vykon auta, je koupit jine. Beze srandy. Jestli ti 92 kW nestaci, neres tuning, pridej tech 10-15k (pripadne jeste neco prisetri) a kup VTi.

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2010 , 17:33   Citovat  

skyline napsal:
Crown: nejjednodussi a nejlevnejsi zpusob, jak zvysit vykon auta, je koupit jine. Beze srandy. Jestli ti 92 kW nestaci, neres tuning, pridej tech 10-15k (pripadne jeste neco prisetri) a kup VTi.

Vtip je v tom, že 35tis za funkční swap kit turba, který jsem mimochodem měl tu čest kočírovat cca 2500km je zábavnější a VTi pojíždí. A spotřeba? S mým užíváním 7.33-8.5litru a párkrát jsem ji protáhl ... bordel běžně 7.6 - 10litrů (Vti má i vyšší), a to se s tím vůbec nemazlil ...

A to se bavíme o cce 170PSa téměř 190Nm u 1.6ESi turbo. Kde v 2-2500 začíná tlačit a plný tlak turba od 3000RPM v každém rychlostním stupni a nezměrně ... a lak bych nedělal ... nejdříve podvozek, brzdy a pak šel teprve na výkon. Výkonu totiž musí sekundovat nezměrně i podvozek a hlavně brzdy!!!

U tohoto motoru pane kolego, bych vůbec nešel cestou N/A uprav, jako můžeš, ale půjde to pomalu. Bohužel.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2010 , 18:08   Citovat  

M@jk: co je zabavnejsi je vec nazoru, ja radsi 8000 otacek nez hromadu Nm. Nicmene neocekavam, ze turbo bude jezdit bez udrzby (pokud ano, tim lepe) a ze u skoro 20 let stareho auta nehrozi totalni kolaps (pridrena klika apod.), takze ve finale, kdyz bude mit smulu, muze v tom "zahucet" ne 35, ale treba 2x tolik za rok-dva. To u VTi hrozi mnohem min. Proto si myslim, ze VTi je celkove levnejsi reseni, nez turbokit. Muze mit stesti a rozsype se to az dalsimu majiteli, ale pokud ma nekdo na auto cca 50k, je stavba turba proste riskantni. Aby pak vic nestal a neshanel dily, nez jezdil. Nicmene nikomu to nenutim, rikam svuj nazor.

PS: nevim, proc vsichni pisi, ze je potreba upravovat s vykonem i brzdy. To je prece uplne jedno - kdyz jedu 130 po dalnici, nezalezi, jestli tam mam 92 kW origo nebo 120 s turbem, brzdna draha je porad stejna. Brzdy ma smysl resit pouze v pripade, ze ty soucasne bud nestaci (a pak nejspis nestaci uz ted), nebo v pripade, ze bude auto jezdi bud okruhy, nebo aspon hodne ostre okresky. Nicmene ze stovky zabrzdi stejne s turbem i bez nej, to na to nema vliv. Zalezi, na co to turbo chce - jestli na sprinty, "kroutak dole" nebo na nejake zavodeni.

0
PříspěvekZaslal: 11.11.2010 , 23:12   Citovat  

No podvozek uz mam udelanej Úsměv brzdy taky,jediny co tomu schazi je poladit moturek a fasadu Úsměv..myslim si ze 92kw staci,casem turbo,ale jak rikam chtel bych vedet do ceho bych mel investovat stim ze to turbo tak treba casem dam Úsměv a hlavne jsem zapomel rict ze tomu planuju udelat generalku za rok Úsměv.
ve finale mam v planu generalku,chiptuning,turbo...Úsměv

posero je teď offline  posero
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2010 , 23:17   Citovat  

tady nehraješ NFS, je třeba rozmyslet co chceš udělat, co můžeš investovat a co čekáš. dělat auto na etapy fakt moc nejde KO zvlášť jestli nemáš druhý auto na ježdění

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2010 , 23:19   Citovat  

U toho, co plánuješ, je malý problém. Věci, které se hodí pro zvýšení výkonu u atmosférického motoru, se většinou nehodí pro zvýšení výkonu přeplňováním. Než začneš do něčeho investovat, měl by ses rozhodnout, jakým směrem půjdeš. Podstatné je taky, na jaký výkon se chceš dostat. S tím souvisí i to, na jaké účely to auto chceš. Pokud budeš mít v tomhle jasno, můžeš pak spíš plánovat, jak chceš auto upravit.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2010 , 23:20   Citovat  

Zas debata atmo vs. turbo Tak to valím bulvy Že atmo de pomalu a draze je tady na fóru zažitá fáma a už mě to celkem nudí. Turbo nízkotlak taky pod 25000 nerozchodíte, aby to za něco stálo a vydrželo. Když turbit, tak něco ve stylu Pišta, Wheel - pořádně OK

Crown: pokud na to máš nejaké prachy vyhrazené a chceš aby byly v autě poznat, tak mi napiš SZ a můžem to pořešit.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2010 , 0:15   Citovat  

streetkid: atmo tuning na D16 je podle me skutecne uplne mimo, protoze penize, ktere das za vykon na urovni zakladniho VTi budou zcela nesmyslne. A tunit za min, abych mel nakonec nejakych 10-15 kW navic mi porad pripada zbytecne, kdyz to VTi na tom bude lip v serii. To uz bych vic chapal ten turbokit. Nicmene jak uz jsem psal v minulem prispevku a jak pise i Minor, zasadni je otazka, co chci ve finale dosahnout a dle toho tunit, pripadne taky netunit a za usetrene penize jet na dovolenou Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2010 , 12:29   Citovat  

v něčem pravdu máš, a to že při výkonech kolem 160ti koní z Dčka to chce minimálně 25 tisíc investice. Pokud jdeš výkonově dál, a že to z Dčka v klidu jde, tak už náklady tolik neskáčou (pružiny+retainery, svody, vyšší kompres už tam je), navíc když si některé mechanické věci uděláš elegantně sám doma místo drahého nákupu z US, tak ušetříš i desetitisíce. Některé díly, např. písty na vyšší kompresi, sedí z jiného typu, a máš oproti Bčku 4500,- v kapse - samozřejmě pokud blok je ok a nechce výbrus.

Dílů na Dčka je mraky a za pár peněz, což je hlavní výhoda oproti B sérii, a dostáváme se k tomu co tady zaznívá taky pořád: jsou technicky založení lidi (blázni? Úsměv ), kteří neberou auto čistě jako věc co má hodnotu peněz, ale chtějí se technicky realizovat a jít jinou cestou než dav i za cenu občasného neúspěchu. Zase ne každému se chce měnit svoje auto, kde zná stav a ví už na čem je, za vti, kterých už není v dobrém stavu tolik a většinou po koupi chtějí další servisní investice. Toto jsem taky počítal a zvažoval, ale když je auto vyvařeno, udělaný podvozek, tak se přecházet do neznáma nechce.

Co se týče výkonu nad 200 koní, určitě turboswap, ale pokud by bylo na mě, B16/18 atmosféra případně jiný kříženec, 4klapka a 10t rpm. Jak splním svoje cíle v D sérii tak jdu do B řady, nejsem zaslepenec, ale hračička Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2010 , 13:46   Citovat  

streetkid: me u D chybi otacky a proto mi atmo tuning pripada drahy a nesmyslny. Vzhledem k dlouhemu zdvihu je podle me vic nez nejakych 7500 otacek temer jista smrt motoru, zvlast, kdyz ma vetsina aut daleko za 150k km a to je na tuneni dost.

Vymenu auta chapu, sam jsme se zamyslel nad turbem do targy, ve ktere uz za jine veci (lemy, podvozek, brzdy atd.) zahucelo pres 70k, ktere mi nikdo samozrejme neda a nemam jistotu, ze podobnych 70k nedam i do VTi. Prvni prispevek jsem ale pochopil tak, ze auto teprve kupovat bude, proto jsem psal, at ten rozdil nedava to tuningu, ale rovnou do VTi.

"Hracicky" jsem vubec nezminoval, protoze tohle je samozrejme uplne jina kategorie lidi a hlavne to chce bud hodne penez, nebo hodne odvahy, pripadne znalosti a hlavne casu. Swap na B18 by byl super a kdyby to u nas nebylo nelegalni, byla by to cesta, kterou bych se vydal ja, na targu dle meho zcela optimalni motor v pomeru vykon/vaha.

offtopic kdyz uz pises o tech mracich levnych dilu na decka, co takhle neco dobreho a levneho na podvozek, konkretne predni a zadni stabiky na targu? Dopredu bych chtel silnejsi, do zadu aspon nejake, ESi tam nema nic.

0
PříspěvekZaslal: 12.11.2010 , 14:36   Citovat  

Kluci asi takle asi tento motor ste videli uz kazdej tady a jedu si pro neho v sobotu...co si o nem myslite? tudy odkaz
A prave by me zajimalo do čeho investovat....
Podovezek mam udelanej Úsměv jediny co tomu chybi je nejakej motor Úsměv..a po dlouhe schance jsem nasel tento Úsměv..Clovek kterej ho ma je solidni ferovej me prijde Úsměv tak uvidim..nebo ho znate nekdo osbone videl ste ten motor?

KingsKiller je teď offline  KingsKiller
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2010 , 18:01   Citovat  

Crown napsal:
Kluci asi takle asi tento motor ste videli uz kazdej tady a jedu si pro neho v sobotu...co si o nem myslite? tudy odkaz
A prave by me zajimalo do čeho investovat....
Podovezek mam udelanej Úsměv jediny co tomu chybi je nejakej motor Úsměv..a po dlouhe schance jsem nasel tento Úsměv..Clovek kterej ho ma je solidni ferovej me prijde Úsměv tak uvidim..nebo ho znate nekdo osbone videl ste ten motor?

Motor vypadá slušně,typuji ho tak na 130/140 000km,určitě bych koupil je lepší připlatit,,sam mam civa 5g se swapem d16y8,,,skoro jako d16z6 jen 98kw...byl levny na prvni pohled v poradku zlehka potečený od oleje,,,,,a levná koupě se nevyplácí!! Po par odjetych kilometrech jsem zjistil že si veme tak 1 litr oleje na 400km,,,takže komplet go...jak se do toho vleze tak uz se to neda ojeb*** musi se spravit skoro vse,,,,vysledna suma přesáhla cenu slušného motoru b16a2,,,, Velmi šťastný

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2010 , 21:04   Citovat  

KingsKiller napsal:
Motor vypadá slušně,typuji ho tak na 130/140 000km,určitě bych koupil je lepší připlatit,,sam mam civa 5g se swapem d16y8,,,skoro jako d16z6 jen 98kw...byl levny na prvni pohled v poradku zlehka potečený od oleje,,,,,a levná koupě se nevyplácí!! Po par odjetych kilometrech jsem zjistil že si veme tak 1 litr oleje na 400km,,,takže komplet go...jak se do toho vleze tak uz se to neda ojeb*** musi se spravit skoro vse,,,,vysledna suma přesáhla cenu slušného motoru b16a2,,,, Velmi šťastný
s tim souhlasim, nesud motor dle víka, může být vycíděnej a vevvnitř KO, já taky na D15 sem pořídil swap VTECa a zjistil sem že je skoro KO spodek tak se dělá GO a sem taky už na ceně swapu B16A2, a to sem jen v motoru, čeká mě podvozek a časem lak zmatenej

KingsKiller je teď offline  KingsKiller
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.11.2010 , 22:01   Citovat  

sablos napsal:
s tim souhlasim, nesud motor dle víka, může být vycíděnej a vevvnitř KO, já taky na D15 sem pořídil swap VTECa a zjistil sem že je skoro KO spodek tak se dělá GO a sem taky už na ceně swapu B16A2, a to sem jen v motoru, čeká mě podvozek a časem lak zmatenej

Kdyz uz jste u tech uprav mam ted svuj motor po go,,,a jeste jeden komplet navic kterymu chybi jen ecu...a kdyz se podivate ke me na profil najdete tam 2 fotky Lucy kamarad nabidl za basu piv ITB +krabici dalsich dilu na d16z6,,,momentalne nejsou penize ale casem nad tim mozna zauvazuju,,,,,jen tech informaci kolem itb je hrozně málo,,,byl by to asi první EsiItb v čr Je to tam. Je to tam. Je to tam. VTEC VTEC VTEC

Obraz012.jpg

Obraz012.jpg, 437.1 kB

Obraz013.jpg

Obraz013.jpg, 559.22 kB

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2010 , 10:09   Citovat  

KingsKiller napsal:
Kdyz uz jste u tech uprav mam ted svuj motor po go,,,a jeste jeden komplet navic kterymu chybi jen ecu...a kdyz se podivate ke me na profil najdete tam 2 fotky Lucy kamarad nabidl za basu piv ITB +krabici dalsich dilu na d16z6,,,momentalne nejsou penize ale casem nad tim mozna zauvazuju,,,,,jen tech informaci kolem itb je hrozně málo,,,byl by to asi první EsiItb v čr Je to tam. Je to tam. Je to tam. VTEC VTEC VTEC
no ITBčko má svý pro a proti. někde tu je o tom článek.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.11.2010 , 15:07   Citovat  

skyline napsal:

offtopic kdyz uz pises o tech mracich levnych dilu na decka, co takhle neco dobreho a levneho na podvozek, konkretne predni a zadni stabiky na targu? Dopredu bych chtel silnejsi, do zadu aspon nejake, ESi tam nema nic.

taky vzadu zatím nemám stabík, do amerik je nedávali, a houpe se to jak kačena. Pořeším to stabíky z VTi, 24/15mm proti 21(22?)/13mm u ESi, 1500,- je taková střední cena za oba.
Pokud pořádné tyče na kvalitní silnice, tak pak z 1.8vti, ale chce to už dozadu adaptéry, pač 6g stabíky jsou kratší

Obsah fóra Honda-club.cz   
Motor 92kW v-tec radu :)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina