Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
bionafta B100 za 24kc
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
beastti je teď offline  beastti
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 17.11.2010 , 22:31   Citovat  

tak zrovna zacali u nas na benzince (armex) E85ku a B100

E85 uz zname ale o B100 jsem jeste neslysel.

toto jsem o ni nasel.

Směsná motorová nafta - Biodisel B30

Směsná motorová nafta je palivo s obsahem 70% fosilní motorové nafty a 30% obsahem biosložky MEŘO - methylester řepkového oleje. Jedná se o plnohodnotné palivo pro vznětové motory s minimálním vlivem na životní prostředí. Má vysokou mazací schopnost a snižuje opotřebení motoru. Zaručuje bezproblémový provoz i v zimních měsících. Bionafta výrazně snižuje kouřivost motoru. Palivo plní normu kvality podle ČSN 656508.
Biodiesel B100

Biodiesel B100 je ekologické palivo se 100% obsahem biosložky FAME - methylester rostlinného oleje. Má silně čistící účinky v palivové soustavě. Biodiesel má vyšší cetanové číslo než motorová nafta a vyjadřuje reaktivitu paliva jako schopnost snadno a rychle vzplanout. Vysoké cetanové číslo zaručuje tišší a pružnější chod motoru. Bionafta B100 je ekonomicky výhodnější než biodiesel B30.

Bionafta B100 nabízí stejně jako Biodiesel B30 možnost výroby biodieselových směsí se standardní motorovou naftou v libovolném % poměru. Přechod na Bionaftu je možný bez jakýchkoliv úprava vozidla. Palivo je velmi dobře odbouratelné z 98% v průběhu 21 dnů a snižuje znečištění životního prostředí. Palivo plní normu kvality podle ČSN 14214.
Použití

Směsná motorová nafta je vhodná pro všechny vznětové motory, u kterých je použití SMN schváleno výrobcem. U nových vozidel nepředstavuje použití SMN žádná rizika. U starších vozidel vyrobených před rokem 1996 je doporučována vizuální kontrola, popřípadě po konzultaci s výrobcem výměna s ohledem na nesnášenlivost dříve používaných materiálů.
Doporučení

Přechod k provozu na Biodiesel je možný bez jakékoli úpravy vozidla při dodržení technologického doporučení:
palivo musí plnit požadavky normy ČSN
je dodržen kratší interval výměny motorového oleje, olejového a palivového filtru
je zajištěn obrat paliva i v zimním období nebo je doporučeno načerpání motorové nafty před dlouhodobějším odstavením vozu
u Biodieselu B100 se nižší energetická hodnota projevuje nižším výkonem a vyšší spotřebou
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 17.11.2010 , 23:52   Citovat  

stará W115ka na to jezdila bez problémů Úsměv ... ale do comon-railu bych to nenalil KO

W115.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
W115.jpg, 76.46 kB
   Návrat  
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 0:17   Citovat  

jezdim corsou B 1.5 TD s bosch rotačním vstřikovacím čerpadlem, to snese hodně ale když natankuju za 31 kč verva naftu tak mám plnou 45 l za 1395 Kč a v případě biopaliva je to 1080 Kč na vervu ujedu 800km/45l na bio to bude min 650 km/45l => verva 1,74 Kč/km VS bio 1,66 Kč/km pro mě tam není takovej rozdíl abych po tom toužil Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 0:27   Citovat  

Destak napsal:
jezdim corsou B 1.5 TD s bosch rotačním vstřikovacím čerpadlem, to snese hodně ale když natankuju za 31 kč verva naftu tak mám plnou 45 l za 1395 Kč a v případě biopaliva je to 1080 Kč na vervu ujedu 800km/45l na bio to bude min 650 km/45l => verva 1,74 Kč/km VS bio 1,66 Kč/km pro mě tam není takovej rozdíl abych po tom toužil Úsměv

Do Vervy se snad biosložka nepřidává?
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 0:35  Naposledy upravil Destak dne 18.11.2010 , 11:01, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

hopit napsal:
Do Vervy se snad biosložka nepřidává?

no myslím že je rozdíl 6% objemu a nebo 100% objemu
   Návrat  
TRUcKER je teď offline  TRUcKER
Jak malej Jarda [2]
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 0:39   Citovat  

u nekterych superbu je to primo ve velkem technicaku
   Návrat  
Václav je teď offline  Václav
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 10:44   Citovat  

Sakra to sem u nás ještě neviděl. Hned bych na to začal jezdit. Mám Peugeot 205 1,8D a to je traktor co sežere všechno. Celé leto jsem míchal naftu 1:1 s rostlinným olejem který se dá při akcích v obchodních řetězcích koupit kolem 16Kč/l. ted jsem se kvuli nízkým teplotám musel vrátit zpět k čisté naftě. olej totiž dost houstne při nízkých teplotách...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 10:52   Citovat  

Destak napsal:
no myslím že je rozdíl 6% objemu a nebo 98% objemu

pokud to chápu dobře tak je rozdíl 6% v normální naftě a 30% biosložky v B100.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 10:58   Citovat  

hopit napsal:
pokud to chápu dobře tak je rozdíl 6% v normální naftě a 30% biosložky v B100.

ne chápeš to špatně, 6% má nafta, B30 má 30% a B100 má 100% tzn B100 je čistě rostlinej produkt proto je taky jeho 98% odbouratelnejch do těch 21 dní ...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 11:06   Citovat  

Destak napsal:
ne chápeš to špatně, 6% má nafta, B30 má 30% a B100 má 100% tzn B100 je čistě rostlinej produkt proto je taky jeho 98% odbouratelnejch do těch 21 dní ...

Jsem to špatně přečetl , při 30% by to nebylo tak špatné za 24Kč , ale 100% už bych asi opravdu neriskoval Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 11:17   Citovat  

hopit napsal:
Jsem to špatně přečetl , při 30% by to nebylo tak špatné za 24Kč , ale 100% už bych asi opravdu neriskoval Velmi šťastný

v pohodě Úsměv kdyby B100 byla za 15kč/litr tak bych to tam cpal co by stíhalo žrát Velmi šťastný
   Návrat  
Roverman je teď offline  Roverman
3 háčka
PříspěvekZaslal: 18.11.2010 , 20:44   Citovat  

HaHaaa kámoš dostal jako trucker ve firmě novýho Mana TGX a lijou do toho právě B100..no a k autu hned dostal dva palivový filtry, páč ho prej určitě někde na cestě zastaví ucpanej filtr bordelem právě z týhle B100ky a bude to do 20tis km. že by to čistilo tak moc palivovou soustavu na novým autě? pořádnej výtlem
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
bionafta B100 za 24kc
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina