Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
C4G_pohasínání světel a zpomalení větráku
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 0:11  Naposledy upravil GrygarMartin2 dne 18.12.2010 , 3:05, celkově upraveno 6 krát. Citovat  

Ahoj, dneska si jedu večer a mám topení na 4 a dálkový a z ničeho nic pohasnou a větrák jakoby se přepl na 3. Pak zase dálkový svítí ostře a větrák fouká na max. Ale pak to zase pohasne... Možná pomohlo přidat plyn na neutrál, a zhoršuje se to když brzdím. Že by altík? Baterku mám Ok.

Nový poznatek: při vytočení nad 5000cca to taky pohasne.. nelze přesně určit kdy to co dělá, je to nepravidelný, ale určitě mě to štve! Bueee
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 0:27   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
Ahoj, dneska si jedu večer a mám topení na 4 a dálkový a z ničeho nic pohasnou a větrák jakoby se přepl na 3. Pak zase dálkový svítí ostře a větrák fouká na max. Ale pak to zase pohasne... Možná pomohlo přidat plyn na neutrál, a zhoršuje se to když brzdím. Že by altík? Baterku mám Ok.
zkontroluj altik no

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 0:29   Citovat  

Jak? pořádnej výtlem aji ložisko mi v něm dělá neplechu, když mám vyplou hudbu, tak ho slyším, píská...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 0:34   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
Jak? pořádnej výtlem aji ložisko mi v něm dělá neplechu, když mám vyplou hudbu, tak ho slyším, píská...
no vidis, tak ho vyndej celej a rovnou si jej zrepasuj, kup uhlíky kdys uz to budes mit venku, pak zkontrolovat ty mustky, diody, a nazaver to lozisko. pak si jej muzes jeste vylestit a vratit zpet

pokud ho nechces vyndavat, tak se na nej zkus zamerit a dostat z nej co ho trápí, pak pujdes na jistotu

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 0:35   Citovat  

Ale chovalo se to pořád stejně, aji když jsem dal topení na 2 a přepl na potkávačky, i pak to zhasínalo.. zkrat někde, nwm no.. nemyslím si.. baterka je nová půl roku, zítra ji dobiju, ale myslím že je OK, slabej altík by zpusoboval to pohasínání? a při protůrování se to rozsvítilo hezky.. a nebo aji někdy samo... DIVNÝ..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 0:38   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
Ale chovalo se to pořád stejně, aji když jsem dal topení na 2 a přepl na potkávačky, i pak to zhasínalo.. zkrat někde, nwm no.. nemyslím si.. baterka je nová půl roku, zítra ji dobiju, ale myslím že je OK, slabej altík by zpusoboval to pohasínání? a při protůrování se to rozsvítilo hezky.. a nebo aji někdy samo... DIVNÝ..
tak treba uz nema silu v takove zime, jak rikam vytahni jej ven rozeber a vse zkontrolu a promer.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 0:40   Citovat  

Já ho chtěl už dřív repasovat, ale nejde mi vyndat, odpojím ho a neprojde mi mezi motorem a kastlí, jedná se o předface. altík, je maličko větší než poface. Nechápu proč ho nevytáhnu normálně bokem.. bych musel sundat motor na silembokach v pravo a protáhnout ho a to by bylo moc práce... nějaký tip?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 0:41   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
Já ho chtěl už dřív repasovat, ale nejde mi vyndat, odpojím ho a neprojde mi mezi motorem a kastlí, jedná se o předface. altík, je maličko větší než poface. Nechápu proč ho nevytáhnu normálně bokem.. bych musel sundat motor na silembokach v pravo a protáhnout ho a to by bylo moc práce... nějaký tip?
ja ho vyndaval a to motor drzel uz jen na silentu od prevodovky tak sem ruzne hejbal s motorem as sem ho dostal ven bokem, ale myslim minor tu na foru psal ze jde vrchem kdys trosku prihnes hadicky od brzdovyho valce. je tam fakt malo mista

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 0:43   Citovat  

no to soudruzi někde udělali chybu, u D13b2 to je brnkačka vyndat, tak jak budu moct ho vyndám, ložisko je normální? a uhliky koupím jaký a kde? v mototechne? Víc pro něj už doma asi neudělám ne?

oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 7:40   Citovat  

ja mam sice D16z5 ale vyndal jsem ho tak,ze jsem odsrouboval ten posilovac rizeni trochu vyhnul trubky od brzd a slo. Jinak bych sel zrepasovat altik - pokud nevis kde v olomouci u autobusaku maji takoví dva dědysove svou dilnu ja ho tam mel o prazdninach stalo to 2400(velka oprava ale loziska ne). Rano ho tam das a na vecer to je hotove.
Podle toho co pises to asi bude spatnej regulator,ale nejsem odbornik.

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 7:54   Citovat  

Nejspíš regulátor, nebo i baterie - mi to poslední dobou dělalo úplně to samý, a je to vysokým vnitřním odporem baterie (příčina - vadný článek), zkus si na chvíli půjčit jinou, zaručeně dobrou.

Jinak mě ještě napadá - nemáš moc nízký volnoběh? Kdesi jsem celkem nedávno slyšel poměrně logickou, ale všeobecně nepříliš známou věc, že otáčky volnoběhu se určují podle toho, kdy začíná dobíjet alternátor.

piskot je teď offline  piskot
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 10:54   Citovat  

To dj-bobr: Alternátory při cca. 750 ot./min neutrálu nejsou schopny dělat to, co se po nich chce, tj. fungovat jako zdroj el. energie. Volnoběh by mohl klidně být třeba 500 ot./min., ale není, jelikož by pak motor neprodukoval odpovídající emise. Dobré alternátory (nemyslím po stránce funkční, ale technické), "proudí" již od 1000 ot./min., normální pak většinou od 1200 ot./min. To je ku příkladu důvod, proč při brzdění motorem ECU znovu "zapne" vstřikovače při poklesu otáček pod 1500 ot./min.
Tvoje problémy bych přičetl lambda sondě, kdy je ECU z jejích hodnot divoká a blbě pak reguluje množství benzínu. Může to být i MAP senzor, někde prasklá hadička vakua, vadný regulátor tlaku paliva, atd.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 15:29   Citovat  

ten regulátor paliva je kde prosím? jinak zatím tíky za typy.

Dneska jsem zahřál motor a v garáži sem zapl světla a když sem to vytočil nad 5 tis tak taky pohasly... což je divný!

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 22:01   Citovat  

Tak a už mě to fakt vytáčí, dneska když jsem jel dom, mi vyskočila kontrolka a 9x blikla, to je co za chybu? a aji mi to než se motor zahřál cukalo... a když jsem jel 110km/h a dal sem plnej, tak světla pohasla... už to fakt nechápu.. nějaké rady?????

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 22:10   Citovat  

9 je rozdělovač. Jedno z čidel.

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 17.12.2010 , 22:11   Citovat  

9ka je nastavení 1. válce, nebo jeho čidlo ... mohl by to být přeskočený rozvoďák ... ale nejdřív bych vyřešil ten alternátor, vše může pocházet od něj

Ps. hej ombré, seš proklatě rychlej střelec Velmi šťastný (Minor)

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.12.2010 , 2:54   Citovat  

dřív mi rozdělovač způsoboval cukání, jelikož propouštělo gufero.. to je ale nový... ale všiml sem si toho že když přitlačím prst na víčko rozdělovače, na to místo kde je zevnitř ten hliníkovej váleček, tak to probíjí a dostanu dobrou pecku! Asi bych měl koupit nový, jenže cena je okolo 700,- to rači koupím druhej jetej tady od někoho, kdo se nabízí???

Honda Rád bych koupil:

- EACV

- map senzor s těmy 2elektro ventyly

- rozdělovač

- alternátor

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.12.2010 , 11:42   Citovat  

Dneska sem vyčistil rozdělovač(maličko to gufero propuští olej) zzzzzzz ale pak to chytlo celkem hezky... jelo to ladně, ani světla mi nepohásínaly! ALE, při jízdě se mi rozsvítila kontrolka, zastavil sem a že si spočítám počet bliknutí a neblikala!!! Restl sem ecu a jedu dál, po 20min se mi zase rozsvítila a za 3 sekundy zhasla, opět mi ecu nehlásila žádnou chybu!!! napadá mě, že třeba jak mi probíjí to víčko rozdělovače(v tom místě jak je ze vnitř ten hliníkovej váleček), že to hodí jiskuru někam blbě, vyletí mi kontrolka, ale pak to začne házet jiskry normálně a sama zhasne???? po prvné mi nezhasla, musel sem zdechnout motor. Ale divný je že ECU neblikala, ledaže by byla vadná dioda, zítra zapnu spínačku a mrknu zda jednou blikne.Jinak nějaké nápady???

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 13:47   Citovat  

ECU blikla po zapnutí spínačky, ale dal sem rači druhou a zatím bez problému. Mohlo to pohasínání světel apd. způsobit rozdělovač? Třeba to že probíjel nebo třeba skratoval nějak, nebo odchází cívka?

Obsah fóra Honda-club.cz   
C4G_pohasínání světel a zpomalení větráku
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina