Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
D15B2 škytá
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
DanDee_OV je teď offline  DanDee_OV
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2010 , 21:29   Citovat  

Čaues lidi. Nevíte někdo proč může motor D15B2 v původním stavu škytat? volnoběh naprosto plynulý do 1000ot/min a pak od 2000ot. nahoru také v pořádku ale při klidné jízdě po městě (1-2.000) při rychlejším sešlápnutí plyn.pedálu auto kopne tam a zpátky a teprve pak jede normálně dál?! Co by to mohlo způsobovat?! Mám tam nové svíce NGK, novou zapalovací cívku, vyměněný palivový i vzduchový filtr. Nevím už na co se podívat?! Je to velice nepříjemné při popojíždění po křižovatkách. V jiných otáčkách to nedělá. Nemůžete mi poradit? Myslíte že by to mohli způsobovat kabely?! Bueee
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2010 , 22:08   Citovat  

Já vím, kde je chyba - v tvojí noze. Podtáčíš to.
To jako vážně nutíš motor k plnému výkonu pod 2000 ot.?
To není diesel.
Zkus jezdit tak aby otáčky neklesaly pod 2000 Mrk
Při nižších otáčkách s plynem citlivě. Rozhodně ne jízdu typu: "na trojku 1500 ot. pod plným plynem"

Váša je teď offline  Váša
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2010 , 22:12   Citovat  

Tak mě to děla uplně to samé,kvalitou benzinu to neni,leda by shell v-power95 nejak šidily.akorat to mam s tým rozdilem,že to moje auto rok spinkalo v garaži.Mám podezření na přidiraci se vstřikovač,ale nemám to jak podložit,zrovna nedavno jsem nahradni prodal.

0
PříspěvekZaslal: 23.11.2010 , 22:20   Citovat  

Petr 78 napsal:
Já vím, kde je chyba - v tvojí noze. Podtáčíš to.
To jako vážně nutíš motor k plnému výkonu pod 2000 ot.?
To není diesel.
Zkus jezdit tak aby otáčky neklesaly pod 2000 Mrk
Při nižších otáčkách s plynem citlivě. Rozhodně ne jízdu typu: "na trojku 1500 ot. pod plným plynem"

1) Myslím si že tvůj názor ti vyvracet nebudu... ale musel by jsi mě znát a vědět jak a s čím jezdím!
2) Mám Superba v naftě předchozí auto byla Alfa Romeo 147 v benzínu a vím jak zacházet například s hondami TypeR, čí 6válci od bmw - z čehož plyne že se nesnažím z auta dostat maximum v 1000 otáčkách, ale při plynulém rozjezdu se chci plynule rozjet, a ne z křižovatky vyskákat.. mám rád když auto funguje tak jak má.. kdybych hledal chybu v noze zajdu k doktorovi... Ble takže nějaký další nápad?!

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2010 , 22:28   Citovat  

DanDee_OV napsal:
1) Myslím si že tvůj názor ti vyvracet nebudu... ale musel by jsi mě znát a vědět jak a s čím jezdím!
2) Mám Superba v naftě předchozí auto byla Alfa Romeo 147 v benzínu a vím jak zacházet například s hondami TypeR, čí 6válci od bmw - z čehož plyne že se nesnažím z auta dostat maximum v 1000 otáčkách, ale při plynulém rozjezdu se chci plynule rozjet, a ne z křižovatky vyskákat.. mám rád když auto funguje tak jak má.. kdybych hledal chybu v noze zajdu k doktorovi... Ble takže nějaký další nápad?!

Omlouvám se jestli jsem špatně pochopil tuto tvoji větu: "ale při klidné jízdě po městě (1-2.000) při rychlejším sešlápnutí plyn.pedálu auto kopne tam a zpátky a teprve pak jede normálně dál"
Ale vzbudilo to ve mně pocit že to podtáčíš a na to jsem reagoval.

0
PříspěvekZaslal: 23.11.2010 , 22:28   Citovat  

vasa napsal:
Tak mě to děla uplně to samé,kvalitou benzinu to neni,leda by shell v-power95 nejak šidily.akorat to mam s tým rozdilem,že to moje auto rok spinkalo v garaži.Mám podezření na přidiraci se vstřikovač,ale nemám to jak podložit,zrovna nedavno jsem nahradni prodal.

S tím že auto rok stálo mám to to stejné. Honda patřila původně kamarádovi, který ji odepsal.. a nechal ji stát, snažil se ji přes rok prodat, až mu zavoněla moje nabídka a já sehnal auto pro mladšího bráchu. Ted se to auto snažím dát do šusu, a tohle mě neskutečně brnká na nervy.. protože netuším co to může způsobovat?! Začal jsem podvozkem ted řeším motor.. a po zimě to necháme popravit u karosáře.. jinak já měl vstřiky venku a myslím si že kdyby to bylo jíma, tak by to dělalo i v celém spektru otáček.. a ne jen takhl nízko.. takže přes zimu bych rád doladil tuhle neplechu.. takže poradí mi někdo..?! Se stydím

0
PříspěvekZaslal: 23.11.2010 , 22:31   Citovat  

Petr 78 napsal:
Omlouvám se jestli jsem špatně pochopil tuto tvoji větu: "ale při klidné jízdě po městě (1-2.000) při rychlejším sešlápnutí plyn.pedálu auto kopne tam a zpátky a teprve pak jede normálně dál"
Ale vzbudilo to ve mně pocit že to podtáčíš a na to jsem reagoval.

V pohodě.. myslel jsem si to.. ale jelikož si myslím že ježdění je můj koníček.. a snad mám pro to i trochu citu.. tak vím kdy co a jak v autě dělat.. teda aspon CCA... vím co autům dělá dobře.. a tak se jim to snažím dopřávat, ale na druhou stranu auto musí poslouchat.. a toho se ted snažím docílit. Za každou radu či myšlenku budu rád.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2010 , 22:31   Citovat  

DanDee_OV napsal:
S tím že auto rok stálo mám to to stejné. Honda patřila původně kamarádovi, který ji odepsal.. a nechal ji stát, snažil se ji přes rok prodat, až mu zavoněla moje nabídka a já sehnal auto pro mladšího bráchu. Ted se to auto snažím dát do šusu, a tohle mě neskutečně brnká na nervy.. protože netuším co to může způsobovat?! Začal jsem podvozkem ted řeším motor.. a po zimě to necháme popravit u karosáře.. jinak já měl vstřiky venku a myslím si že kdyby to bylo jíma, tak by to dělalo i v celém spektru otáček.. a ne jen takhl nízko.. takže přes zimu bych rád doladil tuhle neplechu.. takže poradí mi někdo..?! Se stydím

POkud auto dlouho stálo tak může být voda v benzínu a ani výměna palivového filtru to nevyřešila. Doporučuju do nádrže nalít Velfobin nebo podobný přípravek a doufat že ten jev zmizí.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2010 , 22:32   Citovat  

ono stači ,aby se přidiral jeden a to ten horni,bo to je zrovna ten hlavni,ktery pracuje v těch nizkych otáčkách

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2010 , 22:33   Citovat  

Petr 78 napsal:
POkud auto dlouho stálo tak může být voda v benzínu a ani výměna palivového filtru to nevyřešila. Doporučuju do nádrže nalít Velfobin nebo podobný přípravek a doufat že ten jev zmizí.

už jsem vyjezdil min tři nadrže ..... v-power95

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2010 , 22:37   Citovat  

zkusil bych promerit zapalovaci kabely nemely by mit vetsi odpor jak 16ohmu a treba bych je zkusil vymenit z neceho jineho
co se tyce vstriku tak jsou dve moznosti vymontovat a nechat je vycistit ultrazvukem stoji to cca 1000,-kc
pak je varianta pro nekoho mozna prasarna ze nastartujes motor a zacnes po nich klepat sroubovakem ale jemne a ony se chytnou
a pokud auto stalo rok s benzinem v nadrzi tak bych ho vylil a dal novy

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2010 , 22:41   Citovat  

Hondik napsal:
zkusil bych promerit zapalovaci kabely nemely by mit vetsi odpor jak 16ohmu a treba bych je zkusil vymenit z neceho jineho
co se tyce vstriku tak jsou dve moznosti vymontovat a nechat je vycistit ultrazvukem stoji to cca 1000,-kc
pak je varianta pro nekoho mozna prasarna ze nastartujes motor a zacnes po nich klepat sroubovakem ale jemne a ony se chytnou
a pokud auto stalo rok s benzinem v nadrzi tak bych ho vylil a dal novy

dela mi to jenom někdy....jestli teple,nebo studene to je fuk.neni to pravidelné ... .asi to předělam na VTEC

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.11.2010 , 22:52   Citovat  

vasa napsal:
dela mi to jenom někdy....jestli teple,nebo studene to je fuk.neni to pravidelné ... .asi to předělam na VTEC

no bylo by dobre mam tu jednu hlavu navic Velmi šťastný

jinak VTi mi obcas dela taky neplechu a skube jako kdyby vynechavaly vstriky nebo svicky Smutný

0
PříspěvekZaslal: 24.11.2010 , 10:44   Citovat  

Petr 78 napsal:

Auto sice rok stálo.. ale teď už je víc jak půl roku v provozu... a to škubání dělalo i před odstavením.. přípravek do paliva už padl dle návodu na tři plné nádrže.. takže co dál..?!

0
PříspěvekZaslal: 24.11.2010 , 10:47   Citovat  

vasa napsal:
ono stači ,aby se přidiral jeden a to ten horni,bo to je zrovna ten hlavni,ktery pracuje v těch nizkych otáčkách

Okej .. tak to nezbývá než vyzkoušet.. Někdo ze severní moravy.. kdo by si nechal vyndat horní vstřik a zapůjčil jej na odzkoušení??? Kamarád měl celé vstřikování ale před měsícem jej prodal, takže žádám o pomoc širokou veřejnost Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 24.11.2010 , 11:21   Citovat  

Nedalo mi to.. a dnes při cestě do ostravy jsem provedl testování chování škubání.
Definice je takováto: po nastartování studeného motoru absolutně bez výkyvů či
jakéhokoliv kolísání - volnoběh OK - Rozjezd v pořádku bez škubání, různé spektrum
otáček plynulý tah v pořádku až do omezovače (motor v provozní teplotě)
Plynulá jízda po městě i mimo v pořádku jakoukoliv cestovní rychlostí.. libovolné
otáčky motoru.. libovolný kvalt.. plynulá a pomalá práce s plyn.pedálem je vše OK

MODELOVÁ SITUACE 1:
Problémy začínají a jsou nejvíce znatelné při prudším zacházení! Rychlejší průjezd
na křižovatce nebo nebo nenadálá akcelerace s prudkým prošlápnutím plynu:
jízda cca 80km/h na 5převod plynulá jízda po rovné cestě podřazení s meziplynem na 4ku/3ku
podržení motoru v otáčkách (příprava před akcelerací při předjíždění) kdy lehce člověk ubere
aby posléze při uvolnění cesty v protisměru mohl předjet a prudce šlápne na plyn se
auto zaškubne jakoby se přehltilo palivem nebo dostatečně nepropálilo směs auto lehce zaklekne
vpřed a poté vyrazí do plných v klidu až do omezovače nebo dalšího přeřazení..

MODELOVÁ SITUACE 2:
Dojíždíte do křižovatky kdy potřebujete odbočit v pravo ale máte dej přednost v jízdě.. není
potřeba zastavit tudíž při podřazení z 3ky na 2ku lehce dojíždíte, hodíte očkem v pravo v levo
mezi tím vám otáčky klesly na 1500ot/min možná mín, a vy chcete přidat a křižovatku v klidu projet
se opět dostaví jev, kdy při šlápnutí na plyn auto zaškubne a po čtvrt-vteřině vyrazí dál..

Tyto jevy se dají kompenzovat prací se spojkou což ji ale, si myslím, značně dává za uši.
Pozorování: při klesání otáček a šlápnutí po plynu se dostavý ono škubnutí.
Co teď s tím?! to mi hlava nebere

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2010 , 12:05   Citovat  

no vidim ze mame podobny problem s tim skubanim za jizdy me to dela na VTi taky jenom obcas a pri zahratem motoru a to uz sem prehazoval svicky i kabely dal novy palivovy filtr a porad to dela Smutný
pokud ses z ostravy tak by se na to tady nekdo mohl mrknout ale nevim kdo ma na aute jeste 2bod vsichni to ted predelavaji na 4bod

vojt4s je teď offline  vojt4s
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2010 , 15:25   Citovat  

neplaš, já mám to staré sání, zkusím vytáhnout ti dva vstřiky, pak se ti ozvu

0
PříspěvekZaslal: 24.11.2010 , 15:31   Citovat  

Hondik napsal:
no vidim ze mame podobny problem s tim skubanim za jizdy me to dela na VTi taky jenom obcas a pri zahratem motoru a to uz sem prehazoval svicky i kabely dal novy palivovy filtr a porad to dela Smutný
pokud ses z ostravy tak by se na to tady nekdo mohl mrknout ale nevim kdo ma na aute jeste 2bod vsichni to ted predelavaji na 4bod

Právě tím že to všichni přehazujou jsem čekal že to každému bude ležet doma v garáži a k ničemu mu to nebude? Ale achich ouvej.. asi za to v židu dávají pěkné spropitné že to tam všichni vyhazujou.. Velmi šťastný změřím zítra ty kabely.. a do té doby budu doufat že to není něco zarytějšího. Nemá někdo zkušenost se zaneseným sítkem třeba na podávacím čerpadle v nádrži? U benzínového auta asi ne co..?!

Pak bude zbývat jedině výměna za 1.5 VTEC s 85KW.. Velmi šťastný a nebo rovnou nějakou VTI bestii.. Úsměv
Protože při popojíždění po městě je to fakt o hubu.. a příjde mi že to je čím dál horší.. čím větší je zima.. Velmi šťastný
Ještě mě napadlo... nemohla by to dělat koncovka výfuku VMsport?! Taková ta uřvaná? co se z ní dá vytáhnout tlumítko?! že by způsobovala vyplachování komor.. a nedobrou směs..? Nebo nastavení předstihu?!

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.11.2010 , 17:14   Citovat  

ecu nehlésí chybu předpokládám.

0
PříspěvekZaslal: 24.11.2010 , 19:30   Citovat  

PAKO napsal:
ecu nehlésí chybu předpokládám.

Nehlásí nic.. byl jsem v hondě.. a ti říkali taky že pokud to nic nehlásí že první na co by šáhly jsou kabely,
že vstřiky či lambda jsou ošetřeny aby se ozvaly jako hláška code15 nebo něco takového..
Doufám že to budou ty kabely.. to mi hlava nebere

JamaL je teď offline  JamaL
0
Nový příspěvekZaslal: 24.11.2010 , 22:25   Citovat  

taky mi to dělá muj civic (D15B2)...probíral sem to s kámošem kterej zjistil že to dělá nějaké čidlo...nic víc prozatim nevim,zejtra to omrknu a napíšu víc OK

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 24.11.2010 , 22:52   Citovat  

s tím škubáním mám na Dčku taky problém, pří přezazení a silnějšímu šlápnutí na plyn se motor jakoby zastaví tak na vteřinku a pak normálně zrychlí

nové svíčky, ostatní nevim v jakém je stavu, auto dloooouuuho nejezdilo, po koupi klasická údržba, motor D15B2 jednobod, byl vadný rozdělovač ten jsem vyměnil, jinak vše ok

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
Nový příspěvekZaslal: 24.11.2010 , 23:29   Citovat  

Tak toto jsem taky resil a tak nejak jsem dosel k tomu, ze to dela snad kazda D15 a v ruzne mire asi vsechny hondy ve kterych jsem jel, krome tech s el. plynem. Jedine reseni je asi koupit jiny motor/auto, nebo si na to zvyknout. Zajimave ale je, ze kdyz klesnou otacky pod cca 1500, tak se zadne cukani uz nekona (muzu dat plny plyn a auto sice zvukove trochu protestuje, ale zrychluje plynule bez skubani), takze v nizkych rychlostech to chce bud podtacet motor, nebo nicit spojku, nebo zastavit a rozjet se znovu, pripadne se pokusit zrychlit jak snek s mackanim plynu s opatrnosti jak pri odjistovani bomby Ble

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
Nový příspěvekZaslal: 24.11.2010 , 23:54   Citovat  

OsekSpider napsal:
s tím škubáním mám na Dčku taky problém, pří přezazení a silnějšímu šlápnutí na plyn se motor jakoby zastaví tak na vteřinku a pak normálně zrychlí

nové svíčky, ostatní nevim v jakém je stavu, auto dloooouuuho nejezdilo, po koupi klasická údržba, motor D15B2 jednobod, byl vadný rozdělovač ten jsem vyměnil, jinak vše ok
Cooo??? to mi hlava nebere

4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 25.11.2010 , 0:39   Citovat  

DanDee_OV napsal:
Nehlásí nic.. byl jsem v hondě.. a ti říkali taky že pokud to nic nehlásí že první na co by šáhly jsou kabely,
že vstřiky či lambda jsou ošetřeny aby se ozvaly jako hláška code15 nebo něco takového..
Doufám že to budou ty kabely.. to mi hlava nebere

sem zvedav na co prijdes ja sem kabely vymenil na moji Honda (MB6 B18C4) a dela mi to porad a cim dal casteji pujcil sem si i multimetr a promeril sem rozdelovac dle manual a vse je ok i vstriky jsou ok tak uvidime

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
Nový příspěvekZaslal: 25.11.2010 , 1:13   Citovat  

Brnďa napsal:
Cooo??? to mi hlava nebere

to jest klasická D15 dual point nebo jak se tomu řiká

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
Nový příspěvekZaslal: 25.11.2010 , 1:19   Citovat  

OsekSpider napsal:
to jest klasická D15 dual point nebo jak se tomu řiká
no dual je dva, takze dvoubod ne jednobod

0
Nový příspěvekZaslal: 25.11.2010 , 10:06   Citovat  

silenec napsal:
Tak toto jsem taky resil a tak nejak jsem dosel k tomu, ze to dela snad kazda D15 a v ruzne mire asi vsechny hondy ve kterych jsem jel, krome tech s el. plynem. Jedine reseni je asi koupit jiny motor/auto, nebo si na to zvyknout. Zajimave ale je, ze kdyz klesnou otacky pod cca 1500, tak se zadne cukani uz nekona (muzu dat plny plyn a auto sice zvukove trochu protestuje, ale zrychluje plynule bez skubani), takze v nizkych rychlostech to chce bud podtacet motor, nebo nicit spojku, nebo zastavit a rozjet se znovu, pripadne se pokusit zrychlit jak snek s mackanim plynu s opatrnosti jak pri odjistovani bomby Ble

Amen pane.. přesně tohle se děje jen s tím rozdílem, že ta moje honda má ten problém už i v rozmezí 1000-1500ot/min
Odjišťování bomby je sice zábavné.. ale po týdnu ježdění po ulicích ostravy.. už to začíná otravovat.
Byl jsem včera v hondě, a technici říkali zkuste vyměnit kabely. Pokud vám volnoběh běží jak má.. tak už tam není
nic jiného co by mohlo blbnout... takže dneska se chystám ty kabely proměřit dle nápadů výš.. a večer napíšu. Cool

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
Nový příspěvekZaslal: 25.11.2010 , 10:53   Citovat  

No ja vymenil svicky, kabely, palec+vicko rozdelovace, zapalovaci civku, palivovy filtr, vzduchovy filtr, benzin, promeril snad vsechny cidla, vycistil klapku, EGR, vstrikovace... mozna ty posledni 2 veci trochu pomohly, ale fabia htp nebo octavia tdi je na tom s reakci plynu porad mnohem lip, takze zbyvaji asi motorove silentbloky a spojka, jinak uz nevim.. jedine poridit programovatelnou standalone ECU a motor znovu odladit, ale nechce se me verit ze by to v honde tak odflakli. V honda servisu to zkouseli projet a pry je to normalni, tak jsem asi moc narocny.

Jinak jsem to dnes zkousel a pri tech 1000-1500 to necuka, ale je to dane zvysenym volnobehem za studena, kdy jde palivo do motoru i bez plynu, takze problem je jen pri prechodu z brzdeni motorem do "zaberu" - kdyz uz auto nebrzdi motorem a je lehce pridany plyn, pak se pri dalsim zrychlovani cukani taky nekona. Takze dalsi mozne reseni je nepoustet nohu z plynu ani pri brzdeni HaHaaa
Na volnobeh funguje vsechno jak ma, bez jakehokoliv cuknuti nebo zavahani.

Obsah fóra Honda-club.cz   
D15B2 škytá
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina