Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výbava ES a BOSE aparatura..
Fórum: Interiér a Hi-Fi
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
kaccerr je teď offline  kaccerr
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2008 , 20:51   Citovat  

Mám dotaz honďáci!? Ve výbavě ES by měl být měnič na cd,nemýlím-li se? Kde jej najdu,nebo se dával jenom někde? Mám tam aparaturu bose,ale měnič,nikde,spíš nevím kde hledat,mám ho 2 hoďky,tak fakt nevím..
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
alicante je teď offline  alicante
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2008 , 20:54   Citovat  

kaccerr napsal:
Mám dotaz honďáci!? Ve výbavě ES by měl být měnič na cd,nemýlím-li se? Kde jej najdu,nebo se dával jenom někde? Mám tam aparaturu bose,ale měnič,nikde,spíš nevím kde hledat,mám ho 2 hoďky,tak fakt nevím..

Byl za příplatek, takže ho tam automaticky nenajdeš, Bose rádio bylo kazetový. Sehnat kompatibilní bude asi problém..

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2008 , 21:04   Citovat  

a je to problém to origo bose vyměnit třeba za sony mp 40 co mám doma ve skříni? Hihi

Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2008 , 21:16   Citovat  

měnič je v kufru vlevo ...

DrTc je teď offline  DrTc
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2008 , 23:11   Citovat  

Taky nemám CD měnič. Ale org. rádio mám s CD.
to Kaccerr: Pokud tam budeš dávat jiné rádio, budeš muset extra propojovat subwoofer. Jsi elektrikář?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2008 , 17:20   Citovat  

DrTc napsal:
Taky nemám CD měnič. Ale org. rádio mám s CD.
to Kaccerr: Pokud tam budeš dávat jiné rádio, budeš muset extra propojovat subwoofer. Jsi elektrikář?

tak to jsi mě dostal! jsem si myslel,že iso konektor vyřeší vše.. ale asi se mýlím,je to velký problém? když jo tak to šoupnu odborníkovi,není tu někdo z Ostravy kdo to umí? naštvanej

DrTc je teď offline  DrTc
0
PříspěvekZaslal: 17.1.2008 , 20:56   Citovat  

Výměna originál rádia za univerzální není technicky složitá. I když už jsem o ní uvažoval, zatím se na tu výměnu nechystám . Sice bych to dokázal, ale jsou tu dvě proti: za 1. nemám možnost sehnat oba protikusy na originál konektory v Accordu a za 2. uchycení rádia také vyžaduje trochu experimentování. Navíc mi postačuje přehrávač CD bez MP3. Problém s přepojením rádia je v osazení konektorů. Zatím co reproduktory jsou osazeny v konektoru "A", který se prodává např. zde:odkaz, subwoofer je obsazen v konektoru "B" a ten se neprodává. Pokud by jsi tedy chtěl zapojit i subwoofer, musel by jsi ustřihnout kabely pro signál do ekvalizéru (pozice B11 a B12) a spojit je s linkovými výstupy rádia (cinch), nejlépe takové, které lze extra ovládat oproti hlasitosti normálních reproduktorů. Dražší rádia je mají přímo jako výstup pro subwoofer. V manuálech Hondy se však nikde nepíše, jak silný má být signál do ekvalizéru a může se stát, že některé rádio ten subwoofer nevybudí. Pokud by jsi však měl zájem, můžeme se do toho někdy pustit.

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2009 , 8:07   Citovat  

Uz se nekomu podarilo vyresit problem s propojenim neoriginalniho radia a subwooferu v audiosoustave BOSE?

Luky je teď offline  Luky
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2009 , 8:45   Citovat  

bez nutnosti zasahu do aparatury BOSE by se dal na MP3 pouzit nejaky FM transmitter.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.3.2009 , 15:28   Citovat  

Luky:jj transmiter je dobra vec pokud si nekdo chce zachovat original radio a poslouchat nejen kazety.
Kdo z Vas Accordaku ma vybavu BOSE a neoriginal radio?Predelaval jste to nekdo aby i SW hral?Je pravda ze to nehraje spatne i bez nej ale proc nemit lepsi zvuk kdyz je tu ta moznost.

martyCZ je teď offline  martyCZ
0
PříspěvekZaslal: 28.4.2009 , 22:21   Citovat  

Osobne bych do toho nesel. Resili jsme kazetovou verzi. Vzadu na radiu jsou dva konektory. Jeden je vice-mene standardne zapojeny nestandardni konektor. Nicmene na druhem jsou ven z radia vyvedeny jednotlive kanaly, ktere jsou privedeny do krabicky od pana Boseho a ta frekvencene prizpusobuje jednotlive kanaly instalovanym reproduktorum. Takto upravene signaly jednotlivych kanalu se vraceji zpet do radia, ktere je zesili a posle na ten prvni konektor, odkud putujou do repraku. Krabicka pana Boseho zaroven vyrabi signal pro SW, ktery je pak u SW zesilovan zvlastnim zesilovacem. Zapojit cele toto nejak rozumne nepujde a pokud uz si pan Bose dal tu praci a celou soustavu naladil primo pro Accorda (jak se tim chlubi), tak bych to tak i nechal. Resenim by pak bylo pouzit tu externi Boseho krabicku a jeji vysledky poslat do externiho ctyrkanaloveho zesaku nebo upravit instalovane radio a udelat v nem neco podobneho, jako ma original radio. Vyznam jednotlivych pinu neni slozite zjistit z DPS v original radiu (DPS ma na sobe popisky, pomuze i rozmisteni soucastek apod.). Dalsi moznosti je pak zapojit CD menic nebo ho emulovat a zajistit externi zdroj signalu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.4.2009 , 12:11   Citovat  

Diky takze asi nema cenu se do toho nejak vrtat.No je to skoda protoze vlastne pak jsou vyuzity jen 4 repro misto 6 a jednoho sw ale co se da delat.Ono i tak to hraje hodne slusne Úsměv

lopata je teď offline  lopata
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2009 , 17:08   Citovat  

Ahojte vela som hladal na nete ako vymenit original radio v honde accord ale nic som nenasiel takze som sa rozhodol vyuzit nejake znamosti a dopracoval som sa ku komplet zapojeniu celej zostavy BOSE v honde. Vymenit radio za neoriginalne je uplne jednoduche ale co so subwofwerom to neviem a nevie mi to nikto poradit orig. radio ma extra vystup pre sustavu BOSE. Odtial kable putuju do equalizeru ktory je pod spolujazdcovym sedadlom a odtial je vystup do jednotky stereo amplifier ktora je blizko SW a ma vystup aj na male repraky v zadnom tapacire hned vedla kufroveho plata. Ak by niekto potreboval som ochotny poskytnut veci na email.

inza je teď offline  inza
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.5.2009 , 18:54   Citovat  

Ano, je to přesně tak.

Dnes jsem začal s přestavbou originálního Bose v Accordu. Po delším zkoumání jsem se rozhodl

- výměna předních repro
- zapojení subwooferu napřímo (umožňují místo zadních kanálů některé řady autorádií Pioneer)

Vše podnikám především kvůli zapojení Bluetooth a také kvůli zvuku (pochopitelně)

Repro ve dveřích jsou s papírovou membránou, dnes již značně zteřelou. Tapec dveří se sundá po vycvaknutí čepu v přední částí (zatlačit dovnitř a vytáhnout), odšroubování dvou šroubů pod madlem, vycvaknout celé ovládání oken a zrcátek a odpojit 3 konektory. Odšroubovat šroub kliky dveří, povytáhnout, odpojit z táhla. Vycvaknout trojuhelník u zrcátka. Poté lze odcvakat tapec z plastových úchytů a oddělat. Repro drží 3 šrouby přes redukci až do dveří.

Rádio (u mojí verze s digiklimou) - odšroubovat 3 šrouby nad budíkama palubky, vycvaknout celý kryt, poté odpojit spínače mlhovek, tempomatu, nastavení světel, výstražných blinkrů. Komplet rádia drží 4 šrouby, vyjme se, odpojí se všechny konektory (jsou tam 2 na klimu, 2 v rádiu, anténa, případně CD-changer). Rádio pak drží 4 šrouby z boku.

Ekvalizér je pod sedačkou spolujezdce, drží jej jeden šroub vepředu, lze to odšoubovat a odpojit i bez vyjmutí sedačky, ale nic moc. Já to tam nakonec nechal.

Zesilovač - je napojen z ekvalizéru, dále zásobuje subwoofer a tweetery (zadní malé repro za opěrkami). U mé 5D verze sundat zadní plast v kufru (vycvaknout), sundat zadní plato, odšroubovat pravý zadní horní držák plata (3 šrouby) , poté vyjmout čepy na tapecu kufru (celkem 4ks), pak lze odehnout zadní boční kryt kufru, 3 šrouby drží kovový držák zesilovače, 4 konektory odpojit, zesilovač pak drží 2 šrouby na tom držáku. Subwoofer drží 4 šrouby, pak lze vyjmout.

Celé jsem vylepil Dynamatem, zesilovač jsem vytáhl, natáhl nové dráty od rádia až po subwoofer (prozatím jsem tam nechal Bose).

Rádio jsem pořídil Pioneer 600BT (základní řada s bluetooth), sada obsahovala i mikrofon, takže ještě odkrýt přední sloupek, natáhnout mikrofon.
Pro zapojení originál konektorů jsem použil redukci pro ISO - za 100Kč v GM electronics. Na redukci jsem přerušil dráty k zadním repro a zapojil přímo na nové dráty k subwooferu. Co nefungovalo bylo napájení antény, vytáhl jsem jeden pin z redukce a zapojil na ten správný proti původnímu konektoru.
Rámeček rádia se nevejde do původního držáku (společného s klimou) takže rádio je přímo našroubované v tomto držáku bez rámečku - vše je pevnější, rádio nelze jen tak vytáhnout (doufám že nějaký zloděj mi kvůli tomu nerozbije celou palubku).

Vše zapojit do rádia, otestovat jestli vše jede a pak poskládat ve zpětném pořadí.

Přední repro přijdou na řadu až budu mít další volný den Úsměv
Zatím řeším co tam přijde, jestli se tam vejdou či nevejdou 16".

Po celé přestavbě mi zůstane v podstatě celá Bose sada na prodej - rádio, changer, repro, zes, ekvalizér atd.

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 21.5.2009 , 14:55   Citovat  

Krasna prace mas pm Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2009 , 19:30   Citovat  

Zapomněl jsem fotit, ale jedna by se našla - vylepení kolem subwooferu - přední dveře budu fotit víc Úsměv

14052009341.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
14052009341.jpg, 160.57 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2009 , 21:10   Citovat  

A mimochodem celé zapojení včetně barev kabelů v rádiu mám, takže kdo by měl zájem, můžu poslat...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.5.2009 , 11:18   Citovat  

inza napsal:
A mimochodem celé zapojení včetně barev kabelů v rádiu mám, takže kdo by měl zájem, můžu poslat...

Pošli prosím budu rád díky Úsměv Takze SW Ti hraje?

wassil je teď offline  wassil
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.7.2009 , 15:39   Citovat  

Taky jsem řešil stejný problém. Vyhodil jsem origo radio BOSE a nainstaloval svůj MP3 Pioneer. Zjištění že fungují pouze 4 repro ve dveřích a né všech 7 bylo pro mne frustrující. Takže jeden den jsem se rozhodl pro zásah do el. instalace Audiosystému. Vytiskl jsem si schéma vedení audia v mém ACCO 6G 5dv a zjistil že ekvalizér jde docela dobře občůrat. Podle mne nepomůže napojit jen audio výstup z neorig autoradia přímo na ekvalizér ten musí být i napájen. V Hondě mi řekli že redukční konektor se nevyrábí. Rozhodl jsem se ekvalizér obejít. Vytáhl jsem proto konektor z ekvalizéru který se nachází pod spolujezdcovou sedačkou a je přišroubován poze 1 M6 šroubkem a podle schématu našel výstupní dva kabely vedoucí do zesilovače umístěného pod pravým plastovým krytem v kufru (samozřejmostí je vytažení tapecirunku). Ze schematu vyplývá že pokud propojíte tyto dva kabely přímo na výstupní kabely autoradia bude hrát P tweeter a subwoofer (což hraje) Naopak s L tweeterem jsem měl trochu problém protože je napojen jinak a nepodařilo se mi zjistit jak (asi to souvisí se signalizací otevření kufru alespoň mi to na mé CH77 dělá) takže jsem L tweeter napojil na výstup P tweeteru (což je prozatimní řešení) a vida audiosystém hraje. Jen dodám že kabely jsem nestříhal ale napojoval na stávající pomocí odboček. Je to sice pakárana ale pro případ zpětné montáže orig autoradia pak stačí vytáhnout mnou dodané kontakty a zaizolovat.

Snad jsem taky trochu pomohl. Pokud by měl někdo dotaz rád poradím.

Chumo je teď offline  Chumo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.7.2009 , 11:20   Citovat  

Zapojit sa to da pekne, a netusim preco chcete obchadzat ten ekvalizer, idu z neho krasne ciste orezane basy a nemusite riesit vyhybky ani zbytocne strasit basak vysokymi frekvenciami, zapojenie je uplne jednoduche, chce to len stavu a signal... Trvalo mi to asi 30 minut hladenia do schemy, a 10 minut zapajania... Jediny problem je ten, ze ak nema radio aj volume na vystupe, tak vam radio nevybudi basak a ten bude hrat ovela tichsie ako by mal...Moj pripad... Takze uz len dosporit a kupit lepsie radio...

B1-lavy vstup
B7-pravy vstup
B5-tienenie
B11-zem
B12- +

A bude Vam to hrat vsetko...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2009 , 15:53   Citovat  

No tak to je super diky za rady je to dobrý jeste se zeptam zda nekdo vite co je ve dverich za repro? 16" ?

Waladero je teď offline  Waladero
0
PříspěvekZaslal: 17.5.2010 , 20:28   Citovat  

Chumo napsal:
Zapojit sa to da pekne, a netusim preco chcete obchadzat ten ekvalizer, idu z neho krasne ciste orezane basy a nemusite riesit vyhybky ani zbytocne strasit basak vysokymi frekvenciami, zapojenie je uplne jednoduche, chce to len stavu a signal... Trvalo mi to asi 30 minut hladenia do schemy, a 10 minut zapajania... Jediny problem je ten, ze ak nema radio aj volume na vystupe, tak vam radio nevybudi basak a ten bude hrat ovela tichsie ako by mal...Moj pripad... Takze uz len dosporit a kupit lepsie radio...

B1-lavy vstup
B7-pravy vstup
B5-tienenie
B11-zem
B12- +

A bude Vam to hrat vsetko...

Takže chápu dobře, že po připojení "nehonda" radia (přes ISO konektor) mi budou hrát všechny 4 repro včetně tech tweetrů vzadu? Výše popsané kontakty (vstupy) jsou na woofer, nebo na ty tweetry? Pokud na woofer, tak mi není jasně proč levý a pravý výstup. To je ten origo sw dvoucívkový? Jestli ma origo sw zesilovač, tak proč to nebude hrát i s jiným rádiem dodám-li signál (autorádio s wýstupem pro sw). I autorádio s výstupem pro sw musí mít u sebe zesik, jinak to hrát nebude. Takže jak to dát dohromady? Díky

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.5.2010 , 12:20   Citovat  

Ja to zapojil presne podle toho planku a hraje mi uplne vsechno.Jedinej problem je, ze pri zapinani a vypinani radia v SW dela rany.

anticko89 je teď offline  anticko89
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 20:50   Citovat  

Nenajde sa niekto kto by to vedel este raz vysvetlit.Ta schema nejde otvorit Bueee

needs je teď offline  needs
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2012 , 21:13   Citovat  

mne by stačilo klidně origo radio Bose kdyby měl někdo na prodej Se stydím to moje dosluhuje a origo bude asi nejlepší volba když to tu tak čtu.

anticko89 je teď offline  anticko89
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2012 , 14:49   Citovat  

POnukam 50€ tomu kto mi to zapoji. NR,HC,TT,TO,PN

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2012 , 15:07  Naposledy upravil Kendik dne 24.9.2012 , 18:05, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Tady to mas Úsměv kdyby neslo napis

B1-lavy vstup
B7-pravy vstup
B5-tienenie
B11-zem
B12- +

schema

angel.CZ je teď offline  angel.CZ
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.6.2012 , 15:34   Citovat  

Ahoj, přečetl jsem si topic a chtěl bych se zeptat, našel by se někdo znalej kdo už to má uděláno a nechtěl si trošku přividělat a zapojit to i mě ?? Stačí mi jen zapojit SW do činču a radia (sony xplod). V elektrice se vyznám jak afričan v hokeji a netroufám si ani na tohle Se stydím Jsem z Moravskoslezského kraje. když tak SZ díky moc

Honcord je teď offline  Honcord
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2012 , 7:05   Citovat  

needs napsal:
mne by stačilo klidně origo radio Bose kdyby měl někdo na prodej Se stydím to moje dosluhuje a origo bude asi nejlepší volba když to tu tak čtu.

.....stále je k mání : tudy odkaz

přátele

krtekm je teď offline  krtekm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.6.2012 , 8:16   Citovat  

needs napsal:

Taky bych nasel. V peknem satvu. S kodem a myslim ze k tomu ma i nejakou origo kartu prave s tim kodem...

M.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výbava ES a BOSE aparatura..
Fórum: Interiér a Hi-Fi
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď