Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
D16V1 Info
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
walkingwad je teď offline  walkingwad
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 1.12.2010 , 19:42   Citovat  

Zdravím, chtěl jsem založit toto vlákno z jednoho jediného důvodu, co je D16V1 za motor ? O motoru D16V1 tady na fóru ale i celkově na netu moc informací není. Možná taky proto že celkově tady C7g (nepočítám CTR) moc lidí nemá rádo, s tím že to není už pravá Honda a kdesi cosi. Osobně mám C7g Sport a jsem s ním spokojený.

Teď k tomu hlavnímu. Hledal jsem na netu i tady na fóru nějaké info. Někdo tu psal že je to Vtec-e (v jiném kontextu) s tím že mu to bylo hned vyvráceno. Na netu jsem našel informaci (je to ale jen z různých fór):
citace:

D16V1 is a combined vtec-e and a sohc vtec engine.
The D6V1 share the same head as D17 so they are both vtec-e but they also have a cam profle change around 4000rpm.... at between 2000 to 3000rpm acoording to throttle position there is a change in the number of valves that operate and at around 4000rpm there is a slight change in the cam profile that is why they are called VTEC II engines not VTEC-E...So it is a vtec but without a rough cam lobe profile like in the conventional vtecs

Údajně proto se jmenuje VTEC-II. S tím že by měl na 1. a 2. stupeň fungovat na 16 ventilů, na 3. a vyšší do 2500rpm na 12 ventilů a VTEC sepíná okolo 4000 podle teploty, sešlápnutí pedálu atd..

Takže moje otázka zní, jak je to ??? Je to tam.
Prohledal jsem forum tady, ale jediné co se řešilo byla možnost zvyšování výkonu (rada -> koupit CTR šuk ), výměna lambdy, ventily ale informace vesměs žádné. Takže doufám že mě nikdo nebude kamenovat..
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
D16V1 Info
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina