Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Policie: pravomoci - povinnosti
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 10
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 20:21   Citovat  

Zdravim hondaři,

Na internetu se zveřejnuje stále více videí s tim že si nejakej expert , vyskakuje na policisty, je pravda ze jsou to vetsinou neprilis komunikativni jedinici nicemne..

by me zajimalo jake pravomoci maji pri zastaveni , o cem vsem vas musi informovat a jak by mela kontrola probihat ( co musi rict, a tak podobne )

myslim ze by se to kazdemu z nas mohlo hodit vedet, ne abychom si vyskakovali ale abychom vedeli zda jedna tak jak by mel, preci jen chteji po nas jednat podle dopravnich predpisu a sami se zakony neridi..

pro priklad
1) jeden kamarad dostal pokutu za to ze se mu udajne vyfuk kejve vic nez by mel Velmi šťastný... ackoli byl prichiceny tak jak ma byt....
2) druhy kamarad dostal pokutu za originalni kridlo na ITR , kdyz policistce sdelil ze se jedna o originalni kridlo chtela od nej videt homologaci nejaky vyrazeny E .... ale auto bylo po celolaku takze dohledani E nebylo mozne ( pokud tam vubec nekde je ) ....
3) naproti tomu sem videl na internetu video kde policista nechce ridici ukazat fotografii z radaru kde presotupil rychlost ....

Doufam ze se tu nerozjede hadka o tom ze se lidi k policistum chovaji jako prasata nebo obracene ...
spis by me opravdu zajimalo jak maj postupovat pri silnicni kontrole , co rict, za co vas muzou karat a co neni v jejich kompetenci ...

diky moc N.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 20:24   Citovat  

Mě by zajímal správný postup při zastavení auta policejním autem. Vždy jsem žil v domnění, že by měli člověka předjet, vystrčit buď z okna plácačku a dávat znamení k zastavení anebo rozsvítit nápis na zadním okně STOP.
Kdysi jsem zažil, že mě stavěli "po americku", čili že byli za mnou, rozsvítili stopku a čekali, že zastavím. Jenže jak mám vědět, jestli dávají znamení dopředu nebo dozadu?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2.3. je teď offline  2.3.
2 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 20:27   Citovat  

Minor napsal:
Mě by zajímal správný postup při zastavení auta policejním autem. Vždy jsem žil v domnění, že by měli člověka předjet, vystrčit buď z okna plácačku a dávat znamení k zastavení anebo rozsvítit nápis na zadním okně STOP.
Kdysi jsem zažil, že mě stavěli "po americku", čili že byli za mnou, rozsvítili stopku a čekali, že zastavím. Jenže jak mám vědět, jestli dávají znamení dopředu nebo dozadu?

takhle jednou brali aji me =D ... bylo to poprve co me fizli staveli a ja byl tak vyhukanej ze po sekundach co zapli majaky sem radeji zastavil =D
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 20:28   Citovat  

Pokud ti jde o cokoli typu vyfuk, kridlo, spoiler apod., neni problem se odvolat a dokazat ze jde o originalni dil, ev. (vzacne Velmi šťastný ) zapsany v TP, ale to bys pak musel mit u sebe uz pri te kontrole. Kdybych byl v pravu, tak bych se osobne nehadal, v klidu odmitl zaplatit na miste, vzal bych ev. pokutovy blocek a v naslednem rizeni prokazal ze jde o originalni dil. Jestli ma policista cepici 2 cm vic doleva nez pripisuje norma nebo me pozdravil jenom jeden z clenu hlidky a ne oba je mi sumak.
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 20:29   Citovat  

Já jim takhle jednou zastavil, ale přitom vůbec nestavěli mě.
   Návrat  
Jurisek je teď offline  Jurisek
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 20:33   Citovat  

me jednou policista kopl do auta naprosto jsem nechapal jak si muze neco takoveho dovolit
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 20:34   Citovat  

Bully napsal:
Pokud ti jde o cokoli typu vyfuk, kridlo, spoiler apod., neni problem se odvolat a dokazat ze jde o originalni dil, ev. (vzacne Velmi šťastný ) zapsany v TP, ale to bys pak musel mit u sebe uz pri te kontrole. Kdybych byl v pravu, tak bych se osobne nehadal, v klidu odmitl zaplatit na miste, vzal bych ev. pokutovy blocek a v naslednem rizeni prokazal ze jde o originalni dil. Jestli ma policista cepici 2 cm vic doleva nez pripisuje norma nebo me pozdravil jenom jeden z clenu hlidky a ne oba je mi sumak.

a jak by jsi to prokazoval ze jde o originalni dil ?
preci jen by to stalo penize a cas.... lepsi jim dat 300 nebo 500 pokutu a jet dal

spis me zajimalo k cemu je policsta kompetentni a co vam na zadost musi predlozit ....
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 20:38   Citovat  

Jurisek napsal:
me jednou policista kopl do auta naprosto jsem nechapal jak si muze neco takoveho dovolit

to je o lidech ne o policistech , nekteri jsou prasata , das jim moc a divis se ceho vseho jsou schopni....
ja mel kdysi dost velkej problem s PCR ... ne kvuli autu ale kvuli rvacce ....
nakonec to dopadlo v muj prospech zaklad je nenechat si kiss me na hlavu, kdyz vis ze jsi v pravu..
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 20:41  Naposledy upravil Bully dne 5.12.2010 , 20:43, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Newer napsal:
preci jen by to stalo penize a cas.... lepsi jim dat 300 nebo 500 pokutu a jet dal

spis me zajimalo k cemu je policsta kompetentni a co vam na zadost musi predlozit ....

A proc bych mel platit 300 nebo 500 Kc a pak tady plakat na foru ze co si to na me dovoluji? Velmi šťastný Pokud dostanu atest od dealera Hondy o originalnim dilu, je to dukaz a nic neplatim. Pokud by se jim nelibilo ani tohle, muselo by se to prokazovat na STK a pokud to origo dil vazne je, neni co resit, ne?
Stejne si myslim ze (nejenom v tomhle konkretnim pripade- kdyz jsem v pravu) se suverennim, klidnym a slusnym vystupovanim me stejne nechaji odjet bez pokuty a nebude jim to stat za to. Uz vickrat jsem byl zastaveny v CR i SR nejakou hlidkou a i kdyz mi treba neco nasli, nechali me po pouceni odjet. Jde o to se chovat jako clovek a ne jako hovado, muj nazor. Vzdyt jsme vsichni jenom lidi. přátele
   Návrat  
Aliin je teď offline  Aliin
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 20:41   Citovat  

Minor napsal:
Já jim takhle jednou zastavil, ale přitom vůbec nestavěli mě.

pořádnej výtlem

taky se mi to stava
- pokazdy kdys jedu do Plzne minimlane jednou me stopnou, nekdy i 3x za den. Newim proc kuky kuk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 20:44   Citovat  

tak ono se blbe dokazuje ze ti policista kopl do auta vid navic uz vidim jak praskaj na sebe samozrejme jsem podal stiznost rekli ze se mi ozvou az se to bude resit a od te doby nic necekane .. proste PČR je bohuel v CZ trosku nd zakonem nebo potkavam uplny blbce policisty pac pokazde kdyz me zastavi tak se jim nelibi svetla pak ze svitim xenonama pak ze to prej turuju pred nima proste uz me nebavi jim vysvetlovat ze to auta je tak vyrobeny proto je dobry vedet par vecicek pri postupu zatim jsem nemel moznost si to overit dlouho me nestavel zadnej hnup zaplat pan buh
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 20:52   Citovat  

policista kdyz te zastavi musi bejt ve stejnokroji to znamena ze musi mit i rukavice! pokud te zmeri muzes pozadat o kalibracni protokol + v nem by melo byt napsano pri jake teplote se to muze pouzivat nato taky pozor pokud to samozrejme nema tak jejich prace prijde nazmar a to se muzou stavet i na hlavu + kdyz jim neveris ze si j el rychlejs nez mas nebo si tim ses sakr jistej musi ti ukazat zaznam o prestupku ten maj vzdy v aute ke me uz jendou pribehl typek rovnou s fotkou:D , pokud se ti nelibi jka se k tobe chova policista nebo si myslis ze je nalitej tak muzes zavolat druhy policisty nebo nechat napsat zaznam o prestupku ten mu diktujes ty ne ze si tam napise to co chce on je toho fkt spoust veci co musi policst delat pri kontrole jsou tu urcite lidi kteri toho vi si tak milionkrat vic jak ja:)
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 20:53   Citovat  

Bully napsal:
A proc bych mel platit 300 nebo 500 Kc a pak tady plakat na foru ze co si to na me dovoluji? Velmi šťastný Pokud dostanu atest od dealera Hondy o originalnim dilu, je to dukaz a nic neplatim. Pokud by se jim nelibilo ani tohle, muselo by se to prokazovat na STK a pokud to origo dil vazne je, neni co resit, ne?
Stejne si myslim ze (nejenom v tomhle konkretnim pripade- kdyz jsem v pravu) se suverennim, klidnym a slusnym vystupovanim me stejne nechaji odjet bez pokuty a nebude jim to stat za to. Uz vickrat jsem byl zastaveny v CR i SR nejakou hlidkou a i kdyz mi treba neco nasli, nechali me po pouceni odjet. Jde o to se chovat jako clovek a ne jako hovado, muj nazor. Vzdyt jsme vsichni jenom lidi. přátele

jak nic nestalo?

stalo by me to minimalne cas, musel bych tam psat, domluvit si schuzku, dojet tam ( penize za benzin) cekat, nekoho se o neco prosit, jet zpet ......
to mi nepride tak uplne koser
me osobne se to nestalo, ja pokuty za tuning nedostavam , poridil jsem si auto na kterem bych mohl dostat pokutu maximalne za vyfuk ...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 20:54   Citovat  

Jurisek napsal:
tak ono se blbe dokazuje ze ti policista kopl do auta vid navic uz vidim jak praskaj na sebe samozrejme jsem podal stiznost rekli ze se mi ozvou az se to bude resit a od te doby nic necekane .. proste PČR je bohuel v CZ trosku nd zakonem nebo potkavam uplny blbce policisty pac pokazde kdyz me zastavi tak se jim nelibi svetla pak ze svitim xenonama pak ze to prej turuju pred nima proste uz me nebavi jim vysvetlovat ze to auta je tak vyrobeny proto je dobry vedet par vecicek pri postupu zatim jsem nemel moznost si to overit dlouho me nestavel zadnej hnup zaplat pan buh

To je azhruba to o cem pisu vys. Ty mas na aute vazne origo nebo homologovane a v TP zapsane xenony? Pokud ne, asi neni moc na miste vykladat neco o hnupech. Pokud je provokujes turovanim motoru tak se jim taky nedivim, pokud mas hlucny neorigo/nehomolog., .., vyfuk tak se taky nedivim jejich dojmu ze motor turujes. Pochop ze policie neni placena za to aby si nechala .... na hlavu. Stejne tak si ale pochopitelne nesmi dovolit vic nez muzou. Ale ze by bez priciny a bez provokovani delali jen tak naschvaly neverim.
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 20:58   Citovat  

Bully napsal:
To je azhruba to o cem pisu vys. Ty mas na aute vazne origo nebo homologovane a v TP zapsane xenony? Pokud ne, asi neni moc na miste vykladat neco o hnupech. Pokud je provokujes turovanim motoru tak se jim taky nedivim, pokud mas hlucny neorigo/nehomolog., .., vyfuk tak se taky nedivim jejich dojmu ze motor turujes. Pochop ze policie neni placena za to aby si nechala .... na hlavu. Stejne tak si ale pochopitelne nesmi dovolit vic nez muzou. Ale ze by bez priciny a bez provokovani delali jen tak naschvaly neverim.

prosim psal jsem vejs ze tu nechci hadky,
chapu ze policistu dokaze vytocit ze svitim xenonama a proslapnu plyn tak aby mi kopl do auta ...
takhle se normalni lidi bezne chovaj Úsměv
diky za prispevek k tematu Mrk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 21:00   Citovat  

hele jedu si po meste jedu si v klidu na me nalepen policejni oktavka s bradavkou reknou mi ze to turju jedu si padicko mam tam 4ku + mam vse v origo stavu + xenony jsou na kazdem ATR a ano mam je napsane ale vysvetli to clovekovy co vi vse o autech lepe jak kdokoliv jiny
   Návrat  
Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 21:01   Citovat  

A co, ze si zaturoval pred nima, je snad nakej zakon, kterej to zakazuje? A pokud se nepletu, na ATR jsou xenony od vyroby?

No jo, kdyz clovek nastoupi k Policii, tak bere mravenec , takze se pak neni cemu divit, ze z padesati procent jsou tam zakomplexovany paka ;D A kdyz na nej pak clovek narazi, to je radost..
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 21:03   Citovat  

Newer napsal:
jak nic nestalo?

stalo by me to minimalne cas, musel bych tam psat, domluvit si schuzku, dojet tam ( penize za benzin) cekat, nekoho se o neco prosit, jet zpet ......
to mi nepride tak uplne koser
me osobne se to nestalo, ja pokuty za tuning nedostavam , poridil jsem si auto na kterem bych mohl dostat pokutu maximalne za vyfuk ...

OK, jinak: v zivote jsem neslysel o nekom ze by mel platit na miste pokutu za to, ze ma treba originalni a dobre upevnene kridlo na 3. dverich. Staci? A pokud by se takovy ambiciozni policista prece jenom nasel, budu v dalsim prokazovacim rizeni pozadovat proplaceni vsech prokazatelnych vzniklych nakladu. Pochopitelne bych ho na to dopredu upozornil. Ale vecne, klidne a slusne. Stejne by me nechal jet Úsměv To vsechno z principu- abych jenom nenadaval, nepraskal v hospode pestickou do stolu a neplakal, jak je na me svet zly. Proste jsem byl vzdycky takovy, i kdyby me to melo stat penize a cas přátele
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 21:04   Citovat  

Newer napsal:

A proč by si měl Ty něco prokazovat? Naopak,kamaráde - Tobě musí prokázat,že to není originál díl. Ty nemusíš dělat vůbec nic...
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 21:07   Citovat  

Jurisek napsal:
hele jedu si po meste jedu si v klidu na me nalepen policejni oktavka s bradavkou reknou mi ze to turju jedu si padicko mam tam 4ku + mam vse v origo stavu + xenony jsou na kazdem ATR a ano mam je napsane ale vysvetli to clovekovy co vi vse o autech lepe jak kdokoliv jiny

Pokud to je takhle, tak na tebe nemaji metr a musi ti technickou kontrolou prokazat, ze svetla v poradku nemas, ze mas prilis hlasity vyfuk nebo ze prekracujes rychlost atd. . Neplat na miste a nech to na dalsim rizeni, co rict vic.
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 21:09  Naposledy upravil Newer dne 5.12.2010 , 21:11, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hellborn napsal:
A proč by si měl Ty něco prokazovat? Naopak,kamaráde - Tobě musí prokázat,že to není originál díl. Ty nemusíš dělat vůbec nic...

no dobre , ciste teoreticky,
jedu si ITR , seriovkou,
zastavi me policista, mladej ,stejne starej jako ja, vidi hmm stejne satrej a jezdi si timhle, ja makam od nevidim do nevidim a mam prd ..... takze ma chut me sjet

rekne mi ze na aute nemam originalni kridlo ... ja mu reknu ze mam -> konflikt
ja bych se snim nehadal a pokutu bych mu zaplatil treba proto ze jedu do prace nebo za pritelkyni a nemam naladu se bavit s nakym chudakem.... ale budu se snazit potlacit svou aroganci a chovat se slusne

jak mam pokracovat ? reknu mu ze nesouhlasim s pokutou a co dal ? nafoti mi auto a pujdu k spravnimu rizeni ?
co kdyz mi rekne, ze auto neni zpusobile k provozu protoze je na nem nehomologovany dil a musim ho tam nechat ( tohle uz se mi stalo taky ... s preludou ktera byla teda dost vytuzena ... )
   Návrat  
Moderátor
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 21:10  Naposledy upravil Bully dne 5.12.2010 , 21:12, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Hellborn napsal:

Jasne, policie mi muze ulozit treba povinnost dostavit se na technickou kontrolu a tam se prokaze ze jde o originalni a radne upevneny dil. Nevidim nikde problem.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 21:11   Citovat  

no v te dobe jsme byl jeste blbej a stalo me to 2tisice ted bych se mu vysmal a rek mu naschle u sparvniho rizeni nechal sepsat zaznam u prestupku a nakonci bych mu rek at napise ze chtel uplatek
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 21:15   Citovat  

Newer napsal:
jedu si ITR , seriovkou,
zastavi me policista, mladej ,stejne starej jako ja, vidi hmm stejne satrej a jezdi si timhle, ja makam od nevidim do nevidim a mam prd ..... takze ma chut me sjet

ja bych se snim nehadal a pokutu bych mu zaplatil treba proto ze jedu do prace nebo za pritelkyni a nemam naladu se bavit s nakym chudakem.... ale budu se snazit potlacit svou aroganci a chovat se slusne

jak mam pokracovat ? reknu mu ze nesouhlasim s pokutou a co dal ? nafoti mi auto a pujdu k spravnimu rizeni ?
co kdyz mi rekne, ze auto neni zpusobile k provozu protoze je na nem nehomologovany dil a musim ho tam nechat ( tohle uz se mi stalo taky ... s preludou ktera byla teda dost vytuzena ... )

on ti nema jak dokzat ze to nems v origu stavu takze te nemuze odstavit to je jednoduche ty se jen odvals popripade sepises zaznam jedes dal pak uz jen papirovani ale pokud bys mu rek ze se chces odvolat a sepsat zaznam tak by te podle meho nechal bejt pac by to bylo predem prohrane
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 21:17   Citovat  

Jurisek napsal:
on ti nema jak dokzat ze to nems v origu stavu takze te nemuze odstavit to je jednoduche ty se jen odvals popripade sepises zaznam jedes dal pak uz jen papirovani ale pokud bys mu rek ze se chces odvolat a sepsat zaznam tak by te podle meho nechal bejt pac by to bylo predem prohrane

takdze kdyz mi policista rekl ze nemam auto zpusobile k provozu ..... a ze ho tam musim nechat..
a ja bych mu rekl ze mam a ze nema dukaz tak muzu jet dal ?Velmi šťastný
nejak to nepobiram tohle.

to je prave to co jsem chtel vedet k cemu je kompetentni a k cemu ne ...
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 21:20   Citovat  

Newer napsal:
jedu si ITR , seriovkou,

Jo, půjde to ke správnímu řízení. Jak není způsobilé? Čím Ti to prokáže? Jak Ti vyvrátí Tvé tvrzení,že je po laku (což asi dělal nějaký šikula - taky mám křídlo po laku a homologace vidět je..)? Nijak...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 21:20   Citovat  

on ti musi prokazat ze nejsi zpusobylej samozrejme pokud mas propdlou technickou a ms diru ve dverich tak je to jsny vid:D ale pokud si origo tak se mu vymej rekni ze se odvlas na sprvni rizeni nech sepsat zaznam o prestupku on si bud rozmysli nebo te necha pc je to fakt prohrany
   Návrat  
Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 21:24   Citovat  

nema tu nekdo nejakou zajimavou sbernici zakoniku apod k tematu ? HaHaaa
   Návrat  
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 21:26   Citovat  

Hellborn napsal:
Jo, půjde to ke správnímu řízení. Jak není způsobilé? Čím Ti to prokáže? Jak Ti vyvrátí Tvé tvrzení,že je po laku (což asi dělal nějaký šikula - taky mám křídlo po laku a homologace vidět je..)? Nijak...

no to ja nevim prave, ja neznam zakony a to k cemu jsou policisti kompetentni a nejsou
proto jsem zakladal tenhle topic ...
abych vedel co smi a nesmi ........
tenhle pripad s tim kridlem se mi nestal
ale stalo se mi na prlude ze mi rekl ze auto musim nechat tam kde sem protoze neni zpusobile k provozu proto ze jsem mel laminatovej naraznik .... evidentni bylo ze tam nepatri ale stale neni kompetentni k tomu to zjistovat ne ?
kdyz mam platnou technickou kontrolu ....
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 5.12.2010 , 21:37   Citovat  

hele pokud mas technickou a mas napsane upravy v technicaku tak muze jen slintat auto by ti vlastne ani nemeli nechat nekde stat musis zajeds nekam kde neohrozujes takze to nemuzes nechat stat na krajnici vid , auto je nezpusobyle pokud nems technickou a nemas ostre hrany ostra hrna muze byt i prohnilej lem nebo roh u dveri samorejme to auto nemuze bejt skrz na skrz prohnile
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Policie: pravomoci - povinnosti
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina