Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
První servis po koupi Civic 6g
Fórum: Pro nováčky = pokusy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
2vmartin je teď offline  2vmartin
PříspěvekZaslal: 3.1.2011 , 15:14   Citovat  

Zdravím všechny honďáky. Již dva týdny mám Civica 1,5 vtec,84kw,r.v.97, je to sedan. Moje první honda. Bohužel k ní nemám servisní knížku. Teď budu dělat první servis :rozvody,olej,filtry,svíčky atd. Ještě něco klepe, asi na zadní nápravě. Pročítal jsem tohle fórum, a musím říct, že je skutečně rozsáhlé. Chtěl bych poradit s pár věcma. Když je zima, tak mi to dost špatně(dlouho) startuje. Podle fóra jsem doplnil chl.kapalinu na max. a zdálo se,že je to lepší(ale moc není). Vždy to jakoby chytne a hned zdechne. Asi budu chytřejší po tom servise. Na co ještě jiného se mám při servise zaměřit?

Olej jsem tady podle fora vybral castrol magnatec 10w40 (i když to nebylo lehké)
Jaké mám koupit svíčky a rozvodovou sadu?
Dočetl jsem se tady, že se mění s rozvodama i vodní pumpa.Dělá se to pokaždé?

Za neznalosti se omlouvám, ale mechanik nejsem a sám našroubuju tak maximálně rádio(možná). Mám spoustu nedobrých zkušeností s neznačkovými servisy a předešlými vozy. Kdyby někdo věděl o slušném (a dostupném) servise v Ostravě, tak bych byl vděčný. Předem děkuji Martin.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.1.2011 , 15:18   Citovat  

Svíčky NGK nebo někdo používá Denso, s jinými byly problémy (špatný chod motoru apod.).

Pumpa - někdo jí mění,někdo ne (výměna se doporučuje při druhé výměně rozvodů - cca 200tis.km, moje vydržela cca 240tis.km,pak se odporoučela).

Startování - když otočíš klíčkem,slyšíš cvaknutí? U Civica 4g mě zlobilo hlavní relé pod palubkou...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2011 , 15:19   Citovat  

Tak předně vítej u nás na fóru.
Za druhé, jsem ti poupravil název tématu, aby byl trochu vypovýdající.
Za třetí :
Startování : nemáš pocit že by ti chyběl benzín? Hučí to jako při otočení klíčku do první polohy a svítí check engine a pak zhasne?
Typ svíček naleznež na krytu rozvodů (teda měl by tam být)
Ano doporučuje se s rozvodama měnit i pumpa (druhé rozvody).
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.1.2011 , 15:42   Citovat  

Vy jste rychlí. Při tom startování jsem zapoměl dodat, že točí normálně,a špatný je jen studený start, za tepla chytne na brnknutí. Myslím, že se všechno rosvítí a zhasne. Ten check engin skontroluju hned zítra, nechal jsem hondu dnes v práci. Po otočení klíčku, normálně bzučí (čerpadlo předpokládám),a když to nechytne tak po "dostartování" bzučí hned zase. Benzín samozřejmně mám, ale při koupi tam nebyl žádný. Tak tak jsem dojel k pumpě. Nemohli by jste mi sem hodit nějaký link na ty svíčky atd. je jich hodně typů. Na kryt rozvodu zítra taky kouknu.Děkuji za spěšné odpovědi Úsměv
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2011 , 15:44   Citovat  

Jestli bylo v nádrži málo benálu,tak se mohl nasát nějaký bordel a přicpat filtr...
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 3.1.2011 , 16:07   Citovat  

2vmartin napsal:
Vy jste rychlí. Při tom startování jsem zapoměl dodat, že točí normálně,a špatný je jen studený start, za tepla chytne na brnknutí. Myslím, že se všechno rosvítí a zhasne. Ten check engin skontroluju hned zítra, nechal jsem hondu dnes v práci. Po otočení klíčku, normálně bzučí (čerpadlo předpokládám),a když to nechytne tak po "dostartování" bzučí hned zase. Benzín samozřejmně mám, ale při koupi tam nebyl žádný. Tak tak jsem dojel k pumpě. Nemohli by jste mi sem hodit nějaký link na ty svíčky atd. je jich hodně typů. Na kryt rozvodu zítra taky kouknu.Děkuji za spěšné odpovědi Úsměv

Tipnu svíčky, ale bejt Tebou radši mrknu na ten kryt: BKR6E 11 (ale fakt se mrkni určitě na kryt)

Jinak blesk je náš pomalejší brácha kouř
   Návrat  
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 3.1.2011 , 16:12   Citovat  

NGK Iridium ZFR5FIX-11 mam ja motor D15Z6

ostatni viz kluci nahore..

oleje neni tak dulezite resit znacku jak frekvenci vymeny přátele
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 3.1.2011 , 16:51   Citovat  

Mě to taky špatně startuje když je tam moc málo benzínu a když naleju tak je to OK. Tady něco na ty svíčky tudy odkaz
   Návrat  
JARYN je teď offline  JARYN
1 háčko
PříspěvekZaslal: 3.1.2011 , 22:42   Citovat  

to 2vmartin: Co se týče oleje 10w40 - nic s ním nepokazíš, co se týče Magnatecu, no, na to mám jiný názor, ale budiž, jak zmínil Hlavator, důležitější je včasná výměna, a vždy i s filtrem - při dlouhých jízdách po 10-ti tkm, při jen popojíždění měnit i po 5-ti. Já bych u nové ojetiny vyměnil i převoďák - patří tam 1,8litru oleje Honda Manual Transmission Fluid, není od věci u auta 13 starýho vyměnit i olej v servu (i tam by měl přijít jen (litr) origo Honda olej), vyměnit chladicí kapalinu - tam stačí třeba Fridex G48 (všechno vypustit, dobře propláchnout), a - i když já mám stejný motor, ale v pětidvířku, a mám v servisce psáno asi 3,5litru - vešlo se mi tam o litr víc. Dále, jak tu někdo psal, vyměnit brzdovku - i ve spojce / DOT 4, SAE J1703, a kromě vzduchového a olejového filtru vyměnit i palivový, a kabinový.....
Co se týče svíček, já používám NGK ZFR 5F-11. To klepání ze zadu můžou být ložiska v kolech.....a ty špatný starty můžou mít na svědomí i ty filtry, "staré" nebo špatné svíčky, špatná vůle ventilů.....
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 4.1.2011 , 18:05   Citovat  

Zdravím.Tak všechny kontrolky se rožnou a zhasnou.Check engine jsem tam nenašel,ale mazání,dobíjení,srs,pak nějaká oranžová znázorňující motor atd. Dnes poprvé jsem ráno nenastartoval.Při startování nic necvaká, normálně to bzučí,a po chvilince chtytne a hned zdechne.Normálně jsem startoval opakovaně,až to nějak chytlo,dnes nikoli.Baterka už toho má evidentně dost.V práci jsem skončil dřív,že to budu řešit.Přišel jsem a na dvě otočení motoru to chytlo.Tak 4 hodiny to stálo na slunci.Jsem z toho jelen,nicméně jsem to hned odvezl do servisu(doporučeného kamarádem) tam jsem to vše povyprávěl.Uvidí se.Řekl jsem ať vymnění všechno.Snad mně netrefí šlak až budu platit.Za rady děkuji.

PS.Na krytu rozvodů není napsáno vůbes nic.Není tam nikde ani ten papírový lístek o příští výměně oleje.
   Návrat  
optimas je teď offline  optimas
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.1.2011 , 18:10   Citovat  

2vmartin napsal:
Zdravím.Tak všechny kontrolky se rožnou a zhasnou.Check engine jsem tam nenašel,ale mazání,dobíjení,srs,pak nějaká oranžová znázorňující motor atd. Dnes poprvé jsem ráno nenastartoval.Při startování nic necvaká, normálně to bzučí,a po chvilince chtytne a hned zdechne.Normálně jsem startoval opakovaně,až to nějak chytlo,dnes nikoli.Baterka už toho má evidentně dost.V práci jsem skončil dřív,že to budu řešit.Přišel jsem a na dvě otočení motoru to chytlo.Tak 4 hodiny to stálo na slunci.Jsem z toho jelen,nicméně jsem to hned odvezl do servisu(doporučeného kamarádem) tam jsem to vše povyprávěl.Uvidí se.Řekl jsem ať vymnění všechno.Snad mně netrefí šlak až budu platit.Za rady děkuji.

PS.Na krytu rozvodů není napsáno vůbes nic.Není tam nikde ani ten papírový lístek o příští výměně oleje.

Oranžová s motorem je ten engine
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
První servis po koupi Civic 6g
Fórum: Pro nováčky = pokusy
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina