Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Topení
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2010 , 19:08   Citovat  

Zdravíčko lidi, tak už asi 3 týdny se mi nic nev*sralo, takže bylo na čase a je to tu .. v těchto sympatických vedrech mi přestala fungovat ventilace ve smyslu, že stále jen topí. Mam tam šoupátko teplo/zima a teď ať nastavím cokoliv tak fouká teplo (ale podstatně teplejší než je teplota venku). Teplota když nastavim na teplou stranu tak je přecijen o trochu teplejší než když nastavím na chladno ale prostě je to hrozný. Ještě v pátek to fungovalo v pohodě a dneska už ne. Netuší někdo čím by to mohlo být ? Sahara mi spíná dobře a kontrolka na teplotu vody ukazuje většinou provozní teplotu, jen když zastavím tak na chvilku trochu stoupne ale brzy se zase vrátí na provozní teplotu. Vody mám v chladiči plno.

Eventuelně mohl by někdo trochu popsat jak je v P4G topení řešené ? Jestli je to jen mechanika nebo je tam nějaké elektronické spínání ? Moc tomuhle okruhu nerozumim, je to jedna z mála věcí co se mi zatím ještě nerozbila Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2010 , 19:14   Citovat  

Sice se nevyznám v Prelude, ale měl by to být stejný systém jako u Civica.
V motorovém prostoru hledej dvě hadice průměru asi 2,5cm, které vedou skrz příčku do kabiny. Na jedné z nich je zavírací ventil ovládaný táhlem. Vyzkoušej jeho funkci jestli je páčka na ventilu na doraz když nastavíš studený vzduch. Možná je jenom vyháknutý bowden táhla anebo může být vadný ten ventil (třeba uvolněná klapka).

Ještě doplním jak ten ventil funguje, abys měl představu. Když nastavíš studený vzduch, ventil se úplně uzavře a do radiátorku topení neproudí teplá chladící kapalina. Když nastavíš teplý vzduch, tak se ventil otevře, teplá voda jde do radiátoru a topení topí.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2010 , 19:37   Citovat  

Takže jestli to správně chápu, tak by to mělo fungovat tak, že tím táhlem defakto určuji kolik z nasávaného vzduchu se bude ohřívat o vodu a kolik jde přímo ? To by odpovídalo tomu, že se ten ventil nehýbe uplně, zítra se na to zkusím podívat jestli se mi podaří něco najít Úsměv tak zatím díky, zas jsem o něco moudřejší Úsměv)

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2010 , 19:44   Citovat  

Stealman napsal:
Takže jestli to správně chápu, tak by to mělo fungovat tak, že tím táhlem defakto určuji kolik z nasávaného vzduchu se bude ohřívat o vodu a kolik jde přímo ? To by odpovídalo tomu, že se ten ventil nehýbe uplně, zítra se na to zkusím podívat jestli se mi podaří něco najít Úsměv tak zatím díky, zas jsem o něco moudřejší Úsměv)

Jo tak nějak.
Nejsem si teď úplně jistý, jestli v topení u radiátoru není ještě nějaká klapka, která při nastavení na studený vzduch žene proud vzduchu mimo radiátor. Topení u Hondy jsem rozebraný neměl, tak si nejsem jistý. Je tam hodně klapek ovládaných servomotorkama.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.7.2010 , 20:15   Citovat  

Okej, no uvidím co tam vykoukám, ale určitě k tomu bude jako vždy přístup jak k penězům Úsměv))

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2010 , 12:43   Citovat  

Tak jsem si včera hrál s šoupátkem na topení a podařilo se mi ho posunout do pozice že zase stále chladí (v létě hřálo, na zimu začne chladit bomba) musím to prostě už vyřešit. Problém bude někde v tom táhle asi protože se mi s tím podařilo pohnout, ale dál už to zase nejde - knoflík se hýbe jakoby bez odporu a nejde dát uplně doleva o něco se tam zasekává. Tak jsem chtěl rozebrat ten panel, ale k mému zděšení to nejde. Podařilo se mi ho celý povysunout asi o centimetr, ale to je všechno on je to asi celé jeden kus a nejde vyndat. Neporadí někdo jak se to vyndavá a rozebírá ? Na celou palubovku si netroufnu Smutný takže asi servis počítam, ale toho se bojim protože mi to určitě poškrábou tam všechno a bude to nechutně drahý. Ale pokud by někdo věděl nějaký způsob jak to rozebrat tak nějak rozumně bez nutnosti rozebírat celé auto, tak bych to rád zkusil svépomocí.

richi23 je teď offline  richi23
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.12.2010 , 18:48   Citovat  

CAu! Mas ten problem uz vyřešenej? Mam Civica a fouka mi jenom studenej, Potreboval bych vedet jestli je u vymeniku tepla (radiatoru) jeste nejaka klapka ktera reguluje obtok vzduch kolem toho radiatorku. Diky moc za odpoved

schweiger je teď offline  schweiger
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2011 , 18:59   Citovat  

richi23 napsal:
CAu! Mas ten problem uz vyřešenej? Mam Civica a fouka mi jenom studenej, Potreboval bych vedet jestli je u vymeniku tepla (radiatoru) jeste nejaka klapka ktera reguluje obtok vzduch kolem toho radiatorku. Diky moc za odpoved

No to by mě taky zakímalo Velmi šťastný

richi23 je teď offline  richi23
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.1.2011 , 22:39   Citovat  

schweiger napsal:
No to by mě taky zakímalo Velmi šťastný

Tak klapka tam je. Je ovladana stejnym raminkem jako je lanko co ovlada ten ventil.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Topení
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina