Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic V (1995) Lambda - ECU
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
slayer23 je teď offline  slayer23
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2011 , 0:21   Citovat  

Zdravím vespoolek, mám dotaz, ecu mojí V. gen. civicu '95 1.6 VTEC (OBD I)mi hazí error code 41 t.j. vyhřívání lambda sondy, mám dva dotazy
Když lambdu úplně odpojím, hlasí pořád 41, kabeláž jsem kontroloval, zdá se OK až k ECU, tudíž se ptám, nemělo by to v případě odpojené sondy hlásit spíš error code 1? A je skutečne na autě jen jedna lambda?
A dotaz č. 2, kde v pinoutu ECU najdu signál pro CEL? (Kontrolku motoru), nebaví mě koukat se na ní jak svítí, radši bych si jí hodil pod přihrádku u spolujezdce a měl klid, stejně to auto žere jako kráva lambda nelambda
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2011 , 7:02   Citovat  

slayer23 napsal:
Zdravím vespoolek, mám dotaz, ecu mojí V. gen. civicu '95 1.6 VTEC (OBD I)mi hazí error code 41 t.j. vyhřívání lambda sondy, mám dva dotazy
Když lambdu úplně odpojím, hlasí pořád 41, kabeláž jsem kontroloval, zdá se OK až k ECU, tudíž se ptám, nemělo by to v případě odpojené sondy hlásit spíš error code 1? A je skutečne na autě jen jedna lambda?
A dotaz č. 2, kde v pinoutu ECU najdu signál pro CEL? (Kontrolku motoru), nebaví mě koukat se na ní jak svítí, radši bych si jí hodil pod přihrádku u spolujezdce a měl klid, stejně to auto žere jako kráva lambda nelambda
dobrej přístup, ani nemám chuť radit ,kdyby sis nevšim tady je klub fandů hondy ne przničů. není lepší koupit za 12 kil univerzálku (4ohmový topení) a máš klid a třeba by ani tolik nežrala.lambda je jen jedna ,vyhřívání kontroluje hned = 41 , chybu 1 ti bude hlásit až po chvíli provozu kdy ecu zjistí,že tam lambda opravdu není.i když kdoví jestli ji vubec vyhlásí , pokud nebude vyhřívaná je logický předpokládát že nebude mít pracovní teplotu a tím pádem ani standartní funkci-tohle záleží na programu v ecu ,jedině že by ti to někdo zkusil.
pinout najdeš v manuálu,doporučuju drát ustřihnout těsně u konektoru,aby se to "dobře" připojovalo zpátky, ono tě to vytrestá až budeš hledat závadu proč to nejede.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Kutlas je teď offline  Kutlas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2011 , 9:53   Citovat  

monty napsal:
dobrej přístup, ani nemám chuť radit ,kdyby sis nevšim tady je klub fandů hondy ne przničů. není lepší koupit za 12 kil univerzálku (4ohmový topení) a máš klid a třeba by ani tolik nežrala.lambda je jen jedna ,vyhřívání kontroluje hned = 41 , chybu 1 ti bude hlásit až po chvíli provozu kdy ecu zjistí,že tam lambda opravdu není.i když kdoví jestli ji vubec vyhlásí , pokud nebude vyhřívaná je logický předpokládát že nebude mít pracovní teplotu a tím pádem ani standartní funkci-tohle záleží na programu v ecu ,jedině že by ti to někdo zkusil.
pinout najdeš v manuálu,doporučuju drát ustřihnout těsně u konektoru,aby se to "dobře" připojovalo zpátky, ono tě to vytrestá až budeš hledat závadu proč to nejede.

A do něj !! OK OK OK

Chudák auto ! Tak to koukám!

slayer23 je teď offline  slayer23
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2011 , 13:08   Citovat  

monty napsal:

Jn, pristup neni adekvatni, to mas pravdu Úsměv presne to jsem chtel slyset, netusil jsem, ze necheckuje cinnost a vyhrivani samostatne, potazmo kdyz se motor ohreje, mela by se ohrat i lambda, ale dava porad bohtaou smes, tak me napadlo, jestli neni neco v neporadku s ECU.

Dik za odpoved a radu, zkusim koupit nejakou boschackou univerzalku.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.1.2011 , 13:43   Citovat  

slayer23 napsal:
Jn, pristup neni adekvatni, to mas pravdu Úsměv presne to jsem chtel slyset, netusil jsem, ze necheckuje cinnost a vyhrivani samostatne, potazmo kdyz se motor ohreje, mela by se ohrat i lambda, ale dava porad bohtaou smes, tak me napadlo, jestli neni neco v neporadku s ECU.

Dik za odpoved a radu, zkusim koupit nejakou boschackou univerzalku.

pozor na odpor vyhřívání , musí to být ta se 4 ohmy , 8 ohmovku vyhodí jako vadnou taky .
ono teplota motoru s teplotou lambdy přímo nesouvisí , u nevyhřívanejch lamd je pracovní teplota dosažená až po cca 20s jízdy nad 3t ot/min, pak teprv začne při stechio směsi pulsovat , při klesnutí během chvíle "chladne" a přestává pracovat -ecu ji tudíš kontroluje až po určitým čase jízdy nad touhle hranici i když motor má pořád 80 st.u vyhřívanejch je to jinak vyhřívání ji dostane na provozní teplotu cca po 30s i na volnoběhu .

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic V (1995) Lambda - ECU
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina