Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
do 3000ot netáhne, pak bouchnou saze
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 4.9.2010 , 23:12   Citovat  

Zdar motoráři,
jezdím asi 1500km s novým motorem (D16Z6), takže už je přibližně zajeto a můžu tomu občas plně šlápnout. Poznatky jsou takové, že na 1čku s rozjezdem na 1500ot. a prudkém sešlápnutím na plný plyn motor dusivě hučí a docela pomalu se dostává ke 3000ot, kdy motor začne konečně správně fungovat, zvedne se čumák a jede jak má, tj. furt Úsměv

Předchozí motor fungoval úplně normálně a spodek měl naopak velice dobrý (otázka naladění, tady je jiné, ale jak všechna čidla na sání, tak na hlavě jsou stejná).
Co by to mohlo být: měnil jsem lambdu - konečně lambda která při vtecové smršti nerozsvítí kontrolku ECU. Spotřeba je pěkná, zdá se že lambda funguje jak má. Po odpojení lambdy a jízdě na přednastavený režim ECU motor taktéž do 3000ot. nejede.

Dále jsem jen tak na rychlovku čistil EACV volnoběžný ventil, sítko bylo zaolejované, tak jsem jej propláchl benzínem bez odpojení od vodního okruhu jen tak na motoru. Pak jsem seřídil volnoběh - nevím jestli je v normě, aby při zapnutém vystražném trojuhelníku (4x blinkry) volnoběh lehce kolísal. Pak bych tu nefunščnost do 3000toček dával za vinu rozdrbanému volnoběhu. Nevím jak ECU, ale karbec při špatně naladěném volnoběhu jde blbě do středního pásma otáček.

Problém je stejný i při plynulém sešlápnutí plynu, když chci jezdit "normálně" tak hluché pásmo do 3000 je docela potřeba. Jinak od 3500ot motor jede jak z praku, na 1ku se má snahu ve vtecu rozhrabat i na suchu
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2010 , 8:35   Citovat  

rozvody máš postavené dobře ?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 5.9.2010 , 11:35   Citovat  

rozvody jsou na ryskách, ale je pravda že jsem "zkřížil" dohromady D16A6 blok se Z6 hlavou, každopádně rozvodová kola jsou použita ze Z6 a výška bloku je stejná. Takové ty klasické věci jako palivový a vzduchový filtr jsou měněny.

V těch 3000ot. se to dá přirovnat k sepnutí vtecu režimu, prostě to jede skokově líp

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2010 , 21:25   Citovat  

hop

Cajz je teď offline  Cajz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2010 , 21:30   Citovat  

Zdravím,
nejsem mechanik, ale jsou nejaké rozdily co se tyce toho bloku a te Z6 hlavy? Je to možné, pač to by vysvětlovalo tzv to vykonové skákání. Ale jinak by se ti potkali asi ventily s pístem. Težko říct. Mě dělalo CRX kdysi davno něco podobného, ale tam byla špatná lambda takže ECU byla v náhradním režimu.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 6.9.2010 , 22:02   Citovat  

"vy ste se v tom zase hrabal ze jo pane doktore" Velmi šťastný
jak mas rozdelovac a vsechno je serie nebo tam mas nejakou tu vacku bo to neni mozne aby ti to tak skocilo jak pises tos musel nekde neco prehlednout delej to jako ja posouvej vacku do advance nebo do retardu a pokazde si spravne nastav rozdelovac a co ECU nehlasi neco nebo mapy mas seriove nebo vastni jestli si tam neco nepridaval neubiral proste to je nejake divne tohle mi kdysi davno delala civka v rozdelovaci ze to nejele kuckalo a najednou prask a vystrelilo to

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 7.9.2010 , 15:39   Citovat  

Cajz napsal:
Zdravím,
nejsem mechanik, ale jsou nejaké rozdily co se tyce toho bloku a te Z6 hlavy? Je to možné, pač to by vysvětlovalo tzv to vykonové skákání. Ale jinak by se ti potkali asi ventily s pístem. Težko říct. Mě dělalo CRX kdysi davno něco podobného, ale tam byla špatná lambda takže ECU byla v náhradním režimu.

jedina lambda na motoru je jiná, možné to je, i když je zánovní..v náhradním režimu to jede stejně, ale zastudena se mi zdá spodek dobrý, tak to proklepnu

Hondík napsal:
"vy ste se v tom zase hrabal ze jo pane doktore"
jak mas rozdelovac a vsechno je serie nebo tam mas nejakou tu vacku bo to neni mozne aby ti to tak skocilo jak pises tos musel nekde neco prehlednout delej to jako ja posouvej vacku do advance nebo do retardu a pokazde si spravne nastav rozdelovac a co ECU nehlasi neco nebo mapy mas seriove nebo vastni jestli si tam neco nepridaval neubiral proste to je nejake divne tohle mi kdysi davno delala civka v rozdelovaci ze to nejele kuckalo a najednou prask a vystrelilo to

vačka s kolem je série (na hokusy pokusy nejsou teď many) ale zaměřím se asi opravdu na lambdu, i když je to zánovní boschka..ono to nekucká, prostě to zrychluje slabě a hučí ze sání jak když na pickovi dáš plný plyn a jemu dochází šťáva, rozumíš HaHaaa

-toyo- je teď offline  -toyo-
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 18:43   Citovat  

vyresil si neco? mam stejny problem, me do 4000 auto jede jak kdyby melo 25 poniku a od tech 4000 to je kopanec a vali to jak blazen, ja mam teda d15b7 ale treba ten problem ma stejnou pricinu, me napadly rozvody ,ale na riskach to je , ecu nic nehlasi , lambda dobra , filtry svicky ok to mi hlava nebere za studena se mi to zda ok ten spodek ale cim vic se to zahriva ti hur to jede do tech 4000 ot , jinak v druhym aute mam d15z1 economa a ten jede tak dvakrat vic v tech spodnich otackach

WickiMan je teď offline  WickiMan
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 18:54   Citovat  

Streetkid napsal:
vačka s kolem je série (na hokusy pokusy nejsou teď many) ale zaměřím se asi opravdu na lambdu, i když je to zánovní boschka..ono to nekucká, prostě to zrychluje slabě a hučí ze sání jak když na pickovi dáš plný plyn a jemu dochází šťáva, rozumíš HaHaaa

Co kdyz je opravdu malo stavy? Mato regulator tlaku paliva ne?!

moriett je teď offline  moriett
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 18:55   Citovat  

me napada: spatna vule ventilu (pridrena vacka o vahadlo) - sundat viko, zkontrolovat, nesmi byt vacka po celem obvodu rozlestena na kov (to je muj pripad ted, radsi sestkrat merit). zkontrolovat taky ten predstih, rozvod a rozdelovac. Na volnobeh je motor klidny? neskube a nevynechava?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 19:31   Citovat  

moriett - na volnobeh je motor klidny, ta vacka by to mozna byt mohla, protoze sem si vsiml ze me neco klepe, jde to slyset ale jen uvnitr vozu a na volnobeh ,s otackama se intenzita zvuku nezvysuje, co nejdriv to rozhodim a podivam se na vacku, jinak uz to tak poklepava asi rok a pul, neni to horsi ani lepsi ,porad stejne, jen na volnobeh a slysitelne jen uvnitr vozu , tak nevim , mam doma jeste dve hlavy tak vemu vacku z tama ... to mi hlava nebere

Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 19:58   Citovat  

Ještě zkus na volnoběh zapnout najednou klimu a světla + dálkové a toč volantem (posilovač). Pokud ti otáčky klesnou nebo se dokonce motor začne dusit, je to EACV. Někdy to nestačí jenom tak zběžně vyčistit ...
Zastudena je EACV pořád otevřený, zatepla si ho otevírá jenom ECU přes cívku - a ta bývá zatuhlá.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2011 , 20:44   Citovat  

kdyz na volnobeh pustim neco co ma vetsi odber otacky se zvysi

RichiZC je teď offline  RichiZC
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2011 , 6:27   Citovat  

na D16Z2 jsme s brachou resili stejny problem. A jak psal Moriet,duvodem byla mala vule na jednom z ventilu. Jak jsi rikal-motor uz je zajety,tak to chce ty ventily stejne preletet pro jistotu jeste jednou Mrk

AirEddie je teď offline  AirEddie
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2011 , 6:35   Citovat  

Já teda mechanik už vůbec nejsem, ale tak risknu to, při nejhorším budu za hňupa Úsměv není možný že máš třeba jen ucpanej katík? Nebo ti umírá čerpadlo či přívod paliva? Čistě jen otázka...neukamenujte mě Úsměv jezdím v D13B2 tam je to 90% problému (respektive tam není ani plnohodnotný čerpadlo)

RichiZC je teď offline  RichiZC
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2011 , 6:46   Citovat  

AirEddie napsal:
Já teda mechanik už vůbec nejsem, ale tak risknu to, při nejhorším budu za hňupa Úsměv není možný že máš třeba jen ucpanej katík? Nebo ti umírá čerpadlo či přívod paliva? Čistě jen otázka...neukamenujte mě Úsměv jezdím v D13B2 tam je to 90% problému (respektive tam není ani plnohodnotný čerpadlo)

Ucpany kat by mel opacny efekt. Male otacky-jedu,velke otacky-dusi se. Palivovy filtr z 90ti % totez.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2011 , 11:55   Citovat  

AirEddie napsal:

Tyhle věci ale nezávisí na teplotě motoru. Zatím mi připadá rozumné to s těmi ventily nebo zabordelený IACV. Ale špatně nastavené ventily třeba u mně na P4G neměly zas tak výrazný vliv a hlavně se to projevovalo v celém spektru otáček. Zato IACV se vždycky vzpamatoval až po překročení určitých otáček.
Vyčistit IACV není tak jednoduché, rozhodně nestačí ho jenom tak zběžně prostříknout. Musí se vyndat a trochu potrápit. Taky bych nepoužíval benzín, ale spíš nějaký speciální čistič na EGR ventily a klapky. Dobré taky je přivést k němu napětí a procvakat ho, ale pozor na polaritu ! I tak to může trval pár km než se vzapamtuje.
Když se ti to podaří, tak to nějakou dobu vydrží - záleží na stavu motoru, kolik se dostává oleje do sání.

Prelude je teď offline  Prelude
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2011 , 11:57   Citovat  

Co tam mas za svicky?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2011 , 12:31   Citovat  

svicky sou ngk predepsany a sou v dobrym stavu

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2011 , 16:46   Citovat  

Streetkid, -toyo-: Tak hoši, ještě jeden tip, a to konkrétně co jsem zjistil dnes. Úspěšně se to maskovalo jakoby byl špatný EACV, tj. po zahřátí špatný výkon a navíc nedrží otáčky. Tak jsem vytáhl stroboskop, ať ho aspoň 1x za rok použiju, jestli nemám rozhozený předstih - a ono to bliká nějak nepravidelně, na každém válci trochu jinak ... no nebudu to natahovat, zkontrolujte si víčko a palec rozdělovače. Jestli máte externí cívku, tak i ten prostřední kontakt jestli dobře pruží ... já jsem to měl v dezolátním stavu. Zajímavé ale je, že zastudena to nevadilo.

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2011 , 14:30   Citovat  

hele nechtel sem zakladat nove tema a tady se to hodi takze:
jedna se o to ze sem rozebral rozdelovac na zaklade zmereni hodnot na civce zda je v poradku ci nikoliv
dle manualu ma byt na primarnim vinuti mezi svorkami A(+)a B(-) hodnota 0,6-0,8 ja sem nameril 1,62 ohm
pak na sekundarnim vinuti mezi svorkou A(+) a vysokonapetovou svorkou (to ja ta s tou pruzinkou co vede do vika) ma byt 13-19 ja mam 15,5 ohm
je mozne aby ten prvni udaj z techto udaju zpusoboval skubani motoru?
pri pridani plynu se motor dusi a ztraci vykon jakmile pustim plyn auto jede v poradku na volnobeh jede pravidelne a ECU nic nehlasi

Obsah fóra Honda-club.cz   
do 3000ot netáhne, pak bouchnou saze
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina