Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
B18C6 Rebuild
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Mugen je teď offline  Mugen
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 8:27   Citovat  

Čau, v současný době řeším GO motoru u své ITR, auto slouží k víkendovým projíždkám, a mělo by stále sloužit k běžnému ježdění, ale nějak se pořád nemůžu rozhoupat, co vlastně udělat a co ne..Co nechat sériové a co vyměnit nebo upravit. Klika to je jasný, tam není co vymýšlet-zůstane, ojnice zřejmě taky, ty by to měly vydržet.
Písty- to je otázka, bud vzít origo a nechat stávající kompresi 11:1 a nebo zvolit písty s jinou kompresí a ted kam až můžu jít..a co je potřeba za úpravy s tím související..
Přemýšlel jsem o hodnotě cca 11,6:1 a zajímá mě kam až můžu zajít na sériových vačkách s kompresí abych ji využil, a kdy už budou potřeba vačky jiné(chtěl bych je nechat) a auto stále jezdilo na 98 benzin. a dále úpravy s tím související.. + o kolik je možné jít s vyším kompresním poměrem bez úpravy ecu a kdy se již neobejde bez změny soft.
Ventily a pružiny počítám že to vydrží, snad..

Ložiska - ACL Race x ACL duraglide proč jo a proč ne?, někdo říká že race jsou zbytečný, někdo zase at je tam dám (ale taky se dají koupit za stejný peníze)
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 9:14   Citovat  

pokud má sloužit k běžnému ježdění a svezení, tak bych nechal serii. nebudeš pak muset řešit žádný problémy a budeš spokojeně jezdit

je vůbec GO nutná?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 11:13   Citovat  

Bohužel je Smutný Když jsem naměřil tlaky kolem 10,5 tak už to není moc dobrý, Nový motor má mít tlaky 19.. Tak bych jí chtěl udělat. A ted se nabízí co tam dát.. Origo písty s kompresí 11:1 se zas tak dobře sehnat nedají a stojí docela dost, takže už se nabízí co tam dát jiného, a když už měnit tak proč to trochu neupravit.. V US se dá koupit písty za pár korun ale to je všechno 10.6:1 komprese a to je málo. To samé s ložisky, origo je nesmysl, a pak už je jedno jestli duraglide nebo race. A kroužky nechci na chvíly měnit, když už to budu dělat tak se vším všudy.. Jen mě zajímalo co zvolit, kdo s čím má jaký zkušenosti a jak dál postupovat...

Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 11:26   Citovat  

pokud jde o díly, tak napiš Infimu, on už poradí a sežene

když už bych měl do motoru sáhnout, tak bych nechal i doladit jednotku, tak že jsou to další kačky za jednotku a ladění... serie je bez starostí Úsměv

Lukas je teď offline  Lukas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 12:21   Citovat  

Jak to je s ECU ti neporadim. Ale co kdyby jsi tam dal pisty z B16B odkaz ??
Uvadi tam u B18C kompresi 12,10:1 Pred koupi ale nejdriv rozdelej motor a promer, zda nebudou potreba overbore.

Co se tyce tech ACL lozisek, tak cela sada tech obyc stoji okolo $40 a Race cca $100.
Pokud pouzijes Race bude to vyzadovat jezdit na jiny olej. Na main bych je vubec nedaval, prijde mi to kontraproduktivni, spis bych uvazoval je pouzit na ojnicich, ale za danych podminek.
Jde o to, ze ty Race jsou velmi tvrde a tim trpi klika.

odkaz

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 13:33   Citovat  

B16B vím o nich, ale to se mi zdálo už celkem dost s tou kompresí, přece jen to je auto jen na víkendové vyjíždky i když ne pomalý..a ta komprese je vysoká
Mě jde o to co ještě je a není použitelný... mám doma 10,6:1 ale to je málo a nebo mám v záloze 11,5:1 ale nevím jestli to je vhodný pro sériový ITR vačky atd., a asi počítám, že tohle už ecu nepobere..
a nebo se naštvu a koupím origo písty, ale nejhorší je že stojí stejný peníze, jak jiný lepší písty a když vyhodím takový peníze za tohle tak proč si tam nedát třeba supertechy, který vyjdou pomale na stejný peníze.. a v US je všechno jen 10,6:1 komprese..Ty druhovýrobní sady

Jinak k těm ložiskům, v USA ted nějak nejsou k dostání duraglide, posílají místo toho KINg, a když koupím ty duraglide tady, tak mě vyjdou na stejný peníze jak Race, proto se ptám..

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 13:46   Citovat  

Mugen napsal:
B16B vím o nich, ale to se mi zdálo už celkem dost s tou kompresí, přece jen to je auto jen na víkendové vyjíždky i když ne pomalý..a ta komprese je vysoká
Mě jde o to co ještě je a není použitelný... mám doma 10,6:1 ale to je málo a nebo mám v záloze 11,5:1 ale nevím jestli to je vhodný pro sériový ITR vačky atd., a asi počítám, že tohle už ecu nepobere..
a nebo se naštvu a koupím origo písty, ale nejhorší je že stojí stejný peníze, jak jiný lepší písty a když vyhodím takový peníze za tohle tak proč si tam nedát třeba supertechy, který vyjdou pomale na stejný peníze.. a v US je všechno jen 10,6:1 komprese..Ty druhovýrobní sady

Jinak k těm ložiskům, v USA ted nějak nejsou k dostání duraglide, posílají místo toho KINg, a když koupím ty duraglide tady, tak mě vyjdou na stejný peníze jak Race, proto se ptám..

hod tam 11,5 a nic neres...

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 14:33   Citovat  

řeším podobný problém na B16, ale budu rozhodně dávat vyšší kompresi, abych měl dobrej základ na pozdější setupy, s těmi ložisky těžko říct, když na ebay koupíš třeba B16B kit tak se tam kombinují obě značky ložisek a vychází kolem 6tis zas záleží jak kterej prodejce, lidi co zde objednávají ti řeknou víc

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 19:24   Citovat  

To sice nabízí, ale ve skutečnosti je neposílají, jen Race. Nejsou tam ted nějak k dostání a někde to mají i napsaný, někde ti prostě pošlou Kingy, aniž by to nějak řešily.. ale to je jedno, asi si tam dám Duraglide a nebo když mi hrábne tak tam dám origo podle barev..

Infi: ty to teda bereš s nadhledem, hod tam 11,5:1 a nic neřeš. To mi chceš říct že s touhle kompresí budou sériový věci včetně Ecu fungovat?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 20:16   Citovat  

Kdyby kvuli 0.4 bodu kompresniho pomeru neco nefungovalo, tak tu nejezdi pulka honda-clubu Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 20:53   Citovat  

To by me zajimalo proc ti prijde zvyseni kopresniho pomeru z 11:1 na 11,5:1 ci 11,6:1 ok ale 12,1:1 je uz moc??
Z ceho tyto informace cerpas?
Ja sam o zadne takove kucharce nevim a prijde mi, ze 12,1:1 by melo byt taky schudne. Oproti puvodnimu kompresnimu pomeru je to narust o 9%, coz mi nijak drastcike neprijde. Pokud se vsak myslim, rad se necham poucit.
Pri zvysovani komprese jsou limitujicim faktorem detonace. Tem muzes ale predejit posunutim vacek nebo pouzitim lepsiho paliva.
Odpoved na otazku do jake miry by se musela upravovat ECU by me taky zajimala, ale laicky si myslim, ze samotny kompresni pomer bude mit vliv predevsim na VE mapu, do jake miry, tot otazka.

Ja bych se na dany problem dival z financni stranky a s vyhledem do budoucna. Koupil bych levne a kvatlitni Nippony B16B s 12,1:1 + stavitelna kola. Slozil bych to, vyzkousel, pokud by tam byly detonace, vymenil bych tesneni pod hlavou za vyssi. Toto by bylo nouzove reseni, ale do budoucna mas dobry spodek a casem si muzes dokoupit treba stage2 vacky.

Co se tyce lozisek...tak ty KING smrdi, nebo proc je nechces?? Velmi šťastný
V cem jsou obyc ACL lepsi nez KING? Ja mel stejny problem, obyc ACL nejsou skladem snad uz vic nez pul roku. Takze jsem pouzil taky KING...pred montazi jsem je meril mikrometrem utazene na ojnici a vule byla tak jak ma byt.

dimitar je teď offline  dimitar
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 26.1.2011 , 23:43   Citovat  

Lucas :Koupil bych levne a kvatlitni Nippony B16B s 12,1:1 + stavitelna kola

levni stači HaHaaa

666potky je teď offline  666potky
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2011 , 0:39   Citovat  

Mugen napsal:

inac s tymi KING loziskami
u nas mal marekBB swap B18 ( neviem to dalsie cislo ale asi nie itr) a rovnako B16B piesty a ked prave rozhadzoval motor tak spomynal ze po cca 10tis km boli tie loziska dost chytene Smutný

Marek BB je teď offline  Marek BB
Partner H-C
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2011 , 10:59   Citovat  

dimitar napsal:

levni stači HaHaaa

preco nie kvalitne? a vobec co je v dnesnej dobe kvalitne? kvalita je relativny pojem viac menej Mrk
a ano mam swap b18C4 a po cca 12tis km som mal chytene 2hlavne loziska a jedno ojnicne King. neskladal som to takze neviem ci to bolo loziskami alebo nie.
tentoraz som si motor skladal ja a pouzil som ACL race. pomerane vole na kazdom lozisku a vsetko je ok. takze uvidime...

carvi je teď offline  carvi
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2011 , 12:49   Citovat  

mugen : me pripada ze sam poradne nevis co. kdyz ti dva rek bych i skoro zakladni kameny informaci k ITR na HC reknou hod serii a nic neres kdyz vidim co od toho chces tak se ti to nelibi a nutis je ti vymejslet jinynesmyslny polovarianty. a kdyz ti reknou kdyz uz upravovat tak komplet at to ma cenu tak se zase desis. mozna by sis nejdriv mel rozmyslet co vlastne chces a take si stanovit nejakej presnej rozpocet.at vubec vis na co mas a na co ne

muj nazor je takovej ze s tim co od toho pozadujes a s tim v jakym stavu mas ted motor (soudim podle tlaku) si myslim ze kdyz udelas komplet GO do seriove podoby tak to znat rozhodne bude i tak a navic za jeste pomerne rozumny penize. kdybys jezdil zavody bo okruhy tak to chapu ze chces stavet neco lepsiho ale jen jako auto na vikendy mi dalsi investice prijdou dost zbytecny. Se stydím

jinak nic ve zlym .. a hodne zdaru pri GO je to dobrý
a jak rekl dejf asi bych se nejdriv dost poradil s infim nebo dimitarem a vymyslel co vlastne delat.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2011 , 13:31   Citovat  

dimitar napsal:

levni stači HaHaaa

Myslel jsem to v porovnani treba s YCP. Ty Nippon mi prijdou na urovni oem, cili dostacujici pro mild setup.
Samozrejme ve srovnani s CP, JE, Mahle, Wiseco...mas pravdu.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 19:48   Citovat  

Já vím co, ale možná to bylo špatně pochopeno..
NPR, Nippon a podobně vše je jen 10,6:1, nemluvím o B16B YCP

Proto jsem řešil jestli originál 11:1, který ale a stojí docela dost, a proto tam chci dát jiné písty, např. Supertech.

a když už mám na výběr a chci za to ty peníze utratit, tak se ptám

když nechám kompresi stávající 11:1 tak nic řešit nemusím, to vím.
Ale co je potřeba vymyslet, když zvednnu kompresi např na 11,4 11,5 11,6 12:1, myslím tím do jaké hodnoty s čím můžu jít a s jakým setupem, aby to fungovalo myslím vačky, kdy ještě nechat sériové a kdy ne, díly, ECU, atd.. a s tím i souvisela otázka s ložisky, atd. Rád bych zatím ponechal vačky sériové.
Neptám se jestli to mám řešit nebo ne, a jestli to bude stát tolik a nebo tolik, chci to, motor nemá tlaky, pustil jsem se ted do motoru, ale jen jsem chtěl slyšet od někoho schopnýho nějaký návrhy... Jak by to mohlo s čím fungovat. Auto není určený pro závody, ale když už to budu dělat, tak pořádně a taky v zájmu mírného zvýšení výkonu..

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 20:32   Citovat  

Mugen napsal:
Já vím co, ale možná to bylo špatně pochopeno..
NPR, Nippon a podobně vše je jen 10,6:1, nemluvím o B16B YCP

Proto jsem řešil jestli originál 11:1, který ale a stojí docela dost, a proto tam chci dát jiné písty, např. Supertech.

a když už mám na výběr a chci za to ty peníze utratit, tak se ptám

když nechám kompresi stávající 11:1 tak nic řešit nemusím, to vím.
Ale co je potřeba vymyslet, když zvednnu kompresi např na 11,4 11,5 11,6 12:1, myslím tím do jaké hodnoty s čím můžu jít a s jakým setupem, aby to fungovalo myslím vačky, kdy ještě nechat sériové a kdy ne, díly, ECU, atd.. a s tím i souvisela otázka s ložisky, atd. Rád bych zatím ponechal vačky sériové.
Neptám se jestli to mám řešit nebo ne, a jestli to bude stát tolik a nebo tolik, chci to, motor nemá tlaky, pustil jsem se ted do motoru, ale jen jsem chtěl slyšet od někoho schopnýho nějaký návrhy... Jak by to mohlo s čím fungovat. Auto není určený pro závody, ale když už to budu dělat, tak pořádně a taky v zájmu mírného zvýšení výkonu..

Staci kdyz ti reknu ze mam okolo 12,5:1 na seriovych vackach a div se nebo ne, nejak to funguje? přátele
Vyssi CP ti neuskodi, pokud nepujdes do extremu

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.1.2011 , 20:58   Citovat  

riesite to akoby si sa chystal spravit nejaky extremny zaujimavy setup. zaklad je rozhodit to, omerat ovalitu, ak bude ok, tak zmerat piesty, ak aj tie budu ok, tak prekruzkovat a nevymyslat polohovadiny. a samozrejme sa pri tej prilezitosti spravit hlavu, idealne nove ventily a pruzinky, potom to bude ready aj na ine vacky...

samozrejme, ak bude ovalita alebo piesty mimo tolerancie, tak treba zvazovat iny scenar...

kubajz123 je teď offline  kubajz123
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.8.2013 , 22:33   Citovat  

kolik vydrzi seriove pruzinky+retainery itr otacek?

R3S je teď offline  R3S
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.8.2013 , 0:05   Citovat  

9200 max víc bych na nich netočil , přes 9k je to prostě risk

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.8.2013 , 11:02   Citovat  

kubajz123 napsal:
kolik vydrzi seriove pruzinky+retainery itr otacek?

řídil bych se tím kolik točí sériová itr, větší otáčky možná jen dát performance ventily a pružinky ale otázka proč chceš točit víc na oem dílech když je to zbytečné a ubírá to výkon

kubajz123 je teď offline  kubajz123
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.8.2013 , 11:47   Citovat  

OsekSpider napsal:
řídil bych se tím kolik točí sériová itr, větší otáčky možná jen dát performance ventily a pružinky ale otázka proč chceš točit víc na oem dílech když je to zbytečné a ubírá to výkon

chci to na b16a2,za pouziti itr vacek+pisty b16b a naky performance ventily.pak nasledne odladeni

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.8.2013 , 17:19   Citovat  

kubajz123 napsal:
chci to na b16a2,za pouziti itr vacek+pisty b16b a naky performance ventily.pak nasledne odladeni

mám plus mínus stejný setup s tím že v hlavě už mám sériové jen pružinky ale bojím se vysokých otáček na okruhu a jelikož mám už připravenou novou hlavu kvůli příliž nízké staré a volným vodítkům tak přitom vyměním i pružinky s dostatečnou rezervou otáček navíc to bude připravené pro silnější vačky ale výkon zatím stačí

Obsah fóra Honda-club.cz   
B18C6 Rebuild
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina