Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
CRX D16A9 swap ECU OBD0(D16...) na OBD1 (B16...)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
odos je teď offline  odos
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2011 , 12:08   Citovat  

ahoj. řešil někdo z vás předělání ECU z OBD0 na OBD1? potřebuji lehce programovatelnou ECU, proto mi tato varianta připadá nejjednodušší. jsou s tím potom nějaké problémy? co Vtec, který tam není. dá se stále jezdit na Vtec mapy, pokud použiju do D16 ostré vačky? jedná se o závodní CRX ne sérii. rozdělovač by musel být také vyměněn? nebo jít raději cestou vyrobit zaříkávač koní do ECU PM7(X040)
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2011 , 12:16   Citovat  

Já mám na B16A1 ecu P28, což je poměrně běžná cesta k lepším možnostem úprav. Stejně tak by tam mohla být i P30, jenže se hůř shání, pokud jde o úpravy, jsou si rovnocenné.
Zároveň jsem musel použít redukci kabeláže z OBD0 na OBD1 (od firmy rywire), to se dá celkem běžně z Ameriky koupit, u nás ji nabízí myslím Zitec. Pak musíš použít i rozdělovač OBD1, což u B16A1 není problém, protože B16A2 je kromě maličkostí totožný motor. U D16xx je to složitější kvůli rozdělovači, musí být OBD1, ale např. z B16A2 ti nepasuje na úchyty, takže tam je pak nutné čarovat s uložením. Použít jde asi i z D16Z6 nebo D15B7, ale vždycky asi bude nutné upravit uložení na motoru.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2011 , 0:36   Citovat  

asi sezenu teda P28. redukci nepotřebuju, upravím stávající kabeláž naletovánim (paralerně) nových konektoru k OBD1 tak abych mohl použit příp. OBD1 nebo OBD0 a zároveň se ušetří nějaká kačka. rozdělovač seženu a pokud je stejný průměr uložení do hlavy, tak upravit packy nebude problém.

jak by se v tomto případě řešil Vtec (na motor D16A9)

Minor napsal:
Já mám na B16A1 ecu P28, což je poměrně běžná cesta k lepším možnostem úprav. Stejně tak by tam mohla být i P30, jenže se hůř shání, pokud jde o úpravy, jsou si rovnocenné.
Zároveň jsem musel použít redukci kabeláže z OBD0 na OBD1 (od firmy rywire), to se dá celkem běžně z Ameriky koupit, u nás ji nabízí myslím Zitec. Pak musíš použít i rozdělovač OBD1, což u B16A1 není problém, protože B16A2 je kromě maličkostí totožný motor. U D16xx je to složitější kvůli rozdělovači, musí být OBD1, ale např. z B16A2 ti nepasuje na úchyty, takže tam je pak nutné čarovat s uložením. Použít jde asi i z D16Z6 nebo D15B7, ale vždycky asi bude nutné upravit uložení na motoru.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2011 , 0:46   Citovat  

Na motoru D16A9 se vtec celkem neřeší, protože tam žádný není.
Ecu P28 mám, cena 3000, a rozdělovače zkusím nějak porovnat, co by tam nejlépe pasovalo.
Ten rozdělovač určitě už řešil Alien s Darkem, když stavěli céro Slyovi. Bohužel si nepamatuju, který typ použili. To céro měl pak někdo z Prahy, nemůžu si vzpomenout na přezdívku. Ukradli mu ho a teď má po Codym černou EE8.

LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2011 , 8:56   Citovat  

Tady prodávají komplet kit pro konverzi na OBD1 včetně rozdělovače a ECU tudy odkaz rozdělovač by měl jít použít TD43 z americkýho ZC motoru, který se dával ještě do c5g.

Nedávno sem se o tom bavil s Montym kvuli mýmu turbu a říkal, že by bez větších úprav (výměna rozdělovače,...) mohla jít použít jednotka PW0 z motoru B16A1. JE to sice OBD0, ale má prý o něco lepší podporu než PM6-7.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2011 , 9:52   Citovat  

PW0 mám když tak taky.

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2011 , 10:22   Citovat  

taky mam jednu PW0 upravenou na vymenitelne EPROMKY

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2011 , 11:13   Citovat  

Hondik napsal:
taky mam jednu PW0 upravenou na vymenitelne EPROMKY

co za ni?

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2011 , 11:49   Citovat  

chtělo by říct co přesně si představuješ. proč potřebuješ editovatelnou ecu , co po ní budeš chtít aby všechno uměla .základ -upravit mapu ,protáhnout pole pro boost , posunout omezovač atp jde udělat i v pm 7 , i lanch tam jde.reatime mi nějak nechtěl fungovat tzn pracnější upravy.
to samý + pluginy pro itb, nitro,o2 autotunning jde udělat v pw0 . realtime chodí
pro použití na d 16 je třeba jen upravit ecu viz hondík a přepsat mapu , vypnout vtec atd .
jezdit jen na vtec mapu nejde , nemá pole pro hodnoty pod 4,5 t ot a nevím jak bys tu ecu přemluvil aby se sama podle otáček nepřepínala + zbavit se chyb co by hlásila vtec + vyhřívání lambdy .navíc co by to mělo za smysl,mapa musí opovídat motoru jinak to prostě nejede tak jak má...
obd 1 nebudu zmiňovat. ta je jasná

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2011 , 12:48   Citovat  

ono by bylo fakt dobre napsat na co to budes pouzivaz jak pise monty bo to pak neni sranda
ja sem mel ECU PW0 kvuli Z6 hlavy na D13 bloku a taky protoze sem nechtel kupovat P28 a novy rozdelovac jelikoz PW0 je OBD0 tak se jenom vymeni za puvodni a jede to aniz bys cokoliv predelaval
nakonec sem nasetril penize a koupil jak ECU tak rozdelovac a predelal to cele na OBD1
co se tyce tebe tak ty mas motor D16A9 coz je 1.6 DOHC ale nejde na nej dat VTEC hlava nebo aspon o tom nevim ze by to slo takze otazkou je na co ti to bude
budes tam davat jine vacky vetsi sani a tak?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2011 , 13:02   Citovat  

ahoj. jsem rád, že se najde někdo kdo už s tím má zkušenosti. co po ní chci? určitě posunout omezovač a to na 8000 - 8200ot/min. dále nastavit mapy na maximální výbušnou směs nehledě na emise a spotřebu, nakonec by se hodil nějaký výstup (RS232) na odečítání hodnot (otáčky, lambda-pokud by byla použita, předstih,teplota nasávaného vzduchu, map senzor) editování hodnot map nejspíš neude možné udělat předpokjládám bez programátoru a rozebrání ECU.
turbo ani kompresor neuvažuji. mám k dispozici ECU PM7-X030, PM7-B020, PM7-X040 a vyrobený modul (dle článku "zaříkávač koní") auto je stavěno na rally, do budoucna plánuji ostré vačky stage2. rád bych dal i větší klapku z VTi ale o čtyřklapce neuvažuji. hlavně ten omezovač a lepší mapy. zkus navrhnout nějaké řešení a co by sis vzal za práci, pokud bys to mohl udělat.

monty napsal:
chtělo by říct co přesně si představuješ. proč potřebuješ editovatelnou ecu , co po ní budeš chtít aby všechno uměla .základ -upravit mapu ,protáhnout pole pro boost , posunout omezovač atp jde udělat i v pm 7 , i lanch tam jde.reatime mi nějak nechtěl fungovat tzn pracnější upravy.
to samý + pluginy pro itb, nitro,o2 autotunning jde udělat v pw0 . realtime chodí
pro použití na d 16 je třeba jen upravit ecu viz hondík a přepsat mapu , vypnout vtec atd .
jezdit jen na vtec mapu nejde , nemá pole pro hodnoty pod 4,5 t ot a nevím jak bys tu ecu přemluvil aby se sama podle otáček nepřepínala + zbavit se chyb co by hlásila vtec + vyhřívání lambdy .navíc co by to mělo za smysl,mapa musí opovídat motoru jinak to prostě nejede tak jak má...
obd 1 nebudu zmiňovat. ta je jasná

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.2.2011 , 13:56   Citovat  

omezovač, mapy = pm7 stačí.itb není jen 4 klapka ale musíš to použít i když je moc velká jednoklapka (např 68 na serii vti)-je vidět na mapě že pohyb používanejch polí nekoresponduje s polohou plynu -od určitý pozice jsi na 0-lovým podtlaku.
výstup pro logování dat se dá udělat na com nebo usb ,jen nevím jakou máš představu o využití toho výstupu, noťas sebou při závodě asi vozit nebudeš -jiný logování nemám zkušenost,nepotřeboval jsem, vím že jsou logery ale tam se myslím přímo napojují snímače (myslím , fakt jsem to nepotřeboval). u pm 7 se myslím nedá nastavit jiný zobrazení na vstupu než pro obyč lambdu, musel by sis to asi dycky přepočítat.pw0 umí vstup přepočítat a zobrazovat reálně i hodnoty z wb lambdy.
měnit mapy samozřejmě lze i bez rozebírání ecu , pokud si koupíš emulátor a zabuduješ ho napevno do ecu tak si jen v autě do noťasu napíchneš usb konektory který si vyvedeš někam na palubku nebo pod ni (jak to mám já) a můžeš měnit cokoli (co ti dovolí program a ecu).např uroveň otáček na launch (tady mě zrovna odchytli jak se v tom vrtám tudy odkaz )nebo kontrolovat hodnoty viz výše ,samozřejmě jde i logovat do souboru.
jde to samozřejmě dělat i jen přes programátor a epromky nebo mít víc epromek a měnit -záleží prostě co jak si představuješ , jak často to budeš chtít měnit,jestli si mapu jsi schopen upravit sám a počítáš s postupným vývojem tzn opakovaným přestavováním mapy, kolik do toho chceš investovat atd
cenu práce nějak nevím co přesně myslíš co bys po mě chtěl.
osobně bych šel do tý PW0 a emulátoru tudy odkaz OK ale viz výše,já počítám s neustálým vývojem,používám realtime ,wb lambdu , měním launch podle povrchu -je možný že to nevyužiješ.v bmw čku mám teda obd 1(p28),používám např i spínání větráku chladiče přes výstup z ecu, chtěl bych rozchodit boostcontroler atp.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2011 , 1:05   Citovat  

dobře, odkud jsi? tím bych asi začal. pokud by jsi měl chvíli a chuť, rád bych si s tebou dal o tom řeč, pač je to pro nás důležité. moje představa je co se datalogingu týká, asi ten zásah do ecu pomocí notesu při testování mezi jízdami. někde ubrat, někde přidat, však znáš to. lunch kontrol asi nepotřebuji (teda nikdy jsem ho neměl) měl jsem zapůjčenou hondatu S300 a to byl mazec. za jízdy se dalo cokoliv měnit ale její cena je vysoká. jen bych po tobě chtěl upravit tu ECU a vysvětlit mi pár věcí kolem za nějakej úplatek. ruky nemáme taky obě levé, dokonce i nějaký ten plošňák, nebo přepájet integráč není problém. vybavení i zkušenosti na to jsou, když jsem studoval elektroniku několik let. v podstatě máme málo času. jak se říká, nevymýšlej vymyšlené, proto mi připadá zbytečné to od začátku vyvýjet sám a překonávat různá úskalí. další závody máme na krku a na autě hodně práce. takže buď to nechám celé na tobě a zaplatím ti pokud by to bylo přijatelné(nevím kolik) a nebo to společně zvládnem s tvou pomocí a opět to nebude zadarmo.kdyžtak prosím piš SZ a můžeš mrknout na náš amatérský web, kde jsou obě závodní hondy. fotogalerie.silponix.cz

onty"]omezovač, mapy = pm7 stačí.itb není jen 4 klapka ale musíš to použít i když je moc velká jednoklapka (např 68 na serii vti)-je vidět na mapě že pohyb používanejch polí nekoresponduje s polohou plynu -od určitý pozice jsi na 0-lovým podtlaku.
výstup pro logování dat se dá udělat na com nebo usb ,jen nevím jakou máš představu o využití toho výstupu, noťas sebou při závodě asi vozit nebudeš -jiný logování nemám zkušenost,nepotřeboval jsem, vím že jsou logery ale tam se myslím přímo napojují snímače (myslím , fakt jsem to nepotřeboval). u pm 7 se myslím nedá nastavit jiný zobrazení na vstupu než pro obyč lambdu, musel by sis to asi dycky přepočítat.pw0 umí vstup přepočítat a zobrazovat reálně i hodnoty z wb lambdy.
měnit mapy samozřejmě lze i bez rozebírání ecu , pokud si koupíš emulátor a zabuduješ ho napevno do ecu tak si jen v autě do noťasu napíchneš usb konektory který si vyvedeš někam na palubku nebo pod ni (jak to mám já) a můžeš měnit cokoli (co ti dovolí program a ecu).např uroveň otáček na launch (tady mě zrovna odchytli jak se v tom vrtám tudy odkaz )nebo kontrolovat hodnoty viz výše ,samozřejmě jde i logovat do souboru.
jde to samozřejmě dělat i jen přes programátor a epromky nebo mít víc epromek a měnit -záleží prostě co jak si představuješ , jak často to budeš chtít měnit,jestli si mapu jsi schopen upravit sám a počítáš s postupným vývojem tzn opakovaným přestavováním mapy, kolik do toho chceš investovat atd
cenu práce nějak nevím co přesně myslíš co bys po mě chtěl.
osobně bych šel do tý PW0 a emulátoru tudy odkaz OK ale viz výše,já počítám s neustálým vývojem,používám realtime ,wb lambdu , měním launch podle povrchu -je možný že to nevyužiješ.v bmw čku mám teda obd 1(p28),používám např i spínání větráku chladiče přes výstup z ecu, chtěl bych rozchodit boostcontroler atp.[/quote]

Obsah fóra Honda-club.cz   
CRX D16A9 swap ECU OBD0(D16...) na OBD1 (B16...)
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina