Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 1.7 CTDi - chip tuning
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Elv je teď offline  Elv
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2011 , 13:32   Citovat  

Ahojte,

jako vždy když si nevím rady co a jak s mým modrým kocourem, ptám se Vás, spřízněné duše. Tentokrát se mi jedná o chipnutí motoru 1.7 CTDi na HC r.v. 2004. Mám to auto rok a za tu dobu se mě už dost nazlobilo. Odešel altík, každou chvíli mi svítí kontrolka žhavení a občas se rozsvítí i diagnostika. I přes to na něj nechci zanevřít a rád bych mu dal k narozkám chip řídící jednotky. Bohužel se tu názory dost liší, takže bych chtěl oslovit zejména Ty z Vás, kteří mají s tímhle motorem stejnou zkušenost a chipem prošli, nebo se naopak nějakým pádným argumentem nechali odradit.

Díky za názory, HC třikrát sláva, sláva, sláva pifko
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
hopit je teď offline  hopit
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2011 , 14:23   Citovat  

Nejdříve bych řešil ty závady Nápad je tu!

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2011 , 14:28   Citovat  

Palivový filtr byl měněný naposledy kdy? Auto ve stavu nejistém a Ty chceš dělat Chip? Trochu mi to hlava nebere. Až se Ti rozsvítí diagnostika, tak si vyjeď jakou chybu Ti to hlásí!

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
azael74 je teď offline  azael74
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.2.2011 , 17:14   Citovat  

jednoznačne sa vyhni chip tuningu,nechápem prečo do toho chceš ísť,hlavne ked auto má problémy už teraz:uvedom si chip tuning má viac záporov ako kladov!!!! prvá dostáva rany spojka a pokračuje to až ku kolesám.Chceš dve rozdielne veci
1-aby to išlo rýchejšie/mýlim sa?
2-aby ti to dlho vydržalo/mýlim sa?
uvedom si že každá sranda má svoju cenu/o američanoch má istú mienku,ale v jednej veci majú pravdu objem ničím nenahradíš/ano wv dostali z 1,4 cez 100kw ale za akú cenu,si si vedomí že napr.fiat 1,3 multijet z výkonom 66kw a viac má životnosť 250 000 a potom off a to nemám vycucané z prstu.Ako ti písali už predomnou odstráň problémy a auto ožije,tirto moderné motory majú vlastnú hlavu a nemysli si že sa nevedia brániť aj za cenu obmedzenia výkonu

Elv je teď offline  Elv
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2011 , 13:21   Citovat  

Díky za vaše "hodnotné" rady a připomínky.

Věci se mají tak, že závady spojené se svícením žhavení, problémy se startem a podobně se vyskytovaly převážně při výrazným mínusových teplotách. Na základě toho jsem vyměnil palivový filtr a je to fuč. Od té doby se to nestalo a pokud ano, tak svítila kontrolka jen na jeden den a po pár studených startech zase zhasla. Odpálený altík byl zase zapříčeněný tím, že jsou prodejci v autobazarech starý zloději, kteří mi z auta vyndali původní baterku a dali mi tam něco na co nešlo ani nastartovat (auto bylo dovežené i IT a na baterce byly české samolepky). Pak se snadno stane, že jde altík celou cestu při převozu na plný výkon a tím se v něm něco zákonitě musí odpálit. Ani nevím, jak dlouho před tím než jsem si to auto koupil na tu baterku jezdili, každopádně po zhasnutí motoru už nešlo nastartovat.

Osobně jsem přesvědčený o tom, že jsou motory osobních aut celkem předimenzované a následně přiškrcené (něco jako když má šestikilo mašina výkon 25 kW). Zajímají mne tedy spíš názory lidí, kteří se cestou chiptuningu vydali a mají s ním nějaké zkušenosti.

Děkuji za radu typu - nejdřív udělej tohle a pak pokračuj, ale o pobné jsem nestál. Mnohem více si cením názoru azael74 a za ten i děkuji. Vyjadřujte se prosím jen v případě, že jste 1.7 cTDi chipli a něco Vám vlivem téhle úpravy odešlo, nebo pokud s tím máte po pár tisících dobrou zkušenost. Debaty jinýho typu můžu vést s bábama na rohu našeho vesnickýho krámku.

Díky, Elv papa

KureKungPao je teď offline  KureKungPao
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2011 , 13:33   Citovat  

zkus napsat na dieselpower tam ti poraděj určitě víc tudy odkaz jinak co sem četl o dieslech je lepší koupit vstřiky a pak teprv čipovat jednotku co se týče spolehlivosti každej si to vychvaloval

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.3.2011 , 15:31   Citovat  

principielne, s timhle tematem jsi tu spatne. Lidi tu diesely nemaji moc radi, a systematicky se tu diskutuje jen o 2.2ctdi, ne o 1.7. Bez na forum specializovany na chipovani, asi nejaky dieslovy.....

přátele

MilanK je teď offline  MilanK
0
PříspěvekZaslal: 12.3.2011 , 22:20   Citovat  

Elv napsal:
Díky za vaše "hodnotné" rady a připomínky.

Odpálený altík byl zase zapříčeněný tím, že jsou prodejci v autobazarech starý zloději, kteří mi z auta vyndali původní baterku a dali mi tam něco na co nešlo ani nastartovat (auto bylo dovežené i IT a na baterce byly české samolepky). Pak se snadno stane, že jde altík celou cestu při převozu na plný výkon a tím se v něm něco zákonitě musí odpálit.
Díky, Elv papa

Jenom offtopic Vidím že se moc v elektrice moc nevyznáš. Alternátor neodpálíš jinou baterkou, ten musí snést plnou zátěž,je na to dimenzován. Snese i baterku o větší kapacitě, jen ji nestačí plně dobíjet.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic 1.7 CTDi - chip tuning
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina