Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Autolekarnicky - resuscitacni maska
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
mega1 je teď offline  mega1
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 9.3.2011 , 8:46   Citovat  

bez komentare..... tudy odkaz

mravenec
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.3.2011 , 8:46  Naposledy upravil Hellborn dne 9.3.2011 , 8:51, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

Dle očekávání... HaHaaa

Ale bych měl hlavně dotaz:

Kdo z Vás by si troufl po bouračce vyndat člověka v bezvědomí z auta,aby mu mohl dát umělé dýchání?

Já se přiznám,že bych se bál, že mu akorát tak ublížím... To samé sundat motorkáři helmu (co já poznám,jestli si nenaštíp krční obratel a jak s ním pohnu... Ne, že bych nezkusil tep a nekouk pod hledí.), takže mi na resuscitaci zůstane leda tak sražený chodec nebo cyklista... to mi hlava nebere
   Návrat  
mega1 je teď offline  mega1
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 9.3.2011 , 8:48  Naposledy upravil mega1 dne 9.3.2011 , 8:52, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

no to si z nas ale uz delaji srandu, ne? kuky kuk

Hellbik: no presne.. ja fakt ne... Smutný
   Návrat  
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.3.2011 , 8:50   Citovat  

Já nevim že vás to ještě překvapuje, dyť to bylo odzačátku jasný že ty nový lékrany jsou nesmysl a jen si někdo chtěl namastit kapsu Ble Fakt kocourkov tenhle stát Tak to valím bulvy
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 9.3.2011 , 9:03   Citovat  

Hellborn napsal:
Dle očekávání... HaHaaa

Ale bych měl hlavně dotaz:

Kdo z Vás by si troufl po bouračce vyndat člověka v bezvědomí z auta,aby mu mohl dát umělé dýchání?

Já se přiznám,že bych se bál, že mu akorát tak ublížím... To samé sundat motorkáři helmu (co já poznám,jestli si nenaštíp krční obratel a jak s ním pohnu... Ne, že bych nezkusil tep a nekouk pod hledí.), takže mi na resuscitaci zůstane leda tak sražený chodec nebo cyklista... to mi hlava nebere

jak povidas, navic popravde dychani z ust do ust bych daval tak pritelkyni nebo rodinemu prislusnikovy, obcas sou na silnici zjevove kterejm bych se stitil dejchnout i na brejle natoz do ust prez nejakou masku to snad ne
   Návrat  
Evička je teď offline  Evička
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.3.2011 , 9:05   Citovat  

no motorkari se zpravidla nesmi sundavat helma,ale srdecni masaz treba provest lze. Vsak vsude se rika ze se dychani z ust do ust nema delat,ale hned pokud nenajdete tep tak prejit k masazi srdce. A cloveka z auta vyndat musite pokud tam neni nejak zaklinen. A aby se predeslo dalsimu poraneni tak musi lezet na pevny a tvrdy podlozce a tak se da predejit k poraneni patere. A ja osobne bych si na masaz i dychani klidne troufla. Uz jednou jsem to delala a pohoda. Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.3.2011 , 9:06   Citovat  

Evička napsal:
no motorkari se zpravidla nesmi sundavat helma,ale srdecni masaz treba provest lze. Vsak vsude se rika ze se dychani z ust do ust nema delat,ale hned pokud nenajdete tep tak prejit k masazi srdce. A cloveka z auta vyndat musite pokud tam neni nejak zaklinen. A aby se predeslo dalsimu poraneni tak musi lezet na pevny a tvrdy podlozce a tak se da predejit k poraneni patere. A ja osobne bych si na masaz i dychani klidne troufla. Uz jednou jsem to delala a pohoda. Velmi šťastný

Jenže ty jsi zdravotní sestra brouku Hihi
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.3.2011 , 9:09   Citovat  

Newer napsal:
jak povidas, navic popravde dychani z ust do ust bych daval tak pritelkyni nebo rodinemu prislusnikovy, obcas sou na silnici zjevove kterejm bych se stitil dejchnout i na brejle natoz do ust prez nejakou masku to snad ne

To se kdysi řešilo kapesníkem nebo náhubkem... Úsměv

A nevím,jestli si to pamatuju dobře,ale před pár lety naopak záchranáři nabádali, aby se oběti netahaly z aut, že jim laik spíš ublíží,tak fakt nevím... to mi hlava nebere Hlavně když pak člověk vidí záběry,kde ještě v autě cpou na člověka límec na krk,tak bych se fakt bál.. Ble Zatím jsem měl kliku,že jsem se nachomýt tam,kde se už pomáhalo a já jen přicmrdával nebo to byl smrťák...
   Návrat  
sablos je teď offline  sablos
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.3.2011 , 9:09   Citovat  

Všechno je to jak se říka ruku ruku meje, prosadili zákon s novým obsahem lekárniček no a někdo je musel vyrobit atak dál zákonem byl zajištěn určitý odbyt a bylo to každý si namastil kapsu a je to. nejde mi o 200 co sem za to dal ale k čemu to teda měnili čutáci?
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 9.3.2011 , 9:13   Citovat  

Ještě loni jsem četl článek, že ta maska je nebezpečná, že díky ní laik do postiženého "funí" víc než má a nafoukne mu žaludek, tím dojde k pozvracení a hrozí riziko udušení postiženého, takže se dalo čekat, že to zase budou měnit, to je přece v našem kiss me státě běžné Tak to valím bulvy . Ještě, že jsem si tu starou lékarničku schoval HaHaaa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.3.2011 , 9:15  Naposledy upravil Hellborn dne 9.3.2011 , 9:19, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Evička napsal:

S masáží problém nemám. Tu klidně. Umělé dýchání taky zvládám (nevím,jestli je to pořád,ale na základce jsme měli povinné kurzy první pomoci a v autoškole to do nás taky hustili a ty znalosti jsem si díky řízení služebních aut a každoročním opakováním udržel) Tvrdá podložka je mi taky známa, vím, že se na ní má člověk položit a proč, ale co poranění páteři při tom vyndavání? I když ten člověk nebue zaklíněn,tak tahat ven nějakých 50kg a víc není zrovna sranda i z nezmuchlanýho auta... Vím,co udělá s člověkem náraz při cca 60km/h do airbagu (krk mě pár dní slušně bolel)... to mi hlava nebere

P.S. Evi, nechceš udělat na HONDAyi "přednášku" o první pomoci? Se stydím
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.3.2011 , 9:19   Citovat  

Hellborn napsal:
S masáží problém nemám. Tu klidně. Umělé dýchání taky zvládám (nevím,jestli je to pořád,ale na základce jsme měli povinné kurzy první pomoci a v autoškole to do nás taky hustili a ty znalosti jsem si díky řízení služebních aut a každoročním opakováním udržel) Tvrdá podložka je mi taky známa, vím, že se na ní má člověk položit a proč, ale co poranění páteři při tom vyndavání? I když ten člověk nebue zaklíněn,tak tahat ven nějakých 50kg a víc není zrovna sranda i z nezmuchlanýho auta... Vím,co udělá s člověkem náraz při cca 60km/h do airbagu (krk mě pár dní slušně bolel)... to mi hlava nebere

Mně nebolel krk, jenom mě bolel rypák a občas mě bolí i teď Velmi šťastný Ale rána to byla porádná a toho smradu z toho bagu fuj Velmi šťastný
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.3.2011 , 9:28   Citovat  

Hellborn napsal:

No ale vezmi si o z ty druhy stranky, nevis jestli ma neco s pateri a ted si zahrajeme na Kobru 11 Velmi šťastný vidis jak z auta odkapava benzin a hrozi bouchnuti. co udelas? nechas ho tam v aute na jisto umrit a nebo se ho pokusis vyndat a zachranit mu zivot? To je proste vec ktera neni nikdy 100%. Je to jen otazka bud a nebo. Kdyz vis jak toho clovek spravne uchopit aniz by se mu zalomila hlava dozadu tak je 20% sance ze mu s pateri nic neudelas a jeste budes hrdina v Tv Nova Velmi šťastný

Heh ja a prednaset? Vzdy se stydim koupit si i rohlik v krame Velmi šťastný Velmi šťastný
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 9.3.2011 , 9:34   Citovat  

Evička napsal:
No ale vezmi si o z ty druhy stranky, nevis jestli ma neco s pateri a ted si zahrajeme na Kobru 11 Velmi šťastný vidis jak z auta odkapava benzin a hrozi bouchnuti. co udelas? nechas ho tam v aute na jisto umrit a nebo se ho pokusis vyndat a zachranit mu zivot? To je proste vec ktera neni nikdy 100%. Je to jen otazka bud a nebo. Kdyz vis jak toho clovek spravne uchopit aniz by se mu zalomila hlava dozadu tak je 20% sance ze mu s pateri nic neudelas a jeste budes hrdina v Tv Nova Velmi šťastný

Heh ja a prednaset? Vzdy se stydim koupit si i rohlik v krame Velmi šťastný Velmi šťastný

Ty výbuchy po bouračce bych jako v Kobře neviděl (zkus si vzít nějaký železniční přejezd nebo jiný hup trochu rychleji a uvidí,že Ti Civic utne benzín z nádrže - stalo se Ketty - Kingovo manželka. HaHaaa ), požár spíš bude při závadě... Jinak jasně,že z takovýho auta bych ho zkusil vyndat, stejně tak z auta ve vodě,ale těhle případů moc nebude.

Na trénink máš 4 měsíce,tak šup do krámu... HaHaaa
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.3.2011 , 9:42   Citovat  

Hellborn napsal:
Ty výbuchy po bouračce bych jako v Kobře neviděl (zkus si vzít nějaký železniční přejezd nebo jiný hup trochu rychleji a uvidí,že Ti Civic utne benzín z nádrže - stalo se Ketty - Kingovo manželka. HaHaaa ), požár spíš bude při závadě... Jinak jasně,že z takovýho auta bych ho zkusil vyndat, stejně tak z auta ve vodě,ale těhle případů moc nebude.

Na trénink máš 4 měsíce,tak šup do krámu... HaHaaa

Tak s tim vybuchem to byl jen priklad Velmi šťastný ja bych se ho pokusila vyndat.Kdyz bych to neudelala ja tak nekdo druhej ano Mrk A kdyz nepomuzes a neposkytnes prvni pomoc tak te zazalujou a zavrou Velmi šťastný si nevyberes Úsměv joo a do vody bych nikdy nevlezla Se stydím Velmi šťastný

Tak to abych se vratila do nemocnice a ozivovala pamet a nebo najdu ucebnici prvni pomoci co mam jeste ze skoly schovanou Velmi šťastný
   Návrat  
happy je teď offline  happy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 9.3.2011 , 9:44   Citovat  

njn ... kdyz se u nas nedokazi domluvit na takove jednoduch veci tak se pak clovek nemuze divit ze tu je takovy neporadek.

... hlavne ze se stat nazral DPHckem za novy lekarnicky*, vyrobci prodali spoustu matrose a nekomu za to pruplolo par tucnych kapru na konto. vsichni nahore vysmaty, nikdo za tu chybu nebude hnan k zodpovednosti a obycejny obcan je zase o tema vice rozezlen.

*vcera jsem cetl ze se jich prodalo na 7.000.000 kusu, rekneme x200kc/ks, 28 micu za dph na ceste nenajdes. ale jo ... v tech ostatnich unicich je to malinka kapicka. KO
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 9.3.2011 , 19:52   Citovat  

Hellborn napsal:

V zasade se vychazi z predpokladu ze prvni pomoc masazi srdce davas kdyz srdce nebije. Jedna se o urgentni zachranu zivota a v tomhle pripade jde stranou riziko ze se muze poskodit i neco jineho. Urcite cloveka s podezrenim na uraz patere budu tahat ven s prihlednutim k okolnostem co nejsetrneji, ale je lepsi mu zachranit zivot nez mit strach, nedelat nic a nechat ho zemrit.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Autolekarnicky - resuscitacni maska
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina