Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak se zbavit kastle v depozitu?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 22:03   Citovat  

Zdar pacienti,

situace - kastle CRX ED9 s TP - vin sedí, původní majitelka ZTP (v roce 2012 při dovozu záznam v TP, že nebylo EKO uhrazeno protože ZTP), nyní v depozitu navíc odhlášena v roce 2014, všechny ostatní díly neexistují, resp. okna dveře jo, ale jinak nic. Ekologická likvidace po známosti už taky nejde, protože se dnes vše fotí. Přihlášení na papíry by stálo na EKO 10.000,- (D16Z5).

Co s tím teď? Takové to prohlášení o tom, že je z toho kurník, to už prej taky nejde. Tak jako nevím co s tím mám dělat. Jedině si to "nechat odcizit" ... nic jiného mě nenapadá.

Teď navíc ještě vzniká ta povinnost vyndat to z depozitu, jinak bude pokutečka (to by mě zajímalo jaká) to mi hlava nebere

Nějaké nápady borci?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 22:04   Citovat  

mění se zákon, co je v depozitu zmizí Úsměv

tudy odkaz
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 22:10   Citovat  

Odvézt na vozíku před Ministerstvo dopravy a tam jim to vyklopit před zraky televizních kamer s žádostí, aby ti řekli, jak to máš vyřešit.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 22:10  Naposledy upravil Daver dne 28.12.2014 , 22:12, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Lukas28 napsal:
mění se zákon, co je v depozitu zmizí Úsměv

tudy odkaz

No já vím, dyť vidíš, že jsem tam diskutoval ... ale tam bude nějaká pokuta bych řekl
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 22:12   Citovat  

Minor napsal:
Odvézt na vozíku před Ministerstvo dopravy a tam jim to vyklopit před zraky televizních kamer s žádostí, aby ti řekli, jak to máš vyřešit.

To mi řeknou, že jsem to nedovoleně rozebral, když na to nemám de-facto právo Úsměv
   Návrat  
skritek je teď offline  skritek
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 22:12  Naposledy upravil skritek dne 28.12.2014 , 22:17, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

jak dlouho je to v depozitu? a auto odhlaseno znamena co? poloprevod? pokud je auto v depozitu dele jak 18 mesiceu neres nic na konci roku 2015 zanikne samo BEZ pokuty pokud je auto v poloprevodu tez neres nic auto zanikne samo v k 30 cervnu pokud mas auto méně jak 18 mesicu v depozitu a nebo mas auto prihlasene na sebe mas problém a nezbiva ti nez si nechat auto ukrást cimz sice auto bude stále existovat ale nemusíš uz každý rok na urad nahlásit kde se auto s papirama v depozitu nachazi a nemusíš platit povinne
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 22:14   Citovat  

skritek napsal:
jak dlouho je auto v depozitu?

02.2014 - je to v době odhlášky
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 22:18   Citovat  

jsem ti to popsal o radek výš
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 22:19  Naposledy upravil Daver dne 28.12.2014 , 22:20, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Auto je v polopřevodu odhlášeno na člověka, od kterého jsem jej koupil ... takže já na TP nefiguruji a poslední záznam je uložení do depozitu a následné odhlášení. To tedy k 30. červnu zanikne bez pokuty podle toho co píšeš - to by byl trn z paty a zároveň ale jedinná a poslední možnost právě díky novelizaci
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 22:20   Citovat  

Daver napsal:
To mi řeknou, že jsem to nedovoleně rozebral, když na to nemám de-facto právo Úsměv
je to tvůj majetek a nikdo ti nemůže zakazat si snim delat co chces

jo apk ještě sezen nekoho v cizine a prodej mu to zde se auto odhlasi a ze ho rakusak ,nemec , polak na sebe ve sve zemy neprihlasil nikoho trapit nebude stejne jako když si koupis v nemecku auto na dily
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 22:21   Citovat  

Daver napsal:
Auto je v polopřevodu odhlášeno na člověka, od kterého jsem jej koupil ... takže já na TP nefiguruji a poslední záznam je uložení do depozitu a následné odhlášení. To tedy k 30. červnu zanikne bez pokuty podle toho co píšeš - to by byl trn z paty a zároveň ale jedinná a poslední možnost právě díky novelizaci

Ano
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 22:21   Citovat  

skritek napsal:
je to tvůj majetek a nikdo ti nemůže zakazat si snim delat co chces

jo apk ještě sezen nekoho v cizine a prodej mu to zde se auto odhlasi a ze ho rakusak ,nemec , polak na sebe ve sve zemy neprihlasil nikoho trapit nebude stejne jako když si koupis v nemecku auto na dily

pecka nápad je to dobrý ... než nám EU zavede jednotné směrnice, ale zatím asi bych řekl, že jedinné schůdné řešení je to dobrý

díky skřítku za info je to dobrý
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 22:23   Citovat  

no problém VTEC VTEC
   Návrat  
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 22:24   Citovat  

Daver napsal:

o tebe se jedná tohle

Silniční vozidlo, které je ke dni nabytí účinnosti tohoto zákona trvale vyřazené z registru silničních vozidel, se považuje za silniční vozidlo zaniklé. Silniční vozidlo se dále považuje za zaniklé, pokud ke dni nabytí účinnosti tohoto zákona

a) je dočasně vyřazené z registru silničních vozidel po dobu přesahující 18 měsíců a vlastník tohoto vozidla do 1 roku ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona neučiní oznámení podle 1§ 12 odst. 4 zákona č. 56/2001 Sb., ve znění účinném ode dne nabytí účinnosti tohoto zákona, nebo

1§ 12 odst. 4 zákona č. 56/2001
(4) K žádosti v případech změny údajůu dočasně vyřazeného vozidla z registru silničníchvozidel přikládá žadatel technický průkaz silničního motorového vozidla a přípojného vozidla k vyznačení záznamu a dále čestné prohlášení, že na vozidle nebyly provedeny změny.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 22:40   Citovat  

No já čet, ale aby tam nebyl nějaký háček, oni ti volové maj pokuty totiž separé a musíš to číst všechno, abys věděl, jestli se něco neváže k tomu paragrafu ... no ještě se poptáme na ouřadu, ale snad to bude ok ... dyžtak to koupí Horst Fuchs Velmi šťastný
   Návrat  
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 22:43   Citovat  

Jen taková drobnost: odhláška do ciziny jde provést pouze jen má-li vozidlo platnou technickou..
   Návrat  
Minor je teď offline  Minor
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 22:44   Citovat  

Ani prodej do ciziny není myslím bez úskalí naší megahypersuperbyrokracie.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 22:45   Citovat  

aha tak to se Fuchs verze maličko komplikuje ... stále ale ještě řešitelná levněji, než za 10k.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 22:56   Citovat  

Zkus ještě obejít více přepážek v rámci jednoho úřadu, pakliže čas dovolí.. zkušenost ukázala, že u různých přepážek platí různé zákony HaHaaa
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 28.12.2014 , 23:27   Citovat  

napiš mi zítra nebo zavolej 608262936
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2014 , 2:09   Citovat  

no hele.. když tak přemýšlím a vymejšlím (a pročítám příslušnou paskvilní novelu zákona) .. nejsnažší je to fakt asi nechat vyexpirovat k červnu příštího roku. nemělo (bez záruky) by to stát žádnou pokutu ani poplatek, auto se bude považovat za zaniklé.

skritek: bohužel to tak snadný není, auto může být považováno za nebezpečný odpad a na to je zase zákon o odpadech, ve kterém se mimochodem zrodila ekodaň Ble
   Návrat  
rotker je teď offline  rotker
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2014 , 8:43   Citovat  

dj-bobr napsal:
Jen taková drobnost: odhláška do ciziny jde provést pouze jen má-li vozidlo platnou technickou..

Nemusi, jen ti nedaji exportni RZ. Dokonce ani pojisteny to nemusi byt, vzdyt si to prece "Helmut" odvezl na plataku Mrk a od Noveho roku to bude jeste lepsi v tom, ze export bude za 450,- misto dosavadnich 800,-.
Jen to bude zase trochu paradox, ze uz osoba na kterou je exportovano nebude v kolonce vlastnik, ale provozovatel, opet to vymyslel nejaky "inteligent" Smutný ale to pro daveruv pripad neni podstatne. Jeste to ma jednu vyhodu, ze pro export nebude potrebovat overenou plnou moc. Nejlepe to exportpvat nekam do Afghanistanu nebo Iraku a je klid. A jako fyzicka osoba to nemusi ani zaclivat a v techto zemich to uz nikdo hledat nebude
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2014 , 10:18   Citovat  

Moment, to znamená, že už zase jde auto odhlásit pro export do ciziny bez nutnosti vydání Ečkových RZ? No to je mazec, ( .. znalci asi tuší, co mám teď v plánu já .. ) , ono to nějakou dobu totiž nešlo (Praha-Bohdalec).

(moje oblíbená země pro řešení dopravních "issues" je Uzbekistán)
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2014 , 20:16   Citovat  

dj-bobr napsal:
Moment, to znamená, že už zase jde auto odhlásit pro export do ciziny bez nutnosti vydání Ečkových RZ? No to je mazec, ( .. znalci asi tuší, co mám teď v plánu já .. ) , ono to nějakou dobu totiž nešlo (Praha-Bohdalec).

(moje oblíbená země pro řešení dopravních "issues" je Uzbekistán)

Jistě, ani nevím, že by to za poslední 3 roky co pravidelně exportuju nešlo Úsměv exportní RZ po exportu na úřadě poté skartují
   Návrat  
zend3r je teď offline  zend3r
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.12.2014 , 22:13   Citovat  

hmm, tohle je nejspis i muj pripad, mam auto v depozitu od cca ledna 2014 a mam z nej uz taky cca jen kastli... jen je auto na me a jeste ma i platnou technickou.. taky mam strach co s tim udelam to mi hlava nebere
   Návrat  
Destak je teď offline  Destak
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2014 , 0:54   Citovat  

moje zkušenost, samotná kastle odvízt k likvidaci, prostě holá bouda klidně i bez dveří, ono totiž přeci zákon o likvidaci odpodadů neříká nic o tom, že likvidovat se musí kompletní autovrak, když je to kompletní je to vozidlo a né autovrak. Státem dotovaný firmy (500 Kč / kus) chtějí celý kusy, aby něco vydělaly. Firmy další Vám kolikrát za rozebraný auto ještě rádi zaplatí. Jediný co někdo může říct, že Vám za holou kastli nic nedá, ale určitě nemůže říct, že neprovede likvidaci, protože autovrak nejni vozidlo ale autovrak... jinak když je to v polopřevodu a je papír o likvidaci tak se to za 800 dohlásí a rovnou zlikviduje, ekopoplatek se neplatí, protože už likvidace proběhla.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Administrátor
PříspěvekZaslal: 30.12.2014 , 10:00   Citovat  

kód:

Zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech, v platném znění

Z úplného znění zákona uvádíme pouze DÍL 7 týkající se likvidace autovraků:
DÍL 7 AUTOVRAKY
§ 36

Pro účely tohoto zákona se rozumí

a) autovrakem – každé úplné nebo neúplné motorové vozidlo, které bylo určeno k provozu na pozemních komunikacích pro přepravu osob, zvířat nebo věcí (dále jen “vozidlo”) a stalo se odpadem podle § 3,
b) vybraným autovrakem – každé úplné nebo neúplné motorové vozidlo vymezené zvláštním právním předpisem31a) jako vozidlo kategorie M1 nebo N1 anebo tříkolové motorové vozidlo31b) s výjimkou motorové tříkolky31b) (dále jen “vybrané vozidlo”), které se stalo odpadem podle § 3,
c) výrobcem – konečný výrobce vozidla, který jej uvedl v České republice na trh, popřípadě jeho právní nástupce,
d) opětovným použitím – použití částí autovraků bez jejich přepracování ke stejnému účelu, pro který byly původně určeny,
e) zpracováním – operace prováděné po převzetí autovraku za účelem odstranění nebezpečných složek autovraku, demontáž, rozřezání, drcení (šrédrování), příprava na odstranění nebo využití odpadu z drcení a provádění všech dalších operací potřebných pro využití nebo odstranění autovraku a jeho částí,
f) zpracovatelem autovraku – právnická nebo fyzická osoba oprávněná k podnikání, která provádí jednu či více operací podle písmena e) na základě souhlasu podle § 14 odst. 1,
g) podstatnou částí autovraku – karosérie autovraku vybavená identifikačním číslem vozidla, včetně dveří, blatníků a kapot, hnací a převodový mechanismus s příslušenstvím, nápravy s koly, motor vybavený identifikačním číslem, pokud bylo uvedeno v osvědčení o registraci vozidla, elektroinstalace, včetně ovládacích a bezpečnostních prvků, řídící jednotky a dalších přístrojů, katalyzátor dle homologace.

To Gčko bude asi ten problém
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2014 , 12:34   Citovat  

Daver napsal:
kód:

Zákon č. 185/2001 Sb., o odpadech, v platném znění

Z úplného znění zákona uvádíme pouze DÍL 7 týkající se likvidace autovraků:
DÍL 7 AUTOVRAKY
§ 36

Pro účely tohoto zákona se rozumí

a) autovrakem – každé úplné nebo neúplné motorové vozidlo, které bylo určeno k provozu na pozemních komunikacích pro přepravu osob, zvířat nebo věcí (dále jen “vozidlo”) a stalo se odpadem podle § 3,
b) vybraným autovrakem – každé úplné nebo neúplné motorové vozidlo vymezené zvláštním právním předpisem31a) jako vozidlo kategorie M1 nebo N1 anebo tříkolové motorové vozidlo31b) s výjimkou motorové tříkolky31b) (dále jen “vybrané vozidlo”), které se stalo odpadem podle § 3,
c) výrobcem – konečný výrobce vozidla, který jej uvedl v České republice na trh, popřípadě jeho právní nástupce,
d) opětovným použitím – použití částí autovraků bez jejich přepracování ke stejnému účelu, pro který byly původně určeny,
e) zpracováním – operace prováděné po převzetí autovraku za účelem odstranění nebezpečných složek autovraku, demontáž, rozřezání, drcení (šrédrování), příprava na odstranění nebo využití odpadu z drcení a provádění všech dalších operací potřebných pro využití nebo odstranění autovraku a jeho částí,
f) zpracovatelem autovraku – právnická nebo fyzická osoba oprávněná k podnikání, která provádí jednu či více operací podle písmena e) na základě souhlasu podle § 14 odst. 1,
g) podstatnou částí autovraku – karosérie autovraku vybavená identifikačním číslem vozidla, včetně dveří, blatníků a kapot, hnací a převodový mechanismus s příslušenstvím, nápravy s koly, motor vybavený identifikačním číslem, pokud bylo uvedeno v osvědčení o registraci vozidla, elektroinstalace, včetně ovládacích a bezpečnostních prvků, řídící jednotky a dalších přístrojů, katalyzátor dle homologace.

To Gčko bude asi ten problém

To urcite, k likvidaci ti vezmou jen vrak se vsemi jeho dulezitymi castmi-motor,interier,atd.
   Návrat  
Radek_KA7 je teď offline  Radek_KA7
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.12.2014 , 13:52   Citovat  

No kluci jak to tak čtu ....tak si po novým roce zajdu k nám na Dopravní si pěkně zanadávat naštvanej

doufám že jsem to nepochopil špatně ale bod D mě zarazil - d) opětovným použitím – použití částí autovraků bez jejich přepracování ke stejnému účelu, pro který byly původně určeny,

jinými slovy kastle zanikne např. v případě že jí použiju do jinýho auta že?

nebo píšu blbosti????

omlouvám se že jsem se při**** do cizího vlákna
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 30.12.2014 , 14:43   Citovat  

Nene tos špatně pochopil, to je pro vrakáče názvosloví ... není to nic pro nás :/
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak se zbavit kastle v depozitu?
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina