Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
svítí kontrolka ABS
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Hory88 je teď offline  Hory88
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 18:40   Citovat  

Zdravím,
dnes při dobržďování jsem cítil škubnutí v brzdovém pedálu a hned potom se rozsvítila kontrolka ABS. Pořád svítila, tak jsem po pár km zastavil, vypnul motor, znovu nastartoval a už nic. Dojedu dom, za hodinu jedu pryč a zase se po nastartování rožnula. Po opakování vypnout, nastarovat zhasla. Žádné změny v chování auta jsem nezpozoroval.

Vím že by bylo nejlepší, a asi mi to většina poradí, dát to na diagnostiku, ale přesto zkuzte nahodit nějaký nápady co to může být....případně kde mi udělaj v Brně diagnostiku zadarmo Velmi šťastný je to dobrý Velmi šťastný
Dik
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
WickiMan je teď offline  WickiMan
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 19:08   Citovat  

Ja teda nevim jak je to u tveho acorda ale mozna ze si diagnostiku udelas sam kdyz kouknes na ECU a podle blikani zjistis ulozenou chybu.

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.3.2011 , 19:10   Citovat  

urco to vyblikej doma, normos vyskratuj konektor a bude ti blikat kontrolka abs

HRBOC 1,8Vti je teď offline  HRBOC 1,8Vti
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2011 , 8:52   Citovat  

Hory88 napsal:
Zdravím,
dnes při dobržďování jsem cítil škubnutí v brzdovém pedálu a hned potom se rozsvítila kontrolka ABS. Pořád svítila, tak jsem po pár km zastavil, vypnul motor, znovu nastartoval a už nic. Dojedu dom, za hodinu jedu pryč a zase se po nastartování rožnula. Po opakování vypnout, nastarovat zhasla. Žádné změny v chování auta jsem nezpozoroval.

Vím že by bylo nejlepší, a asi mi to většina poradí, dát to na diagnostiku, ale přesto zkuzte nahodit nějaký nápady co to může být....případně kde mi udělaj v Brně diagnostiku zadarmo Velmi šťastný je to dobrý Velmi šťastný
Dik

přesně tohle mi udělalo taky,nějakou dobu to trvalo,vyměnil jsem jen brzdovou kapalinu-komplet,no a je po problému s kontrolkou i bez diagnostiky

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2011 , 12:11   Citovat  

možná by stačilo jen smáznout pamět a třeba to bude cajk.

Buchtak je teď offline  Buchtak
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2011 , 12:22   Citovat  

Vyblikej chybu, no

BTW, ja uz si ani nevzpominam, kdy mi ABS nesvitilo, na P4G Velmi šťastný

barisot je teď offline  barisot
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2011 , 18:11   Citovat  

Pokud hledáš nejlevnější variantu jak tohle vyřešit, i když s ABS nic není, tak bych o jedné věděla Mrk
Určitě máš v autolékárničce náplast a núžky... Přelep kontrolku Velmi šťastný Velmi šťastný
Nee dělám si srandu. Měla jsem P4G a jak říká Buchtak, nepamatuji si kdy by mě nesvítila, ale ABS normálně fungovalo Úsměv

skyline je teď offline  skyline
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 26.3.2011 , 19:24   Citovat  

Z popisu neni poznat, jak se kontrolka chova:
- Pokud po nastartovani zhasne a rozne se az po rozjezdu, tak je na 99% v haji nejaky ze senzoru ABS na jednom z kol; sam to asi nezjistis, takze hura do servisu, v Brne muzu poradit sikovneho chlapika, kdyztak SZ
- Pokud to po nastartovani nezhasne, je chyba jinde - jako prvni bych proste a jednoduse vytahl pojistku a system zresetoval (pozor, ABS miva u nekterych aut samostatnou pojistkovou skrin a i pokud ne, temer 100% bude pojistka v motoru, ne pod volantem)

Pises, ze se auto nechova nijak divne - zkousel jsi brzdit? Myslim samozrejme nadoraz, tj. rozjet to nekde, kde nikdo neni na 80-100 km/h a dupnout na brzdu nadoraz. Jestli se kola zablokuji, ABS nejede, coz je dobre vedet - urcite lepsi, nez kdyz to zjistis az za deste, kdyz to pred tebou nekdo zaslapne.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Hory88 je teď offline  Hory88
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 29.3.2011 , 21:27   Citovat  

Všem děkuji za rady, nějak jsem se sem dostal zse až teď. On je toršku problém s tím, že jsem nikdy resetování nebo čtení z ECU nedělal, jsem v tomhle ohledu ňouma Se stydím

To Skiline: Kontrolka se rozsvítí hned po otočení klíčkem a už nezhasne. Takovej test brzd jsem ještě nezkusil, ale zkusím a uvidím co bude. Je mi jansý že za deště by to bylo bez ABS dost na prd.

Už mám zajištěnou prohlídku, tak sem kdyžtak pak napíšu, co to nakonec bylo.

Alonso je teď offline  Alonso
0
PříspěvekZaslal: 30.3.2011 , 17:14   Citovat  

Taky by mě zajímalo co to je, páč mi to v accordu dělá to podobné...Nastartuju a všechno ok, pak vypnu motor koupim noviny nastartuju a ABS svítí. Jakmile to nechám nějakou dobu stát a znovu nastartuju tak zas vše OK.

Radess je teď offline  Radess
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2011 , 12:59   Citovat  

Ahoj,

mám u sveho CRV I podobný problém, když mi svítí kontrolka ABS auto nrmálně brzdí a nic se neděje. Jakmile se kontrolka vypne, začnou se dít věci. Za prvé ze zadu slyšim jakesi praskání jako kdyby se něco zkratovalo a když dobržďuji ozve se jakysi kovový zvuk ( jako když přeskočí nějaké kovove péro či co a do pedálu mi je jakesi drbnutí), ale normálně to brzdí. Potom se z ničeho nic rozvítí kontrolka ABS a uplně to přestane , a brzdím normálně, a potom zase zhasne a začne to. Před půl rokem jdsem nechal měnit destičky a kapalinu a bylo včechno v cajku měsíc potom to začlo. Dnes mi to děla občas i když je kontrolka rozsvíécena a sem tam se k omu rozsvítí kontrolka závady brzd, a zase se vypne.

Omlouvám se za muj zápis, doufám že jsem podstatu problému vystihnul. PS byl jsem s tím v servisu měsíc po té výměně brzdových destiček a nic nevysledovali.

Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.9.2011 , 22:26   Citovat  

Radess napsal:
Ahoj,

mám u sveho CRV I podobný problém, když mi svítí kontrolka ABS auto nrmálně brzdí a nic se neděje. Jakmile se kontrolka vypne, začnou se dít věci. Za prvé ze zadu slyšim jakesi praskání jako kdyby se něco zkratovalo a když dobržďuji ozve se jakysi kovový zvuk ( jako když přeskočí nějaké kovove péro či co a do pedálu mi je jakesi drbnutí), ale normálně to brzdí. Potom se z ničeho nic rozvítí kontrolka ABS a uplně to přestane , a brzdím normálně, a potom zase zhasne a začne to. Před půl rokem jdsem nechal měnit destičky a kapalinu a bylo včechno v cajku měsíc potom to začlo. Dnes mi to děla občas i když je kontrolka rozsvíécena a sem tam se k omu rozsvítí kontrolka závady brzd, a zase se vypne.

Omlouvám se za muj zápis, doufám že jsem podstatu problému vystihnul. PS byl jsem s tím v servisu měsíc po té výměně brzdových destiček a nic nevysledovali.

Tohle by vypadalo na vadnej modulátor ABS. Je tam elektromotor, kterej se roztáčí a když se přidírá nebo máš špatné uhlíky, tak to takhle blbne. Taky můžeš někde ztrácet tlak.

Ten kovový zvuk a drbnutí do pedálu je klasická funkce ABS.

Prochyn je teď offline  Prochyn
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2011 , 14:17   Citovat  

Radess napsal:
Ahoj,

Asi mame stejny problem Velmi šťastný pri sepnuti klicku se rozne kontrolka abs,po chvili zhasne a po rozjeti cca na 20km/h se opet rozne a sviti-auto brzdi normalne,jako bez abs.To je ta „lepsi“ varianta,protoze pokud zustane i po rozjeti zhasla,tak pri beznem dobrzdovani na semafor (brzdovy pedal v konstantni poloze)slysim vzdycky,kdyz zpomaluju a dostavam se k 20km/h modulator abs a klasicke „kopani“ do pedalu. Nemuze to byt vadny snimac?Pokud abs sviti-jednotka vyhodnoti vadny snimac,odstavi abs.
Pokud nesviti,jednotka si mysli,ze je ok a prijma od neho nesmyslny signal.....?pripadne jak by se dal zkontrolovat ten modulator?:/

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.10.2011 , 20:13   Citovat  

na jakem to je aute pokud na tom co mas v profilu tak hned vedle servisniho konektoru je druhy se 3mi draty tam najdes hnedy a modrobily a ty spojis dratkem pak otocis klickem ale nestartuj a zacne ti blikat kontrolka ABS kratke bliknuti je 1 a dlouhe je 10 tak napocitas kolikrat to bliklo a v manualu bys mel najit co to je za chybu jestli cidlo modul a pak ktere kolo to je
prikladam tabulku pokud ma nekdo lepsi hod te ji sem

Chybne kody ABS.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
Chybne kody ABS.JPG, 121.2 kB

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2011 , 7:48   Citovat  

se pridam taky: pritelkyne ma accord coupe 2.2 rv 95 a sem tam se ji rozsviti kontrolka abs,vyblikal jsem chybu c 13 ale nenasel jsem primo na toto auto vypis kodu, ale z ruznych jinych jsem vycetl ze snimac (cidlo) a pravdepodobne na levem predni kole, prosi nemate nekdo seznam kodu na uvedene auto a nemate radu estli se to cidlo da opravit a zachranit, bo z ceho se da zamenit a nemate ho doma,diky

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2011 , 9:02   Citovat  

Dutch napsal:
prosi nemate nekdo seznam kodu na uvedene auto

tudy odkaz

Je to ta spodní tabulka...spíš to vypadá, že to je chyba 3-1, než 1-3 Úsměv

Prochyn je teď offline  Prochyn
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2011 , 11:53   Citovat  

Hondik napsal:
na jakem to je aute pokud na tom co mas v profilu tak hned vedle servisniho konektoru je druhy se 3mi draty tam najdes hnedy a modrobily a ty spojis dratkem pak otocis klickem ale nestartuj a zacne ti blikat kontrolka ABS kratke bliknuti je 1 a dlouhe je 10 tak napocitas kolikrat to bliklo a v manualu bys mel najit co to je za chybu jestli cidlo modul a pak ktere kolo to je
prikladam tabulku pokud ma nekdo lepsi hod te ji sem

super,díky..o víkendu na to mrknu a napisu,co jsem zjistil Úsměv přátele

Dutch je teď offline  Dutch
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2011 , 12:09   Citovat  

Stepa napsal:
http://www.bba-reman.com/content.aspx?content=honda_civic_and_accord_abs_ecu_fault_code_identification

Je to ta spodní tabulka...spíš to vypadá, že to je chyba 3-1, než 1-3 Úsměv

dekuju moc, no mrknu na to ale myslim ze to bulo 1-3 a to netusim co by to mohloo byt, setkal jsi se s tim

Michalka je teď offline  Michalka
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2011 , 12:26   Citovat  

no máme stejný problém... svítí mi na Cívě ABS, prvně se to stalo, když auto bylo plně zatížené (5 žen Velmi šťastný ) , no a od té doby asi auto bylo v šoku páč to potom zhaslo a občas zase svítí... ABS ale nefunguje...a ani nefungovalo, když zrovna nesvítila... do té doby fungovalo normálně... Tak to valím bulvy

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2011 , 12:30   Citovat  

Michalka napsal:
no máme stejný problém... svítí mi na Cívě ABS, prvně se to stalo, když auto bylo plně zatížené (5 žen Velmi šťastný ) , no a od té doby asi auto bylo v šoku páč to potom zhaslo a občas zase svítí... ABS ale nefunguje...a ani nefungovalo, když zrovna nesvítila... do té doby fungovalo normálně... Tak to valím bulvy

5 zen je 250 kilo, to je jako kdyz jedem s kamosem do fitka .. ve dvou

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2011 , 12:32   Citovat  

Newer napsal:
5 zen je 250 kilo, to je jako kdyz jedem s kamosem do fitka .. ve dvou
no možná trošku přidej Velmi šťastný ale Cíva takovou zátěž nezná... je rozmazlená víš Velmi šťastný jinak to ABS mě celkem štve. až pojedu ráno do práce, tak ho otestuju jestli se neumoudřila Úsměv

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2011 , 12:33   Citovat  

Michalka napsal:
no možná trošku přidej Velmi šťastný ale Cíva takovou zátěž nezná... je rozmazlená víš Velmi šťastný jinak to ABS mě celkem štve. až pojedu ráno do práce, tak ho otestuju jestli se neumoudřila Úsměv

vyblinkej si chybu a uvidis kde je problem OK

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2011 , 12:34   Citovat  

Becky napsal:

OK predbehl jsi me

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2011 , 12:39   Citovat  

Becky napsal:
vyblinkat Velmi šťastný vám se to řekne copak já vim, jak se to dělá ? ale někoho poprosím a uvidíme

beruska.evuska je teď offline  beruska.evuska
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2011 , 12:48   Citovat  

Taky sem to měla na accu...z ničeho nic kontrolka ABS a bylo to čidlo ABS kolo vzadu za řidičem...musíš je všechny proměřit Mrk

tom3 je teď offline  tom3
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2011 , 13:11   Citovat  

Mne sa zase rozsvieti kontrolka ABS ked idem dlho v dazdi. ABS nefunguje, zacne to chodit az na druhy den ked je sucho. Velmi šťastný V com moze byt problem?

cd7 je teď offline  cd7
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2011 , 17:15   Citovat  

caute mal niekto skusenost na accord 2d kod 1-8 Accumulator of high pressure system??
dikes

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.10.2011 , 19:50   Citovat  

Michalka napsal:
vyblinkat Velmi šťastný vám se to řekne copak já vim, jak se to dělá ? ale někoho poprosím a uvidíme

vsak popis co sem tu daval ja je primo z C6G sice anglan ale melo by to byt snad stejne Velmi šťastný

Dark_CZE je teď offline  Dark_CZE
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2011 , 12:59   Citovat  

at nezakladam novej topic, mam problem s abs na c5g, kontrolka nesviti ani pri jizde ale za jizdy zacne strasne kopad do pedalu i kdyz nebrzdim, jednotka zadnou chybu nevyblikala, nevite co stim tady mam foto jak cidla vypadaji, nevim jestli tak maji vypadat nebo ne, tak radsi prikladam foto.

DSCF1784l.JPG

DSCF1784l.JPG, 2.43 MB

DSCF17856p.JPG

DSCF17856p.JPG, 2.47 MB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.10.2011 , 13:31   Citovat  

pokud ti po nastartovani a jizde nezacne trvale svitit kontrolka ABS tak jsou cidla v poradku a vyblikava se to podle navodu vyse mozna bych to vycistil ty cidla a vsechny konektory prostrikal kontaktolem
ale pokud ti behem jizdy kopou kola tak je to vetsinou zvlnenyma kotoucema coz s ABS nema nic spolecneho

Obsah fóra Honda-club.cz   
svítí kontrolka ABS
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina