Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Motor D16Z5 (A8,A9) silné a slabé stránky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.5.2010 , 19:22   Citovat  

Ahoj, chci se těď u svého auta zaměřit na zvýšení výkonu motoru (cestou nízkotlakého přeplňování) a pomohlo by mi znát zkušenosti dalších lidí s tímto motorem. Co na něm při zvyšování výkonu rádo odhází a jakým stylem, abych věděl na co se mám připravit a s čím počítat.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2010 , 10:11   Citovat  

Něco přihodím sám Úsměv

Podle toho co jsem se dočetl by měl mít tento motor (repektive ZC) o něco silnější ojnice než SOHC motory. Maximální výkon který by měly snést je 250koní oproti 220koní u SOHC.

Dále prý tyto motory poměrně rádi odchází na klice. Bohužel nevím z jakých příčin a jestli se zadřou ojniční ložiska, nebo ložiska uložení kliky do bloku.

Vzhledem k vetšímu zdvihu než mají B motory by se rozhodně neměl tento motor přetáčet přes 8000 otáček. U sériového motoru to stejně nemá žádný pozitivní vliv na výkon a výrazně se tím snižuje životnost.

Jerry_J je teď offline  Jerry_J
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2010 , 11:27   Citovat  

Co jsem zatim videl,tak vetsinou odchazeji sali na klice...a nejcasteji na 3 valci,coz teda nevim proc HaHaaa

RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2010 , 12:27   Citovat  

přesně tak,já ho měl vylágrovanej a ohnutou kliku Smutný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2010 , 12:29   Citovat  

RASTA napsal:
přesně tak,já ho měl vylágrovanej a ohnutou kliku Smutný

a tohle se ti stalo při jaký příležitosti? Nesostatečný mazání, přetáčení motoru ...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2010 , 12:58   Citovat  

LJay napsal:
a tohle se ti stalo při jaký příležitosti? Nesostatečný mazání, přetáčení motoru ...

Me to odeslo,po dost dlouhej jizde v plnech otackach...Po rozebrani jsme prisli na to,ze jak se rozlitla sala,tak to sebou vzalo i olejove cerpadlo...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2010 , 13:05   Citovat  

Jerry_J napsal:
Me to odeslo,po dost dlouhej jizde v plnech otackach...Po rozebrani jsme prisli na to,ze jak se rozlitla sala,tak to sebou vzalo i olejove cerpadlo...

Aha, takže na vině nejspíš není klika, ale opotřebení šál. To by mohl mít na svědomí třeba horší mazání tom místě. Měl si nějak posunutý omezovač, když si jel v plných točkách, nebo standartní 7800 ot. Jak dlouho si zhruba jel v plných otáčkách?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2010 , 13:13   Citovat  

Ne omezovac sem mel standartne...ja nevim zhruba tak 8km,ale fakt v plnejch a 3 lidi v aute(coz asi nemelo vliv).
Ale otazkou je jestli treba to cerpadlo nebylo nacaty uz pred tim...?Ale jak mi radil znamej,budu davat budik na teplotu a tlak oleje..hlidat a hlidat. Ted to stavim na kopce,takze se s tim bude zas jezdit v plnech,takze uvidim co to snese...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2010 , 13:20  Naposledy upravil RASTA dne 30.5.2010 , 13:59, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

LJay napsal:

no já si myslim,že první věc je používání špatného oleje původnim majitelem a nedodržování výměnných inter. naštvanej
další věc,že to asi poctivě nazahříval..byl zkroucený i blok,takže bylo volný na klice..
po tom co sem mu všeho dopřál a dalo se podvozkově a všim ostatnim do kupy,začalo jet jak mělo a zaklepalo na klice..
netočim to víc jak 7tis. (sem tam sice omezovač pokecá,ale je to žřídka)

EDit:kup auto od někoho,kdo ví akorát kam se leje benál a kde nastupuje to snad ne

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2010 , 13:49   Citovat  

Taky si myslím, že nejčastější příčinou těhle problémů je nedodržování servisních intervalů a používání špatnýho oleje, nebo ještě možná vadná olejová pumpa. Teoreticky by to mohla být i vada v konstrukci bloku (horší mazání příslušného ložiska), ale to mi příjde málo pravděpodobné.

Budíky na tlak a teplotu oleje si chci tak pořídit, protože jestli ten motor chci víc zatěžovat, tak tohle jsou hodnoty, který se musí opravdu dobře hlídat.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2010 , 14:06   Citovat  

LJay napsal:
Taky si myslím, že nejčastější příčinou těhle problémů je nedodržování servisních intervalů a používání špatnýho oleje, nebo ještě možná vadná olejová pumpa. Teoreticky by to mohla být i vada v konstrukci bloku (horší mazání příslušného ložiska), ale to mi příjde málo pravděpodobné.

Budíky na tlak a teplotu oleje si chci tak pořídit, protože jestli ten motor chci víc zatěžovat, tak tohle jsou hodnoty, který se musí opravdu dobře hlídat.

to teda..na letišti sem docela koukal,když sem měl olej chvilkově ve 140°C
ještě by to chtělo červenou "lampu" když v plnejch klesne tlak pod hranici mazání

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2010 , 14:20   Citovat  

LJay napsal:

Ahoj,

doporučím Ti Wheelmana, staví TURBO zástavby. Má za sebou: D15B2 swap na 4bod turbo, D16Z6 turbo (bordel) 0,5baru, D16Z6 18PSI, H22A7 TURBO

RASTA napsal:
to teda..na letišti sem docela koukal,když sem měl olej chvilkově ve 140°C
ještě by to chtělo červenou "lampu" když v plnejch klesne tlak pod hranici mazání

Kubo myslíš tohle ...

Cooo??? Cooo??? Cooo???

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2010 , 14:36   Citovat  

M@jk napsal:
Kubo myslíš tohle ...

Cooo??? Cooo??? Cooo???

to reaguje na vyšší teplotu nebo na pokles tlaku oilu??

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2010 , 14:52   Citovat  

RASTA napsal:
to reaguje na vyšší teplotu nebo na pokles tlaku oilu??

Bohužel nevím, jen jsem hledal vhodný budles

OIL TEMP

A přemýšlím, že místo vzpěr kapoty si pořídím raději toto, přeci jen na výměnu dalšího bloku motoru už nechci dávat peníze. Je to tam.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2010 , 18:48   Citovat  

Vic nez teplotu bych hlidal tlak oleje...Teplota je taky dulezita,ale pokud mas poradnej olej,tak mu vetsi teploty nevadej..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2010 , 19:03   Citovat  

Jerry_J napsal:
Vic nez teplotu bych hlidal tlak oleje...Teplota je taky dulezita,ale pokud mas poradnej olej,tak mu vetsi teploty nevadej..

s tim jenom souhlasim OK
já tam mám všechno...ale chtěl bych ještě RUDOU lampu na pokles tlaku Velmi šťastný
aby to fakt bouchlo do očí..(ale nikdy to nechci vidět rozsvítit HaHaaa )

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2010 , 19:27   Citovat  

Jerry_J napsal:

Pravda pravda Úsměv

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2010 , 23:05   Citovat  

Wheelmanovi sem už zkoušel psát, ale zatím neodpověděl. Já bych si rád ten projekt po mechanický stránce zrealizoval sám a nechal si jen poradit při výběru turba a nakonec odlatit řídící jednotku. Tak nevím jestli by to pro něj bylo zajímavý.

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 30.5.2010 , 23:22   Citovat  

U lepsich budiku si nastavis limitni hodnoty, cili u tlaku min a u teploty max.
Otazkou je, kdyz auto v zatezi tlaci 8 bar a min je 1 bar, coz je tlak na volnobeh pri zahratem oleji, tak jestli kdyz letis kudlu a v v 6tis ti pipne, ze mas tlak 1 bar, tak jestli jeste neco stihnes udelat. Dle me to ten motor stene odnese, jediny cemu teoreticky muzes predejit, ze se nekousne a nezaseknou se ti kola... Beru udaje z me Supry

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 6:11   Citovat  

v 6t je 1 bar málo ,to už je pozdě. to chce hlídat tak 4 bary -jenže to by pak to hladový voko svítilo na nižších točkách skoro furt . leda to spínat stejným obvodem kterej se používá pro shiftlight -takže by se tohle oko rožínalo až při překročení určitý hranice otáček -pokud by v nich teda nebyl dostatečnej tlak.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 8:21  Naposledy upravil LJay dne 31.5.2010 , 9:28, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Neměl by někdo návrh na vhodné turbo pro low pressure setup, které by bylo dostupné za rozumnou cenu? Mě zatím napadá tak turbo mazdy 323 GTX, nissanu 200sx s13, nebo pak nějaký Garret t25. Do čínských turb co jich je hromada na e-bay se mi jít nechce.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 9:27   Citovat  

LJay napsal:
Neměl by někdo návrh na vhodné turbo pro low pressure setup, které by bylo dostupné za rozumnou cenu? Mě zatím napadá tak turbo mazdy 323 GTX, nissanu 200sx s13, nebo pak nějaký Garret t25. Do čínských turb co jich je hromada na e-bay se mi jít nechce.

Jen tak pro informaci. Nezaměnujete tu náhodou bary s PSI, protože tlak 8 barů v žátěži mi příjde krapet hodně.

Bordel má: ze SUBARU WRX IHI turbo, tlačí na sérii D16Z6 0.5bar, jen vstřiky jsou jiné, myslím 470ccm se svým napájením.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 9:34   Citovat  

Se vstřiky a palivovou pumpou počítám. Nevíš náhodou na kolik ho to turbo vyšlo, alespoň přibližně? Tu D16Z5ku má uplně sériovou, nebo měnil alespoň ojnice a těsnění pod hlavou?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 10:01   Citovat  

LJay napsal:
Se vstřiky a palivovou pumpou počítám. Nevíš náhodou na kolik ho to turbo vyšlo, alespoň přibližně? Tu D16Z5ku má uplně sériovou, nebo měnil alespoň ojnice a těsnění pod hlavou?

S díly a Wheelovou prací cca 43.000,- - rozhodně lepší jak kupovat VTi Je to tam. mnohem větší efektivita peněz, pokud nechceš VTEC kick iN YOU Velmi šťastný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 10:18   Citovat  

Já bych se chtěl vejít tak do 30 tisíc, když si to celý sestavím sám. Svody a downpipe bych nechal udělat u Jirky Doupovce. Vedení vzduchu by mi svařili z hliníkových trubek u nás v jedný firmě. Takže největší investice bude pak asi odladění motoru, protože na to si fakt netroufnu.

Jinak mi taky příjde lepší zainvestovat do přeplňování, než do swapu, protože každej kůň z NA motoru tě výjde x krát dráž než z přeplňovanýho motoru. Navíc pokud chceš z NA motoru vetší výkon, tak se musí víc točit a zvyšování otáček je pro motor daleko větší zátěž, než zvyšování plnícího tlaku.

Nevíš na jakým výkonu skončil po těch úpravách? Já bych byl spokojenej při 180koních a 170Nm krouťáku.

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 17:39   Citovat  

LJay napsal:
Jinak mi taky příjde lepší zainvestovat do přeplňování, než do swapu, protože každej kůň z NA motoru tě výjde x krát dráž než z přeplňovanýho motoru. Navíc pokud chceš z NA motoru vetší výkon, tak se musí víc točit a zvyšování otáček je pro motor daleko větší zátěž, než zvyšování plnícího tlaku.

Nevíš na jakým výkonu skončil po těch úpravách? Já bych byl spokojenej při 180koních a 170Nm krouťáku.

na to si prisiel sam, ze zvysovanie otacok je daleko vacsia zataz ako zvysovanie plniaceho tlaku ?
inak co sa tyka tych koni a krutiaceho momentu, tak ak by si chcel len 170Nm, tak na 180 koni budes potrebovat tiez dost vysoke otacky, ale na druhu stranu na 170Nm by si tam fukal tak 0,1bar Úsměv

cocks je teď offline  cocks
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 18:20   Citovat  

No, ačkoliv mě zřejmě většina bude odporovat, tak to stejně napíšu... Déčkový motory nejsou dle mých zkušenosti žádnej velkej hit a poptal bych se majitelů.. jen z mých známých odešlo v céru Déčko asi 5ti lidem, z toho jednomu 2x a druhýmu 3x a to nepočítám tady z clubu..bez jakýchkoliv úprav..proto si myslím, že pokud do motoru nebudeš šahat (tím myslím třeba menší GO atd) tak asi dlouho jezdit nebudeš a motor půjde na klice brzo do kopru...proto bych stejně zvolil SWAP..jednak to už samo o sobě jede jako kule a hlavně máš kvalitní základ, na kterym se dá stavět a je na něj Xkrát víc věcí.. ušetřit se stejně nedá, nakonec zjistíš že každej opravdovej kůň (na rozdíl od těch třeba 5ti koní, který by ti měl údajně přidat hřib nebo konc. vejfuk - to jsou bludy) je dost drahej a určitě se vyplatí jít cestou přplňování, atmo úpravy = málo muziky za nesmyslný peníze... (vědět to dřív tak se na to taky vykašlu a dávno mám turbo) u turba máš jistotu, že to pojede znatelně líp..ale vybral bych si jinej motor..

a věc další, za 30 000 nečkej žádnou slávu, dá se to "v garáži" udělat ale myslím, že většina takovýchto projektů končí spíš starostmi než radostmi...zní to možná dost pesimisticky, ale je nutné se držet při zemi a nemalovat si to moc pže to zklamání pak bolí....nejen tvoji peneženku..

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 18:23   Citovat  

presne tak. i ked si myslim, ze Dcko je v pohode, len zrovna DOHC bol krok mimo.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 22:33   Citovat  

cocks napsal:
No, ačkoliv mě zřejmě většina bude odporovat, tak to stejně napíšu... Déčkový motory nejsou dle mých zkušenosti žádnej velkej hit a poptal bych se majitelů.. jen z mých známých odešlo v céru Déčko asi 5ti lidem, z toho jednomu 2x a druhýmu 3x a to nepočítám tady z clubu..bez jakýchkoliv úprav..proto si myslím, že pokud do motoru nebudeš šahat (tím myslím třeba menší GO atd) tak asi dlouho jezdit nebudeš a motor půjde na klice brzo do kopru...proto bych stejně zvolil SWAP..jednak to už samo o sobě jede jako kule a hlavně máš kvalitní základ, na kterym se dá stavět a je na něj Xkrát víc věcí.. ušetřit se stejně nedá, nakonec zjistíš že každej opravdovej kůň (na rozdíl od těch třeba 5ti koní, který by ti měl údajně přidat hřib nebo konc. vejfuk - to jsou bludy) je dost drahej a určitě se vyplatí jít cestou přplňování, atmo úpravy = málo muziky za nesmyslný peníze... (vědět to dřív tak se na to taky vykašlu a dávno mám turbo) u turba máš jistotu, že to pojede znatelně líp..ale vybral bych si jinej motor..

a věc další, za 30 000 nečkej žádnou slávu, dá se to "v garáži" udělat ale myslím, že většina takovýchto projektů končí spíš starostmi než radostmi...zní to možná dost pesimisticky, ale je nutné se držet při zemi a nemalovat si to moc pže to zklamání pak bolí....nejen tvoji peneženku..

Pardon, budu kontrovat, neboť si stále neodpověděl své tvrzení z topicu: Cocksovi se taví projekt ... kde jsem se tázal, jak si došel k tezi, že "Déčka" jsou konstrukčně špatně či ne dobře postavené. Možná nejsou Déčka ve verzi DOHC dobré, ale na BOOST se domnívám ze zkušeností ostatních i Pišty, Wheelmana a Bordela, že SOHC jsou výborné a pokud se vše udělá dobře viz D15B2 swap na 4bod a D16Z6, která jezdí dodnes z 0,5bar v sérii jen vstřiky vyměněné a s 18PSI s komplet jiným vnitřkem, tak prostě je to mnohem lepší investice a myslím, že opravdu kontaktuj Wheelmana.

Když koupíš chytře, tak to půjde, proč myslíš, že to v USA má skoro každý Civic?

Vstřikovače - zjistím
Blow off - cca 4.500,-
Intercooler - 2.500,-
Turbo Subaru IHI - nevím zjistím
Ladění vychází u Wheela cca 3000-5000,- dle toho co a jak dlouho dělá
Trubky a spony - zjistím

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 31.5.2010 , 23:04  Naposledy upravil LJay dne 1.6.2010 , 7:45, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

vti [906team] napsal:
na to si prisiel sam, ze zvysovanie otacok je daleko vacsia zataz ako zvysovanie plniaceho tlaku ?
inak co sa tyka tych koni a krutiaceho momentu, tak ak by si chcel len 170Nm, tak na 180 koni budes potrebovat tiez dost vysoke otacky, ale na druhu stranu na 170Nm by si tam fukal tak 0,1bar Úsměv

Já to možná spíš špatně podal. Myslel sem to tak, že je o dost snažší vyrobit performance komponenty, které vydrží větší tlaky, než větší otáčky. Při zvýšení tlaku při stejných otáčkách se prostě "jen" použijí pevnější materiály, kdežto při navyšování otáček se musí počítat se zvýšením vybrací, tření ...

Stím krouťákem sem se seknul. Psal sem to narychlo. Určitě by měl být větší než výkon (obzvlášť při přeplňování), když napíšu 170koní a 190-200Nm bude to lepší Úsměv

Obsah fóra Honda-club.cz   
Motor D16Z5 (A8,A9) silné a slabé stránky
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
1
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina