Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
1.5 Vtec-e ztráta výkonu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Flash je teď offline  Flash
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 19:29   Citovat  

Zdravim všechny hondaře, četl jsem diskuzi tudy odkaz a musim se Bahamontese zastat. Mám stejný motor ve fastbacku(anglán) a je to hrůza. S horším motorem jsem zatim nejel(zlatá fábka 1.2 HTP!). Vůbec netáhne a to ani ve vysokých otáčkách. Předjíždění je šílený, taky při zrychlení 0-100 za 14,5s, 0-140 34s. Auto je předělané na LPG na kterém už najelo asi 80-100tis.Rozdíl mezi benzínem/LPG skoro nepostřehnutelný.Neřikám že tyhle motory nejedou, jen že se občas najde kus, který už je v hrozném stavu. Typuju že mi to způsobilo LPG, ale kdo ví. Emise mám velmi dobré, olej nežere(ale poslední dobou občas "ubleje" pod auto cca 0,5l a pak je zase klid), chod je klidný. Na opravu motoru jsem se rovnou vykašlal a koupil jsem od Zemiho jiný motor. Jen by mě zajímalo,... nevíte někdo co by mohlo způsobovat to vytékání oleje? Stává se mi to vždy, když brzdim až do zastavení v malé rychlosti. Olejová čára je 5-10m dlouhá, podle toho jak daleko brzdim.
Budu vás informovat o úspěšnosti, pokud nepomůže, pak je na řadě lambda a výfuk.

Zde je video zrychlení s původním motorem
tudy odkaz

O víkendu snad nahraju akceleraci už s novým motorem Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
kefa je teď offline  kefa
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 19:34   Citovat  

a proč kvůli tomu zakládáš zbytečně nový topic a nevyjádříš se k topicu odkazovanému??

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 19:40  Naposledy upravil Brnďa dne 24.6.2011 , 19:41, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

tobe to ale vubec nejede...
kdys se kouknes tady tak to tak dlouho netrva..

Odkaz

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 19:40   Citovat  

Teda do otacek jde fakt docela mdle mi to prijde..jinak u me osobne byl motor kapanek zadusenej diky zasvinenemu vzduchaci a vyhonenemu rozdelovaci ..vycisteno a rozdelovac dostal nove gufero,krouzek,palec,vicko a jeste ted dostane nove lozisko ..muj obcasny styl jezdeni kapanek dopomohl k vuli v lozisku ..takze jde nove a budu ted ohleduplnejsi je to dobrý

Zatah auta se mohutne zlepsil OK , ale i tak byl uplne, ale uplne jinde nez to co mas na videu teda Tak to valím bulvy

PS: tyhle problemy co mate nejsou vubec o motorizaci,ale o jednotlivych problemech,ktere na motorech mate vy

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 19:47   Citovat  

Hlavator napsal:

PS: tyhle problemy co mate nejsou vubec o motorizaci,ale o jednotlivych problemech,ktere na motorech mate vy

Angličáci no... HaHaaa Není nad Made in Japan! Úsměv

(průšvih bude až si budu kupovat něco na hraní...) Se stydím

0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 20:05   Citovat  

Hlavator napsal:

Tady de spíš o to, že spousta lidí řekne to co Bahamontesovi, neumíš jezdit, a jsidieslový tip. To samé jsem slyšel i já. Tak jsem sem chtěl dát něco jako postup, jak se snažim přijít na chybu, jak pokračuju. Taky bych potřeboval poradit ohledně toho oleje, vůbec nic mě nenapadá, ani nikdo neví čim by to mohlo být? Nikdo nemá žádný nápad co by to způsobovalo? Že by gufero?

silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 20:31   Citovat  

0-100 cca 17 vterin? To je divne... zeby anglicaci fakt nejeli? EK3 s d15z6 (stejny vykon jak d15z8) a LPG to ma na mokre ceste za 9 vterin... odkaz, neco bude spatne s motorem.

0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 20:47   Citovat  

silenec napsal:
0-100 cca 17 vterin? To je divne... zeby anglicaci fakt nejeli? EK3 s d15z6 (stejny vykon jak d15z8) a LPG to ma na mokre ceste za 9 vterin... odkaz, neco bude spatne s motorem.

Jj, právě to si myslím taky. Proto zkoušim vyměnit. Pokud to zabere, hned to sem napíšu, pokud ne, budu hledat dál a podávat průběžné info. Takhle mi to jede od doby co jsem to koupil. Kdo ví, jestli to neni stočené(i když 275tis je podle mě dost), nebo jestli nebyl špatný právě motor, a proto to dotyčný prodával(očividně byl rád že se toho zbavil). Jinak opravdu nikdo neví co s by mohlo způsobovat ten únik oleje?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 20:52   Citovat  

Flash napsal:
Jj, právě to si myslím taky. Proto zkoušim vyměnit. Pokud to zabere, hned to sem napíšu, pokud ne, budu hledat dál a podávat průběžné info. Takhle mi to jede od doby co jsem to koupil. Kdo ví, jestli to neni stočené(i když 275tis je podle mě dost), nebo jestli nebyl špatný právě motor, a proto to dotyčný prodával(očividně byl rád že se toho zbavil). Jinak opravdu nikdo neví co s by mohlo způsobovat ten únik oleje?
koukni na motor ze vsech stran a uvidis jestli to nekde tece, musi to byt nekde poteceny Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 21:04   Citovat  

Brnďa napsal:
koukni na motor ze vsech stran a uvidis jestli to nekde tece, musi to byt nekde poteceny Úsměv

Zvedli jsme to na zdviž a jediný co jsme viděli, byl velký průsak oleje u posilovače. Jenže posilovač mi neteče, z nádobky mi neubila ani kapka. Nejspíš ten motorový olej teče okolo něj, nevim. Měl jsem to už i u mechanika a taky nevěděl. Nikdo ale nedokáže říct, co může způsobovat takové vytékání oleje. Jak jsem psal, jezdíte třeba týden a najednou půl litru pryč během jediný jízdy(je jedno jestli 5 nebo 50km dlouhá), dolejete a za 14 dní znova, začne zima a celou zimu ani kapka neuteče, i když najezdíte 6tis. Až teď zas na jaře to začlo. Taková menší záhada.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 21:11   Citovat  

Flash napsal:
Zvedli jsme to na zdviž a jediný co jsme viděli, byl velký průsak oleje u posilovače. Jenže posilovač mi neteče, z nádobky mi neubila ani kapka. Nejspíš ten motorový olej teče okolo něj, nevim. Měl jsem to už i u mechanika a taky nevěděl. Nikdo ale nedokáže říct, co může způsobovat takové vytékání oleje. Jak jsem psal, jezdíte třeba týden a najednou půl litru pryč během jediný jízdy(je jedno jestli 5 nebo 50km dlouhá), dolejete a za 14 dní znova, začne zima a celou zimu ani kapka neuteče, i když najezdíte 6tis. Až teď zas na jaře to začlo. Taková menší záhada.
ahaa, a pod autem louzi nemas jo? a jak vypadaj svicky neni nektera z nich zaolejovana?

0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 21:34   Citovat  

Brnďa napsal:
ahaa, a pod autem louzi nemas jo? a jak vypadaj svicky neni nektera z nich zaolejovana?

Právě že pod autem když to vytéká louži mám. Ale vzhledem k tomu, že se mi to stává převážně při brzdění u baráku, je to spíš olejová čára s menší louží pod motorem. Svíčky jsou ok, žádná neni černá, ale všechny jsou šedivé.

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 21:36   Citovat  

Se me zda ze to vubec nejede hlavne ve vyssich otackach (nebo je to tam aspon nejvic videt) - kdyz porovnam ty videa, tak tvoje ma zrychleni 80-100 za 5 vterin a video s d15z6 ma 80-100 za 2 vteriny...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 21:37   Citovat  

Flash napsal:
Právě že pod autem když to vytéká louži mám. Ale vzhledem k tomu, že se mi to stává převážně při brzdění u baráku, je to spíš olejová čára s menší louží pod motorem. Svíčky jsou ok, žádná neni černá, ale všechny jsou šedivé.
a co gufera od rozvodu? sou ok? tesneni vany? dobre dotazeny filtr olejovy, dotazeny sroub od vany?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 21:38   Citovat  

silenec napsal:
Se me zda ze to vubec nejede hlavne ve vyssich otackach (nebo je to tam aspon nejvic videt) - kdyz porovnam ty videa, tak tvoje ma zrychleni 80-100 za 5 vterin a video s d15z6 ma 80-100 za 2 vteriny...
treba ma jeste stary typ plynu jak to mel ja na acco, pred klapkou sem mel velky zuzeni takovy restriktor a taky to vubec nejelo Smutný a hlavne tak do 5 ti tisic pak to stracelo na sile

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 21:39   Citovat  

No tim by se vysvetlilo i to ze to nejede ani na benzin...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 21:42   Citovat  

silenec napsal:
No tim by se vysvetlilo i to ze to nejede ani na benzin...
jj, me to na benal jelo, lae taky sila nic moc..jak jsem to oddelal, tak jsem okusil jak to konecne jede, a tim padem slo lpg pryc Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 21:43   Citovat  

silenec napsal:

Jj, to je právě ten problém, motor je totálně mrtvý, ve spoku totál. Snažim se přijít na to čim to je. Zítra snad bude nový motor, tak dám vědět jestli to zabralo. Pokud ne, tak pudu po lambdě, výfuku a nebo jak řikal Hlavator rozdělovači. Snad vyjde ten motor

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 21:45   Citovat  

Prvni bych asi fakt zjistil co je tam za system lpg... pokud je tam nejaky stary podtlakovy, tak je to celkem jasne...

0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 21:47   Citovat  

Brnďa napsal:
a co gufera od rozvodu? sou ok? tesneni vany? dobre dotazeny filtr olejovy, dotazeny sroub od vany?

jediný co jsem nezkoumal, byly gufera rozvodů, jinak všechno OK. Zkusim na to kouknout, popr. kouknout na rozvoďák, jestli neni od oleje nebo tak.

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 21:47   Citovat  

Ajaj, tak podle toho videa je něco opravdu špatně zmatenej

S tím olejem by to mohlo být klidně gufero na vačce jak psal Brnďa, taky jsem ho musel měnit...

Až budu mít čas tak natočím 0-100 s Aerodeckem (Ale s kratší skříní a 3stage vtec ale zas na R17) pro porovnání. Jinak v býválem 5D to celkem jelo, ale ten motor je hodně citlivý na filtry, svíčky a takové ty běžné věci...

Dopis je teď offline  Dopis
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 21:51   Citovat  

Hellborn napsal:
Angličáci no... HaHaaa Není nad Made in Japan! Úsměv

(průšvih bude až si budu kupovat něco na hraní...) Se stydím

No vzhledem k identitě D15Z6 a Z8 to asi tím nebude Velmi šťastný Made in Japan není samospasitelné... Ble

0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 21:51   Citovat  

Máte pravdu, je tam směšovač. Ale zase nevysvětluje to ani zladeka takovou lenost, to LPG zaručeně neudělá. Jde o něco jiného. Sání LPG mám přivedeno do gumové hadice-v ní je otvor do kterého ústí trubice od směšovače. Co je to přesně za systém nevim. Takhle jsem to auto už koupil. Jinak sekvenční vstřikoní plynu dokonce ne jen že neubere na síle v nízkých otáčkách, ale co jsem slyšel, naopak krouťák v nízkých přidá. Bohužel mám druhý typ, který naopak ubírá na síle.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 22:10   Citovat  

tak to zkus oddelat pred tou klapkou a dej tam tu origo hadici primo na klapku, mozna budes mit jsete v te hadici nekde zakomponovanou druhou klapku, pry je to proti razum nejakym od plynu mi bylo receno, a pak to zkus projet a uvidis Úsměv ALe je mozny ze ti ten plyn oddelal motor, pokud jsi se radne nestaral Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 22:30   Citovat  

Brnďa napsal:
tak to zkus oddelat pred tou klapkou a dej tam tu origo hadici primo na klapku, mozna budes mit jsete v te hadici nekde zakomponovanou druhou klapku, pry je to proti razum nejakym od plynu mi bylo receno, a pak to zkus projet a uvidis Úsměv ALe je mozny ze ti ten plyn oddelal motor, pokud jsi se radne nestaral Úsměv

Staral...bohužel, jsem auto koupil před rokem. Od té doby jsem na něm najel 20tis. km. Snažil jsem se starat poctivě, ovšem jak se staral předchozí majitel vůbec netušim. V gumové hadici, která vede ke klapce je připojena další, železná trubka. To je přívod plynu. Neni vidět, že by tvořila další klapku, jen že se z ní přisává LPG. Jestli to má tak obrovský dopad na výkon nevim, ale silně pochybuji. Ovšem vše se ukáže zítra. Hlavně moc děkuju za rady, všem Úsměv. Jen doufám že je to jak řikáš, LPG oddělal motor, tudíš výměna motoru hodně pomůže Úsměv.

0
PříspěvekZaslal: 25.6.2011 , 18:36   Citovat  

Dnes se vyměnil motor. Ujel jsem 70km mírně, pak jsem zkusil akceleraci. Z 0-100 za 13s 0-140 30s. Z 80-100 za 4s Jiný motor je sice znát,hlavně v nižších otáčkách, ale pořád bída s nouzí. Rozdíl mezi LPG a benzínem je víc cítit než doposud. Nemáte někdo nápad, co mohlo způsobovat tak ohromnou ztrátu výkonu? Zkusim v co nejbližší době projet bez zapojeného LPG v sání.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2011 , 18:47   Citovat  

Flash napsal:
Dnes se vyměnil motor. Ujel jsem 70km mírně, pak jsem zkusil akceleraci. Z 0-100 za 13s 0-140 30s. Z 80-100 za 4s Jiný motor je sice znát,hlavně v nižších otáčkách, ale pořád bída s nouzí. Rozdíl mezi LPG a benzínem je víc cítit než doposud. Nemáte někdo nápad, co mohlo způsobovat tak ohromnou ztrátu výkonu? Zkusim v co nejbližší době projet bez zapojeného LPG v sání.
zkus oddelat ten restriktor pred klapkou Úsměv) me to hodne ubrlao vykon nebo mas pak vyfuk ucpanej Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 25.6.2011 , 19:14   Citovat  

Brnďa napsal:
zkus oddelat ten restriktor pred klapkou Úsměv) me to hodne ubrlao vykon nebo mas pak vyfuk ucpanej Úsměv

jj zkusim to oddělat a dám vědět. Prý se ucpaný výfuk pozná i tak, že emise nejsou v normě, emie mám OK. Ale nevim co je na tom pravdy.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2011 , 19:29   Citovat  

Flash napsal:
jj zkusim to oddělat a dám vědět. Prý se ucpaný výfuk pozná i tak, že emise nejsou v normě, emie mám OK. Ale nevim co je na tom pravdy.
to je blbost ne? Úsměv na emise pusobi katalyzator Úsměv oddelej koncak a zasterchej s nim Úsměv a nebo to projed bez vyfuku Úsměv) me auto citelne ozilo kdys sem sundal vyfuk a mel jen svody, takze vim ze prvni investice jde do vyfuku, sice to neni takovy extremni rozdil, ale je tam Úsměv uz mam obednany tak uvidime

Obsah fóra Honda-club.cz   
1.5 Vtec-e ztráta výkonu
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina