Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Převoz auta z jiného kraje bez SPZ
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
lukes je teď offline  lukes
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 13:46   Citovat  

Ahoj,

chtěl bych se zeptat jak postupovat při dovozu auta z jiného kraje v ČR, které má pouze čistopis? Chtěl bych s ním po ose odjet.

Díky všem za rady
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 14:08   Citovat  

pujc si od nekoho zelene prevozky
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 15:34   Citovat  

Já jel poprve s legendem coupe ktery byl z nemecka a mel sem tam znacky z accorda, jel sem an honday a pak v sobotu v noci domu na tech znackach, to proslo, s druhym legendem jsem jel se znackama z coupecka, pak zpatky do chomutova na slovenskych znackach a pak z chomutova jsem jel uz legalne s cistopisem a zelenou papirovou spz kterou das za okno zadni Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 15:52   Citovat  

lukes napsal:
Ahoj,

chtěl bych se zeptat jak postupovat při dovozu auta z jiného kraje v ČR, které má pouze čistopis? Chtěl bych s ním po ose odjet.

Díky všem za rady

Auto nejdriv prihlasit tam, kde bydlis a nafasovat znacky. S temi pak pro auto prijet, znacky nacvaknout a hura domu po vlastni ose. Vse legalni, zadny studeny pot jak u Brndi, kdyz se pobliz mihne majak.

Brnda: dobre ty Velmi šťastný Ja bych na to ale nervy nemel... Kdyz si k tomu pridas zakon schvalnosti a moznost, ze do tebe nekdo tukne...
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 16:49   Citovat  

skyline napsal:
Auto nejdriv prihlasit tam, kde bydlis a nafasovat znacky. S temi pak pro auto prijet, znacky nacvaknout a hura domu po vlastni ose. Vse legalni, zadny studeny pot jak u Brndi, kdyz se pobliz mihne majak.

Brnda: dobre ty Velmi šťastný Ja bych na to ale nervy nemel... Kdyz si k tomu pridas zakon schvalnosti a moznost, ze do tebe nekdo tukne...
No ale ja myslim ze ideal je si na urade vyridit tu papirovou znacku Úsměv Moje druha jizda s legendem byla jak naschval, jiny znacky a na D1 pri 150 se mi kouslo zadni kolo...byla rana jak z dela, rozsypalo se lozisko a pakny od rucni brzdy, uplne to nadskocilo, nastesti se to pak utrhlo, ale byl to masakr,,malem sem se pocural strachem Úsměv)
Muj nynejsi legend znacky mel, ale nemel stk a pojisteni, a zadni lozisko taktez v haji, takze jsem z prahy do Blanska jel a na zadnim kole sem shulil komplet vzorek az na draty...takovy kaskadersky kousky uz nedelam, ta co mi legenda dala mi rekla, ja vam kdystak pokutu zaplatim kdyby vas chytly Úsměv))
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 20:08   Citovat  

Díky za názory, kdyby to bylo kousek, tak pro odjedu s TP a přijedu zpátky, ale je to docela dálka.. Když tedy udělám čistopis, tak k němu dostanu tu zelenou kartu jakým způsobem?
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 20:10   Citovat  

lukes napsal:
Díky za názory, kdyby to bylo kousek, tak pro odjedu s TP a přijedu zpátky, ale je to docela dálka.. Když tedy udělám čistopis, tak k němu dostanu tu zelenou kartu jakým způsobem?
to ti fakt uz nereknu, zkus napsat uzivteli MH pres nej to slo .. ja bych s tim bez znacek taky nejel, a dostal sem tu za okno
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 20:20   Citovat  

tak jsem nasel toto
"Tak zaprvé, papírová převozní značka platí pouze 10 pracovních dní. Prodejce na značku napíše datum přidělení a od tohoto data potom platí,". Značka je určena pouze k převozu vozidla, které má schválenou technickou způsobilost do uskutečnění registrace vozidla na příslušném magistrátu či úřadě.

Co musí značka obsahovat?

Značka obsahuje kromě data vydání, razítka prodejce a podpisu, také číslo, které se skládá z písmene a šesti číslic. Písmeno značí příslušný kraj vydání, např. A - Praha, S - Středočeský, číslo je pořadové. Značku je třeba umístit za zadní okno auta a pozor, vyjet smíte jen tehdy, pokud máte zaplacené zákonné pojištění, tedy tzv. povinné ručení. "Prodejce nesmí vydat převozní značku, pokud na vozidlo není sjednané zákonné pojištění,".

A aby nebylo byrokracie málo, prodejce zapíše do knihy o vydávání značek, komu byla značka vydána, veškeré údaje o vozidle a novém majiteli. Novopečený majitel převzetí značky potvrdí prodávajícímu do této knihy svým podpisem. Prodejce tuto knihu totiž předává ke kontrole příslušnému magistrátu, který mu převozní značky vydává. Pokud kupující spáchá s převozní značkou nějaký přestupek, je možné spárovat značku s příslušným viníkem. A viníka potrestat.

Kromě převozní značky musí nový majitel od prodejce dostat také čistopis osvědčení o registraci vozidla, česky řečeno velký techničák. U ojetého vozidla dovezeného ze zahraničí, které ještě nebylo v ČR registrováno, k tomuto čistopisu dostane ještě protokol STK před registrací.

Kolik lidí může jet v autě s převozní značkou?

O tom, kolik osob smí jet ve vozidle opatřeném převozní značkou, se v zákonech nemluví. Pokud tedy koupíte auto například v Praze a pojedete s ním s manželkou a dětmi do Brna, kde bydlíte a kde si auto budete registrovat, nemělo by to nikomu vadit. Pokud ale pojedete jinam než do místa registrace, třeba na výlet s babičkou nebo na rodinnou dovolenou, mohli byste se dostat do problémů. Když vás chytne policista s převozní značkou, autem plným přátel, kufry nebo s koly na střeše, těžko to budete vysvětlovat jako nutnou jízdu v rámci přihlášení vozidla. Navíc je rovněž třeba pamatovat, že převozní značka platí pouze na území České republiky.

Co s sebou na první jízdu?

Teď již nezbývá nic jiného než nastartovat nové auto a odjet. Jen ještě nezapomeňte vzít s sebou některé nezbytné dokumenty. "Řidič s sebou kromě převozní značky musí mít doklad o zákonném pojištění a kupní smlouvu nebo fakturu na vozidlo,"

zdroj : MDČR
   Návrat  
OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 21:16   Citovat  

Brnďa napsal:
Já jel poprve s legendem coupe ktery byl z nemecka a mel sem tam znacky z accorda, jel sem an honday a pak v sobotu v noci domu na tech znackach, to proslo, s druhym legendem jsem jel se znackama z coupecka, pak zpatky do chomutova na slovenskych znackach a pak z chomutova jsem jel uz legalne s cistopisem a zelenou papirovou spz kterou das za okno zadni Úsměv

ty se toho nebojíš koukám Velmi šťastný ale jinak, jednou jsem uvažoval mít dvěčerné 5g a jedny značky, každej by poznal kulivý zda se jedná o jinou motorizaci ba o jiné auto ale k realizaci mi tenktát chybělo druhé černé, dnes bych do toho až asi nešel jelikož by náhoda je blbec a byl by to asi solidní prů wc papa
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 24.6.2011 , 21:49   Citovat  

OsekSpider napsal:
ty se toho nebojíš koukám Velmi šťastný ale jinak, jednou jsem uvažoval mít dvěčerné 5g a jedny značky, každej by poznal kulivý zda se jedná o jinou motorizaci ba o jiné auto ale k realizaci mi tenktát chybělo druhé černé, dnes bych do toho až asi nešel jelikož by náhoda je blbec a byl by to asi solidní prů wc papa
tak kdybys sis nechal udelat stejny vinko tak by to nemusel byt problem ne?Úsměv
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 25.6.2011 , 8:11   Citovat  

No a pokud pán není podnikatel a nemá razítko, ani žádný pořadník? Tak dá jen podpis a 000001?
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 26.6.2011 , 8:36   Citovat  

Lukes: ja takhle jel 300 km jedna cesta, precejen tech veci bylo k vyrizeni vic a v jeden den to vyridit neslo (tj. stejne jsem musel domu, takze pro auto jsem jel pozdeji tak jako tak).

Pokud vse vyridis v jeden den a jedine, co ti bude chybet je znacka, tak chapu, ze s tim chces hned odjet. Doporucil bych telefonat k jakemukoliv dealerovi jakekoliv znacky (nebo se nekde stavit, pokud mas neco za rohem) a tam se jich na vydani preptat. Popravde jsem jeste neslysel o tom, ze by ti zelenou znacku mohla vydat soukroma osoba, ale to neznamena, ze to nejde. Na druhou stranu nemyslim, ze zajdes do papirnictvi a tam je budou mit bianco. Dealer uz ti rekne, jak se k nim dostat.
   Návrat  
Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 26.6.2011 , 10:23   Citovat  

lukes napsal:
No a pokud pán není podnikatel a nemá razítko, ani žádný pořadník? Tak dá jen podpis a 000001?

pokud pán není podnikatel tak ti ji ani nevydá jelikož k tomu nemá oprávnení..
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Převoz auta z jiného kraje bez SPZ
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina