Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Swap z D15B7 na D16Z6 pár otázek.
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Bolfa je teď offline  Bolfa
1 háčko
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2011 , 20:26   Citovat  

Ahojte chlapy tak dnes jsem swapnul moji D15B2 swaplou na D15B7 z C5G cupé,a dnes sem jí swapnul na D16Z6 a nechal sem puvodní polosy jestli to tak muže byt nebo jestli je pravděpodobnost že vyskočí z převodovky. jinak sem si všiml že byly ve vnitř silnější z D16Z6 v tom křížku.
A další věc ještě nemám dodělanou elektryku chybí mi tam ještě natáhnout tři dráty co se týkají vtecu a je utrhlí jeden drát z tacha na převodovce tak neukazuje ani rychlost ale zatim teda to jede huř jak ta D15ka.
Tak sem se chtěl zeptat jestli na to nemá třeba vliv i to tacho že neukazuje.
Zítra to chci dodělat ale zatím teda dojem nic moc...
A pocit ze swapu: dobrá dřina myslel sem si že to pujde líp,nejvíc sem se zasekl na tom že sem tam musel dávat spojku a potom převodovku na ten motor musel sem si udělat přípravek z fixi na vystřědění.
A potom sem zapoměl když sem ho vytahoval tak sem zapoměl vypojit jednu poloosu a roztrhla se mi manžeta tak to byly asi dvě věci co mě nejvíc zdržely...jinak by to bylo lepší pomáhal mi ještě kámoš sám bych se z toho asi wc .
Jinak zítra jestli to zvládnu dodělat tak dám vědět jak to jede jinak bojím se o ty polosy Smutný Smutný
Jinak díky předem za informace Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2011 , 21:21   Citovat  

Bolfa napsal:
Ahojte chlapy tak dnes jsem swapnul moji D15B2 swaplou na D15B7 z C5G cupé,a dnes sem jí swapnul na D16Z6 a nechal sem puvodní polosy jestli to tak muže byt nebo jestli je pravděpodobnost že vyskočí z převodovky. jinak sem si všiml že byly ve vnitř silnější z D16Z6 v tom křížku.
A další věc ještě nemám dodělanou elektryku chybí mi tam ještě natáhnout tři dráty co se týkají vtecu a je utrhlí jeden drát z tacha na převodovce tak neukazuje ani rychlost ale zatim teda to jede huř jak ta D15ka.
Tak sem se chtěl zeptat jestli na to nemá třeba vliv i to tacho že neukazuje.
Zítra to chci dodělat ale zatím teda dojem nic moc...
A pocit ze swapu: dobrá dřina myslel sem si že to pujde líp,nejvíc sem se zasekl na tom že sem tam musel dávat spojku a potom převodovku na ten motor musel sem si udělat přípravek z fixi na vystřědění.
A potom sem zapoměl když sem ho vytahoval tak sem zapoměl vypojit jednu poloosu a roztrhla se mi manžeta tak to byly asi dvě věci co mě nejvíc zdržely...jinak by to bylo lepší pomáhal mi ještě kámoš sám bych se z toho asi wc .
Jinak zítra jestli to zvládnu dodělat tak dám vědět jak to jede jinak bojím se o ty polosy Smutný Smutný
Jinak díky předem za informace Úsměv

Ahoj,

1) nefunkčnosti tachometru, tak to je problém kabeláže, že nepřenáší informaci od tzv. Speedsenzoru do budíků. Ale že by to mělo vliv na funkčnost motoru to ne.
2) až zapojíš dráty ke VTECu a bude to mít kompletní, tak uvidíš
3) nepojedete do pořádně do toho momentu, dokud nezakoupíš stavitelné rozvodové kolo, které ti umožní nastavit rozvody tak, aby bylo přesné načasování. Tudíž ze sériovým rozvodovým kolem, budeš míti rozvodový řemen, stále v poloze o cca 0.5 či 1.5 zubu mimo správnou polohu. Pojede to, ale ne dobře. Jezdit se s tím dá, neházej flintu do žita.
4) u poloos nevím, neměl by to být problém. Spodek motoru si neměnil. Tam by problém být neměl vůbec.
přátele

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2011 , 21:30   Citovat  

hele má taky swap z d15b2 na d15b vtec, poloosy neřeš ty jsou vpoho, zapoj vtec a poletí to o hodně líp, stavitelný kolo je nutnost jak tu psal kolega m@jk, jinak budeš mit posunuty rozvody a nebude to ono. netrap se tim a dodělej to a výsledek se dostaví.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2011 , 22:58   Citovat  

Stavitelne kolo asi nepotrebuju protoze sem menil celi motor i s prevodovkou a ne jen hlavu (prevodovka S20 na S40)
a ty polosy zkuste jeste poradit prosim:) no zitra to snad dodelam a uvidim jinak diky za info chlapy Úsměv
Uz se tesim na Se stydím VTEC

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2011 , 23:02   Citovat  

M@jk napsal:
Ahoj,

1) nefunkčnosti tachometru, tak to je problém kabeláže, že nepřenáší informaci od tzv. Speedsenzoru do budíků. Ale že by to mělo vliv na funkčnost motoru to ne.

pokud se nepletu tak dokud nemas zapojeny speed senzor tak ti nebude spinat VTEC protoze on sepne jenom kdyz je auto v pohybu ne na volnobehu
bez stavitelneho kolecka to nema cenu ani ladit to pak nejede jak ma oplati se sehnat jakekoliv co je na trhu k mani dobudoucna se ti bude urcite hodit

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2011 , 23:14   Citovat  

Bolfa napsal:
Stavitelne kolo asi nepotrebuju protoze sem menil celi motor i s prevodovkou a ne jen hlavu (prevodovka S20 na S40)
a ty polosy zkuste jeste poradit prosim:) no zitra to snad dodelam a uvidim jinak diky za info chlapy Úsměv
hele s tim kolem si nevymýšlíme kraviny, dej to bez toho ale nepojede to jak má asi tak no.

martas je teď offline  martas
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2011 , 23:18   Citovat  

Hondik napsal:
pokud se nepletu tak dokud nemas zapojeny speed senzor tak ti nebude spinat VTEC protoze on sepne jenom kdyz je auto v pohybu ne na volnobehu
bez stavitelneho kolecka to nema cenu ani ladit to pak nejede jak ma oplati se sehnat jakekoliv co je na trhu k mani dobudoucna se ti bude urcite hodit
spinal mi vtec aniz bych nemel zapojenej ten speed senzor,akorat to obcas hodilo chybu po nejakem case...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 25.6.2011 , 23:19   Citovat  

Bolfa napsal:

takze ty mas v aute kompletni motor D16Z6 misto D15B7 abychom to dobre pochopili pokud jo tak stavitelne kolo neni vubec potreba
co se tyce poloosy tak to si nejsem zase tak jisty ale melo by to byt stejne jenom je dobre nacvaknout do prevodovky

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 26.6.2011 , 19:30   Citovat  

Tak dnes sem to dodelal a zjistil sem ze tacho je zapotrebi pokad neukazuje rychlost tak vtec nesepne
Jinak je to fakt mazec moc motor akorat se s tim budu muset naucit řadit protože nejsu zvikli tocit tak moc:)
A v nizkych otackach me prijde ze tahne huř jak ta d15b7
Ale su spokojeny:)
Jinak diky za informace chlapy:) VTEC je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2011 , 22:30   Citovat  

Chlapy ještě mám dvě otázečky.
Jedna je že mi z klikové hřidele ze strany jak je řemen na alternátor vede tří pinoví kabel s konektorem který neni nikde zapojený a vylízá jakoby někde mezi vanou a blokem motoru (samozřejmě není z kliky ale jakoby z toho směu)
Je to motor D16Z6 z targy která měla servo ale to mylím že je plně mechanické já servo nemám...
A motor nehlásí žádnou závadu to mi hlava nebere
Další je že sem vyměnil otáčkoměr protože se mi puvodní zasekával a tento mi volnoběh ukazuje dobře ale VTEC spíná v 6000 a točil sem to do 8500 a ještě mě nekopl omezovač.
Chci rozdělat jednotku jestli není upravená ale je to fakt zvláštní....
Zítra sem zkusím dát video jak to točí a jede...Úsměv

ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2011 , 22:33   Citovat  

Že by kabel ke snímači polohy kliky?
D16Z6 má tento snímač v rozdělovači Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 28.6.2011 , 22:37   Citovat  

Aj to je dost možný ta pozice by tomu odpovídala de to jakoby od rozvodu..Úsměv
Taky je divný že na víku ventilu nemám nápis vtec ale honda a měrku na olej mám z pravé strany u rozvodu a ne u mezi svodama... to mi hlava nebere

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.7.2011 , 22:49   Citovat  

Chlapy tak to vypadá že to co sem koupil asi není D16Z6 ale D16Y8
Prosím zkuste poradit...
Zdá se mi že to nějak netáhne od spodu,ve vtecu to teda jede dobře ale nějak se mi to nezdáSmutný
Protože pod 5500 se mi zda že to jede huř jak 4bod 1,5
Odpovídalo by tomu i to že to má nezapojený čidlo z rozvodu na polohu klikové hřídele...
ale jednotka je P28
Tak mě zajímá jestli to není blbě přeswapovaný...a nemužu udělat něco aby se to trochu zpravilo...
prosím pomozte Smutný tady je ještě fotka motoru
tudy odkaz

Streetkid je teď offline  Streetkid
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 1.7.2011 , 23:06   Citovat  

Bolfo, žes ten motor koupil od Senioura od Břeclavi Velmi šťastný
Tu targu, ze které motor je, sem měl na garáži a měnil pumpu..je to čistokrevná D16Y8 a má štítek vyříznutý z D16Z6 bloku - proto to červené orámování, je to maskování spoje HaHaaa Taky sem na to hleděl. On to měl taky v OBD1 systému a zdá se mi, že to čidlo v rozvodech měl zapojené..chtělo by to dohledat, jak to tam měl

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 1.7.2011 , 23:11   Citovat  

Joo tak přesně tak to je.....Smutný ale divím se že jednotka nehází chybu když neni zapojené leda že je v rozdělovači...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.7.2011 , 23:41   Citovat  

Streetkid napsal:
Bolfo, žes ten motor koupil od Senioura od Břeclavi Velmi šťastný
Tu targu, ze které motor je, sem měl na garáži a měnil pumpu..je to čistokrevná D16Y8 a má štítek vyříznutý z D16Z6 bloku - proto to červené orámování, je to maskování spoje HaHaaa Taky sem na to hleděl. On to měl taky v OBD1 systému a zdá se mi, že to čidlo v rozvodech měl zapojené..chtělo by to dohledat, jak to tam měl

nejak mi neni jasne jake cidlo mas na mysli bo se cumim do manualu co tu mam a nikde nic nevidim ze by neco takoveho bylo navic pokud vim tak poloha TDC je v rozdelovaci a ne nekde na bloku nejakym cidlem to mi hlava nebere
neni to nejake cidlo co jeste patri ke sani? jestli to je zboku jak je rozvodak tak co treba cidlo teploty vzduchu v sani? jenom hadam

tudy odkaz

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 11:40   Citovat  

Tady toto to bude

CFK.png

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
CFK.png, 106.61 kB

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 12:22   Citovat  

Takže jestli sem dobře pochopil to co sem tady četl a to co si myslím tak mám motor D16Y8 a mám tam komplet elektriku z D16Z6 OBD1 i s jednotkou a rozdělovačem a dedy jestli neni upravný rozdělovač o těch 6 stupňů tak mi to nepojede tak jak má že?

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 22:11   Citovat  

Bolfa napsal:
Takže jestli sem dobře pochopil to co sem tady četl a to co si myslím tak mám motor D16Y8 a mám tam komplet elektriku z D16Z6 OBD1 i s jednotkou a rozdělovačem a dedy jestli neni upravný rozdělovač o těch 6 stupňů tak mi to nepojede tak jak má že?

máš tam rozdělovač typ TD42U, jo? typ je tuším čitelný i bez sundnání z hlavy...pokud tam tento rozdělovač máš a funguje to, tak to čidlu z rozvodů už neni nejspíš potřeba. To máš od Senioura kompletní motor s motorovou eletrikou a rozdělovačem, tak jak to prodával?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 22:27   Citovat  

Jj komplet všechno jak prodával...elektriku jednotku apod...taky si myslím že čidlo na klice neni zapotřebí když je tam jednotka z P28 (D16Z6) rozdělovač ted nevím jaký tam je ráno to rozdělám a mrknu..a tuším že tam bude z D16Z6 aby to pasovalo elektrikou ptž vypadá že všechny kabely jsou origo..žádné střihání letování apod...tak bych tipoval elektriku D16Z6
Ale co sem se zde dočetl tak prej D16Z6 oproti D16Y8 má posunuté kolečko pohonu rozdělovače o 6 stupňů tak jestli se nemýlím a není to převrtané tak to nejede jak má...dokonce si to psal ty Streetkid Velmi šťastný

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 2.7.2011 , 22:57   Citovat  

rozdíl mezi Z6 a Y8 vačkami je 4,5 stupně, což je půlzub, takže těch 6 stupňů bude blbost, sory Se stydím a stejné posunutí bude i u rozdělovačů, a protože Y8 vačka je o oproti Z6 vačce opožděná, poznač si polohu rozdělovače teď a zkus na pár jízd o kousek pootočit rozdělovač po směru otáčení, tj. směrem ke chladiči, a zkus jestli se spodek zlepší a nezhorší vtec. Pokud ti ale vtec jede dobře tak může být problém jinde než ve swapu, např. špatný volnoběžný ventil (auto netáhne odspoda) a jiné. Pokud to nemáš k Michalovi daleko, zajeď za ním, dej mu zajet ať řekne, jestli mu to jezdilo taky tak. On ten půlzub rozdílu neni moc, auto pojede, ale je rozhašená poloha čidel v rozdělovači, takže je možné že se s tím jezdilo s lehce rozladěným zapalováním doteď

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2011 , 0:12   Citovat  

No to sem dnes trošku zkoušel ale jen fakt trošku..a když sem otáčel rozdělovačem směrem k chladiči tak se i zvedali volnoběžné otáčky a zdálo se mi že to trošku líp jede......Jinak přes stroboskop by to mělo jit seřídit ne? Zkusím zítra zlanařit známího co má strobo..a uvidím co z toho vileze...

Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2011 , 11:13   Citovat  

okej, dejte předstih na 16 stupňů (na klikové řemenici u rozvodů jsou 3 rysky a pak jedna bokem, tak to dejte na tu prostřední z těch tří) a uvidíš, jestli bude potřeba kutit něco dál

KingsKiller je teď offline  KingsKiller
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2011 , 12:40   Citovat  

ja ti rikal ze to cislo nekdo vyriz a znova prelepil HaHaaa Podle me to je zlehka mrtve do sepnuti vtec.. mam taky esinu a odspod mi tahne krasne tocim do 4000 a jedu dost svizne ani neni potreba moc VTEC ...Pokud vim tak esiny maj o dost vetsi kroutak dole nez treba vti.... Neztracis tou kabelazi a rozdelovace z d16z6 tech par koniku co ma y8 na vic ?????

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2011 , 20:55   Citovat  

Tak sme dnes seřizovali a chtělo to spíš na druhou stranu což je divné...Smutný
Budu asi muset domluvit kámoša co má D16Z6 na sprint a uvidím ale bez hrabání jen se normálně plinule rozjet a sešlapnout...
A ještě se ho musím zeptat jestli mi to nepučí a uvidím jinak eacv ventil si myslím že funguje dobře protože za studena je normálně 1500ot a po zahřátí tak 700 ...
no uvidím...je to jakési zvláštní...

KingsKiller je teď offline  KingsKiller
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 3.7.2011 , 23:06   Citovat  

tak muzem dat zitra sprinta VTEC VTEC VTEC

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.7.2011 , 23:09   Citovat  

Jeste otazka mam puvodni palivove cerpadlo z D15B2 nemuze o taky delat problemy?

ToFo je teď offline  ToFo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.7.2011 , 23:33   Citovat  

pry by problem neměl byt a mělo by tu bez problemu fungovat co mi bylo řečeno.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 6.7.2011 , 10:22   Citovat  

čerpadlo bohatě stačí, kdyby si dával větší vstřiky a potřeboval dávat víc paliva tak by to stálo za uváženou a vyměnit ale takhle to nemá cenu.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 10.7.2011 , 18:25   Citovat  

Tak už si myslím že to jezdí normálně,trochu se seřídil předstih...a nějak se to zajelo a ještě sem trochu zamezil nasávání teplého zvuku...a paráda....Úsměv
Jinak díky vám rady a informace je to dobrý přátele VTEC

Obsah fóra Honda-club.cz   
Swap z D15B7 na D16Z6 pár otázek.
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď