Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak šetrně odstranit nálepky?
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Dave898 je teď offline  Dave898
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.4.2018 , 13:19   Citovat  

Zdarec,

mám na kapotě nálepku, která je už dost zašlá a chci ji dát do wc . Četl jsem tu, že je potřeba to nahřát a potom lepidlo rozpustit pomocí technického benzínu.

Ale otázka je čím to lepidlo dát dolů co nejšetrněji? Bojím se, aby mi hadřík neudělal nějaké škrábance až to budu šudlat.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Stilg je teď offline  Stilg
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.4.2018 , 13:40   Citovat  

Zbytky lepidla jde odstranit ledasjak.

Pokud mas obavy o poskozeni laku, tak chces minimalizovat mnozstvi "mechanicke" abraze pri odstranovani a tedy co nejvic chemicky to rozpustit ... ale zase ne necim co je schopno rozpustit lak / barvu, tam samzoreme zalezi cim to je lakovane, ale pokud je to z vyroby, tak to jen tak neco zas neznici.

V tomhle smeru je technickej benzin / lih vetsinou idealni volba. Aceton obecne rozusti lip, ale ten uz muze ledacos zezrat.

Akorat jednou jsem narazil na to, ze na neprelakovane casti karoserie (tj. misto za dverma, kde byla pouze zakladovka a barva, ale nebylo to poradne prelakovane bezbarvym lakem ve vyrobe) mel lih tendenci stirat barvu.

Samozrejme jsou i cilene chemikalie na odstranovani nalepek, ale tam se to lisi vyrobce od vyrobce... neco je velice setrne... az tak, ze to skoro nefunguje ... a neco v podstate cistej lih.
Pritelkyne meli v praci takove "fixky" s citronovou vuni, urcene na odstranovani nalepek a rezidualniho lepidla... a to vcelku dobre fungovalo a pritom to bylo opravdu neagresivni.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Dave898 je teď offline  Dave898
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 7.4.2018 , 13:51   Citovat  

Ok, technicky benzin mam. Ten to teda rozpusti tak, ze to pujde lehce dolu bez drhnuti?
Chtel jsem se prave zeptat cim to fyzicky odstranim, abych tam neudelal skrabance. Jestli bude stacit obyc hadr nebo mikrovlakno

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu

Obsah fóra Honda-club.cz   
Jak šetrně odstranit nálepky?
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina