Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Problem se swapem z D16Y7 na B16A2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Horďa-Black je teď offline  Horďa-Black
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 14:23   Citovat  

Potreboval bych nakou radu od skusenych swaperu mam cupe 6g D16Y7 mel jsem vydrenou kliku a misto oprav stavajiciho a dnes uz byvaleho motoru jsem si sehnal B16A2
Vyndal jsem origo motor ridici jednotku a motorovy svazek a vymenil za elektriku vti(EK4 z roku 2000) ostatni elektrika na sebe pasovale vcetne budiku usadil jsem motor prevodovku ustrojil a pozapojoval.Zustali mi dve volne zasuvky za sanim jedna by mela byt na ewap druha bohuzel nevim Se stydím prvni problem nastal kdyz svicky nehazeli jiskru to jsem mvyresil opravou spatneho ukostreni ale druhy problem byl v tom ze mi nespoustelo rele palivove cerpadlo a tim padem ani neotevrelo vstriky. Napadlo me cidlo narazu ale po rozebrani pul pristrojovky jsem zjistil ze ho nemam Se stydím podle elektriky z vti jsem se ho snazil namontovat ale nic to nevyresilo po proklemovyni rele spustim cerpadlo ale porad nema signal na otevreni vstriku ... Volam do Hondy v Ceske Lipe Ochotne mi radi a dochazime k zaveru ze problem je v imobilizeru ktery nekomunikuje s ridici jednotkou. Jelikoz uz mam na aute jine zamky menim spinaci skrinku a imobilizer puvodem z meho prvniho coupatka. Auto odvazim do hondy udajne pulhodinova oprava uz trva tyden nepocitaje vikendy Bueee po telefonech zjistuji zda se na neco prislo. Nejdriv se nenasla zasuvky pro napichnuti s pocitacem a kdyz se naka nasla pocitac nechtel komunikovat, po trech dnech mi bylo receno ze je tam ukostrenej nakej kabel k rele ktery by ukostreny byt nemel ale pouze u vti a ne u mehoho sohacecka,dalsi zjisteni ktere je zarazi je ze imobilizer z jineho auta komunikuje s ridici jednotkou tez z jineho auta ale auto porad asi nestaruje pry se jim nezda motorovy svazek ale nemaji to jak porovnat jelikoz tam jine vti nemaj ...

To je vse co mohu rict pokud mi muzete nekdo jakkoli poradit budu rad.
Kdyby se nasel sikovny clovek ktery by mi tento problem dokazal vyresit vyzvednu hondu ze servisu a prenecham jemu na opravu.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
DanTe je teď offline  DanTe
5 háček
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 14:26   Citovat  

Nevim jestli myslíš Hondou Česká Lípa pana Kühnela, ale asi nejspíš ne. Měl jsi to spíš dát k němu, je to milionkrát větší odborník než ty paka v servisech Honda to snad ne

EDIT: Tak jsem si našel že to je asi nejspíš lipex-plus Mr. Green

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 14:33   Citovat  

jaky obd si mel v tom cupatku?
jestli tam ted mas ECU z EK4rky tak to nepobezi, nezapne palivovy cerpadlo kuli imobilizeru. to se da ale vyresit
spis mam pocit ze to nebude i dobre zapojene, nevim co tam bylo za obd puvodne

EDIT: ted koukam ze by tam mela byt OBD2, takze akorad poresit ECU a jedes

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 14:36   Citovat  

JJ je to v lipex plus Se stydím o panu Kuhnela jsem slysel od Rubbera od ktereho mam motor bohuze osobne ho nezanm coz je asi chyba.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 14:37   Citovat  

Horďa-Black napsal:
JJ je to v lipex plus Se stydím o panu Kuhnela jsem slysel od Rubbera od ktereho mam motor bohuze osobne ho nezanm coz je asi chyba.

jako Lpex-plus sou jezedaci, tam to nedaj, nemam s nima dobry zkusenosti

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 14:46   Citovat  

Becky napsal:
jaky obd si mel v tom cupatku?
jestli tam ted mas ECU z EK4rky tak to nepobezi, nezapne palivovy cerpadlo kuli imobilizeru. to se da ale vyresit
spis mam pocit ze to nebude i dobre zapojene, nevim co tam bylo za obd puvodne

EDIT: ted koukam ze by tam mela byt OBD2, takze akorad poresit ECU a jedes

Co jsem tam mel za obd nevim moc se v tom nevyznam co rikali v honde tak je to imobilizerem ale ted je tam imobilizet z sohcacka a jednotka z vti oboji je z jineho auta a komunikuji to ale porad nejde proud do cerpadla. Kdyz jsem to tam privezl tak jsme jen dve hodiny hledali zasuvku pro diagnostiku a stejne se zadna nenasla a kdyz jo tak prez ni pocitac nechtel komunikovat to mi hlava nebere

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 14:56   Citovat  

to je přeci blbost, imo je primo v jednotce musi se udelat zasah do ecu. Komunikovat to ted bude asi tezko.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 15:04   Citovat  

Becky napsal:
to je přeci blbost, imo je primo v jednotce musi se udelat zasah do ecu. Komunikovat to ted bude asi tezko.

To je to co mi rikali naposled ze je jim divny ze imobilizer podle blikani na budikach komunikuje ale opak je asi pravdou to mi hlava nebere

Bolfa je teď offline  Bolfa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 19:56   Citovat  

nevím jak je to u hondy ale pokud je immo v klíču tak bych zkusil vydělat kroužek co je na spínací skříňce (na snímání imma z klíču) dal bych ho co nejvíc bokem od spínačky (neodpojovat)vzal bych ten klíč co je k VTi dal bych ho do toho kroužku aby jednotka načetla kod co k ní patří a zkusil natočit...
Jinak fakt to chce dát od sebe co nejdál aby to nenačítalo kody z obou klíču zaráz Honda
jinak držím palce ať jezdíš co nejdřív je to dobrý

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 21:13   Citovat  

Bolfa napsal:
nevím jak je to u hondy ale pokud je immo v klíču tak bych zkusil vydělat kroužek co je na spínací skříňce (na snímání imma z klíču) dal bych ho co nejvíc bokem od spínačky (neodpojovat)vzal bych ten klíč co je k VTi dal bych ho do toho kroužku aby jednotka načetla kod co k ní patří a zkusil natočit...
Jinak fakt to chce dát od sebe co nejdál aby to nenačítalo kody z obou klíču zaráz Honda
jinak držím palce ať jezdíš co nejdřív je to dobrý

otazka je jestli ten klic ma, jestli ne tak je jen jedina moznost

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 22:55   Citovat  

Becky napsal:
otazka je jestli ten klic ma, jestli ne tak je jen jedina moznost

jj to jo ale snad má,tohle by bylo nejjednodužší řešení Úsměv
A jinak su zvědaví co si za to ti experti z hondy vezmou...
Beztak tam bude jen nějaká blbost.
Ale jestli přehazoval jen ten motorový svazek tak by jinde problém byt neměl jak v tom immu...

Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 22:58   Citovat  

sakra dalsi 6g coupe s B16 grrr... btw mam takovej pocit ze coupe ma OBD2A a .... ten motor OBD2B

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 23:00   Citovat  

Newer napsal:
sakra dalsi 6g coupe s B16 grrr... btw mam takovej pocit ze coupe ma OBD2A a .... ten motor OBD2B

Ale to by nezapojil řídící jednotku protože by nepasovaly konektory ne?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 23:04   Citovat  

Jo a jedna věc,nemohl by to vyzkoušet s tou jednotkou z D16Yx na tu by to teoreticky mohl nastartovat a mohlo by to jezdit ne? samozřejmě by to nejelo tak jak má ale dalo by se tím vyřadit problém s relém kabeláží apod.

Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 23:19   Citovat  

Bolfa napsal:
Jo a jedna věc,nemohl by to vyzkoušet s tou jednotkou z D16Yx na tu by to teoreticky mohl nastartovat a mohlo by to jezdit ne? samozřejmě by to nejelo tak jak má ale dalo by se tím vyřadit problém s relém kabeláží apod.
konektory pasovat budou ale budou v nich jinak prehazeny kabely ,a s tou ecu to snad nemyslis vazne to mi hlava nebere

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 23:20   Citovat  

muzeme to tady rozepisovat do nekonecna co s tim muze byt, kazdoapadne pryc s tim z Lipexu, tam s tim stejne nic neudelaj, klidne bych na to mrknul

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 19.7.2011 , 23:31   Citovat  

Bazzi napsal:
konektory pasovat budou ale budou v nich jinak prehazeny kabely ,a s tou ecu to snad nemyslis vazne to mi hlava nebere

Nevim bylo to jen uvážení,ale myslím si že by to mohlo jet,ruku do ohně za to nedám,ale já osobně jsem jezdil na 1,5 kovou jenotku s motorem D16Z6 a jezdilo to,sice blbě ale jelo.A kámoš zase zkoušel dávat jednotku z B16A2 (OBD1 z C5G)
do C5G coupé (D15B7) a řikal že mu to s tou VTičkovou jednotkou taky jelo a že to i točilo víc...samozřejmě to ukazovalo chybu protože 1,5 nemá Vtec solenoid a hlídání tlaku oleje u solenoidu a je toho určitě víc ale jezdilo to.
Ale on má OBD2 a s tim zkušenosti nemám to je fakt...

ChuCky je teď offline  ChuCky
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 6:18   Citovat  

to ze ti s takovym bastlem poradni v honde, na to zapomen Úsměv ja si nejsem jisty, ale urco je IMO zapojeny do ECU? Potreboval bych schemata zapojeni ECU obou motoru, tak zkusim neco pohledat... A presto, ze ti sedly konektory, tak nebudou chybet draty minimalne pro VTEC??? Potom by bylo reseni sehnat čip z klicku z predchoziho auta a nebo prepojit na OBD1 Velmi šťastný

mimozo je teď offline  mimozo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 11:37   Citovat  

Podivej se do řidíci jednotky jaká je tam jednotka imobilizéru a kup náhradu z odkazu tudy odkaz pak to přepájej nebo nech někoho skušenějšího a jezdi. Posílaj i do ČR ale platba musí být předem. Jezdíme s tím minimálně 3 v čechách.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 19:10   Citovat  

Becky napsal:
muzeme to tady rozepisovat do nekonecna co s tim muze byt, kazdoapadne pryc s tim z Lipexu, tam s tim stejne nic neudelaj, klidne bych na to mrknul

Jak tu pisete tak jen dodam ze klicky a spinacku k motoru nemam Se stydím jinak do lipexu budu volat v patek a pokad nic nevyresi necham ji odtahnou domu nebo jinam pokub by jsi mi pomohl Becky nezustanu nic dluzen nebo pak skusim skontaktovat pane Kuhnela.
Jinak k motoru mam nejspis celou elektriku z auta ale neco je utrhane neco mozna chybi jeste jsem zapomel dodat ze jsem menil i pojistkovou skrin jelikoz v manualu pisou ze je tam snad naka i ntegrovana ridici jednotka a zapomel jsem dodat ze mi vubec neproblikne kontrolka motoru to mi hlava nebere
jinak ChuCky s tim ze vse sedlo a n emusi fugovat souhlasim kde mi zrovna nesedi kabelaz je u rozdelovace na motorovym svazku mi de plnej pocet presne ted nevim kilk dratu ale do rozdelovace mi za zasuvkou pak jde o jeden mene Smutný
jinak jak jste tu zminovali imobilizer tak podle toho co rikali v honde je potreba aby komunikoval s ridici jednotkou coz asi nedela mam tam ted imobilizer i ten krouzek okolo spinacky s tou krabickou co je na plastech po volantem z kupatka tez s motorem D16Y7 Se stydím

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 20:44   Citovat  

rad se ti na to mrknu a pomuzu se vsim co bude v mich silach, podle toho co pises v tom asi bude slusnej gulas, tezko radit a soudit takhle po netu

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 20:56   Citovat  

Becky napsal:
rad se ti na to mrknu a pomuzu se vsim co bude v mich silach, podle toho co pises v tom asi bude slusnej gulas, tezko radit a soudit takhle po netu

Nemaluj hned certa na zed Se stydím otazka je odkad Jsi ... ja jsem ze severnich cech ...
V patek budu volat do lipexu a pokud bube vse jako do ted necham ji odtahnout domu.
Pokud budes ochoten prijet naklady na cestu proplatim,praci taktez!

mimozo je teď offline  mimozo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 22:44   Citovat  

Začal bych tím imobilizérem, jinak ti to nenastartuje nikdy. Když nemáš řidíci jednotku zo stejnýho auta jak imobilizér tak to startovat nebude (u C6G tedy). Za tu náhradu do řidíci jednotky dáš do 1000kč s poštou a funguje to.
Někdo tu už kdysi psal že stačí vyndat ten plošák z řidíci jednotky a startuje to ale vyhazuje to nějaké chyby. tudy odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 23:34   Citovat  

Horďa-Black napsal:
Nemaluj hned certa na zed Se stydím otazka je odkad Jsi ... ja jsem ze severnich cech ...
V patek budu volat do lipexu a pokud bube vse jako do ted necham ji odtahnout domu.
Pokud budes ochoten prijet naklady na cestu proplatim,praci taktez!

sem z novyho boru, vim primo i kde bydlis Velmi šťastný to sem agent co? (kupoval sem od tebe zimaky jestli si vzpomenes) ses z doks, zeano

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.7.2011 , 23:35   Citovat  

mimozo napsal:
Začal bych tím imobilizérem, jinak ti to nenastartuje nikdy. Když nemáš řidíci jednotku zo stejnýho auta jak imobilizér tak to startovat nebude (u C6G tedy). Za tu náhradu do řidíci jednotky dáš do 1000kč s poštou a funguje to.
Někdo tu už kdysi psal že stačí vyndat ten plošák z řidíci jednotky a startuje to ale vyhazuje to nějaké chyby. tudy odkaz

jj, presne jak pises přátele

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2011 , 19:24   Citovat  

Becky napsal:
sem z novyho boru, vim primo i kde bydlis Velmi šťastný to sem agent co? (kupoval sem od tebe zimaky jestli si vzpomenes) ses z doks, zeano

Tak ted Jsi me dostal me nak zmatli spz na fotkach Tveho auta Velmi šťastný

Jinak dnes mi volali z hondy,chteli vedt z jakeho auta je motor zda jsem to auto videl z jakeho bylo roku a zda je ta kabelaz k motoru urcite na ten motor.
Pry jim ma zitra prijet dalsi odbornik a ze me budou zitra kontaktovat pry mi tam schazi naky kabel a proto to nechce komunikovat.
Rekl jsem jim poznatky co ,jsem dostal tady od vas ale zda si z toho neco vezmou,tezko rict

Jinak jsem obvolal majitele motoru a ten me ujistil ze kabelaz je urcite kspravna jelikoz zadny jiny auto co mel nemelo obd2 a ze pokad bych chlel mel by mit nekde spinacku a klicek ale nevi zda i zbytek imobilizeru.

Takze Lipexakum dam jeste zitra sanci a uvidim co vyresi jinak si pro to pristi tyden pojedu.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2011 , 20:33   Citovat  

Horďa-Black napsal:
Tak ted Jsi me dostal me nak zmatli spz na fotkach Tveho auta Velmi šťastný

Jinak dnes mi volali z hondy,chteli vedt z jakeho auta je motor zda jsem to auto videl z jakeho bylo roku a zda je ta kabelaz k motoru urcite na ten motor.
Pry jim ma zitra prijet dalsi odbornik a ze me budou zitra kontaktovat pry mi tam schazi naky kabel a proto to nechce komunikovat.
Rekl jsem jim poznatky co ,jsem dostal tady od vas ale zda si z toho neco vezmou,tezko rict

Jinak jsem obvolal majitele motoru a ten me ujistil ze kabelaz je urcite kspravna jelikoz zadny jiny auto co mel nemelo obd2 a ze pokad bych chlel mel by mit nekde spinacku a klicek ale nevi zda i zbytek imobilizeru.

Takze Lipexakum dam jeste zitra sanci a uvidim co vyresi jinak si pro to pristi tyden pojedu.

to vis, mateni nepritele Velmi šťastný
pozor, jeste je OB2A a OBD2B, kazdopadne moje nabidka stale plati, ale s lipexem to vidim zle kiss me

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.7.2011 , 21:34   Citovat  

Becky napsal:
to vis, mateni nepritele Velmi šťastný
pozor, jeste je OB2A a OBD2B, kazdopadne moje nabidka stale plati, ale s lipexem to vidim zle kiss me

Ta k to uz by jsi na me chtel moc,elektrika je pro me spanelska vesnice na motory mam kamarada a to ostatni zvladam sam Úsměv kazdopadne se Ti jeste ozvu!

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 27.7.2011 , 15:15   Citovat  

Tak jsem byl opet v honde,porad to nejezdi a porad to opravuji,byl se tam na to podivat i pan Kuhnel jek mi rikali ze tam chybi nakej kabel tak pod Tim kabelem mysleli svorkovnici od abs jednotky co jde do ridici jednotky resi to stylem ze si sehnali jeste jedno kupatko s motorem D16Y7 a civica s motorem B16A2 s elektrikou obd2 a stylem porovnavani se snazi to zprovoznit pry to chteji dom konce tohoto tydne udelat.

SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 27.7.2011 , 19:07   Citovat  

Přeji hodně štěstí, doufám, že tenhle projekt se podaří zprovoznit... Je to takové zajímavé USDM Si, což?

Obsah fóra Honda-club.cz   
Problem se swapem z D16Y7 na B16A2
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina