Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Subaru Impreza GT - názory
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1

Koupit Imprezu GT nebo si nechat Prelude?
Impreza GT
47%
 47%  [ 8 ]
Prelude 2,2 V-tec
52%
 52%  [ 9 ]
Hlasovalo : 17
Celkem hlasů : 17

plisa je teď offline  plisa
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.8.2011 , 12:05   Citovat  

Čau hondaři, už nějakou chvíli si pohrávám s myšlenkou vyměnit preludku za něco víc adrenalinového a hodně přemýšlím právě o Impreze GT. Srdce mě sice táhne k Evu, ale přeci jen pořizovací náklady i další provoz jsou u imprezy znatelně nižší... Preludka je sice úžasný a krásný auto a hodně mi přirostla k srdci, ale ikdyž je dost rychlá i v zatáčkách, tak ten "pravý požitek z jízdy" mi u ní trošku chybí. U Imprezy mě láká turbo, stálé 4x4 a ten správný adrenalin za volantem :twisted: . Navíc vzhledem k mojí práci nemám přes léto moc času a naopak v zimě ho mám celkem dost, takže to je další velké plus pro GTčko Velmi šťastný Ale zpátky k tomu, proč sem téma založil. Na subaru fórech jsem toho četl už dost, ale majitel svoje auto vždycky vychválí, tak bych rád znal názory i z jiné strany Úsměv Čeho se dost obávám jsou náklady spojené benzínovým turbomotorem, protože ikdyž mě ta kombinace hodně láká tak vim, že se spolehlivostí na tom nejsou oproti atmosféře nejlíp... A co vůbec čekat od motoru Boxer? Ikdyž asi jako u všeho záleží hodně na péči a zacházení. Další věcí je jak je na tom opotřebování dalších věcí jako jsou brzdy, podvozek, diferáky, spojka, převodovka, pneu atd? Přeci jen je to auto stavěné celkem do extrému, tak aby to taky něco vydrželo. Benzín zas tak neřešim, přeci jen je to auto hlavně pro zábavu a preluda si taky nevezme málo Úsměv Takže jakej je Váš názor popř. zkušenosti na Imprezu GT? Doporučili byste mi výměnu za Preludu? Předem díky za názory
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 21.8.2011 , 12:13   Citovat  

Nespletl sis server ?
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.8.2011 , 12:25   Citovat  

Daver napsal:
Nespletl sis server ?

proč? jsou tu diskuze o Mitsubishi, Mazdě, Fordu dokonce i o VW, tak proč se nezeptat na Subaru? Od čeho tedy tady je sekce Konkurence? Za tu dobu co tu sem, tak sem si všiml, že tady jsou lidi co maj zkušenosti se spousty aut a mají celkově velký přehled o autech, nebo třeba maj kamarády co s Imprezou jezdí, tak můžou poreferovat. Nevidim nic špatnýho na tom se tady zeptat... A jak sem psal, rád bych znal i názory jiných lidí než subaristů
   Návrat  
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 21.8.2011 , 13:18   Citovat  

plisa napsal:
proč? jsou tu diskuze o Mitsubishi, Mazdě, Fordu dokonce i o VW, tak proč se nezeptat na Subaru? Od čeho tedy tady je sekce Konkurence? Za tu dobu co tu sem, tak sem si všiml, že tady jsou lidi co maj zkušenosti se spousty aut a mají celkově velký přehled o autech, nebo třeba maj kamarády co s Imprezou jezdí, tak můžou poreferovat. Nevidim nic špatnýho na tom se tady zeptat... A jak sem psal, rád bych znal i názory jiných lidí než subaristů

Nemůžu porovnat Preludu s Rézo GT, ale mám doma taky Subaru, byť bez turba. Pokud toužíš po 4×4, tak vcelku není co řešit. Celkově je auto náročnější na takové ty mechanické věci, přeci jen pohon a vše kolem je o něco složitější než u FWD. Už v 1996 nabízelo Subaru Legacy celkem dost zajímavou výbavu. Já mám sice tak trochu sociální edici, k mám 4× el okna, mlhovky, 2× airbag, redukci na převodovce, komponentní repro (originální), manuální klimatizaci, el. zrcátka, stálý pohon 4×4 je samozřejmostí. Co se týče spotřeby, tak jsem se s tím naučil jezdit za 8,2-8,5 litru. V zimě o 0,8 až 1 litránek víc (sníh je s AWD fakt záááábava)... takže záverem: Pokud AWD, tak za mě Subaru určitě ano. Je to fakt dobré auto (i takhle staré).... přátele
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.8.2011 , 14:42   Citovat  

SpaceMan napsal:
Nemůžu porovnat Preludu s Rézo GT, ale mám doma taky Subaru, byť bez turba. Pokud toužíš po 4×4, tak vcelku není co řešit. Celkově je auto náročnější na takové ty mechanické věci, přeci jen pohon a vše kolem je o něco složitější než u FWD. Už v 1996 nabízelo Subaru Legacy celkem dost zajímavou výbavu. Já mám sice tak trochu sociální edici, k mám 4× el okna, mlhovky, 2× airbag, redukci na převodovce, komponentní repro (originální), manuální klimatizaci, el. zrcátka, stálý pohon 4×4 je samozřejmostí. Co se týče spotřeby, tak jsem se s tím naučil jezdit za 8,2-8,5 litru. V zimě o 0,8 až 1 litránek víc (sníh je s AWD fakt záááábava)... takže záverem: Pokud AWD, tak za mě Subaru určitě ano. Je to fakt dobré auto (i takhle staré).... přátele

já zatim taky bohužel nemůžu přímo porovnat, protože v impreze sem ještě nejel, ale jízda v evo 8 (bohužel pouze jako spolujezdec) mě přesvědčila o tom co 4x4 v zatáčkách dokáže Úsměv a o to mi jde. neláká mě lítat po dálnici 250 ale prostě si užít okresky. a o zimě ani nemluvim, to musí bejt prostě luxus Velmi šťastný
   Návrat  
exxsodus je teď offline  exxsodus
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.8.2011 , 15:38   Citovat  

bez do toho, tez uz jezdim v impreze HaHaaa sice jen 1,8, ale ja uz nepotrebuju litat 170 po stromech Úsměv
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.8.2011 , 16:36   Citovat  

Pořiď si RealTajma 4G, sedánek a swapni na B16. Nebudeš Imprezu potřebovat.
Ale jinak Imprezu můžu vřele doporučit. Ne sice GT, ale novější WRX, už kvůli spolehlivosti a náchylnosti turba. U GT nic moc výdrž turbodmychadel. Stálý náhon 4x4 nepřekonán, boxer vyvážený chod, náchylnost na kvalitu oleje a časté výměny, větší opotřebení spodní stěny válce. To je dáno bohužel konstrukcí motoru, ale jinak bomba!! Diferáky a zavěšení podvozku téměř nezničitelné, jen je potřeba opět používat kvalitní oleje a měnit, měnit, měnit..
   Návrat  
SpaceMan je teď offline  SpaceMan
4 háčka
PříspěvekZaslal: 21.8.2011 , 17:55   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
Ale jinak Imprezu můžu vřele doporučit. Ne sice GT, ale novější WRX, už kvůli spolehlivosti a náchylnosti turba. U GT nic moc výdrž turbodmychadel. Stálý náhon 4x4 nepřekonán, boxer vyvážený chod, náchylnost na kvalitu oleje a časté výměny, větší opotřebení spodní stěny válce. To je dáno bohužel konstrukcí motoru, ale jinak bomba!! Diferáky a zavěšení podvozku téměř nezničitelné, jen je potřeba opět používat kvalitní oleje a měnit, měnit, měnit..

S měněním oleje souhlasím... předepsaný termín výměny je 12500km v motoru a 25000km v diferáku a převodovce... Já měním olej co cca 9-10000km a v převodovce a difu každou druhou výměnu... jinak boxer je super... jen je potřeba mít v pořádku silenbloky na motoru... přátele
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 21.8.2011 , 21:10   Citovat  

Jofrey CRX napsal:

no tak 4g mě moc neláká, idyž raritka by to bya hezká Úsměv každopádně to nemá stálý 4x4 nebo snad jo? Zase lidi na subaru kluby často říkaj, že to, co vydrží motor v GTčku, tak žádnej jinej motor u imprezy nevydrží... a hlavně novější WRX už je co se financí týče trošku jinde, ikdyž technika a výkon taky. A s častou výměnou kvalitního oleje se počítá, protože kdo maže, ten jede Velmi šťastný
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 21.8.2011 , 21:16   Citovat  

plisa napsal:
no tak 4g mě moc neláká, idyž raritka by to bya hezká Úsměv každopádně to nemá stálý 4x4 nebo snad jo?

Shuttle i Civic mají stálou 4x4. Jen podle zatížení posílá výkon od 90:10 po 10:90 na předek nebo zadek... A navíc to má i redukci,která je synchronizovaná s jedničkou,takže řadíš SL-1-2... Úsměv
   Návrat  
species je teď offline  species
2 háčka
PříspěvekZaslal: 21.8.2011 , 21:33   Citovat  

imprezu jsem mel minule leto "na blbnuti" muzu rict ze az prekvapive dobre svezeni (nejvetsi minus bych dal asi interier vcetne sedacek ktery mi absolutne nesedl).

a taky to docela papa Úsměv pokud mas na to to zivit, sel bych do toho
   Návrat  
area07 je teď offline  area07
3 háčka
PříspěvekZaslal: 21.8.2011 , 22:12   Citovat  

Neměl někdo možnost svézt se v naftovým Subaru ? Jak jede, spolehlivost, atd.
   Návrat  
LJay je teď offline  LJay
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 21.8.2011 , 22:57   Citovat  

Čaues, subo je subo, proti tomu žádná a navíc díky turbu by se ti otevřela cesta k relativně jednoduššímu zvyšování výkonu, ale preludku bych nezahazoval a pokud chceš nějaký funny car, tak bych jí odtunil, dal menší kola, vyházel co nejvíc interiéru co půjde a namontoval pár rozpěr a uvidíš jak se budeš moc prohánět po okreskách VTEC

Z toho jak si mně tenkrát vezl na novoměstský mi přišlo, že to auto strašně sráží ty obrovský kola, jak na ovladatelnosti, tak na akceleraci. Naschvál si zkus od někoho půjčit kola o velikosti jaká tam má být a uvidíš to zlepšení.

Jinak jel sem jako spolujezdec v 2.0 NA impreze a nepřišlo mi to nijak extra živý. Dokonce bych řekl, že s cérem bych byl rychlejší. Oni sou na tom AWD totiž o dost větší mech ztráty než na náhonu na předek, ale u turba by to mělo být o dost lepší.
   Návrat  
Zuz@ je teď offline  Zuz@
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 10:41   Citovat  

plisa napsal:
Čau hondaři, už nějakou chvíli si pohrávám s myšlenkou vyměnit preludku za něco víc adrenalinového a hodně přemýšlím právě o Impreze GT. Srdce mě sice táhne k Evu, ale přeci jen pořizovací náklady i další provoz jsou u imprezy znatelně nižší... Preludka je sice úžasný a krásný auto a hodně mi přirostla k srdci, ale ikdyž je dost rychlá i v zatáčkách, tak ten "pravý požitek z jízdy" mi u ní trošku chybí. U Imprezy mě láká turbo, stálé 4x4 a ten správný adrenalin za volantem :twisted: . Navíc vzhledem k mojí práci nemám přes léto moc času a naopak v zimě ho mám celkem dost, takže to je další velké plus pro GTčko Velmi šťastný Ale zpátky k tomu, proč sem téma založil. Na subaru fórech jsem toho četl už dost, ale majitel svoje auto vždycky vychválí, tak bych rád znal názory i z jiné strany Úsměv Čeho se dost obávám jsou náklady spojené benzínovým turbomotorem, protože ikdyž mě ta kombinace hodně láká tak vim, že se spolehlivostí na tom nejsou oproti atmosféře nejlíp... A co vůbec čekat od motoru Boxer? Ikdyž asi jako u všeho záleží hodně na péči a zacházení. Další věcí je jak je na tom opotřebování dalších věcí jako jsou brzdy, podvozek, diferáky, spojka, převodovka, pneu atd? Přeci jen je to auto stavěné celkem do extrému, tak aby to taky něco vydrželo. Benzín zas tak neřešim, přeci jen je to auto hlavně pro zábavu a preluda si taky nevezme málo Úsměv Takže jakej je Váš názor popř. zkušenosti na Imprezu GT? Doporučili byste mi výměnu za Preludu? Předem díky za názory

Napiš uživateli vory. Měl jak Hondy EE8, EE9 spousty crx taky i Imprezu GT 00, Imprezu WRX 02. Myslím, že ti poreferuje o všem co potřebuješ vědět...

Musí se nechat, že spotřeba je hodně vysoko a taky motory jsou náchylný. Po 1500 KM protočená šála na klice u toho GT.. Upozorňuju, že majitel je člověk, kterej dával vždy pozor na teplotu a nikdy auto nehoní za studena. Ale napiš Vorymu, já jsem jen pozorovatel a náhodnej spolujezdec Úsměv
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 14:39   Citovat  

LJay napsal:
Čaues, subo je subo, proti tomu žádná a navíc díky turbu by se ti otevřela cesta k relativně jednoduššímu zvyšování výkonu, ale preludku bych nezahazoval a pokud chceš nějaký funny car, tak bych jí odtunil, dal menší kola, vyházel co nejvíc interiéru co půjde a namontoval pár rozpěr a uvidíš jak se budeš moc prohánět po okreskách VTEC

Z toho jak si mně tenkrát vezl na novoměstský mi přišlo, že to auto strašně sráží ty obrovský kola, jak na ovladatelnosti, tak na akceleraci. Naschvál si zkus od někoho půjčit kola o velikosti jaká tam má být a uvidíš to zlepšení.

Jinak jel sem jako spolujezdec v 2.0 NA impreze a nepřišlo mi to nijak extra živý. Dokonce bych řekl, že s cérem bych byl rychlejší. Oni sou na tom AWD totiž o dost větší mech ztráty než na náhonu na předek, ale u turba by to mělo být o dost lepší.

čau je to přesně jak píšeš, tu mojí preludku zabíjej obrovský a těžký kola... vím o tom, ale prostě nemám srdce na to tam dát menší, když je na těhle tak sexy Velmi šťastný ale už mě to prostě nějak táhne spíš k tomu si řízení pořádně užít, než se jezdit ukazovat po tuning srazech... o té variantě, že bych si preludu nechal a narval prachy do "racing" úprav (zároveň samozřejmě odtunil, protože jinak se s ní moc extrémně na našich silnicích jezdit nedá) jsem už také přemejšlel, ale má to dost nevýhod. zaprvé to bude mít náhon pořád jenom na předek a NA motor (turbo by samozřejmě taky šlo, ale je to drahá sranda a dle mého je to potom trošku přemotorovaná bestie, která, když pominu sprinty, ten výkon není schopná moc využít... za druhý to bude opět auto na léto, a toho si v našich severskejch končinách zas tak moc neužijem a ještě k tomu vzhledem k vyházenýmu interiéru už prakticky nijak jinak použitelný auto. dále se u preludy nemůžu zbavit pocitu, že je to spíše luxusní GTčko než sportovní náčiní (ikdyž teda impreza to má přímo v názvu tak nevim Velmi šťastný ), ale tomu pocitu by asi to odlehčení dost pomohlo. a v neposlední řadě mi sériová prelude nepřijde vzhledově až tak zajímavá (ale to je asi hodně dáno tím, že sem si zamiloval tu mojí oplastovanou Úsměv ). u imprezy se zase obávám toho, že si jí pořídím, a pak budou následovat opravy a placení, poté chvilku jezdit a zase opravy a opravy a platit a platit a v podstatě nakonec zjistim, že sem si s ní ani moc neužil a akorát do ní rval prachy a nakonec jí prodám, protože buď dojdou finance a nebo nervy... a pak si budu říkat, jak krásně sem se mohl mít, kdybych si preludku nechal a užíval si letní výlety po srazech Úsměv

species: jj interiér není zrovna výstavní (kór když to porovnám s leteckým kokpitem v preludě Velmi šťastný ) ale to bych asi překousnul, přeci jen to je auto na hraní a né na parádu. sedačky posoudit nemůžu, dokud se v ní neprojedu, ale kdyžtak by asi nebyl problém je vyměnit za jiné. a natrefil si asi na zásadní otázku, jestli na to mám to živit... o benzín nejde, spíš jde o ty provozní náklady, opotřebení všeho možnýho a nákladné opravy turbomotorů... to je asi to poslední co mi brání v tom, abych si imprezu pořídil (a taky to, že preluda se bude v dnešní době hodně těžko prodávat za solidní peníze...)

zuz@: díky za tip, zkusim mu napsat, jestli bude ochotnej mi poskytnout pár poznatků a rad OK a že odešly šály u GT po 1500km??? Tak to koukám! tak to je celkem rychta, ale to snad nebyly nové nobo jo?
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Subaru Impreza GT - názory
Fórum: Konkurence
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina