Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Alkohol, vesty, zimní pneu atd. od 1.8.2011
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
ExEricss je teď offline  ExEricss
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 16:54   Citovat  

Jak již mnozí vědí, od 1.8. vstoupila v platnost novela zákona o provozu na pozemních komunikacích. Našel jsem stránku, kde je vypsáno a zodpovězeno vše, co by nás jako řidiče mělo zajímat.
Dovolím si citovat z www stránek Policie České republiky tudy odkaz

Alkohol ano či ne?

U některých řidičů převládá názor, že když je řízení pod vlivem alkoholu nyní bez bodů, tak si občas mohou dát jedno pivko. Je to pravda?„Nenechme se mýlit. Pořád je platná tzv. nulová tolerance“,říká npor. Šrutka, a hned dodává: „Řidič, který nadýchá do 0,3 promile se stále dopustí přestupku, za který sice nepřijde o žádné body, ale je zde finanční postih ve správním řízení od 2 500 do 20 000 korun, a navíc zákaz řízení na dobu od pěti měsíců až do jednoho roku. Jestliže pak nadýchá od 0,3 do 1 promile, pokuta ve správním řízení činí až 50 000 korun a navíc přijde o 7 bodů. Nadýchá-li řidič více jak 1 promile, dopouští se již trestného činu. “

Zimní gumy na všech komunikacích.

Co říká nová úprava na zimní pneumatiky? Musíme jezdit celou zimu na zimních pneumatikách, a kde všude? „Povinnost použití zimních pneumatik je dána v zimním období od 1. listopadu do 31. března. Samotný dezén musí být nejméně 4 mm a u vozidel převyšujících 3 500kg je to dokonce 6 mm. Tato povinnost je dána ve vztahu ke všem pozemním komunikacím, na kterých se nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, anebo lze-li vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se během jízdy tato souvislá vrstva může vyskytovat.“

Nový zákon prý upravuje i použití reflexní vesty?

„Ano, To je pravda“,uvádí npor. Šrutka.„Zákon také upravuje použití reflexní vesty v automobilu. Novela přikazuje řidičům mít reflexní vestu nejenom ve vozidle, ale přímo na sobě a to v případě, že se řidič nachází mimo vozidlo na pozemní komunikaci mimo obec v souvislosti s nouzovým stáním. Použít reflexní vestu tedy musíme již na všech pozemních komunikacích mimo obec. Výjimku však mají řidiči motocyklu, mopedu a nemotorového vozidla, pro které toto pravidlo neplatí.“

Technický stav vozidla.

Jsou změny i ve vztahu k technickému stavu vozidel?„Ano, v případě, že technický stav vozidla neodpovídá stanoveným předpisům a bezpečnostním podmínkám, může policie nařídit okamžité provedení kontroly technického stavu vozidla v určeném zařízení. Omezení je pouze v tom, že celková vzdálenost do tohoto kontrolního zařízení nesmí být delší než 8 kilometrů včetně zpáteční jízdy.“Kdo bude tuto kontrolu hradit?„Jestliže je zjištěna vážná nebo nebezpečná závada na vozidle, náklady na úhradu s provedením technické kontroly hradí samotný řidič.“

Zákon vyhlašuje i stop některým „závodníkům“.

Co říkáte můžete dodat k této úpravě? „Zákon v tomto směru pamatuje i na řidiče, kteří se rádi zúčastňovali na silnicích nepovolených sportovních akcí a ohrožovali tak bezpečnost silničního provozu. Těm odzvonilo. Nyní je policie v těchto případech oprávněna zabránit řidiči v jízdě použitím technického prostředku či dokonce odtažením vozidla a to až na dobu 48 hodin.“

Radary bez cedulí.

V novele zákona je ukotvena tak dlouho diskutovaná změna měření rychlosti ze strany obecních policií. Mohou nyní strážníci měřit kdekoli a kdykoli? „Novela zákona opravdu umožňuje měření rychlosti ze strany obecní policie bez použití informačních cedulí o probíhajícím měření. Rozhodně to však neznamená, že strážníci budou měřit doslova kdekoli. Jejich stanoviště pro měření musí výhradně určit policie.“

Body

Většina řidičů se také zajímá o to, o kolik bodů může za nejčastější přestupky přijít. Co můžeme ještě dodat ke změnám v bodovém systému? Snížilo se bodové hodnocení, nebo naopak zvýšilo? “Nový zákon v některých případech bodové hodnocení snižuje, v některých však zvyšuje. Řidiči budou například nižším počtem bodů ohodnoceni, jestliže budou za jízdy telefonovat. Místo dřívějších tří bodů přijdou pouze o dva. O žádný bod také nepřijdeme, jestliže nebude mít rozsvícená světla během dne.Naopak se zvýšeným počtem bodů musíme počítat za tyto přestupky: ohrožení řidiče při přejíždění z pruhu do pruhu – 5 bodů, porušení povinnosti mít dítě v autosedačce – 4 body, jízda bez připoutání se pásem, nebo jízda bez přilby – 3 body, předjíždění vozidel přes zákaz a dále vjíždění na železniční přejezd přes zákaz – 7 bodů.“odkaz
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Petura je teď offline  Petura
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 16:58   Citovat  

to s minimálním vzorkem na zimákách je pěkná <->
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 17:07   Citovat  

No není... Na zimní pneu by mělo platit pravidlo čtyř čtyřek.
Min. 4 mm vzorku
Min. 4 měsíce v roce
na všech 4 kolech
a max. 4 roky staré pneumatiky

Díky technologiím a vývoji jsou dneska rozdíly mezi zimními a letními pneumatikami tak velké, že není vhodné je zaměňovat.
4mm a 4 roky stáří a na všech 4 kolech jsou bez debat základní podmínky pro to, aby zimní pneumatika fungovala tak jak se od ní očekává. Koukni třeba na youtube testy ADACu, OAMTC a pod.
Když to vezmu do extremu, to co ukládá zákon vs. 10 let stará zimní pneu se 2mm vzorku, to je jako jít na led v bruslích a nebo v kristuskách Velmi šťastný
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 17:10   Citovat  

by mě zajímalo, kolik prasat museli výrobci penumatik podříznout, aby ty zimní pneu prošly Velmi šťastný
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 17:11   Citovat  

mě se nelíbí to období, do 31. března to už bejvá hezky a my co máme dvě a více aut... přece nebudu kupovat na víkendovu zimáky proto abych se projel po suchý silnici Cooo??? nebo to špatně chápu?
   Návrat  
osiris je teď offline  osiris
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 17:16   Citovat  

me se spis nelibi to, ze me muzou poslat na STK, kterou musim zaplatit JÁ a jeste ji pa neprojdu a tim autem nemuzu jezdit Smutný to abych dal na rata normalni pruziny a vejfuk Velmi šťastný
   Návrat  
Elvis.Helicopter je teď offline  Elvis.Helicopter
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 17:19   Citovat  

i já to tak pochopil a myslím,že je to správně.navíc 4 mm vzorku na pneumatice,je nekdy víc jak polovina.což znamená,že je budeme dojíždět v létě?s vyšší spotřebou PHM a ani zdaleka se podobajícími jízdními vlastnostmi,co mají letňáky?co to je za hloupost?
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 17:21  Naposledy upravil ExEricss dne 4.8.2011 , 17:27, celkově upraveno 2 krát. Citovat  

posero napsal:
mě se nelíbí to období, do 31. března to už bejvá hezky a my co máme dvě a více aut... přece nebudu kupovat na víkendovu zimáky proto abych se projel po suchý silnici Cooo??? nebo to špatně chápu?

Tato povinnost je dána ve vztahu ke všem pozemním komunikacím, na kterých se nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, anebo lze-li vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se během jízdy tato souvislá vrstva může vyskytovat.

Definice souvislé vrstvy a jak předpokládat... To budou dohady s policajtama Velmi šťastný
No je jasný, že když bude - 10, předpokládat to lze. Když vyjedeš z baráku , bude svítit sluníčko a budou suchý silnice, lze předpokládat že souvislou vrstvu sněhu, ledu či námrazy nepotkáš.
Zase je to takhle lepší, než aby to bylo nařízeno datumy od do a cedulema, který budou na každým rohu, ne? :hehe:

Elvis.Helicopter napsal:
i já to tak pochopil a myslím,že je to správně.navíc 4 mm vzorku na pneumatice,je nekdy víc jak polovina.což znamená,že je budeme dojíždět v létě?s vyšší spotřebou PHM a ani zdaleka se podobajícími jízdními vlastnostmi,co mají letňáky?co to je za hloupost?

Nemusíš je dojíždět, můžeš je vyhodit, nebo můžeš používat univerzální celoroční pneumatiky s označením M+S a pod.
   Návrat  
alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 17:22   Citovat  

akorát tahají z lidí peníze, ještě by mohli příští rok zpoplatit silnice 1. a 2. třídy a pohoda Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 17:25   Citovat  

Osobně mi používání zimních pneumatik a reflexní vesty mimo obec přijde smysluplné, na rozdíl od měnícího se vybavení autolékarničky.
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 17:25   Citovat  

posero napsal:
....

Elvis.Helicopter napsal:

Tato povinnost je dána ve vztahu ke všem pozemním komunikacím, na kterých se nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, anebo lze-li vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se během jízdy tato souvislá vrstva může vyskytovat.“
.....
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 17:27   Citovat  

ExEricss napsal:
Osobně mi používání zimních pneumatik a reflexní vesty mimo obec přijde smysluplné, na rozdíl od měnícího se vybavení autolékarničky.

OK
   Návrat  
Newer je teď offline  Newer
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 17:28   Citovat  

myslim ze to zas nebude tak horky jak to vypada, jako vsechno v nasi bananove republice xD
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 17:30   Citovat  

ExEricss napsal:
Technický stav vozidla.

Jsou změny i ve vztahu k technickému stavu vozidel?„Ano, v případě, že technický stav vozidla neodpovídá stanoveným předpisům a bezpečnostním podmínkám, může policie nařídit okamžité provedení kontroly technického stavu vozidla v určeném zařízení. Omezení je pouze v tom, že celková vzdálenost do tohoto kontrolního zařízení nesmí být delší než 8 kilometrů včetně zpáteční jízdy.“Kdo bude tuto kontrolu hradit?„Jestliže je zjištěna vážná nebo nebezpečná závada na vozidle, náklady na úhradu s provedením technické kontroly hradí samotný řidič.“

Já se trochu bojím, že to skončí klasicky po česku:

Vykutálenej pan policista se domluví s vykutáleným panem technikem na STK a za dvě kila do kapsy za každý auto co mu tam pošle bude na úplatcích inkasovat pan technik další prachy. Technický stav vozidel se nezlepší ale všichni zúčastnění, tedy krom pana řidiče si spokojeně mnou ruce, jak že to dokázali zase z běžného Franty vytáhnout další koruny.

Bydlím na malém městě a v okolí jsou 3 STK a hádejte kdo tu má postaveny největší baráky a jezdí v autech s pořizovačkou přes mega a SUV pro manželku a každýho půl roku na dovolenou? Ano správně technici z STK. KO
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 17:31   Citovat  

Ohledně "zimáků" - pozor by si měly dát hlavně majitelé vozidel s havarijním pojištěním. U některých pojišťoven může dojít k drastickému krácení pojistného plnění. A vsadil bych si na to, že pojišťovny, jejichž smyslem je generovat zisk akcionářům tohoto budou 100% využívat.
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 17:33  Naposledy upravil ExEricss dne 4.8.2011 , 17:41, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

crxmann napsal:

Vykutálenej pan policista se .....

To je bohužel pravda. Ale to je věc zákonodárců, aby tyto praktiky nebyly možné. A aby nebylo možné, že STK procházejí vozidla, která by na silnici neměla vůbec.
Myslím si že kdyby došlo na lámání chleba, obrátil bych se s vozidlem a protokolem z STK na DEKRU a udělal STK tam.
Základem je mít vozidlo v takovém stavu, aby STK kdykoliv mohlo projít, bez vážnějších závad.

Podařilo se mi najít dokument od DEKRY, kde jsou vypsány všechny závady, včetně kategorií.
tudy odkaz
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 17:33   Citovat  

crxmann napsal:

Vykutálenej pan policista se domluví s vykutáleným panem technikem na STK a za dvě kila do kapsy za každý auto co mu tam pošle bude na úplatcích inkasovat pan technik další prachy. Technický stav vozidel se nezlepší ale všichni zúčastnění, tedy krom pana řidiče si spokojeně mnou ruce, jak že to dokázali zase z běžného Franty vytáhnout další koruny.

Bydlím na malém městě a v okolí jsou 3 STK a hádejte kdo tu má postaveny největší baráky a jezdí v autech s pořizovačkou přes mega a SUV pro manželku a každýho půl roku na dovolenou? Ano správně technici z STK. KO

to snad ne předpokládám, že ze svého platu poctivou prací a hypotékou a svojí krví a potem tyto plody kapitalismu sklízí, že? Velmi šťastný Velmi šťastný Ne je to spíše k pláči ...
   Návrat  
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 17:39   Citovat  

jinak za mě zimní pneumatiky super i dezén konečně něco co dává smysl OK na ty stk sem zvědav co mi asi tak udělaj když to auto uvidí? Mr. Green
   Návrat  
majkl_l je teď offline  majkl_l
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 17:42   Citovat  

posero napsal:

Tato povinnost je dána ve vztahu ke všem pozemním komunikacím, na kterých se nachází souvislá vrstva sněhu, led nebo námraza, anebo lze-li vzhledem k povětrnostním podmínkám předpokládat, že se během jízdy tato souvislá vrstva může vyskytovat.“

takže logicky na suchý silnici když nepředpokládáš hnusně bejt nemusí..
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 17:49   Citovat  

mne by spíš zajímalo, jak je to s úsekovým měřením, zda musí nebo nemusí bát daný měřený úsek označen...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 17:57   Citovat  

Trochu jsem hledal...
Úsekové měření rychlosti probíhá v režii městské policie. Tudíž tento úsek cedulí označen být může, ale nemusí.
Více článek na iDnes.cz
   Návrat  
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 18:24   Citovat  

Úsek označený samozřejmě být nemusí.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 18:35   Citovat  

ok, tak se mi moje doměnka potvrdila....

jen by mne ještě zajímalo.. v případě, že třeba jako je tomu na jižní spojce v praze, jsou na celý spojce 4 kamery a to dnes už v obou směrech (z prahy 5 na rovince za barranďákem a druhá před benzínkou a pak po sjezdu na magistrálu a končí čtvrtou před sjezdem na spořilov a v opačnym směru počínaje před lanovym mostem a za ním konče a pak za sjezdem na spořilov a čtvrá kamera je před sjezdem na magistrálu), tak jestli se měří jen mezi první a druhou a třetí a čtvrtou nebo i mezi tou druhou a třetí... vím, že je to skoro jedno se na to ptát, ale aby to pak nedopadlo tak, že člověk ví, že tam druhá kamera byla, změřila ho a ve výsledku ho změřila jiná kamera na jiný ulici a pak přijde fotka z úplně jinejch míst... už se mi tohle jednou stalo, když jsem byl v práci... pospíchal jsem, na měření jsem jel předpisově, ale protože silnice byly skoro prázdný (sobota večer) tak jsem to trochu přišlápl a po asi dvou nebo třech křižovatkách další měřenej úsek.. nevím už přesně kde to bylo, ale pomalu se bojim jezdit, protože člověk pak když se někde trochu zdrží a chce to dohnat, aniž by někoho ohrozil či omezil, tak mu stejně přijde fotka...
   Návrat  
spoon je teď offline  spoon
Moderátor
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 18:42   Citovat  

Gumy a vesty bez debat... OK
M@jk napsal:
to snad ne předpokládám, že ze svého platu poctivou prací a hypotékou a svojí krví a potem tyto plody kapitalismu sklízí, že? Velmi šťastný Velmi šťastný Ne je to spíše k pláči ...

Co by?Nevim,kolik je v Ústí STKáček,ale jednu z nich má známej a jen ofiko obrat je mega a čtvrt měsíčně,náklady asi závratný nebudou..
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 21:14   Citovat  

ExEricss napsal:

Jo, se zimními nemám problém (mám dvě sady na obě auta). Když mám zimní,tak neničím letní,ne? Úsměv

S vestou to bude horší... Když si malej řekne,že chce čůrat,tak je to občas slušná prověrka brzd a vyběhnutí z auta... To vestu fakt hledat nebudu.. Ble Se stydím
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 21:16   Citovat  

Já si ji asi nastěhuju do dveří. A to aby člověk měl asi v autě stejný počet vest, kolik je v autě sedadel, chápu-li to dobře cože cože ?
Edit - tak se mluví jen o řidiči... no co si o tom myslet? Osádka bude lítat kolem auta bez vesty? Co to pak má za smysl? Úsměv
   Návrat  
shaman je teď offline  shaman
4 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 21:18   Citovat  

majkl_l napsal:
ok, tak se mi moje doměnka potvrdila....

jen by mne ještě zajímalo.. v případě, že třeba jako je tomu na jižní spojce v praze, jsou na celý spojce 4 kamery a to dnes už v obou směrech (z prahy 5 na rovince za barranďákem a druhá před benzínkou a pak po sjezdu na magistrálu a končí čtvrtou před sjezdem na spořilov a v opačnym směru počínaje před lanovym mostem a za ním konče a pak za sjezdem na spořilov a čtvrá kamera je před sjezdem na magistrálu), tak jestli se měří jen mezi první a druhou a třetí a čtvrtou nebo i mezi tou druhou a třetí... vím, že je to skoro jedno se na to ptát, ale aby to pak nedopadlo tak, že člověk ví, že tam druhá kamera byla, změřila ho a ve výsledku ho změřila jiná kamera na jiný ulici a pak přijde fotka z úplně jinejch míst... už se mi tohle jednou stalo, když jsem byl v práci... pospíchal jsem, na měření jsem jel předpisově, ale protože silnice byly skoro prázdný (sobota večer) tak jsem to trochu přišlápl a po asi dvou nebo třech křižovatkách další měřenej úsek.. nevím už přesně kde to bylo, ale pomalu se bojim jezdit, protože člověk pak když se někde trochu zdrží a chce to dohnat, aniž by někoho ohrozil či omezil, tak mu stejně přijde fotka...

tohle je normální... nebo kousek ze měřeným úsekem stojí policajti s radarem a to hlavně na magistrále na Pankráci směrem do centra
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 21:23   Citovat  

ExEricss napsal:
Já si ji asi nastěhuju do dveří. A to aby člověk měl asi v autě stejný počet vest, kolik je v autě sedadel, chápu-li to dobře cože cože ?
Edit - tak se mluví jen o řidiči... no co si o tom myslet? Osádka bude lítat kolem auta bez vesty? Co to pak má za smysl? Úsměv

No já mám v každé sedačce jednu,ale tahat ven kluka a ještě vestu... to mi hlava nebere
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 21:23   Citovat  

no vo tom mi vůbec neříkej... já to dycky za tou značkou konec měření bral tak kilem... Se stydím
   Návrat  
punkerka89 je teď offline  punkerka89
1 háčko
PříspěvekZaslal: 4.8.2011 , 21:24   Citovat  

crxmann napsal:

bohuzel urcite to tady v te republice tak skonci:-(
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Alkohol, vesty, zimní pneu atd. od 1.8.2011
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina