Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna vnější manžety na poloose - Accord 1992
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Riccardo je teď offline  Riccardo
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.9.2011 , 22:28   Citovat  

Je nějaký jednodušší návod než v servisním manuálu ? Ptám se proto, že třeba tlumiče jsem vyměnil mnohem jednodušeji než byl postup v manuálu a teď potřebuju vyměnit manžetu, a povolovat středovou matku a vylisovat čep se mi fakt nechce (ani to vlastně neumím).
Tak se ptám, jestli má s tím někdo zkušenosti a jde to i nějak jednoduše.

(Teď tady v jiném tématu čtu, že někomu vypadává poloosa sama, tak to nemůže být takový problém, ne ?) Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2011 , 7:42   Citovat  

budes muset povolit matku a odrazit kulak spodni, pak jen vyhnes tehlicu a vysunes homokinetak a tim padem celou poloosu.

oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2011 , 7:46   Citovat  

a vlastne mozna a vetsi problem budes mit se sundanim homokinetickeho kloubu, bud ho srazis poradnou ranou kladivem, nebo si budes muset sehnat stahovak. Jednou jsem to zazil a neni to vubec sranda pokud se ti kousne ten jistici krouzek.

pokud si nevis rady, dej to do servisu.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2011 , 16:16   Citovat  

Jo třeba při výměně tlumičů bylo psáno, že musím vylisovat čep horního ramene, a šlo to i bez toho. jestli to nejde bez toho čepu a té středové matky, tak to asi kašlu ...
Je někdo z Ostravy kdo to umí ? Do servisu se mi moc nechce ...

moriett je teď offline  moriett
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2011 , 17:56   Citovat  

bez odpojeni spodniho cepu by to mohlo jit tak, ze povolis stredovou matku, vyklepnes horni cep a cep rizeni a celou tehlici tak vyhnes smerem dolu (ale to nemam ozkousene). kazdopadne na spodni cepy jsou ruzny finty jak je dostat ven-viz youtube. homokinetak vyklepnout jde, chce to jen trpelivost, musi se postupne oklepavat kolem hridele dokud nevypadne, jde to i normalnim kladivem(nebat se). doporucuji pred vymenou prachovky homokinetak poradne vystrikat technickym benzinem a nechat oschnout nez tam budes davat nove mazivo. na stredovou matku potrebujes klic velikosti 36, sekacek a nejaky pripravek ktery zajisti aby se klic pri povolovani nevylamoval z matky (mela by stacit podpera). nedavno jsem postupne menil poloosy i spodni ramena, jedna strana mi trvala odhadem 4h i s vymenou prevodoveho oleje, takze to je v klidu prace kdyz se vi jak na to - youtube a manual Úsměv Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.9.2011 , 19:15   Citovat  

4hodiny pro mně znamenají 4 dny, já se znám Velmi šťastný

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.9.2011 , 6:04   Citovat  

mrkni jedním očkem do faq , třeba tam najdeš něco co tě bude zajímat Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.9.2011 , 8:27   Citovat  

monty napsal:
mrkni jedním očkem do faq , třeba tam najdeš něco co tě bude zajímat Úsměv

Úsměv jo hlavně že to pořád každému říkám: proč se nepodívá do faq ...
No, středová matka se povolovat nemusí, ale zase je v tom faq o dva klouby k vylisování víc :twisted:
Jo a taky v manuálu je napsáno, že se v žádném případě nemá rozdělávat homokineťák ... Ble

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.9.2011 , 9:49   Citovat  

Riccardo napsal:
Úsměv jo hlavně že to pořád každému říkám: proč se nepodívá do faq ...
No, středová matka se povolovat nemusí, ale zase je v tom faq o dva klouby k vylisování víc :twisted:
Jo a taky v manuálu je napsáno, že se v žádném případě nemá rozdělávat homokineťák ... Ble

no já mám dycky největší problém s povolením matice ,čepy jsou proti tomu brnkačka. nemusíš to ani tahat z auta , stačí rejdovej a spodní a vyklopit ,horší že na vyklepnutí poloosy z kineťáku v autě je potřeba grif nebo stahovák,venku to jde prostě líp.kineťák nerozebíráš jen taháš poloosu - jak při jeho výměně, ale i kineťák jsem měl rozebranej -komplet kuličky ven a normálně funguje-člověk nesmí bejt předpo wc .

crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.9.2011 , 9:52   Citovat  

Kucí začínáte mi děsit. Chystám se na výměnu manžety na Acco 7g. Dotaz mimo mísu. Když koupím manžetu, bývá tam i mazivo že?

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 14.9.2011 , 10:04   Citovat  

crxmann napsal:
Kucí začínáte mi děsit. Chystám se na výměnu manžety na Acco 7g. Dotaz mimo mísu. Když koupím manžetu, bývá tam i mazivo že?

těžko říct,záleží co koupíš ,já kupuju jen solo manžetu , mazivo mám koupenou velkou pixlu extra,spony taky ,ale bývá i komlet balení včetně spon a maziva.

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.9.2011 , 10:09   Citovat  

monty napsal:
těžko říct,záleží co koupíš ,já kupuju jen solo manžetu , mazivo mám koupenou velkou pixlu extra,spony taky ,ale bývá i komlet balení včetně spon a maziva.

a mazivo je tam grafitová vazelína?

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2011 , 9:09   Citovat  

crxmann napsal:
a mazivo je tam grafitová vazelína?

INFO: dívám se na balení sady manžety + spony a je tam:

1x manžeta
2x spona
2x zajišťovací kroužek
1x středová matice
1x mazivo - nějaké žluté, takže to určitě není grafitové.

Vzhledem k tomu že tam je i středová matice, tak se asi pokusím nejdřív povolit tu středovou matku.
Nářadí na to mám, ale na vymontované nápravě se mi to nikdy nepovedlo. Možná když to budu dělat na autě, tak mi to nikam nebude uhýbat a půjde to líp.

Mám dotaz ! V manuálu se píše že mám vypustit olej z převodovky - předpokládám že když vytáhnu poloosu, tak by mi vytekl ?

mates je teď offline  mates
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2011 , 11:07   Citovat  

vytect ti muze ,hladina oleje v prevodovce je kousicek nad dirama pro poolosy,zalezi kolik tam toho oleje mas.mozna ze jak budes mit naklonene auto tak ti nevytece,a nebo muzes tu opravu spojit s vymenou oleje Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2011 , 18:57   Citovat  

Jo mimochodem, pro případ že povolím tu středovou matku ... poradí mi někdo nějaký stahovák na ten čep ?
Nebo není někdo od Ostravy kdo má nářadí a může mi s tím pomoct ?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2011 , 18:59   Citovat  

Riccardo napsal:
INFO: dívám se na balení sady manžety + spony a je tam:

1x manžeta
2x spona
2x zajišťovací kroužek
1x středová matice
1x mazivo - nějaké žluté, takže to určitě není grafitové.

Vzhledem k tomu že tam je i středová matice, tak se asi pokusím nejdřív povolit tu středovou matku.
Nářadí na to mám, ale na vymontované nápravě se mi to nikdy nepovedlo. Možná když to budu dělat na autě, tak mi to nikam nebude uhýbat a půjde to líp.

Mám dotaz ! V manuálu se píše že mám vypustit olej z převodovky - předpokládám že když vytáhnu poloosu, tak by mi vytekl ?

a značku sady?

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2011 , 19:04   Citovat  

To by mě taky zajímalo, protože já měl v sadě jen manžetu pásky a černou vazelínu (grafit)a stálo to necelých 500 kč

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2011 , 19:12   Citovat  

Značka je Honda originál Úsměv , cena 1300,- u ALDY

skritek je teď offline  skritek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2011 , 20:45   Citovat  

nechapu jak chcete menit manzetu na poloose bez taoho aby jste ji vyndali z tehlice????ne ze by to tedy neslo ale je to celkem slozite

jinak povolim matku na poloose, povolim matku na spodnim sroubu matku tam necham na poslednich nekolika zavitech natocim kola tak abych mohl prastit do spodniho ramene kladivem a riznu do nej poradnym kladivem presne v miste kde jim (spodnim ramenem) prochazi cep. ta matka je tam proto kdybych se nahodou netrefil tak abych neznicil zavit Velmi šťastný . pokud se to nepovede padne dalsi rana Velmi šťastný . pote otocim tehlici tak aby strana s cepem rizeni byla co nejvic ven a pak vytocim matku na spodnim cepu uplne a vyndam tehlici ze spodniho ramene odtahnu tehlici vyndam z ni poloosu.pak vyndam poloosu z prevodovky a pokud mi neproleze kloub zkrz podkovu na tlumici povolim sroub ktery drzi spodni rameno s podkovou tlumice a tu podkovu dam pred rameno a vzniklou dirou protahnu poloosu ven. No a olej z prevodovky nevypoustim co vytece vytece pak doplnim. A pozor na to co tam lejete porad se najdou taci co tam lejou prevodovy olej no fuj chudak prevodovka tez jsem z meho Acca vylil prevodovy olej doufam ze tam nebyl dlouho. Skritek

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.9.2011 , 23:34   Citovat  

Jen doplním, sada manžet GOMET obsahovala pouze dvě manžety, dvě kovové spony a žádné mazivo.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2011 , 6:58   Citovat  

skritek napsal:
nechapu jak chcete menit manzetu na poloose bez taoho aby jste ji vyndali z tehlice????ne ze by to tedy neslo ale je to celkem slozite

jinak povolim matku na poloose, povolim matku na spodnim sroubu matku tam necham na poslednich nekolika zavitech natocim kola tak abych mohl prastit do spodniho ramene kladivem a riznu do nej poradnym kladivem presne v miste kde jim (spodnim ramenem) prochazi cep. ta matka je tam proto kdybych se nahodou netrefil tak abych neznicil zavit Velmi šťastný . pokud se to nepovede padne dalsi rana Velmi šťastný . pote otocim tehlici tak aby strana s cepem rizeni byla co nejvic ven a pak vytocim matku na spodnim cepu uplne a vyndam tehlici ze spodniho ramene odtahnu tehlici vyndam z ni poloosu.pak vyndam poloosu z prevodovky a pokud mi neproleze kloub zkrz podkovu na tlumici povolim sroub ktery drzi spodni rameno s podkovou tlumice a tu podkovu dam pred rameno a vzniklou dirou protahnu poloosu ven. No a olej z prevodovky nevypoustim co vytece vytece pak doplnim. A pozor na to co tam lejete porad se najdou taci co tam lejou prevodovy olej no fuj chudak prevodovka tez jsem z meho Acca vylil prevodovy olej doufam ze tam nebyl dlouho. Skritek

Jen doplním ,že já jsem třeba poloosu nevyndával z převodovky a kladivem jsem majznul zezadu po kyneťáku a byl venku. Samozřejmě že to musí být dobře mířená rána ať se neodjebe kyneťák

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2011 , 9:13   Citovat  

Jak nasazujete bez povolení matky novou manžetu? To jako vysunete z vnějšího kloubu poloosu,nasunete manžetu a pak to páskujete na autě? Docela pakárna a prasárna ne? Já osobně s povolením matky nemam problemy a vyndám poloosu s oběma klouby,mám to celé pěkně na stole,mužu to vyčistit v mycím stole,namazat a v čistotě zapáskovat a pak to jde celé na auto...

skritek je teď offline  skritek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2011 , 9:31   Citovat  

optimas napsal:
Jen doplním ,že já jsem třeba poloosu nevyndával z převodovky a kladivem jsem majznul zezadu po kyneťáku a byl venku. Samozřejmě že to musí být dobře mířená rána ať se neodjebe kyneťák

je to rychlejsi ale jak pises musis dat presnou ranu a kdyz fakt nejde tak je to pakec a taky rad delam veci v klidu na ponku Úsměv ale je to varianta hlavne pro usetreni casu takze urcite kdo nechce dolejvat olej jen bych jeste uprsnil ze riznou musis do te stredove casti ktera se primo dotyka poloosy kdyz das ranu do vnejsiho obalu tak to delas pres kulicky coz jim nedela moc dobre Úsměv a kdyz se trefis do prostredni cast tedy do klece tak ta strasne rada praska Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2011 , 11:41   Citovat  

Takže abych to shrnul - na středovou matku pořádnou páku a měla by jít vytočit, na čep našroubovat matku a kladívkem ho vyklepnout. Pak vyndat poloosu, opatrně vyklepnout vnější kloub a vyměnit manžetu.
Opravujete na té středové matce ten sklepnutý lem nebo to vytočíte tak jak to je ?
Originál spony děláte speciálníma kleštěma nebo to stačí prostě potáhnout kombinačkama a sklepnout packy ?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.9.2011 , 16:37   Citovat  

Riccardo napsal:
Takže abych to shrnul - na středovou matku pořádnou páku a měla by jít vytočit, na čep našroubovat matku a kladívkem ho vyklepnout. Pak vyndat poloosu, opatrně vyklepnout vnější kloub a vyměnit manžetu.
Opravujete na té středové matce ten sklepnutý lem nebo to vytočíte tak jak to je ?
Originál spony děláte speciálníma kleštěma nebo to stačí prostě potáhnout kombinačkama a sklepnout packy ?

Než povolíš matku tak je lepší tu sklepnutou hranu narovnat. Na stáhnutí těch pásek jsou nejlepší origo kleště ,ale když nemáš tak mě náš mechanik v práci naučil jak to dělat s kombinačkama a kleštěma na segerovky. Je to takové krkolomné ,ale funguje to když není na to pořádný vercajk. Dáš tam tu pásku tak jak má být,ale ty packy nezahýbáš a kombinačkama chytneš tu pásku tak 1cm od místa kde se provlíká takovým tím očkem a ohneš ji do pravého úhlu a držíš kombinačky v levé ruce. Pak vezmeš kleště na segerovky a dáš je mezi kombinačky a to očko a zmáčkneš segerovky a ony ti ten pásek napnou. Až je to naplé tak opatrně to kombinačkama zahneš ať se ti to nepovolí a zahneš pacičky na pásce. A ještě mi mechanik říkal že se ta páska musí dát po směru točení aby se nepovolila

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2011 , 13:46   Citovat  

Riccardo napsal:
ale neklepat do matky, ale do toho ramene, sou tam ystupky a kdys do nej buchnes tak ten cep vyskoci...ja mam dve kladiva jedno na jedne strane a druhe na druhe a s tim buchnu a on vyskoci, le jednou mi to trvalo i hodinu mlaceni nez povolil na zadku..

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2011 , 15:29   Citovat  

Brnďa napsal:
ale neklepat do matky, ale do toho ramene, sou tam ystupky a kdys do nej buchnes tak ten cep vyskoci...ja mam dve kladiva jedno na jedne strane a druhe na druhe a s tim buchnu a on vyskoci, le jednou mi to trvalo i hodinu mlaceni nez povolil na zadku..

Já taky jednou mlátil jak hluchý do vrat a ne a ne to odskočit a pak jsem rukou nadzvednul těhlici a on už byl dávno venku. Je lepší to něčím našponovat ať nemlátíš jak hluchý do vrat pořádnej výtlem

Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 18.9.2011 , 16:28   Citovat  

optimas napsal:
Já taky jednou mlátil jak hluchý do vrat a ne a ne to odskočit a pak jsem rukou nadzvednul těhlici a on už byl dávno venku. Je lepší to něčím našponovat ať nemlátíš jak hluchý do vrat pořádnej výtlem
jo to se ted stalo kamosovi, nenasponoval to a nechal to jen tak viset a asi hodku do toho mlatil a vola me ze to nejde a ja ze uz jedu, jen sem prijel sednul, nadzvednul sem tehlici a on uz byl volnej...ale na tom zadku sem to sponoval jak blbej a nic se nedelo hlavne tam nebylo misto jak do toho bouchnout..

Obsah fóra Honda-club.cz   
Výměna vnější manžety na poloose - Accord 1992
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina