Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
ČÍm zakonzervovat a zastavit rez venkovních dutin?
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Doomm je teď offline  Doomm
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2015 , 16:16   Citovat  

Mám hlavně na mysli podélné výztuhy na podlaze pod řidičem a spolujezdcem, výztuhu do které se šroubují příčné zadní spodní ramena a dutiny vedle malých ramen nastavení zadní sbíhavosti.
Wurth vosk? resistin ml? wurth mam nachystaný na dutiny dveří a zadní dutiny a kapsy co jsou pod plasty na bicích zadních sedadel a v kufru.
to znamená že chci něco co tu rez zastaví a zakonzervuje .... inhibitor mám ale nedostanu ho až tak daleko a hlavně ty dutiny nejdou brousit zevnitř.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2015 , 16:43   Citovat  

Doomm napsal:
Mám hlavně na mysli podélné výztuhy na podlaze pod řidičem a spolujezdcem, výztuhu do které se šroubují příčné zadní spodní ramena a dutiny vedle malých ramen nastavení zadní sbíhavosti.
Wurth vosk? resistin ml? wurth mam nachystaný na dutiny dveří a zadní dutiny a kapsy co jsou pod plasty na bicích zadních sedadel a v kufru.
to znamená že chci něco co tu rez zastaví a zakonzervuje .... inhibitor mám ale nedostanu ho až tak daleko a hlavně ty dutiny nejdou brousit zevnitř.

zadej tady vyhledat Rodexol OK

NoDicz je teď offline  NoDicz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2015 , 16:44   Citovat  

jeden dealer mi ukazoval tohle - tudy odkaz , tudy odkaz .Po vyzkoušení to skutečně fungovalo, ze zri se stalo něco černého - podobného gumě a bylo vidět že rez už asi postupovat nebude. Vysvětloval že tu rez to změní na něco jiného a uzavře, tím pádem žádný další vzduch a žádné další reznutí... od téhle firmy funguje všechna chemie jak má...ale patří mezi dražší, ne li nejdražší na trhu... Úsměv co můžu potvrdit je že tohle vyčistí všechno - tudy odkaz , tohle je nejlepší odmašťovač co jsem měl v rukách tudy odkaz (Rapid od Wuerthu se může zahrabat), gumu slepenou tímhle nikdo neroztrhnul Úsměv tudy odkaz , tyhle elektrody vaří i přes lak a oproti esabu vůbec nepropalují tudy odkaz - dají se ohýbat a oblouk chytnou i přes lak\vodu... tohle používáme když se nám zahryzne do sebe nerez - tudy odkaz a tahle impregnace když se nastříká klidně na papírový ubrousek tak získá nepromokavé vlastnosti Úsměv tudy odkaz . víc jsme toho zatím nezkoušeli...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2015 , 20:40   Citovat  

Doktor napsal:
zadej tady vyhledat Rodexol OK
rodexol nedostanu nijak do dutin a uz vubec ty dutiny nijak nevycistim to nych musel rozrezat podlahu na jednotlivy plechy

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2015 , 20:44   Citovat  

NoDicz napsal:
jeden dealer mi ukazoval tohle - tudy odkaz , tudy odkaz .Po vyzkoušení to skutečně fungovalo, ze zri se stalo něco černého - podobného gumě a bylo vidět že rez už asi postupovat nebude. Vysvětloval že tu rez to změní na něco jiného a uzavře, tím pádem žádný další vzduch a žádné další reznutí... od téhle firmy funguje všechna chemie jak má...ale patří mezi dražší, ne li nejdražší na trhu... Úsměv co můžu potvrdit je že tohle vyčistí všechno - tudy odkaz , tohle je nejlepší odmašťovač co jsem měl v rukách tudy odkaz (Rapid od Wuerthu se může zahrabat), gumu slepenou tímhle nikdo neroztrhnul Úsměv tudy odkaz , tyhle elektrody vaří i přes lak a oproti esabu vůbec nepropalují tudy odkaz - dají se ohýbat a oblouk chytnou i přes lak\vodu... tohle používáme když se nám zahryzne do sebe nerez - tudy odkaz a tahle impregnace když se nastříká klidně na papírový ubrousek tak získá nepromokavé vlastnosti Úsměv tudy odkaz . víc jsme toho zatím nezkoušeli...
pekny ale ja se ptal na konzervaci ... neco jako resistin ml nebo vosk od wuerth ... jeslti je neco lepsiho... co zastavi a naimpregnuje i treba 1mm rzi

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2015 , 20:46   Citovat  

Doomm napsal:
pekny ale ja se ptal na konzervaci ... neco jako resistin ml nebo vosk od wuerth ... jeslti je neco lepsiho... co zastavi a naimpregnuje i treba 1mm rzi

to jsem právě myslel tohle - tudy odkaz tudy odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2015 , 21:16   Citovat  

NoDicz napsal:
to jsem právě myslel tohle - tudy odkaz tudy odkaz
jenze tam pisou mechanicky odstranete pevne casti rzi ... NELZE v dutine

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.3.2015 , 23:05   Citovat  

Doomm napsal:
jenze tam pisou mechanicky odstranete pevne casti rzi ... NELZE v dutine

když to on prezentoval tak o odstraňování rzi nemluvil, pokud by tě to zajimalo můžu mu zítra zavolat, třeba jen jen pro info. ale pokud je něco vyzkoušeného a funkčního tak asi není proč Úsměv

majggi je teď offline  majggi
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2015 , 6:48   Citovat  

Ja pouzivam Body 900 pod vrchnakom je asi 50cm hadicka na konci ma trysku ktora strieka dookola. Takze cez jeden otvor dosiahnes dost daleko je to dobrý 2ks stacia na obe strany

kefa je teď offline  kefa
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2015 , 13:19   Citovat  

Doomme, to co si ty představuješ se, tak prostě neexistuje.

Vnitřek dutin můžeš maximálně vystříkat voskem do dutin, který ti vytěsní vodu a zakonzervuje. Z venku následně obrousíš a naneseš inhibitor, který uzavře povrch a zamezí reznuti.

Pokud budeš mít někde místo, které nejsi schopen očistit na plech a zbavit se tak rzi, tak v místě dotyku molekul rzi a materiálu háklivého na reznutí to dřív a nebo později reznout bude, i když vrchní čast rzi ošetříš čímkoli.

A tak to prostě je...

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2015 , 14:45   Citovat  

dik kefo ... to jsem chtel vedet Úsměv ted otazka jestli je lepsi vosk do dutin transparent nebo tam nastrikat vyjetej olej plnej karbonu .... prece jen ten olej podle me lip prosakne tou rzi

3 háčka
1
PříspěvekZaslal: 17.3.2015 , 19:33   Citovat  

Doomm napsal:
dik kefo ... to jsem chtel vedet Úsměv ted otazka jestli je lepsi vosk do dutin transparent nebo tam nastrikat vyjetej olej plnej karbonu .... prece jen ten olej podle me lip prosakne tou rzi

Tak jo, zkusím to ještě jednou:

1: Rzí nic nepronikne, olej i vosk slouží jen jako konzervační prostředek.

2. vyjetej olej se dával za krále klacka na staré liazky. Spekuluješ nad tím jak mít auto v supr cajku, přemýšlíš jak mít dokonale čisté dutiny a pak tě napadne narvat tam hnus v podobě vyjetého oleje? Nehledě na to, Co ti udělá olej na stěnách a "stropu" dutiny? - steče, takže ochrana za nula.

3. Pokud ti můžu poradit, nevymýšlej, dej tam co tam patří, což je vosk do dutin. Typů na jednotlivé značky produktů tu máš několik. Za dva roky to zopakuj a budeš mít klid.

M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 17.3.2015 , 22:57   Citovat  

kefa napsal:
Tak jo, zkusím to ještě jednou:

1: Rzí nic nepronikne, olej i vosk slouží jen jako konzervační prostředek.

2. vyjetej olej se dával za krále klacka na staré liazky. Spekuluješ nad tím jak mít auto v supr cajku, přemýšlíš jak mít dokonale čisté dutiny a pak tě napadne narvat tam hnus v podobě vyjetého oleje? Nehledě na to, Co ti udělá olej na stěnách a "stropu" dutiny? - steče, takže ochrana za nula.

3. Pokud ti můžu poradit, nevymýšlej, dej tam co tam patří, což je vosk do dutin. Typů na jednotlivé značky produktů tu máš několik. Za dva roky to zopakuj a budeš mít klid.

Kefo,
asi tak, přesně. A pravidelně mýt a wapkovat, zamezí to usazování bordelu, kde pak následná vlhkost urychlí vznik koroze. Já myji auto docela často a jsem překvapen, že prahy jsou cajk.

Ale tipy a rady tu máš za jedna.

Děkujeme

přátele

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 18.3.2015 , 21:51   Citovat  

Teď jde o to jestli je lepší vosk, který tam podle vás patří a nebo olej, který stále vzlíná...

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2015 , 7:44   Citovat  

Kmóďa napsal:
Teď jde o to jestli je lepší vosk, který tam podle vás patří a nebo olej, který stále vzlíná...

Jen jedno jednoduché přirovnání. Co ti udělá olej při kontaktu s vodou? Plave na hladině. Takže voda se ti pěkně dostane pod něj a opět zvesela působí na plech... Nehledě na to, že díky aplikačním hadičkám s rozprašovačem dostaneš vosk všude, ten se přichytne na stěnu a nemá potřebu vzlínavosti, jak zmiňuješ.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.3.2015 , 10:32   Citovat  

M@jk napsal:
Kefo,
asi tak, přesně. A pravidelně mýt a wapkovat, zamezí to usazování bordelu, kde pak následná vlhkost urychlí vznik koroze. Já myji auto docela často a jsem překvapen, že prahy jsou cajk.

Ale tipy a rady tu máš za jedna.

Děkujeme

přátele

Díky M@jku přátele

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2015 , 8:22   Citovat  

kefa napsal:
Jen jedno jednoduché přirovnání. Co ti udělá olej při kontaktu s vodou? Plave na hladině. Takže voda se ti pěkně dostane pod něj a opět zvesela působí na plech...

Tak toto sa stane len ked zmiesas vodu s olejom a preto lebo olej je lahsi ako voda Nápad je tu! Inak ked sa olej vpije do hrdze tak vodu tam nevpusti. Preto sa aj kovove veci konzervuju olejom. Napr.zbrane. Po strelbach sme rozobrali sapik vycistili a nakonzervovali konkorom aby nehrdzavel je to dobrý

Kmóďa je teď offline  Kmóďa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2015 , 9:35   Citovat  

kefa napsal:
Jen jedno jednoduché přirovnání. Co ti udělá olej při kontaktu s vodou? Plave na hladině. Takže voda se ti pěkně dostane pod něj a opět zvesela působí na plech... Nehledě na to, že díky aplikačním hadičkám s rozprašovačem dostaneš vosk všude, ten se přichytne na stěnu a nemá potřebu vzlínavosti, jak zmiňuješ.

Já to vidím tak,že by to mohlo být v pohodě,pokud nastříkáš vosk do dutin nového auta. Ale do orezlých dutin? Nezaschne na povrchu? Zatímco ten olej je stále tekutý a pracuje?
Mám na mysli třeba takový olej tudy odkaz
Konkrétně ten Autokor je hodně slušný tudy odkaz

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2015 , 11:48   Citovat  

Pripravky z odkazov nemusia byt spatne je to dobrý
Ten Body 900 co puzivam pisu ze je na bazi vosku. Ked ho striekam ma konzistenciu jak olej tj vpije sa do hrdze a potom zaschne OK

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2015 , 20:19   Citovat  

Kmóďa napsal:
Já to vidím tak,že by to mohlo být v pohodě,pokud nastříkáš vosk do dutin nového auta. Ale do orezlých dutin? Nezaschne na povrchu? Zatímco ten olej je stále tekutý a pracuje?
Mám na mysli třeba takový olej tudy odkaz
Konkrétně ten Autokor je hodně slušný tudy odkaz
OK rozhoduju se mezi konkorem 103 a autokorem :/

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.3.2015 , 20:36   Citovat  

jinak mam v planu udelat to po vyvareni .... a lakovani takto .... predni nosniky,prahy, dutiny na podlaze a podelne vyztuhy podlahy bud konkor nebo autokor.
Predni dvere, (ktere stejne budu menit za bez koroze (spodni hrany jsou uz znacne "nafoukle")zadni kapsy vedle zadnich sedacek, zadni lemy, wurth vosk na dutiny ( rychle se vyvetra a nesmrdi jak mrtvola).
predni kapotu, kufrove dvere a predni blatniky uz mam voskem z wurthu
podlahu (od pedalu po zadni sedacky) a zadni kufr (prostor dojezdoveho kola) polyurethankovy nastrik ktery posleze jeste vemu jednou vrstvou gumosfaltu - wurth
prostor uchyceni naprav a kolem nadrze - rodexol+gumoasfalt wurth

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2015 , 10:00   Citovat  

a jak konkor odolá v zimě soli? Myslím, že přirovnání zbraní a dutin auta je míchání jablek s hruškama. Na zbraň samozřejmě nemůžeš dát vosk, protože by mohlo dojít k zalepení pohyblivých částí. Ale vnitřek zbraně není vystaven takovým extrémním podmínkám jako právě dutiny u nás a tou je především v zimě sůl. a navíc, i když olej tak strašně vzlíná, tak myslíte že rez v dutině odstranní? jen proto,že se s ní smíchá? Blbost

každopádně jsem zde řekl jen zkušenosti z praxe a to co každodenně konzultuju s karosáři na dílnách, v autorizovaných servisech, a klempírnách. A nikdo kdo tomu opravdu rozumí, živí se tím a dělá si reklamu dobře odvedenou prací, na auta neaplikuje to co vy zde zmiňujete. Víc už k tomu nemám co říct.

Snad jen poslední věc, vem si dva stejné železné hranolky, jeden ponoř do konkoru, druhý do vosku, potom je nalož do solné lázně (vytváření podmínek v zimě) a po čase uvidíš jak si jednotlivé postupy povedou

4 háčka
-1
PříspěvekZaslal: 21.3.2015 , 10:40   Citovat  

ok kefo ale jde mi o to jak uz vytvorenou treba 1mm vrstvu koroze NAPENETROVAT a zamezit dalsimu rustu koroze ... coz podle me vosk co nabizis nedela ... ten je pidle me dobrej na novy a nebo ocisteny povrchy .... ale na napenetrovani tudiz nasaknuti neceho necem se podle meho usouzeni hodi neco na olejove bazi

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2015 , 13:56   Citovat  

kefa napsal:
Myslím, že přirovnání zbraní a dutin auta je míchání jablek s hruškama. Na zbraň samozřejmě nemůžeš dát vosk, protože by mohlo dojít k zalepení pohyblivých částí.

jediny co to prirovnava si ty HaHaaa ja som napisal len ako priklad ze olejom sa zakonzervovavaju zbrane olej zabrani korozii tj vypudi vlhkost. Tiez davam do dutin pripravok na baze vosku Mrk Kazdopadne je lepsie nieco do dutin streknut jak to neriesit vobec je to dobrý

futureboy je teď offline  futureboy
0
PříspěvekZaslal: 23.3.2015 , 12:58   Citovat  

Dá se někde ten NRS – Noroston koupit?Na tom odkazu cena neni a nikde jsem to na netu nenašel.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
dodox je teď offline  dodox
0
PříspěvekZaslal: 7.4.2015 , 11:34   Citovat  

slo kolem...

tudy odkaz

kandik je teď offline  kandik
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 7.4.2015 , 13:13   Citovat  

v soucasny dobe taky resim - zapertlovany lemy na ITR rezavy jak lisky - zevnitr podbehu a povrchove(zatim.). Ted o tom bajecnym zimnim vikendu jsem vybrousil co slo, aplikoval Hostagrund zastavovac koroze a na to Alkyton. Povazuju to za docastny "zbrzdujici" reseni. Co by melo byt udajne super je Brunox tudy odkaz - mate s tim nekdo zkusenosti?

Kendik je teď offline  Kendik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.4.2015 , 14:21   Citovat  

dodox napsal:
slo kolem...

tudy odkaz
Mas to vyzkousene?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.4.2015 , 18:41   Citovat  

kandik napsal:
v soucasny dobe taky resim - zapertlovany lemy na ITR rezavy jak lisky - zevnitr podbehu a povrchove(zatim.). Ted o tom bajecnym zimnim vikendu jsem vybrousil co slo, aplikoval Hostagrund zastavovac koroze a na to Alkyton. Povazuju to za docastny "zbrzdujici" reseni. Co by melo byt udajne super je Brunox tudy odkaz - mate s tim nekdo zkusenosti?
ja asi jako penetraci pouziju ten autokor protoze jak uz jsem psal vyse ... zapominate ze dutiny nelze nijak ocistit od vrstvy rzi a ani nijak nanaset vrstvy ... tudiz konzervacni olej

Brian je teď offline  Brian
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 8.4.2015 , 7:09   Citovat  

Brunox mi dal na zkoušku kamoš prý je to super základ, použil jsem ho na přední stěnu tak uvidím co to vydrží, ale cena nic moc Velmi šťastný

Obsah fóra Honda-club.cz   
ČÍm zakonzervovat a zastavit rez venkovních dutin?
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina