Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic sedan 4D - občas nelze nastartovat
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
MilanKa je teď offline  MilanKa
0
PříspěvekZaslal: 9.11.2007 , 22:57   Citovat  

Zdravim
Mám již rok (od 10/2006) novou Hondu Civic ES sedan,model 2006,1.8i-VTEC 140k,najeto za rok 76tisíc km.
Od 10.000km což bylo asi po necel.2.měsících co jsem to měl nové se mi objevila závada se kterou si dodnes nevědí rady v autor.servisu a to už se řešilo i na ředitelství Hondy ČR,dávali i dotaz na výrobce a bez výsledku.
Jedná se o to že sednu do auta,dám klíček do spínačky,otočím klíčkem a někdy (nepravidelně) se místo startování ozve jen zvuk (zespod.přístroj.desky) připomínající jako když o sebe škrtnou dva dráty a zajiskří to,jakoby zkrat když o sebe škrtne + a - ,pojistky to nevyhodí,jen to vydá takovejhle strašidelnej zvuk,někdy to neudělá třeba týden a pak zas třeba 5x za 1.den,to si připadám jakl blb,sedim třeba u benzínky za volantem otáčim klíčkem a jen to vydává tento zvuk a motor se ani nehne,většinou to udělá tak 3-4x po sobě a na 5.pokus to už normálně chytne jako by se nic nedělo.Ze začátku si v servisu mysleli že jsem blázen že si vymejšlim atd.a až asi při 4.návštěvě jim to udělalo taky,ale jen dvakrát po sobě a pak to zas chytnulo a už jim to tam neudělalo.
Vyměnily už : spínací relátko,4x spínací skříňku,kontrolovali el.instalaci a ted se schválením s Hondy ČR i startér a pořád bez výsledku,fakt už nevim co s tim,navíc se ke mně začínají s Hondy obracet zády a přehazují si mě tam od jednoho ke druhému že pokaždé jak debil to musím vysvětlovat znova a znova.
Neměli by jste nějaké rady? Předem díky moc Milan
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
monty je teď offline  monty
Moderátor
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2007 , 8:11   Citovat  

přišlo se na to co vydává ten zvuk ?jinak to bude asi oříšek , na dálku to těžko někdo odhalí .to chce v tu chvíli kdy to ten zvuk dělá začít kontrolovat obvody který to má spínat .rozumím tomu dobře že na kontrolky se to rožne normálně a nefunguje až poloha pro start?

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2007 , 11:30   Citovat  

jeví se to na klasickej "studenej spoj" či na nedotažení šroubku....při jiskření se to připeče a je klid,po čase se takto připálenej spoj uklepe a jiskříme nanovo...dal by se měřit odpor smyčky...ale to je fakt běch na dlouhou trať,ale vše jde .doporučuji klasického autoeletrikáře...ve značkových servisech bouhužel většinou jsou již zdegenerovaní mechanici zvyklí problém řešit výměnou.

MilanKa je teď offline  MilanKa
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2007 , 13:36   Citovat  

Normálně pustim klíček,rozsvítej se kontrolky a vše se tváří o.k,ale právě při následném otočení do polohy startování to někdy vůbec nestartuje,motor se ani nehne a jen zespod přístrojovky se ozve jakoby zkrat,nevim jak to popsat,v servisu taky na mě koukali jak na tatara až do doby kdy jim to taky udělalo,ale od té doby už to neslyšeli(dělá to nepravidelně).Ten zvuk připomíná jak kdyby jste do zásuvky strčily něco kovového a zkratovali jí tak ten jiskřivej zvuk.Pojistky to nevyhodí nic,stačí vypnout klíček a zkusit znova a tak na 3.pokus to už zas normálně startuje.
V servisu už to celkem pobylo na tuto závadu 4.týdny a pořád stejné a to při posledních 2x návštěvách tam byl přítomen pán přímo z ředitelství Hondy ČR který má na starost takové problémy a nestandartní závady.
Měnily jak jsem psal:
1. spínací relé
2. 4x spínačku,pořád řikali že ten zvuk vychází z ní tak jí pořád měnily
3. Startér
a nepočítám kolikrát to tam měli a jen vše proměřovali a podle nich je vše o.k
Ted mě hlavně zklamal přístup Hondy,ten pán se mi tam už evidentně zapírá a v servisu kam jezdim mi ten technik se kterým tuto závadu řešim od začátku řiká dokola že čekaj na řešení od Hondy a už je to 2.měsíce a kdybych se sám občas neozval tak mi stoprocentně už nikdy nikdo nezavolá.

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.11.2007 , 15:20   Citovat  

Nevím, jak je to u tvé hondy, ale u těch starších sedí na vývodu spínačky plastové kolečko, ve kterém se pohybují kontakty. Pokud měnili v hondě spínačku, třeba je potíž právě tady. Tady byl podobnej problém.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2007 , 13:01   Citovat  

ty kontakty už mu myslím 4x měnili šuk zmatenej
no , tak to nemůže být nic tak strašnýho , když to jen nezapne starter . to se dá najít , bude to přesně to co popisuje pako. jen je potřeba projít všechny spoje po cestě od spínačky až ke starteru -může to být i natrženej drát někde po cestě , navrhoval bych na zkoušku natáhnout drát od spínačky až ke starteru pokud to zmizí není 100% chyba ve starteru ani spínačce.pak ho posunout do jinýho bodu-na konektor u motoru, pak na konektor u nohou spolujezdce ,atd. , takhle prostě najít ůsek kde je chyba

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2007 , 13:10   Citovat  

Přesně jak píše Monty.
Problém nebude přímo ve spínačce, ale nejspíš na cestě mezi spínačkou a startérem.
Takže dej na Montyho radu a zkus natáhnout novej kabel od spínačky ke startéru.

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2007 , 15:02   Citovat  

muze to byt pred spinackou

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 11.11.2007 , 17:15   Citovat  

to může být krok 2 je to dobrý potřeba zůžit výběr

icmek
0
PříspěvekZaslal: 6.3.2008 , 12:28   Citovat  

mě tohle dělá civic 94' Úsměv) když jsem párkrát zkusil nastartovat s nohou na plynu... ozve se z podvolantu jako když škrtaj kabely...
   Návrat  

H+ body: 1  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Civic sedan 4D - občas nelze nastartovat
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina