Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Zabavnejsi diesel nez CTR8
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 3
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 29.1.2008 , 17:26   Citovat  

Tak na toto jsem narazil na autowebu:
kód:
Dotaz:

Ahoj, mám pro Vás oddechovou otázku. Už i k Vám do redakce dorazilo BMW 123d. Tedy diesel s litrovým výkonem přes 100k. A teď k tomu postavme druhý extrém Hondu civic Type-R(poslední model). Tedy dvě naprosto odlišné koncepce. Diesel x benzin, 2 turba x atmosferické plnění, krouťák x otáčky, předokolka x zadokolka. Které z těchto aut by bylo rychlejší a)v přímce b) na okresce c) na okruhu. A které z nich by bylo zábavnějsí? Obě tato auta jste měli v testu, tak si myslím,že byste mohli být schopni to porovnat a odhadnout výsledek:) Díky za případnou odpověd.

PS: Pevně věřím ve vítěztví hondy(benzínu)...

MartinST, 22. leden 2008, 14:50

kód:
Odpověděl: , 25. leden 2008, 7:00

Obávám se, že Vám neudělám radost, ale jsem přesvědčen, že správná odpověď na otázky b) i c) zní 123d. Možná, ale jenom možná by Honda mohla vyhrát závod ve sprintu na 100 km/h. Stejně bych však dal přednost bavoráku, a to i jako autu pro zábavu. Je mnohem rafinovanější, má v repertoáru daleko víc způsobů, jak svého řidiče pobavit a vtáhnout do akce. Je tím podmanivější, čím je silnice náročnější – kdežto pro Civic Type-R bohužel platí [b]pravý opak[/b].

V ctr8 ani 123 jsem nejel, ale to uz opravdu je na tom honda tak spatne, ze je mene zabavnejsi nez diesel powa?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
drone je teď offline  drone
4 háčka
PříspěvekZaslal: 29.1.2008 , 17:30   Citovat  

Asi Jo pořádnej výtlem
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
padam je teď offline  padam
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 29.1.2008 , 20:03   Citovat  

Tak kdyby někdo věděl kde bude ta 123 jako předváděčka tak dejte vědět, rád se svezu. pořádnej výtlem
Jestli ale nemyslí tou zábavou drifting a podmanivý zvuk dvou turb. meetallll
   Návrat  
 Anonymní
PříspěvekZaslal: 29.1.2008 , 20:18   Citovat  

Tomu absolutně nerozumím.Přeci TypeR je to nejlepší co HONDA nabízí, sportovní auto !!! JAk potom někdo může něco takového napsat to mi hlava nebere Chápal bych kdyby to CTRko srovnávali s BMW s třídy "M",ale takhle. Ble
   Návrat  

bordel je teď offline  bordel
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.1.2008 , 20:21   Citovat  

rooney napsal:
Tomu absolutně nerozumím.Přeci TypeR je to nejlepší co HONDA nabízí, sportovní auto !!! JAk potom někdo může něco takového napsat to mi hlava nebere Chápal bych kdyby to CTRko srovnávali s BMW s třídy "M",ale takhle. Ble

Takhle to vypada, ze top model znacky uceny pro "zavodneji" zalozene ridice, je defakto horsi nez jednicka z Mnichova, ktera je urcena pro zensky na nakupy pořádnej výtlem
   Návrat  
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 29.1.2008 , 20:24   Citovat  

Aby se z tý nafty nepo...i
Zachvíly tam bude soustava turb a kompresor, možná dusík a motor nebude ani vidět.
Prostě s vysokootáčkovým benzinem se musí umět, ale hodit cihlu na pedál umí každej de...naftař
   Návrat  
 Anonymní
PříspěvekZaslal: 29.1.2008 , 20:30   Citovat  

bordel napsal:
Takhle to vypada, ze top model znacky uceny pro "zavodneji" zalozene ridice, je defakto horsi nez jednicka z Mnichova, ktera je urcena pro zensky na nakupy pořádnej výtlem

Mno přesně tak, Rom má pravdu,vážně se jednou z těch dieselu po****u cože cože ?
   Návrat  

jagy je teď offline  jagy
3 háčka
PříspěvekZaslal: 29.1.2008 , 20:57   Citovat  

No nevim hosi, mozna by to chtelo sundat ty ruzove bryle pres ktere koukate na Hondu.. o novem CTR jsem necetl nic extra a verim, ze s RWD muze byt zabavy vice, 2 turba zajistuji dostatek vykonu.. nerikam, ze CTR je spatne auto, ale je tu pomerne velky pocet kvalitnejsich Hothatchu.
   Návrat  
eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2008 , 0:17   Citovat  

jagy napsal:
No nevim hosi, mozna by to chtelo sundat ty ruzove bryle pres ktere koukate na Hondu.. o novem CTR jsem necetl nic extra a verim, ze s RWD muze byt zabavy vice, 2 turba zajistuji dostatek vykonu.. nerikam, ze CTR je spatne auto, ale je tu pomerne velky pocet kvalitnejsich Hothatchu.

Taky si myslim to samé.. Vypadá agresivně ale to je tak jediný Smutný

K tomu souboji.. Mnichovský kolega disponuje nejlepším dieselem na světě tak se není čemu divit.. Stejně si myslím, že s CTR musí být prostě legrace větší, jenže pořád za dvojnásobnou spotřebu a asi německému kolegovi stejně moc neujede Bueee

Co se týče mě, tak já uznávám only japan benzíny a německý mnichovský 3litry.. Cool nic víc, nic míň..

Za chvíli budou jezdit nafty s turbama který budou tlačit už i před tim než bude nastartováno za menší a menší spotřebu HaHaaa u benzínu se toho moc nenadělá Bueee

na závěr ....Honda powá !
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2008 , 10:04   Citovat  

ja o tom bmw taky cet, na nakupy to fakt neni. Je to malej sportak vpodstate. Je to vykony RWD, ktery nema moc prodlevu u plynu prave diky tem dvema turbum. Pritom podvozek naladenej prej suprove coz s tim pohonem bude asi zabavny dost. Naproti CTR 8G - nedotaciva mrcha s torzkou vzadu, tezky nez predchudce ale vykon stejnej. Tam si clovek uzijte ty otacky. Co jsem slysel tak podvozek neni spatnej, ale k idealu dost daleko - spis je to ladeny tak aby s tim clovek nevylit nez aby to jelo rychle, pry si necha hodne libit, takze to fakt nebude pro zavodni jezdce, kdyz je tak nereaktivni. Mela by honda trochu pridat. Jesteze mame jeste S2000. Az nebude ani ta, tak uz nevim.
   Návrat  
kamol je teď offline  kamol
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.1.2008 , 13:00   Citovat  

chtelo by to videt vedle sebe na okruhu.civic je lehci cca o 200 kg nez to bawo.podle udaju technickych to bawo ma 0-100 za 7s a civic ma 6.6s.co treba to srovnat s civicem type r JDM. ten byl rychlejsi na okruhu nez s2000.a ten civic jdm se pry chova jak kdyby mel zadni nahon ze proste na okruhu super.tezko rict.
   Návrat  
 Anonymní
PříspěvekZaslal: 30.1.2008 , 13:07   Citovat  

Ještě jen k čemu bych se přikláněl že zadní náhon je vážně asi zábavnější.
   Návrat  

5 háček
PříspěvekZaslal: 30.1.2008 , 13:26   Citovat  

zabavnejsi to je fakt ale taky na to musis mit vykon at se zadek pekne urve pomoci plynu.nevim jak jezdi ty diesly v zadnem sem nejel od bmw.
   Návrat  
 Anonymní
PříspěvekZaslal: 30.1.2008 , 13:36   Citovat  

kamol napsal:
zabavnejsi to je fakt ale taky na to musis mit vykon at se zadek pekne urve pomoci plynu.nevim jak jezdi ty diesly v zadnem sem nejel od bmw.

To jsem měl taky na mysli,už to vidím nějaká klikatá cestička do kopce,a při každém zatočení se nechat vyvést plynem Hihi . Ale nesmí nic jet v protisměru Mrk .
   Návrat  

Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.1.2008 , 13:41  Naposledy upravil Hellborn dne 30.1.2008 , 13:44, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Co taky chtít, když Honda nedělá real TypeR (kde je odlehčení od klimy a naopak zpevnění kastle, samosvor a "hlavně" bílá barva? Tak to valím bulvy ) ,ale "jen" "VTi" (tedy komfortní top verzi se silným motorem)...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2008 , 13:43   Citovat  

Hellborn napsal:
Co taky chtít, když Honda neělá real TypeR (kde je odlehčení od klimy a naopak zpevnění kastle, samosvor a "hlavně" bílá barva? :roll: ) ,ale "jen" "VTi" (tedy konfortní top verzi se silným motorem)...

jakobys mi vypadl z ust ;)
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.1.2008 , 13:45   Citovat  

Bitkar napsal:
jakobys mi vypadl z ust Mrk

Tak doufám,že sis čistil zuby... muhehe
   Návrat  
pajo je teď offline  pajo
2 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2008 , 13:45   Citovat  

pani, mne sa zda, ze sa to uz trosku prehana Úsměv neurazte sa nikto, ale podla mna 90% vodicov nerozozna rozdiely na podvozku medzi focus ST a takym Loganem (keby si to neprecitali v casaku, ktoreho redaktory vo vela pripadoch tiez rozoznaju kulove), nehovoriac o tom, ze 99% vodicov na nasich (ci ceskych alebo slovenskych) cestach vobec tie svoje kary nechcu ci nedokazu vyuzit. vyraznejsie pocitove rozdiely na podvozkoch (pre laika) sa daju dosiahnut typom pneumatik, pripadne ich hustenim. ked sa pozriem okolo seba, ci uz v meste alebo na okreskach po celom slovensku, vsetci aj na tych najsamfasa karach jazdia tak, ze mam pocit ze moj starucky civic je sirokodaleko najrychlejsie a najsilnejsie auto Mrk
a kolko z tych, co vlastnia tie diskutovane super vozy chodia aspon raz za cas na okruh? tot moj skromny nazor Velmi šťastný
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 30.1.2008 , 13:56   Citovat  

jo na tom neco je, ale pak je tu tech 10% ridicu, co ten rozdil pozna a to je stejnych 10% fajnsmekru co si rado fakt jizdu uzije a sportovni auta sou pro ne. jinak u obyc aut je to fuk no.. Ale u sportaku...
A taky je tu jeste jeden uhel pohledu a to image a renome firem jako je Honda. Vzdy byly na spici se sportvonima modelama, type-R neco znamenalo ale dneska?? Mam dojem ze na evropu kaslou, daj nam sem shitovej type-r, kterej je spis fakt vti a rekl bych ze si tim pekne kazi povest, jak znacky honda, tak logu type-r. Takze uz proto by meli udelat super auto se super motorem a super podvozkem.
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 30.1.2008 , 14:02   Citovat  

pajo napsal:
pani, mne sa zda, ze sa to uz trosku prehana Úsměv neurazte sa nikto, ale podla mna 90% vodicov nerozozna rozdiely na podvozku medzi focus ST a takym Loganem (keby si to neprecitali v casaku, ktoreho redaktory vo vela pripadoch tiez rozoznaju kulove), nehovoriac o tom, ze 99% vodicov na nasich (ci ceskych alebo slovenskych) cestach vobec tie svoje kary nechcu ci nedokazu vyuzit. vyraznejsie pocitove rozdiely na podvozkoch (pre laika) sa daju dosiahnut typom pneumatik, pripadne ich hustenim. ked sa pozriem okolo seba, ci uz v meste alebo na okreskach po celom slovensku, vsetci aj na tych najsamfasa karach jazdia tak, ze mam pocit ze moj starucky civic je sirokodaleko najrychlejsie a najsilnejsie auto Mrk
a kolko z tych, co vlastnia tie diskutovane super vozy chodia aspon raz za cas na okruh? tot moj skromny nazor Velmi šťastný

Já netvrdím,že to "VTi" 8g nebude fungovat - určitě bude! S 5D 1.8 jsem byl v zatáčkách o cca 10km/h rychlejší než se svým VTi (přesné řízení, čitelnější podvozek). Ale když s koukneš na dřívější TypeR, tak co je odlišovalo? Pevnější kastle, výkonný motor, samosvor atd. a u té verze Race je mimo absence klimi odlehčením chybějící dekl kufru... (podle Speedu) Samozřemě i další věci,ale přijde mi to trochu směšný... Prostě to není TypeR. Fungovat bude, nastavený bude taky skvěle,ale z pojmu TypeR zbyl jen motor a brzdy... Prostě je to marketingové označení...

máš pravdu - na okruhu jsem ještě nebyl. Důvod: Moje VTi má najeto cca 230.000km a bál jsem se,aby nebylo něco načaté,co bych na okruhu dodělal. V nejbližší době půjde motor ven a preventivně se rozebere, vyčistí a co bude potřeba, tak vymění a po zajetí..
   Návrat  
infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 30.1.2008 , 17:43   Citovat  

Presne....kolik lidi vyuzije 100% funkcnosti podvozku? Lidi se hodne ridi podle medii atp...a pritom drtiva vetsina vyuzije jenom akceleraci a na nic jineho nezmuze. Ja osobne jsem na okruhu jeste nebyl, auto mam pul roku...ale az udelam na jare podvozek a brzdy tak se vydam aspon do Brna.

A ze by to bawo bylo drift car? no nevim, je to celkem tezky na 200ps a osobne nevim jaka je vykonova krivka...ale treba jim to funguje.

A co se tyce loga Type-R, tak opravdu jenom marketingovy tah...jeste, ze v japonsku to je jinak. Honde se nevyplati do evropy dovazet takovy vozy...nebyl by zajem, i kdyz by me celkem zajimalo jestli by byla treba vetsi prodejnost. A uz vlastne od roku 96 se type-r pohybujou na hranici 200ps (tusimze 96 byla prvni JDM ITR) a po 10ti letech narust vykonu temer zadny, akorat vetsi vaha, mene dravosti. Kdyby auto excelovalo jinde (podvozek, rizeni, cena ...) tak by to bylo o necem jinem, ale pokud se udrzuje ve "stredu" + slaby motor oproti konkurenci, tak je to bida...bavim se o eudm ctr8. Misto vyvoje Type-R se honda zameruje na ekologicke sr*cky a rve do toho hodne penez, pritom os.auta se podili na znecistovani max. 2% z toho je driva vetsina auta bez katu se silenou spotrebou (Kdo byl treba v africe vi o cem je rec) kde jedno takove auto vyprodukuje vic sra*ek nez dest hond.
Vseobecne si myslim, ze honda nema nejlepsi marketing...stacilo by aspon nabizet moznost dovozu a legalizaci jdm ctr s levostranym rizenim, nebo prvne si sehnat 10-15 lidi po republice a pak dovezt takovy mensi "pack". Zase se mi nechce verit, ze by si tady to auto nikdo nekoupil. ITR stala na svoji dobu celkem balik dovezlo se jich okolo 30 a byly celkem rychle vyprodane.
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 22:18   Citovat  

víte co je na tom to nejhorší a co pohoršuje Ctr8 ? ... BMW 123d je normální auto.. a ctr jakožto vrcholnej sporťák od Hondy s ní má velkej problém..

co teprve 130i vs ctr ?? bohužel Honda utřela ..

co se týče Mugen Civic... zkus ho porovnat s nějakým sortimentem od Hamanna :(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se):
   Návrat  
Zemi je teď offline  Zemi
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 5.2.2008 , 23:01   Citovat  

123d je mi sympaticky auto. CTR8 mi uz od zacatku nic nerikalo ani nerika a rikat nebude. Ja jsem pro CRX 2.gen a nanejvys EK Civicy... EP se mi libi jen kvuli K20A kterej bych z nej stejne vykuchal mit ho. Úsměv

130i netreba komentovat. Snad ty hovada neudelaj 135i. svatoušek
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2008 , 5:52   Citovat  

Zemi napsal:
123d je mi sympaticky auto. CTR8 mi uz od zacatku nic nerikalo ani nerika a rikat nebude. Ja jsem pro CRX 2.gen a nanejvys EK Civicy... EP se mi libi jen kvuli K20A kterej bych z nej stejne vykuchal mit ho. Úsměv

130i netreba komentovat. Snad ty hovada neudelaj 135i. svatoušek

porovnej Mugen Civic Cedan s Hartge H50 pořádnej výtlem

myslím že hartge udělal i 150i OK

tomu říkám SWAP jak má být...
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.2.2008 , 7:00   Citovat  

kde kde honda má v prodeji sportovní vůz kde ...honem ,beru...aha jen s pravostraným řízením...fňuk Bueee
   Návrat  
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.2.2008 , 8:06   Citovat  

neboj jak se honda :mravenec: hodi pod kapotu turbo pořádnej výtlem
   Návrat  
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2008 , 8:13   Citovat  

stačilo by kdyby zkusila udělat RWD CTR Úsměv jsem přesvědčenej že by to bylo hodně zajímavé
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 6.2.2008 , 8:34   Citovat  

Only_one napsal:
stačilo by kdyby zkusila udělat RWD CTR Úsměv jsem přesvědčenej že by to bylo hodně zajímavé

To by ale museli trochu najit kroutak... Ridil jsem S2000 AP2 a ani tech 240PS nestaci na poradnou "(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se)"... Boky leda na dvojku jinak nema vykon a chova se to divoce. Je to spis grip-car... Coz by mi ani tak nevadilo. pifko Nicmene takovej J´s kompressor by to hned spravil......
   Návrat  
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.2.2008 , 16:52   Citovat  

Zemi napsal:
To by ale museli trochu najit kroutak... Ridil jsem S2000 AP2 a ani tech 240PS nestaci na poradnou "(jsem sprostý jako dlaždič, ale polepším se)"... Boky leda na dvojku jinak nema vykon a chova se to divoce. Je to spis grip-car... Coz by mi ani tak nevadilo. pifko Nicmene takovej J´s kompressor by to hned spravil......

nj, ukaž mi jedinou Hondu s Točákem OK
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 6.2.2008 , 17:05   Citovat  

2.2 VTEC uz ma nejakej ten kroutak... NSX vicemene taky...

Jinak jsem si vzpomnel ze v GT5 jezdim s 135i Coupe. Úsměv Hodne rychly... Zhruba jako klasika NSX co tam mam taky... Pomerim. svatoušek
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Zabavnejsi diesel nez CTR8
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina