Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
C7G 1.6
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 4
TheOlli70 je teď offline  TheOlli70
0
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 20:00   Citovat  

Mám dotaz lze posunout omezovač o 500 ot/min dál??? Motor by to měl asi skousnout v pohodě,ne??
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Bazzi je teď offline  Bazzi
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 20:34   Citovat  

TheOlli70 napsal:
Mám dotaz lze posunout omezovač o 500 ot/min dál??? Motor by to měl asi skousnout v pohodě,ne??
zkousnul by to .. ale pokud mas seriovej motor tak v tech poslednich 500 ot./min. by se to akorat tak trapilo Velmi šťastný

Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 20:41   Citovat  

Bazzi napsal:
zkousnul by to .. ale pokud mas seriovej motor tak v tech poslednich 500 ot./min. by se to akorat tak trapilo Velmi šťastný

presne - nejvetsi vykon nebude na hranici nejvyssich otacek Ble staci mrknout do technicaku OK

0
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 21:18   Citovat  

Hlavator napsal:
presne - nejvetsi vykon nebude na hranici nejvyssich otacek Ble staci mrknout do technicaku OK

Ještě nemám,nadešel čas a chci 7G 5D jednak kvůli místu a 8G je nějak moc "rozlezlá",vždycky jsem ji chtěl a ted najednou .......... nevim,myslím že 7G když bude decentně udělaná 18" kola,-40mm, + nějaké blbosti tak bude atraktivnější jak 8G,můj názor a jsem tak rozhodnutý jen nemám jasno v motorizaci,jezdím hodně i na firmu do F a tak nevím jestli D16V1 nebo K20 118kW. Láká mě K20 jen mám strach abych víc neplatil za benzín než vydělám,nevím jsem nerozhodný mám 2 měsíce na rozmyšlenou tak všude lítám,sháním informace a pak do toho musim praštit,mý EJ 9 končí STK a nechci do toho investovat.
Pravda je že za 8000E jsem schopný dovést 1.6 s 30-50000km,to je nové a ve výbavě ES! Babo raď!

Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 21:32   Citovat  

Nechci ti kazit iluze, ale na 18" kola zapomeň. 17" mají předepsané pneu 215/45, tak si představ co by si obouval na ty 18" ráfky. Nemluvě o legálnosti. Ani CTR nemá 18". Se snížením -40 budeš všude těma 18" drhnout o podběhy, protože 5D je oproti 3D docela houpačka. Musel by si koupit komplet podvozek a nejlépe i stabilizátory z CTR.

alien44 je teď offline  alien44
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 21:35   Citovat  

Rozhodně K20, pokud chceš šetřit tak D16. Menší spotřeba, levnější pojistka

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 21:43   Citovat  

TheOlli70 napsal:
Ještě nemám,nadešel čas a chci 7G 5D jednak kvůli místu a 8G je nějak moc "rozlezlá",vždycky jsem ji chtěl a ted najednou .......... nevim,myslím že 7G když bude decentně udělaná 18" kola,-40mm, + nějaké blbosti tak bude atraktivnější jak 8G,můj názor a jsem tak rozhodnutý jen nemám jasno v motorizaci,jezdím hodně i na firmu do F a tak nevím jestli D16V1 nebo K20 118kW. Láká mě K20 jen mám strach abych víc neplatil za benzín než vydělám,nevím jsem nerozhodný mám 2 měsíce na rozmyšlenou tak všude lítám,sháním informace a pak do toho musim praštit,mý EJ 9 končí STK a nechci do toho investovat.
Pravda je že za 8000E jsem schopný dovést 1.6 s 30-50000km,to je nové a ve výbavě ES! Babo raď!

Aby ses nedostal do situace ze do C7G vrazis temi zamyslenymi upravami tolik penez, za kolik bys mel v serii uz poreseny C8G s vyssim vykonem, vyssi uzitnou hodnotou, aktivni i pasivni bezpecnosti a predevsim jde o generaci novejsi (soucasne) auto.

0
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 21:47   Citovat  

Nipper napsal:
Nechci ti kazit iluze, ale na 18" kola zapomeň. 17" mají předepsané pneu 215/45, tak si představ co by si obouval na ty 18" ráfky. Nemluvě o legálnosti. Ani CTR nemá 18". Se snížením -40 budeš všude těma 18" drhnout o podběhy, protože 5D je oproti 3D docela houpačka. Musel by si koupit komplet podvozek a nejlépe i stabilizátory z CTR.

Není problém vyměnit podvoze´k a vím že se tam 7 1/2 -8 x18 s 225/35/18 vlezou a mají snad uplně stejný průměr jako original 195/60 otázka co na to ráfek HaHaaa abych ho jen neopravoval. Nebo dát 9x17 s 215/40 to na tom vypadá moooc zajímavě!

0
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 21:49   Citovat  

Bully napsal:
Aby ses nedostal do situace ze do C7G vrazis temi zamyslenymi upravami tolik penez, za kolik bys mel v serii uz poreseny C8G s vyssim vykonem, vyssi uzitnou hodnotou, aktivni i pasivni bezpecnosti a predevsim jde o generaci novejsi (soucasne) auto.

To my je jasný,za 8000 už 8G koupím ale ne s 50000km a hlavně,vadí mi že jich už jezdí nějak moc,postrádá svou vyjímečnost jakou by si zasloužila a hlavně,je v ní výrazně mín místa pproti 7G!

Doktor je teď offline  Doktor
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 21:50   Citovat  

c7G v 5D co se mista tyce, tak nedocenena, zvlast vzadu je diky rovny podlaze je v teot HONDE HODNE mista a co se spotreby tyce tak u vtecu zalezi jenom na tom, jak s tim jezdis ne? Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 21:51   Citovat  

Bully napsal:

A v základu by nezůstala ani 8G,držím se jedný pravdy a to ,že kola dělají auto tak to je uplně jedno,s tím se počítá Velmi šťastný

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 21:51   Citovat  

alien44 napsal:
Rozhodně K20, pokud chceš šetřit tak D16. Menší spotřeba, levnější pojistka

i z k20 se da setrit Velmi šťastný ale nesmis mit tezkou nohu Velmi šťastný verzi sport 2.0 nenajdes spis hledej neco takoveho
odkaz

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 21:57   Citovat  

TheOlli70 napsal:
Není problém vyměnit podvoze´k a vím že se tam 7 1/2 -8 x18 s 225/35/18 vlezou a mají snad uplně stejný průměr jako original 195/60 otázka co na to ráfek HaHaaa abych ho jen neopravoval. Nebo dát 9x17 s 215/40 to na tom vypadá moooc zajímavě!

Tady máš ukázku jak to dopadne, když dáš 18" kola na snížený podvozek. Prostě nepoužitelný! tudy odkaz

0
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 21:58   Citovat  

DOHCVTEC napsal:
i z k20 se da setrit Velmi šťastný ale nesmis mit tezkou nohu Velmi šťastný verzi sport 2.0 nenajdes spis hledej neco takoveho
odkaz

neseženu?? A co je tohle??? Stačí chtít a nečekat co se tu objeví tudy odkaz

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 22:11   Citovat  

TheOlli70 napsal:
To my je jasný,za 8000 už 8G koupím ale ne s 50000km a hlavně,vadí mi že jich už jezdí nějak moc,postrádá svou vyjímečnost jakou by si zasloužila a hlavně,je v ní výrazně mín místa pproti 7G!

Slovem "vyrazne" bych setril, C7G 5D je sice nafoukla slusne (predevsim oproti 3D verzi C7G), ale prostornejsi se mi nezda. Hodne dela pocit z vysoke strechy a kolmych boku auta, citovana (temer) rovna podlaha vzadu je i u 8G. Dalsi vec je uzasna variabilita interieru a vnitrniho prostoru u 8G, ale pokud budes jezdit treba stabilne v 5 lidech a jejich zavazadly tak ji nevyuzijes. Jinak je to na tvem vkusu a predevsim tomu kolik penez do toho chces dat, ja ti nabizim jenom pohled z druhe strany (znam C7 i 8G) přátele

0
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 22:19   Citovat  

Bully napsal:
Slovem "vyrazne" bych setril, C7G 5D je sice nafoukla slusne (predevsim oproti 3D verzi C7G), ale prostornejsi se mi nezda. Hodne dela pocit z vysoke strechy a kolmych boku auta, citovana (temer) rovna podlaha vzadu je i u 8G. Dalsi vec je uzasna variabilita interieru a vnitrniho prostoru u 8G, ale pokud budes jezdit treba stabilne v 5 lidech a jejich zavazadly tak ji nevyuzijes. Jinak je to na tvem vkusu a predevsim tomu kolik penez do toho chces dat, ja ti nabizim jenom pohled z druhe strany (znam C7 i 8G) přátele

Já ti za to děkuji,vím že se v 8G nechají skládat sedačky atp,nevím no mám čas ještě chvíli uvidím,ale pravda je že 1.8 je někde mezi 1.6 a 2.0 výkonem,mohla by relativně jezdit za slušný peníz se slušným výkonem. Ta plastová maska se nechá vymenit za mřížku ze sporta Velmi šťastný to je věc co nejsem schopný u toho překousnout. No mám 9000EUR,počítám 8000+ Dovoz přihlášení. Jinak 8G je hezká,neříkám ne,jen je jí jak jsem psal nějak moc,postrádá atraktivitu.

0
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 22:38   Citovat  

Nipper napsal:
Tady máš ukázku jak to dopadne, když dáš 18" kola na snížený podvozek. Prostě nepoužitelný! tudy odkaz

má 19 to je extrem už tudy odkaz

DOHCVTEC je teď offline  DOHCVTEC
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 22:52   Citovat  

nevim ja myslet na rodinny auto ,vidim acco 7G wagon a tim uz neco odvezes ,jako tajpar je prekvapive prostornej a az my budou chybet zadni dvere tak jedine acco a treba mozna i v nafte ,nikdy nevis Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.8.2011 , 23:23   Citovat  

TheOlli70 napsal:
má 19 to je extrem už tudy odkaz

Moje chyba, špatný odkaz, ale to je už jedno. 18" jsou na tom dost podobně. Na naše silnice jsou dost nevhodné na denní ježdění, protože budeš mít profil pneu 35 a to už je akorát na to, aby si někde orazítkoval ráfek. Možná tak na showcar, ale i tak ti to s tuhým podvozkem vyklepe všechny zuby, dřív než vyjedeš z garáže Velmi šťastný .

Na 18" budeš muset obouvat 215-225/35 a to už jsou sakra široké gumy. Ani nevím jestli se 225 vejdou do podběhu. Ve vyjetých kolejích tě to bude tahat za volant a celkově tě bude brzdit valivý odpor. V celku vůbec nevyužiješ potenciál toho auta.

Nevidím v tom žádné klady, 17" vypadaj taky pěkně a navíc ti odpadnou všechny potíže 18" kol. Cenově to taky vyjde mnohem příznivěji. Z mého pohledu na věc bych si takovou věc nemohl dovolit. Dát necelých 30000 jen za kola (ALU+pneu) na běžné ježdění. Jestli se do toho pustíš, tak hodně štěstí a málo děr na silnici. je to dobrý

walkingwad je teď offline  walkingwad
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.8.2011 , 12:48   Citovat  

TheOlli70 napsal:

Pokud budeš mít 1,6ku tak maximální kola podle papírů jsou 16" 205/50. Cokoli většího, nebo s límcem a pod to auto uplně zabije. CTR má 17" a na jejich "otočení" má 200 koní.. takže bych se do něčeho takového vůbec nepouštěl. Kola sice dělají auto, ale lepší je ho snížit a zůstat u předepsaných kol, ví proč to tam píšou. Takhle budeš mít sice pěkný auto, ale nepojede Hihi

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.8.2011 , 14:10   Citovat  

walkingwad napsal:
Pokud budeš mít 1,6ku tak maximální kola podle papírů jsou 16" 205/50. Cokoli většího, nebo s límcem a pod to auto uplně zabije. CTR má 17" a na jejich "otočení" má 200 koní.. takže bych se do něčeho takového vůbec nepouštěl. Kola sice dělají auto, ale lepší je ho snížit a zůstat u předepsaných kol, ví proč to tam píšou. Takhle budeš mít sice pěkný auto, ale nepojede Hihi

Mám 1,6 Sporta poface a v techničáku mám maximální rozměr 17" 215/45, nic není připisováno dodatečně. Ptal jsem se ze zajímavosti v Hondě (jezdím tam teď dost často) na větší rozměr a koukali na mě jako na blázna. Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.8.2011 , 14:19   Citovat  

Nipper napsal:
Mám 1,6 Sporta poface a v techničáku mám maximální rozměr 17" 215/45, nic není připisováno dodatečně. Ptal jsem se ze zajímavosti v Hondě (jezdím tam teď dost často) na větší rozměr a koukali na mě jako na blázna. Velmi šťastný

wow.. tak to taky hledím, každopádně je možné že se to liší u předface a poface (poface má 5díru). Každopádně motor atd. je stejný to mi hlava nebere

bobbyBS je teď offline  bobbyBS
0
PříspěvekZaslal: 1.9.2011 , 18:47   Citovat  

walkingwad napsal:
wow.. tak to taky hledím, každopádně je možné že se to liší u předface a poface (poface má 5díru). Každopádně motor atd. je stejný to mi hlava nebere

jop, este sice nemam SK technicak, ale v starom je tiez 205/55 R16 a 215/45 R17, zaujimalo by ma aky presny rozmer toho 17" disku ide na tento Civic Sport, mozno by som si nejake aj pozrel :hehe:

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.9.2011 , 20:59   Citovat  

Předepsaných je 17x7JJ ET45 (díry 5x114,3), tak stejný nebo něco podobného, ale ET by mělo zůstat stejné, maximálně lehce nižší.

Badunclesam je teď offline  Badunclesam
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.9.2011 , 21:10   Citovat  

Mám Sporta sníženýho -30/30mm na tlumičích Kayaba který jsou nový, vyměněn přední a zadní stabilizátor z CTRka,mám i přední a zadní výztuhu/rozpěru z CTRka a jezdím na pneu R16 205/50.

Předminulý pátek jsem obsolvoval cestu do Prahy a zpět do Brna po D1 průměrnou rychlostí kolem 150km/h a tak jak to mám udělaný se to podle mě nehodí na NAŠE dálnice,je to dost nepohodlný (v CTRkové sedačce jsem si připadal jak na plný výkon zaseklém másážním křesle Velmi šťastný )

Na autě jsem měl origo 15" poté 16" i jednu dobu 17" a musím uznat,že na 17" auto vypadalo fakt dobře,ale ta váha a velikost kol už jde hodně poznat na dynamice jízdy,takže jsem se vrátil k 16" a nedokážu si představit jak to pojede nebo spíš nepojede na 18" .....

bobbyBS je teď offline  bobbyBS
0
PříspěvekZaslal: 1.9.2011 , 21:24   Citovat  

Nipper napsal:
Předepsaných je 17x7JJ ET45 (díry 5x114,3), tak stejný nebo něco podobného, ale ET by mělo zůstat stejné, maximálně lehce nižší.

vďaká je to dobrý

0
PříspěvekZaslal: 2.9.2011 , 23:09   Citovat  

Badunclesam napsal:
Mám Sporta sníženýho -30/30mm na tlumičích Kayaba který jsou nový, vyměněn přední a zadní stabilizátor z CTRka,mám i přední a zadní výztuhu/rozpěru z CTRka a jezdím na pneu R16 205/50.

Předminulý pátek jsem obsolvoval cestu do Prahy a zpět do Brna po D1 průměrnou rychlostí kolem 150km/h a tak jak to mám udělaný se to podle mě nehodí na NAŠE dálnice,je to dost nepohodlný (v CTRkové sedačce jsem si připadal jak na plný výkon zaseklém másážním křesle Velmi šťastný )

Na autě jsem měl origo 15" poté 16" i jednu dobu 17" a musím uznat,že na 17" auto vypadalo fakt dobře,ale ta váha a velikost kol už jde hodně poznat na dynamice jízdy,takže jsem se vrátil k 16" a nedokážu si představit jak to pojede nebo spíš nepojede na 18" .....

Nevím ale pokud dám kola 205/40/18 místo 205/55/16 mělo by auto po všech stránkách jet stejně,jen bude tvrdší ale kola mají stejnou velikost,šíři!!

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2011 , 0:29   Citovat  

TheOlli70 napsal:
Nevím ale pokud dám kola 205/40/18 místo 205/55/16 mělo by auto po všech stránkách jet stejně,jen bude tvrdší ale kola mají stejnou velikost,šíři!!

Co se tyka rozmeru tak netusim co mam mit spravne EP2 za plaste a jejich alternativy v jinych prumerech, 205/55x16" je prece spis bezny prumer na Accorda 7G nebo Civic 8G, ne?
Kazdopadne obecne pokud zachovas stejny vnejsi prumer kola i s plastem (tim i obvod), bude ti stejne ukazovat tachometr, to je asi vsechno co zustane nezmenene. Teoreticky by se nemuselo zmenit nic, pokud by mel plast i tu stejnou sirku, cely komplet kolo+plast navic i stejnou hmotnost a jeji rozlozeni, coz opravdu zustane jenom tou teorii. Ve skutecnosti totiz bude kolo s plastem tezsi a hmotnost bude posunuta vic k obvodu plaste nez na disku s mensim prumerem, takze zvlast u slabsiho auta s nizkym krouticim momentem pujde poznat jak auto zlenivi- zhorsi se akcelerace, pruznost, snizi se maximalni rychlost, zmeni se trochu charakter odpruzeni a zivotnost podvozkovych casti.

0
PříspěvekZaslal: 3.9.2011 , 0:38   Citovat  

Bully napsal:
Co se tyka rozmeru tak netusim co mam mit spravne EP2 za plaste a jejich alternativy v jinych prumerech, 205/55x16" je prece spis bezny prumer na Accorda 7G nebo Civic 8G, ne?
Kazdopadne obecne pokud zachovas stejny vnejsi prumer kola i s plastem (tim i obvod), bude ti stejne ukazovat tachometr, to je asi vsechno co zustane nezmenene. Teoreticky by se nemuselo zmenit nic, pokud by mel plast i tu stejnou sirku, cely komplet kolo+plast navic i stejnou hmotnost a jeji rozlozeni, coz opravdu zustane jenom tou teorii. Ve skutecnosti totiz bude kolo s plastem tezsi a hmotnost bude posunuta vic k obvodu plaste nez na disku s mensim prumerem, takze zvlast u slabsiho auta s nizkym krouticim momentem pujde poznat jak auto zlenivi- zhorsi se akcelerace, pruznost, snizi se maximalni rychlost, zmeni se trochu charakter odpruzeni a zivotnost podvozkovych casti.

Jasně,životnost podvozku dostane zabrat,ale nezapomen že jsou kola co i v tý 18 budou lehčí jak original,ale zaplatíš je,o tom ani potom Úsměv No nemyslím si že by D16V1 trpěl nízkým kroutákem,2,2 to není ale jinak co čtu tak má luxusní tah od spodu a 157nM nebo kolik má je taky na tenhle objem slušný,

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 3.9.2011 , 10:34   Citovat  

TheOlli70 napsal:
Jasně,životnost podvozku dostane zabrat,ale nezapomen že jsou kola co i v tý 18 budou lehčí jak original,ale zaplatíš je,o tom ani potom Úsměv No nemyslím si že by D16V1 trpěl nízkým kroutákem,2,2 to není ale jinak co čtu tak má luxusní tah od spodu a 157nM nebo kolik má je taky na tenhle objem slušný,

Myslím že 18" které by bylo tak lehké jak 16" (a musí být spíš ještě lehčí, protože jak psal Bully, rotující váha se posune směrem od středu k okraji) bude stát jedno kolo tak 20 000,-. D16V1 má 154 nm, což opravdu není málo, ale takové kolo dát na auto může pravdu jen blázen..

Obsah fóra Honda-club.cz   
C7G 1.6
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2, 3, 4  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina