Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda XL 200R - video
Fórum: Motokoutek
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
walda91 je teď offline  walda91
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 30.4.2012 , 20:53  Naposledy upravil walda91 dne 2.5.2012 , 18:58, celkově upraveno 3 krát. Citovat  

Zdravím kolegové, dnes jsem přivezl domů od známého nepojízdou, ale kompletní s motorem po GO Hondu XL 200R. Docela se mi to endurko líbí a chci ji uvést do provozu na lítání do práce přes léto. Nemám ale velké zkušenosti s motorkami. Známý říkal, že je někde problém v elektrice, že nechce startovat. No je to Honda a všechno co je honda se mi líbí a není mi uplně cizí a tak jsem ji vzal, že zkusím i jednu stopu Úsměv Dnes proběhla kompletní rozborka a čištění všeho možného (2 roky stála). Když jsem ji zkoušel natočit těsně po příjezdu, nedělo se nic. Po nabití baterie už to aspoň točí se startérem, ale vůbec nemá tendenci chytnout. Jenže na rámu je jakési relé a zjistil jsem, že bylo zapojeno obráceně, když jsem jej totiž přepojil, motor na chvilku chytil, ale hned zhasnul. Chytil po chvilce mučení, startér vždy chvilku točí a pochvilce se jakoby zasekne. Následovalo čištění karburátoru a "uklízení" a kontrola veškeré elektroinstalace.Nálévám nový benzín a dolívám olej, svíčka jiskru hází, benzín tam teče, ještě čistím vzduch. filtr a stříkám do sání jakýsi přípravek na první start jetých motorů po dlouhé odstávce - no zkusím to ... pořád to samé startér točí a najednou sek nic, nic, "vajglpauza a přemýšlení" najednou se zpod vzduchového filtru začne valit beznín, což nechápu, zapoměl jsem ho vypnout (ten kohout, ale stejně nefunguje Velmi šťastný ) Odpojuju přívod benzínu a oddělávám nádrž, pokládám kohoutem vzhůru, protože jinak teče. Nic no zkusím to ještě jednou, po chvilce přemlouvání za doprovodu nerovnoměrného chodu startéru s občasným zaseknutím motor naskočí jakoby nic a vše se zdá ok, drží si otáčky, přede si jak kotě. No jo jenže nemám tam tu nádrž...nechal jsem ho běžet na zbytek co byl v karburaci, chvilku jsem se radoval, že se sama nějak vyléčila a pak jsem ho chcípnul - v té eufórii mě nenapadlo nasadit nádrž, když motor běžel... nasadím nádrž a už zase nic a nic, nechci ji trápit, co s tím? Myslím si, že je vadné startovací relé. Má někdo zkušenosti s touto motorkou?
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
2 háčka
PříspěvekZaslal: 2.5.2012 , 18:26   Citovat  

Odkaz
   Návrat  
ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
PříspěvekZaslal: 3.5.2012 , 8:09   Citovat  

Podle videa je jasne videt jedna vec - spatna baterie, vubec to dobre netoci starterem a kope to do volnobezky, coz neni uplne idealni stav a poskozuje se tim.
Mam par rad.
1. Stahni si manual, je ve spodni casti tudy odkaz
2. vymen baterii (stejne te to nekde necha, pokud to nema startovaci paku), pripadne to pripoj na autobaterii pres startovaci kabely, aby poradne tocil starter
3. zkontroluj hladinu v karburatoru, pripadne ji nastav (je to hodne dulezity)
4. nastav bohatost sroubkem na karburatoru na tovarni nastaveni (nejaky jemny doladeni se udela az to pojede)
5. koukni jestli mas podle manualu spravnou svicku, ale pro jistotu bych koupil novou (NGK v motorkach jsou citlive na uliti (coz se urcite stalo) a casto prestanou fungovat, nebo maji slabou jiskru)

E: na vadne startovaci rele to nevypada, to by to vubec nestartovalo (je to jen silove rele ktere spina starter)
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 3.5.2012 , 15:25   Citovat  

PAráda díky moc, jenom se zaptám, jak nastavím hladinu toho karburátoru? To se taky nastavuje tím regulačním šroubkem na boku karburátoru? Manuál mi moc továrních poloh neprozradil to mi hlava nebere Nebo jsem špatně hledal... Jdu to ještě pročíst
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 4.5.2012 , 12:27   Citovat  

Tak jsem ji propůjčil baterku s civica, nastříkal ještě do sání ten humus na první start, přidal jsem na volnoběhu a párkrát zase chytla, dokonce i bez dlouhého přemlouvání, ale nemělo to dlouhého trvání. Po chvilce zase chcípla, zkusím ještě tu svíci Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Honda XL 200R - video
Fórum: Motokoutek
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina