Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s mazáním D16A6
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Blaza4wd je teď offline  Blaza4wd
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2012 , 16:45   Citovat  

Mám problém s mazáním v nízkých otáčkách - pod 1000ot problikává mazání. Před cca 1000km jsem měl dole vanu a čistil koš (byl ucpaný a kontrolka svítíla furt) Byl ucpaný jakými si zlatými šponamy, nepřišel jsem na to z čeho jsou (šály ok, motor neklepe!..) Usoudil jsem že už ten motor někdo dělal a zůstalo to tam. Jenže teď to dělá znova a jen v nízkých otáčkách. Znova sundavat vanu se mi 2x nechce protože se jedná o C4g 4wd, tudíž musím kvůli vaně sundavat převodovku.. Nemohlo by to dělat čidlo? Dostanu se na čerpadlo aniž bych tu vanu sundal? Diky za rady
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2012 , 20:13   Citovat  

Blaza4wd napsal:
Mám problém s mazáním v nízkých otáčkách - pod 1000ot problikává mazání. Před cca 1000km jsem měl dole vanu a čistil koš (byl ucpaný a kontrolka svítíla furt) Byl ucpaný jakými si zlatými šponamy, nepřišel jsem na to z čeho jsou (šály ok, motor neklepe!..) Usoudil jsem že už ten motor někdo dělal a zůstalo to tam. Jenže teď to dělá znova a jen v nízkých otáčkách. Znova sundavat vanu se mi 2x nechce protože se jedná o C4g 4wd, tudíž musím kvůli vaně sundavat převodovku.. Nemohlo by to dělat čidlo? Dostanu se na čerpadlo aniž bych tu vanu sundal? Diky za rady

na cerpadlo se nedostanes, muze to byt pridrenej ten pistek co regujuje tlak v olejovem cerpadle. resil jsem neco podobneho tady: tudy odkaz
nakonec jsem koupil cerpadlo za 4500 a vse slape bylo ok.
ten bordel ve vane je asi vaznej problem. Salky KO(vim ze pises neklepe) a ten malej tlak by pak tomu odpovidal...velke vule tlak se ztraci na salkach

P.S. pokud bych ja nasel spony ve vane tak bych rovnou kontroloval salky na ojnici abych byl na 100% ujistenej ze to je ok, ted nevis a mas o problemy postarane.

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2012 , 21:41   Citovat  

nemusi zatim klepat a saly budou i tak K.O., takze rozebrat a vizualni kontrola
budou tam velke vule a ztraci se tlak viz. oorrbb

Davee je teď offline  Davee
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.9.2012 , 22:24   Citovat  

kdyby jsi chtěl mam doma hlavu na d16a6, kdyžtak sz

0
PříspěvekZaslal: 11.9.2012 , 8:07   Citovat  

oorrbb napsal:
na cerpadlo se nedostanes, muze to byt pridrenej ten pistek co regujuje tlak v olejovem cerpadle. resil jsem neco podobneho tady: tudy odkaz
nakonec jsem koupil cerpadlo za 4500 a vse slape bylo ok.
ten bordel ve vane je asi vaznej problem. Salky KO(vim ze pises neklepe) a ten malej tlak by pak tomu odpovidal...velke vule tlak se ztraci na salkach

P.S. pokud bych ja nasel spony ve vane tak bych rovnou kontroloval salky na ojnici abych byl na 100% ujistenej ze to je ok, ted nevis a mas o problemy postarane.

Úplně rozebraný jsem to neměl, ale vůle nemají. To jsem kontroloval. Navíc tam toho bylo tolik že by tam snad už ani šály být nemohly nesouhlas Radil jsem se s člověkem co nějakej ten pátek už auta dělá, a řekl že to šály nejsou ani náhodou, i tvarově to vypadalo na něco jinýho... s menším průměrem.

oorrbb je teď offline  oorrbb
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2012 , 9:03   Citovat  

Blaza4wd napsal:
Úplně rozebraný jsem to neměl, ale vůle nemají. To jsem kontroloval. Navíc tam toho bylo tolik že by tam snad už ani šály být nemohly nesouhlas Radil jsem se s člověkem co nějakej ten pátek už auta dělá, a řekl že to šály nejsou ani náhodou, i tvarově to vypadalo na něco jinýho... s menším průměrem.

ted teda nechapu, bud si videl spodni pulku salku a tam poznas jestli je tam uz jina spatna barva nebo neco ustipnute. 3 valec tam to bejva nejhorsi.
pises mensi prumer co to znamena. jakoze se to rozpadne presne podle prumeru na nejake presne casti??? myslim ze se to uplne rozemele a pak mas to co ty ve vane.

zajima me jak jste to testovali ze vule na klice je ok.

HTB je teď offline  HTB
1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 11.9.2012 , 9:26   Citovat  

Já si myslím, že to jsou ojniční šálky tak jak to popisuješ. Šupiny tak 2x3mm a menší a jsou prohlé. Kdybych to měl já, určitě sundám opět vanu, odšrubuju ojnice, vytlačím písty o kousek nahoru a vizuálně to zkontroluji. Zkontroluj všechny. Mohlo se to protočit jen na jedné ojnici (to se stalo v mém případě). Nepomíchej šály a zpět to utáhni na moment 40Nm Pokud to už někdo měnil, tak to bude OK, ale udělal jsem polovinu práce. Když se toto stane, většinou to odnese i olejové čerpadlo. Vydřou se v něm drážky kterými uniká tlak. Kvůli výměně čerpadla musíš stejně sundat vanu. Vím, že jsem Tě nepotěšil, ale taková je skutečnost. Mira H+

0
PříspěvekZaslal: 11.9.2012 , 14:04   Citovat  

HTB napsal:
Já si myslím, že to jsou ojniční šálky tak jak to popisuješ. Šupiny tak 2x3mm a menší a jsou prohlé. Kdybych to měl já, určitě sundám opět vanu, odšrubuju ojnice, vytlačím písty o kousek nahoru a vizuálně to zkontroluji. Zkontroluj všechny. Mohlo se to protočit jen na jedné ojnici (to se stalo v mém případě). Nepomíchej šály a zpět to utáhni na moment 40Nm Pokud to už někdo měnil, tak to bude OK, ale udělal jsem polovinu práce. Když se toto stane, většinou to odnese i olejové čerpadlo. Vydřou se v něm drážky kterými uniká tlak. Kvůli výměně čerpadla musíš stejně sundat vanu. Vím, že jsem Tě nepotěšil, ale taková je skutečnost. Mira H+

Těm šálám nic bejt nemůže, když jsem z toho vysypal tolik špon, a auto furt jede a neklepe, a od vyčištění mám přes 1000 km a né zrovna s lehkou nohou, to už by tam ty šálky snad nebyli žádný je to dobrý Tudíž to typuju na to olejový čerpadlo, může bejt přidřený, ta kontrolka problikává jen když to auto ženu, a pak spadne na volnoběh, když jezdim v klidu tak se to ještě nestalo. Mám doma ještě jeden motor (bouhžel K.O na šálách) tak zkusim to čerpadlo zkouknout a dyštak přehodit. Kdyby někdo potřeboval nějaký motorový díly D16A6 tak SZ Úsměv Jinak díky

HTB je teď offline  HTB
1 háčko
1
PříspěvekZaslal: 11.9.2012 , 14:09   Citovat  

Tak v tom případě to určitě bude čerpadlem. Neudrží tlak horkého řídkého oleje. Bývají vyjeté drážky pod ozubenýma kolama.
Já ho měnil.

0
PříspěvekZaslal: 11.9.2012 , 14:28   Citovat  

HTB napsal:
Tak v tom případě to určitě bude čerpadlem. Neudrží tlak horkého řídkého oleje. Bývají vyjeté drážky pod ozubenýma kolama.
Já ho měnil.

Tak se na to v nejbližší době vrhnu Úsměv Díky moc OK Moc mi to pomohlo Honda je to dobrý

rattray je teď offline  rattray
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.9.2012 , 15:12   Citovat  

Blaza4wd napsal:
Tak se na to v nejbližší době vrhnu Úsměv Díky moc OK Moc mi to pomohlo Honda je to dobrý

offtopic ten druhej přidřenej motor máš od spideXe ?

0
PříspěvekZaslal: 11.9.2012 , 15:26   Citovat  

rattray napsal:
offtopic ten druhej přidřenej motor máš od spideXe ?
Yes přátele

Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém s mazáním D16A6
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina