Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
které silentbloky dotahovat pod zatížením
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
pterodaktyl je teď offline  pterodaktyl
0
PříspěvekZaslal: 19.9.2011 , 21:04   Citovat  

Zdravím!
Mám dotaz( omlouvám se pokud zde již byl diskutován). Budu měnit silentblok zadního vlečnýho ramene u Civic Aerodeck a tak mě napadlo který silentbloky mám dotahovat pod zatížením-mít auto na kolech?
Osobně bych to dělal jen u těch, kterými prochází svorník- čiliže na zadní nápravě u všech silentbloků na spodním příčným rameni, u spoje, kterej připojuje horní příčný rameno k vlečnýmu rameni a u obou spojů ramane, kterým se nastavuje sbíhavost zadních kol.
Naproti tomu bych pod zatížením nedotahoval právě ten hlavní silentblok vlečného ramene a silentblok co připevňuje horní příčné rameno ke kastli. Nicméně když čtu postu pro výměnu tlumičů v origo manuálu, tak tam píšou u předku dotahovat pod zatéžením nejen spodní silentblok a hrnek tlumiče na podběhu, ale i svěrný šroub vidlice tlumiče-tak jsem z toho zmatenej.
Nemohl by mi prosím někdo ze zkušených mechaniků dát radu -zkontrolovat jestli to co jsem označil na obrázcích z příručky je správně/ špatně?
Jinak-čím silentbloky mažete při nalisování do ramene? Můžu použít mastek? Použít olej nebo vazelínu se bojím, aby nenaleptaly materiál silentbloků.
Jinak -je lepší dělat ty silentbloky na montážní jámě nebo na sloupovým zvedáku? Osobně bych radši tu montážní jámu.
Díky moc za vaše rady!

silentbloky zadek.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
silentbloky zadek.jpg, 144.56 kB

silentbloky předek.jpg

silentbloky předek.jpg, 242.63 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Becky je teď offline  Becky
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2011 , 7:59   Citovat  

ja to osobne delam tak kdyz mam auto na kozickah. zvednu si heverem dany kolo za rameno a vsechno poutahuju a nemusim to pak delat na zemi.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
RASTA je teď offline  RASTA
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2011 , 13:55   Citovat  

to vlečný rameno takto schvaluji.. OK
ty co se můžou dotáhnout bez zatížení jsou jenom "kotvící" nebo jak to říci
předek dotahuji taky tak,i včetně tlumiče,aby si sám našel svojí polohu
já to dělám nad kanálem a přizvedávám si to heverem a ještě na kozách,podle nálady a času

Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2011 , 15:56   Citovat  

Dotahovat by se měli pod zatížením všechny se svěrným spojem. Já je nechám lehce povolené a opatrně najedu na plošiny a pak dotahuju. Lepší než krkolomně přizvedávat kolo heverem.

Zadní náprava OK U přední bych u spodního ramene zadní silent sevřený kalíšky klidně dotáhnul už při montáži, stejně to jen drží sbíhavost a není tam téměř žádná svěrná síla. Tlumič do vidlice se dotahuje mimo auto na přesný úhel.

Silenty lisuju tak, že díru lehce přeleštím jemným smirkem, zahřeju na teplotu cca 200-300 stupňů a lehce máznu silent silikonovým olejem. Pouzdro silentu je dost měkké, tak by to možná šlo i na sucho, ale nechce se mi s tím dřít. Takhle to jde celkem lehce. Zahřáté rameno vypálí zbytky maziva a po vychladnutí napevno stáhne silent, tak že s ním už nehneš.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2011 , 18:23   Citovat  

do vidlice,také dotahuji mimo
jinak silenty lisuju tak,že rameno v místě očistim a máznu olejem, aby to nešlo na sucho

0
PříspěvekZaslal: 20.9.2011 , 20:21   Citovat  

Díky moc za odpovědi a rady!
Ještě přidám jeden možná trapnej dotaz- v origo dílenský příručce se uvádí origo honďácky stahovák kuláků označený O7MAC-SL 00200 s tím že je něj uveden rozměr 28 mm. Můžu se zeptat, jaký stahováky používáte Vy? Jde originál nahradit komerčně dostupnejma-ev. s nějakou úpravou? Nejsem čuně abych do kuláků mydlil kladivem.
těch 28 mm je bráno v místě, které je na ilustrativním obrázku označené mírou "a"?
Díky předem!

stahovák kuláků.jpg

stahovák kuláků.jpg, 53.66 kB

Nipper je teď offline  Nipper
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.9.2011 , 20:50   Citovat  

pterodaktyl napsal:
Ještě přidám jeden možná trapnej dotaz- v origo dílenský příručce se uvádí origo honďácky stahovák kuláků označený O7MAC-SL 00200 s tím že je něj uveden rozměr 28 mm. Můžu se zeptat, jaký stahováky používáte Vy? Jde originál nahradit komerčně dostupnejma-ev. s nějakou úpravou? Nejsem čuně abych do kuláků mydlil kladivem.
těch 28 mm je bráno v místě, které je na ilustrativním obrázku označené mírou "a"?
Díky předem!

Jasně, že to půjde jakýmkoliv jiným stahovákem. Používám axiální stahovák na čepy, kterej nevím ani kde jsem vzal a pak univerzální vyrobenej studenty ve škodovce... něco podobného tudy odkaz

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.9.2011 , 11:11   Citovat  

pterodaktyl napsal:
Díky předem!

Ano, tento stahovák je vhodný. Sám jsem ho měl půjčený a pracuje se s ním pěkně. Jeho výhoda je, že se dá nastavit velikost rozevření. Dá se sehnat za pěknou cenu a ikdyž ho člověk použije jednou za čas, tak si ho pořídím. Takové věci je dobré mít doma.

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.9.2011 , 11:41   Citovat  

já když už měnim kulové čepy tak jsou většinou špatné, tak vyndám náboj vybouchám ho a při zpětné montáži si namažu lehce díru v náboji vezmu špalik dam ho na čep a zabouchám ho tam a pak zajistim závlačku, ono totiž někdy ten stahovák nepomůže a ještě pěkně nafackuje.

0
PříspěvekZaslal: 9.10.2011 , 16:18   Citovat  

Omlouvám se, že otravuju na pokračování, ale když jsem koukal do dílenský příručky, narazil jsem v montážním přehledu zadní nápravy na symbol maznice s nápisem Vazelína ( silikonová) a s odkazem na silentbloky-ale jen tři. Scan stránky je připojen v příloze.
Chtěl jsem se zeptat:
1) jestli to znamená : Mazat pouze tyhle silentbloky?
2,Zdá se mi že šipky směřují na vnitřní pouzdro,tak jsem se chtěl zeptat, jak je to myšleno? Jako mazat vnitřní pouzdro?
Já bych osobně namazal všechy silentbloky při lisování( abych je tam nalisoval), to chápu. Ale mám mazat i vnitřní futro nebo šroub?
Díky moc za radu!

silentbloky-mazání.jpg

silentbloky-mazání.jpg, 143.51 kB

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2011 , 16:53   Citovat  

to by mě taky zajímalo jak to myslí..podle mě krom lisování,tam není co mazat..silent se při montáži stáhne a pak pracuje guma..
jinak na podvozku mažu všechny šrouby grafitkou,aby šly pak dobře povolit

Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 9.10.2011 , 20:57   Citovat  

Jestli to není myšleno tak, že tou silikonovou vazelínou se má namazat přímo ta guma, aby zvláčněla a nespuchřela...

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 19.10.2011 , 15:27   Citovat  

ja bych se rad zeptal kde jsi kupoval vsechny ty silenbloky do prednich a zadnich pricnych ramen vidim ze jsou na C6G Aerodeck takze by mely byt stejne i na C6G fastback protoze sem se taky chytl repasi podvozku a narazil sem na problem ze nikdo tyhle silenty nedela teda asi krom origo

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2011 , 8:07   Citovat  

Hondik napsal:
ja bych se rad zeptal kde jsi kupoval vsechny ty silenbloky do prednich a zadnich pricnych ramen vidim ze jsou na C6G Aerodeck takze by mely byt stejne i na C6G fastback protoze sem se taky chytl repasi podvozku a narazil sem na problem ze nikdo tyhle silenty nedela teda asi krom origo

Tak jsem se nespletl potřebuješ na svoje VTI tak to si připrav celkem dost peněz, protože já jsem to dělal na svém angliku a jen zadní příčné ramena a jeden tan silent stál 724 kč v Hondě protože druhuvýrobá tyhle rozměry nezná. Jo a ta cena je když byla podzimní servisní kampaň takže sleva byla nějakých 15-20% ,ale je tady člověk co tvrdí že se druhovýroba dělá, ale já všechno prolezl vyzkoušel a na nic jsem nenarazil. Takže si to spočítej jedno rameno 2100 kč + kdyžje akce tak ten zadní velký silent taky 700. Takže 2800 jedna strana Velmi šťastný Fajna cena no ni?? Ale jinak to zkus přes Aldu a cena bude někde jinde. Dokonce je tady o tom topic odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2011 , 8:15   Citovat  

optimas napsal:
Tak jsem se nespletl potřebuješ na svoje VTI tak to si připrav celkem dost peněz, protože já jsem to dělal na svém angliku a jen zadní příčné ramena a jeden tan silent stál 724 kč v Hondě protože druhuvýrobá tyhle rozměry nezná. Jo a ta cena je když byla podzimní servisní kampaň takže sleva byla nějakých 15-20% ,ale je tady člověk co tvrdí že se druhovýroba dělá, ale já všechno prolezl vyzkoušel a na nic jsem nenarazil. Takže si to spočítej jedno rameno 2100 kč + kdyžje akce tak ten zadní velký silent taky 700. Takže 2800 jedna strana Velmi šťastný Fajna cena no ni?? Ale jinak to zkus přes Aldu a cena bude někde jinde. Dokonce je tady o tom topic odkaz

no super potesujici zprava uvidime co mi kamos dneska rekne jestli neco nezjistil podle tech origo cisel Úsměv

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2011 , 9:03   Citovat  

Hondik napsal:
no super potesujici zprava uvidime co mi kamos dneska rekne jestli neco nezjistil podle tech origo cisel Úsměv

Tak to jsem zvědav já seděl v kelly 2 hodiny nad katalogama s prodejcem a nic jsme nenašli. Přeju hodně úspěchů

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2011 , 9:05   Citovat  

optimas napsal:
Tak to jsem zvědav já seděl v kelly 2 hodiny nad katalogama s prodejcem a nic jsme nenašli. Přeju hodně úspěchů

tak kamos vsera prijel z velkym katalogem od Moogu a rika vyber si tak sem mu nasel presne co potrebuju a on to obvolal a nic neco uz se nedela vubec a zbytek neni v nabidce rikam super tak z jineho auta to zkus sehnat podle rozmeru tak sem zvedav co najde Velmi šťastný

Filda je teď offline  Filda
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2011 , 21:34   Citovat  

Original silenty maji uvnitr gumy vyztuhy takze bych se asi vyvaroval nejakejch nahrad ktery budou meky a zmenis si chovani auta.

Idealni na anglana
16.18105 HyperFlex Master Kit Acura Integra 94-01
Tohle jsem daval ja.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 20.10.2011 , 21:49   Citovat  

Filda napsal:
Original silenty maji uvnitr gumy vyztuhy takze bych se asi vyvaroval nejakejch nahrad ktery budou meky a zmenis si chovani auta.

Idealni na anglana
16.18105 HyperFlex Master Kit Acura Integra 94-01
Tohle jsem daval ja.

co se tyce te vyztuhy tak jsou jenom na 2 silentech
a prosim te jeste mi rekni cenu kolik si za ne dal

Madvad je teď offline  Madvad
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.11.2011 , 20:30   Citovat  

zdravim vas tuna ....co sa tyka tych silentov tak by som mal pre vas jednu predajnu kde robia vsetky typy .....a myslim ze by ste ten obchod mohli mat aj vy v cechach a maju vsetky silenty na hondy .....je to predajna SIHO lebo aspon u nas kde chodim ja objkednavat veci tak maju vzdy vsetko a da sa aj objednat ked nie je skladom:)....aa maju aj dost dobre ceny:)

Obsah fóra Honda-club.cz   
které silentbloky dotahovat pod zatížením
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina