Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
neony pod auto
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Harry je teď offline  Harry
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2008 , 19:14   Citovat  

co je lepsi, mormalni roury nebo diodoe roury??? jake jsou vase zkusenosti z hlediska svitivosti, jestli ty diody odchazely a tak, dekuju
Je to tam.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
hondamens je teď offline  hondamens
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2008 , 20:13   Citovat  

No můj názor je ten,že diody jsou kvalitnější ale vždy když jsem je viděl na stojícím autě tak dělaly kruhy,jinak klasické trubice jsou hezčí ale ta životnost bude o kousek horší.Nevim,možná melu hlouposti a mohli jít s tim o krok dál ale když jsem je chtěl tak to bylo tak jak to píšu.

spoon je teď offline  spoon
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2008 , 20:14   Citovat  

Napiš SZ diacoonovi,ten měl na fotce hodně povedenou záři od neonů Mrk

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2008 , 20:21   Citovat  

hondamens napsal:
No můj názor je ten,že diody jsou kvalitnější ale vždy když jsem je viděl na stojícím autě tak dělaly kruhy,jinak klasické trubice jsou hezčí ale ta životnost bude o kousek horší.Nevim,možná melu hlouposti a mohli jít s tim o krok dál ale když jsem je chtěl tak to bylo tak jak to píšu.

aha, no kdyz tak premyslim, tak kruhy jedine, kdyz to auto bylo vysoko posazene. zase ty diody musi svitit jako o zivot a jeste kdyz jich tam je tolik pohromade
mam prave z tech klasickych trubic mam trosku strach, ze kdyz uz se s tim clovek bude delat, tak aby to taky neco vydrzelo

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2008 , 20:23   Citovat  

spoon napsal:
Napiš SZ diacoonovi,ten měl na fotce hodně povedenou záři od neonů Mrk

no uz jsem mu nakloval sz, dik

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2008 , 21:23   Citovat  

ja mam klasicky trubice a urcite sviti vice, nez diody, problem je v tom jak uz nekdo psal, moc to nevydrzi, ty diody jsou urco odolnejsi, tuhle jsem si to tak nejak vycestoval do prikopu a ten neon se odporoucel Velmi šťastný kvuli tomu, ze je ten predni rozdrcenej na srot, ted nesviti cela sada Bueee

max-cz je teď offline  max-cz
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.1.2008 , 22:49   Citovat  

mel sem pod autem 4 trubice s diodama , sviti to dobre ale dela to kolecka , na ceru je to fakt nizko na to aby to zarilo nejak moc pekne.

Kazdopadne ze 4 mi zbyli dve protoze zbytek se rozflakal od kaminku a podobne, a ty dve co sem mel po stranach byli tak zaliskany vod blata ze to skorem nesvitilo, je to dobry tak na leto kdyz nejsou sracky.
A musel sem vnich vymenit 5 diod protoze znejakyho duvodu odesli.

Ty klasicky nediodovy maji kratkou zivotnost ale sviti pekne soumerne, musi se ale umistit sikovne aby to nedelalo obdelnicek pod autem ,vypada to pak hodne spatne Mrk

Hurikan je teď offline  Hurikan
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 10:06   Citovat  

tak ja na klasicke neony nemuzu dopustit...... led neony se mi nelibej........ mel sem je na aute cca 1,5 roku - zeleny..... a zadnej zadrhel....a to i prez zimu sem jezdil a vsechno v poho(pak sem auto prodal a manik s tim vlitl na obrubnik takze papa...)...... jde o to jak a kam se pridelaj.....jinak sem tam mel danej jeste 12V stabilik aby to tam nahodou nehouplo vyssi napeti......

Blur je teď offline  Blur
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 12:37   Citovat  

s neonama nemam žádný zkušenosti, ale víc se mi líbí ty trubicový než diodový, z důvodu který už tu byl několikrát napsán :hehe:

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 13:11   Citovat  

wow, diky panove. tak pujdu do normalnich neonovych trubic. diky moc za postrehy, pomohlo mi to v rozhodovani.

snk. je teď offline  snk.
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 13:15   Citovat  

ja bych si tam dal svicky kouř jsou levny a s benzinem i pekne svitej si myslim přátele

Marfi je teď offline  Marfi
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 14:54   Citovat  

urcite diody,ty neony nic nevydrzej projedes diru a praskne to.ted se da ale z ebay sehnat takovej had s diodama kterej jde dobre natvarovat.targaman to mel na tarze tak se ho poptej.

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 15:28   Citovat  

to co mel Targaman, nesvitilo uz tuplem, lepe receno = svitilo to, ale dle meho vkusu hodne malo, jediny co se mi libilo, ze to melo vice funkci a jinak neni to jen na e-bay, ale maj to i tady Cartechgroup

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 16:09   Citovat  

nemyslim ten jeho cirkus co měl poprve ale až to sčim to prodával.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 16:11   Citovat  

jezis cos to am dal za odkaz to je naramek na ruku ne pořádnej výtlem targous mel hadici ve ktere byli diody dalo se to dobre tvarovat treba okolo vyfuku a svitilo to dobre.

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 16:22   Citovat  

Marfi napsal:
nemyslim ten jeho cirkus co měl poprve ale až to sčim to prodával.

no vzdyt to ja myslim taky, prodaval to s tim co mel na Honday 07, je tak? Mrk

mot je teď offline  mot
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 16:24   Citovat  

Marfi napsal:
jezis cos to am dal za odkaz to je naramek na ruku ne pořádnej výtlem targous mel hadici ve ktere byli diody dalo se to dobre tvarovat treba okolo vyfuku a svitilo to dobre.

jinak, mozna to je naramek pořádnej výtlem nedavno jsem videl i tricko, na kterym byly blikaci digi. cisla, tak proc ne diodovej naramek, staci do baglu 12V baterka a jdes pořádnej výtlem kazdopadne ja jsem pro klasicky neon OK

diacoon je teď offline  diacoon
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.1.2008 , 17:00   Citovat  

Jak jiz bylo receno.
-jedine trubice pokud chces kvalitni podsviceni
-LED tak interier nebo mensi mista (kliky apod.)
-na svem aute mam neony streetglow jejich svitivost mam jeste v Hondadnes na main strance
-jsou odolne az moc nikdy nebyl s nima problem a to mam jeste snizene auto
-jeden je ted v haji z duvodu vandalismu mi nekdo slapl na spojler a neon logicky krupl taky
-na trubicich nesetri a pamatuj ze to chce kvalitni baterku.
-napr moje cervena ma vysokou spotrebu oproti dejme tomu modre (nekdy se doporucuje pouziti vic traf)

Henges je teď offline  Henges
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2008 , 7:37   Citovat  

Taky jsem měl klasické neony a dokud jsem je neprodal tak jsem byl spokojenej Velmi šťastný Ještě jsem neviděl LEDkové které by svítily dobře. Sice to vydrží ale koliktrát to vypadá dost blbě. Za rok jsem neměl žádnej problem s trubicema Mrk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2008 , 10:24   Citovat  

diacoon napsal:
Jak jiz bylo receno.
-jedine trubice pokud chces kvalitni podsviceni
-LED tak interier nebo mensi mista (kliky apod.)
-na svem aute mam neony streetglow jejich svitivost mam jeste v Hondadnes na main strance
-jsou odolne az moc nikdy nebyl s nima problem a to mam jeste snizene auto
-jeden je ted v haji z duvodu vandalismu mi nekdo slapl na spojler a neon logicky krupl taky
-na trubicich nesetri a pamatuj ze to chce kvalitni baterku.
-napr moje cervena ma vysokou spotrebu oproti dejme tomu modre (nekdy se doporucuje pouziti vic traf)

no sem se sted jinde docetl ze streetglow zerou jak svin a myslim si ze to je dost drahe
a nevis jak jsem na tom eufaby a trubky od JOMu?

diacoon je teď offline  diacoon
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2008 , 11:57   Citovat  

Harry napsal:
no sem se sted jinde docetl ze streetglow zerou jak svin a myslim si ze to je dost drahe
a nevis jak jsem na tom eufaby a trubky od JOMu?

To netusim chlape.Je potreba to vyzkouset.Myslim ze podobneho efektu jak to sviti me dosahnes i s jinymi neony .
No zerou; neni to markantni rozdil spis jde o to ze cervena si vyzada proste vetsi spotrebu.Z barevneho spektra je "nejvykonejsi =nejvetsi zrout"

Václav je teď offline  Václav
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.1.2008 , 12:51   Citovat  

já mám neon z LED diod doma vyrobený a sem s nim naprosto spokojenej. KDyž nějaká dioda přestane svítit nebo mi prdne jednoduše odpájim o opravim. Díky zbroušení hlavišek diod se mi neptoří ani kruhy pod autem a co se týká ceny tak sem se dostal i pod nejlevnější led trubice ale svítivostí sem na tom myslim ještě o něco líp. JInak pokud chcete mrknout tak mám foto v moje honda

hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.1.2008 , 18:13   Citovat  

nejlepší sou neony z LEDek, staci si koupit 50 ledek, patřičný rezistory, a nějaký elektrikářský lišty a výde vás to na 350 kč pod celý auto.Ale chce to dát do nějaký průhldny trubky aby se to pak dobre cistilo...

A jak psal Václav nademnou tak jestli nechcete mít pod tim autem kruhy, tak stačí na každý diodě tu hlavičku zdrsnit tisícovkou šmirglem aby ta ledka svítila matně a to byste se divily jak to pak sviti lip než neon, krásně prostorově, žádný kruhy, a je to za par stovek, uz sem delal takle podsviceni pristrojovky

dalsi vyhoda - spotreba proudu neni tak strasná kdyz ma jedna ledka 20 mA tak to vychází 1A

u modrych LED (max napětí 3,3 V cca) je nejlepsi zapojit 4 do serie s odporem a ten se pak pocita -
( palubní napětí) tzn. 14,4 V minus (součet napětí LED) tzn. 13,2 V děleno (proud procházející diodou) 0,02 A = 60 ohmu odpor na 5 LEDek, nebo teda nejbližšší odpor k 60 ohmu co se vyrabi

trochu dratu a pájení a zvladne udelat doma kazdej OK
Mrk Velmi šťastný

ja to planuju takze pak napisu navod na to klidne

Henges je teď offline  Henges
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2008 , 7:32   Citovat  

hometuner napsal:
nejlepší sou neony z LEDek, staci si koupit 50 ledek, patřičný rezistory, a nějaký elektrikářský lišty a výde vás to na 350 kč pod celý auto.Ale chce to dát do nějaký průhldny trubky aby se to pak dobre cistilo...

A jak psal Václav nademnou tak jestli nechcete mít pod tim autem kruhy, tak stačí na každý diodě tu hlavičku zdrsnit tisícovkou šmirglem aby ta ledka svítila matně a to byste se divily jak to pak sviti lip než neon, krásně prostorově, žádný kruhy, a je to za par stovek, uz sem delal takle podsviceni pristrojovky

dalsi vyhoda - spotreba proudu neni tak strasná kdyz ma jedna ledka 20 mA tak to vychází 1A

u modrych LED (max napětí 3,3 V cca) je nejlepsi zapojit 4 do serie s odporem a ten se pak pocita -
( palubní napětí) tzn. 14,4 V minus (součet napětí LED) tzn. 13,2 V děleno (proud procházející diodou) 0,02 A = 60 ohmu odpor na 5 LEDek, nebo teda nejbližšší odpor k 60 ohmu co se vyrabi

Mrk Velmi šťastný

Vždycky k téhle tématice budou dva tábory. Já jsem s LED experimentoval a říkám klasickej neon je to dobrý šuk Nikdy se mi nepodařilo udělat dokonalý rozsvit LEDky jak má neon at jsem brousil jak chtel. A že te to vyjde na 350 pod celý auto??? To teda chci znát obchod kde nakupuješ Mrk Pokud nedávaš do jedné lišty 5 diod HaHaaa Když diody tak vysokosvítivé a ty myslím koupíš za 15kč? Ani kdyby za 10kč. Boční lištu máš dlouhou cca 130cm. Diody max 5cm od sebe aby to svítilo dobře. To máš 26diod. Boční lišty máš dvě, to už je 52diod. Přední a zadní máš dejme tomu metr a tedy 20+20=40 a s bočníma teda celkem 92 = 920kč + nějaká ta kačka za rezistor, lišty, dráty, silikon pokud to chteš utěsnit a pojistka s pouzdrem. A nemluvím o tom když ti někdo mrkne pod auto a vidí elektrikářskou lištu na zeď to snad ne No nic proti, když to nekomu stačí tak proč ne. Lidi se meni a názory taky, třeba to taky někdy hodím na auto ale momentálně mě světýlka a cirkus nějak přešel to mi hlava nebere :hehe: Možná je 5 cm moc, stačil by větší rozestup ale i tak na 350 ani náhodou. A fotky jsou HODNĚ zavádějící. Každej foták kor manuál ti to vyfotí jinak. Teda jak se zrovna nastaví Úsměv Každopádně ti klidně vyfotím světýlko bludičku a na fotce to bude vypadat jak záře. No snad jsem nenakrkl LED světýlkáře, sám mám X diod v interiéru ale pod auto jsem zatím neviděl nic co by se vyrovnalo neonum Hihi

Hurikan je teď offline  Hurikan
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2008 , 9:36   Citovat  

plne s tebou souhlasim.......Úsměv a do interieru bych zas misto neonu daval taky urco ledky......ale pod auto ne e.... je to dobrý

hometuner je teď offline  hometuner
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2008 , 9:40   Citovat  

no v GM electronics maj vysocesvítivou modrou LED zas 5,5 kč, rezistor sotji 50 haliru, a elektrikarskou listu asi ne , urcite by to slo vymyslet hezci ale zas kdyz se strikne na cerno nikdo to neuvidi...po autem

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2008 , 12:33   Citovat  

Tomu že to vyjde pod celé auto na 350 bych moc nevěřil. Já mám tedy neon zatím jen vpředu a diody sem dával 5cm od sebe a když sem to počítal že kdybych si udělal všechny 4 ale maximální délky co se tam vejde(což je taky výhoda když si je budu dělat sám protože jen vpředu mám 110cm a pod prahy bych si dal od kola ke kolu) tak by mě to vyšlo pod 2000Kč. bohužel nevim z hlavy cenu ani svítivost diod co jsem použil ale scháněl jsem je tam kde byli nejlevnější. Vim že seženu diodové třrubice za 2000 o kterých jsem i přemýšlel ale zdáli se mi příliš krátké a myslím že ted sem na tom svítivostí mnohem líp. co se týká tvorby hruhů tak obyčejným poškrábáním či vytvořením plošky na ledce se mi to moc nedařilo tak jsem ještě kraje obrousil jakoby do kužele a tim se to doladilo. Jinak co se týká svítivosti tak dobře vím že se to zachytit na fotce moc nedá. tak maximálně mohu předvést někde na sraze

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2008 , 12:42   Citovat  

hometuner napsal:

Mrk Velmi šťastný

tak spachej a udelej navod, nejeden clovek si o tom rad pocte, ja se pocitam tak za 3 Úsměv

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 16.1.2008 , 13:11   Citovat  

Jeden takovej návod je třeba zde: tudy odkaz ale tam maji trochu vidět kruhy mají jinak proušené LEDky než já

Bull je teď offline  Bull
0
PříspěvekZaslal: 27.1.2008 , 15:39   Citovat  

Dělal jsem doma osvětlení cárec a mam to v hlavních světlech pozičkách interiéru a dělal jsem všechno sám nic na tom není jen dva poly odpor a diody. upnu foto jen co to vyfotim. Bull

Obsah fóra Honda-club.cz   
neony pod auto
Fórum: Exteriér
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina