Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Diagnostika Civic 5G Sedan
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
karlospajdos je teď offline  karlospajdos
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 10:27   Citovat  

Zdravím. Měl bych pár otázek ohledně diagnostiky u Civica 5g v sedanu. Bohužel to nemá OBD2(má to jen 2.pinový a 3.pinový konektor).Zkoušel jsem to vyblikávat přes ten 2.pinový konektor,ale kontrolka na palubce jen svítila a nic nevyblikávala. Koupil jsem si redukci z toho 3.pinového konektoru na klasický OBD2 viz. foto. Pak jsem si koupil levnou diagnostiku ELM 327 která se připojí přes Bluetooth, ale prostě se to nespojí nikdy přes žádnej program. Tak jsem chtěl vědět jestli Civic 5g podporuje tu diagnostiku přes OBD2???? Mám přístup k velice drahé a výborné diagnostice BOSCH viz. BOSCH Diagnostika , která běhá skoro se všemi vozy právě na OBD2. Tak jestli by šel civic 5g napojit přes to OBD2(Přes tu redukci)?!? Díky za tipy a rady!!!

4693279-3-pin-honda-redukce-pro-diagnosticke-kabely-1.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
4693279-3-pin-honda-redukce-pro-diagnosticke-kabely-1.jpg, 68.52 kB

elm327-bluetooth-300x300.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
elm327-bluetooth-300x300.jpg, 16.61 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 10:41   Citovat  

Bohužel nemožné, Civic 5G je OBD0, diagnostika v domácích podmínkách možná pouze přes vyblikávání..

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 10:48   Citovat  

dj-bobr napsal:
Bohužel nemožné, Civic 5G je OBD0, diagnostika v domácích podmínkách možná pouze přes vyblikávání..

Ani když mám tu redukci a napojim to na tu BOSCH diagnostiku? A když jsem to vyblikával tak ta kontrolka jen svítila(což podle chyby je vadné ECU, což pochybuju že mám vadné ECU). Někde jsem ještě četl, že když kontrolka při vyblikávání jen svítí tak že je vše v pořádku,ale to si nymyslím, protože se mi rosvící jak chce a kdy chce.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 10:59   Citovat  

Nemůže to fungovat už z principu, ta diagnostika (a jakákoliv jiná s čipem ELM327) očekává připojení k ECU, která komunikuje přes OBD2 protokol.
Jediná možnost, jak s Civicem 5g, který má původní neupravenou ECU, navázat nějakou diagnostickou komunikaci, je originální Honda diagnostika (3pin konektor), nebo vyblikání přes kontrolku (2pin konektor).

Pokud kontrolka při zkratovaném 2pin konektoru nebliká a pouze svítí, a bez zkratovaného 2pin konektoru nesvítí, tak tím dává najevo, že je všechno v pořádku. Blikání signalizuje chyby..

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 11:02   Citovat  

záleží o jakém modelu civica se bavíme, jestli D15B2 OBD0 D15B7/D16Z6/B16A2 OBD1

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 11:03   Citovat  

To sice jo, ale OBD2 nebylo v žádném C5g - a OBD1 ECU se s ELM327 neumí domluvit..

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 11:06   Citovat  

dj-bobr napsal:
To sice jo, ale OBD2 nebylo v žádném C5g - a OBD1 ECU se s ELM327 neumí domluvit..
to je rouhání bratře, četl jsi článek zaříkávač koní???

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 11:08   Citovat  

No a když to nebudu dělat s tím čipem ELM 327 ale s tou diagnostikou od BOSCHE? A mám v 5G D15Z1. A když teda to vyblikávání neukazuje žádnou chybu, tak proč se mi pokaždý za jízdy rozvítí ta kontrolka motoru?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 11:10  Naposledy upravil sablos dne 11.2.2012 , 11:16, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

určitě nevyblikáš chybu??? spojíš konektor a zapneš klíček a jednou dlouze blikne a pak by měla ukazovat chyby.Zaříkávač koní.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 11:13   Citovat  

sablos: mám pocit, že v tom článku řeší komunikaci chipnuté jednotky.. (tímhle jsem se kdysi zabýval, když jsem chtěl vyrábět palubní počítač s Atmelem, a ono ani OBD1 není úplně jednoduchá komunikace..)

karlospajdos: no, zkusit to s tím Boschem můžeš, i když myslím, že výsledek bude stejný, jako s ELM327.. jo aha, ona se ta kontrolka rozsvítí za jízdy? To by pak mělo po zastavení, vypnutí motoru, zkratování konektoru a zapnutí zapalování vyblikat. Můžeš zkusit resetovat jednotku odpojením a krátce poté zase připojením autobaterie..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 11:14   Citovat  

sablos napsal:
určitě nevyblikáš chybu??? spojíš konektor a zapneš klíček a jednou dlouze blikne a pak by měla ukazovat chyby.

Právě že ne...Propojim ten 2.pinový konektor drátem, otočím klíčkem, rosvítí se kontrolky(SRS,mazání a dobíjení zhasne),ale ta kontrolka motoru svítí pořád dál a vůbec nic nevybliká... Ble

To Bobr: Když vymažu ECU, tak to vydrží tak 30min a pak se zase rosvítí. Teď když je zima tak to není tak časté, stává se to když jedu na pětku a pustim plyn a dojíždim na rychlost, nebo u podřazování se to rosvítí vždy...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 11:17   Citovat  

dj-bobr napsal:
sablos: mám pocit, že v tom článku řeší komunikaci chipnuté jednotky.. (tímhle jsem se kdysi zabýval, když jsem chtěl vyrábět palubní počítač s Atmelem, a ono ani OBD1 není úplně jednoduchá komunikace..)

karlospajdos: no, zkusit to s tím Boschem můžeš, i když myslím, že výsledek bude stejný, jako s ELM327.. jo aha, ona se ta kontrolka rozsvítí za jízdy? To by pak mělo po zastavení, vypnutí motoru, zkratování konektoru a zapnutí zapalování vyblikat. Můžeš zkusit resetovat jednotku odpojením a krátce poté zase připojením autobaterie..
Právě že se mi to stávalo taky, za jizdy se mi rozsvitila kontrolka a jakmile jsem zastavil chcípnul a zkratoval tak se nic nedělo chyba zmizela. to bude asi taky nakej problem.
EDIT: zkus lambdu, třeba nepobere směs a vyhodí chybu, pak možna zkontroluj IACV ventil a pročisti ho.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 11:21   Citovat  

sablos napsal:
Právě že se mi to stávalo taky, za jizdy se mi rozsvitila kontrolka a jakmile jsem zastavil chcípnul a zkratoval tak se nic nedělo chyba zmizela. to bude asi taky nakej problem.
EDIT: zkus lambdu, třeba nepobere směs a vyhodí chybu, pak možna zkontroluj IACV ventil a pročisti ho.

A jak zkusím lambdu? Může to být tím no, jelikož tam nemám ten kryt svodů a lambda je celkem odkrytá. A co je IACV ventil prosím?

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 11:28   Citovat  

karlospajdos napsal:
A jak zkusím lambdu? Může to být tím no, jelikož tam nemám ten kryt svodů a lambda je celkem odkrytá. A co je IACV ventil prosím?
lambda by měla dávat nějakej odpor, máš určitě 4 drát, tak 2konektory jsou na vyhřívání a 2 na měření na těch by se měl dát změřit odpor, IACV ventil je tohle
Odkaz

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 11:31   Citovat  

Lambda mě taky napadla - stalo se mi to právě jednou, že se rozsvítila kontrolka a pak jsem nic nevyblikal.. zkus lambdu prostě odpojit a jet bez ní, jestli to bude dělat to samé.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 11:33   Citovat  

Okey, zkusím proměřit tu lambdu(kolik by to mělo mít odpor cca?) a kouknu na ten IACV ventil, jestli to tam najdu. A jakým sprejem to tam na tom videu čistí? A asi to budu muset rozdělat co ten ventil?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 11:34   Citovat  

dj-bobr napsal:
Lambda mě taky napadla - stalo se mi to právě jednou, že se rozsvítila kontrolka a pak jsem nic nevyblikal.. zkus lambdu prostě odpojit a jet bez ní, jestli to bude dělat to samé.

A jak odpojím lambdu? Je tam konektor? Je to celkem zapečený v těch svodech Velmi šťastný A bez lambdy to pojede?

5 háček
1
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 11:36   Citovat  

Hele kup třeba v Autokelly čistič na karburátory a vstřikovací zařízení, jde o to dostat z toho zanesenej karbon, hlavně do toho nijak neštourej ani nic podobnýho mohl bys to zničit, jen prostříknout párkrat dokud to nebude čistý, nemělo by z toho nic padat apod.
EDIT: od lambdy vede konektor je někde na převodovce hned vepředu tak tam to rozpoj, nic nestřihat apod. bez lambdy to pojede neboj, lambda jen koriguje zbytek kyslíku ve výfukových plynech a podle toho dáva informace ECU o směsi a ta jí dle toho upraví.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 11:41   Citovat  

sablos napsal:
Hele kup třeba v Autokelly čistič na karburátory a vstřikovací zařízení, jde o to dostat z toho zanesenej karbon, hlavně do toho nijak neštourej ani nic podobnýho mohl bys to zničit, jen prostříknout párkrat dokud to nebude čistý, nemělo by z toho nic padat apod.
EDIT: od lambdy vede konektor je někde na převodovce hned vepředu tak tam to rozpoj, nic nestřihat apod. bez lambdy to pojede neboj, lambda jen koriguje zbytek kyslíku ve výfukových plynech a podle toho dáva informace ECU o směsi a ta jí dle toho upraví.

Oukey. Díky za rady. Dnes to vyzkouším a dám vědět.....

4 háčka
1
PříspěvekZaslal: 11.2.2012 , 11:42   Citovat  

Lambda má konektor, na tom drátu co z ní vede, je normálně odpojitelný.. vyndavat ji ze svodů není důvod.

IACV se dá čistit čističem karburátorů, nebo když nebude k sehnání, tak čističem brzd.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Diagnostika Civic 5G Sedan
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina