Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
1.8 VTI - Výměna axiálního táhla řízení
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Fish je teď offline  Fish
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2009 , 0:33  Naposledy upravil Fish dne 1.2.2009 , 20:01, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Civic MB6, r.v. 98, motor B18C4 124kW
Protože mam vůli v Axiálních kloubech táhel řízení, rozhodl jsem se je též vyměnit. Objednal dle typu vozu táhla nová a dnes při demontáži původních zjistil, že originály mají vnitřní závit M14 a vnější také, navíc oproti novým nipparts táhlům(závit vnitřní M12, vnější M14) mají vyfrézovanou drážku pro uchycení prachovky dále od samotného kloubu táhla.
Problém je v tom, že veškeré obchody nabízejí pouze varianty se závity M12-M14 a nikde nemohu najít M14-M14. Kde se stala chyba? Měnil jste je někdo? Jaké Vám tam pasovali?
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2009 , 12:23   Citovat  

Tak to vypadá, že axiální táhla řízení,které mám, nikdo v evropě nevyrábí naštvanej
původní mají parametry: závit na obou stranách M14 1.5, délka táhla 175
Začínam být maličko zoufalej Se stydím

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2009 , 13:12   Citovat  

Fish napsal:
Tak to vypadá, že axiální táhla řízení,které mám, nikdo v evropě nevyrábí naštvanej

Zkus origo Honda, jinak asi tezko.

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Robo je teď offline  Robo
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2009 , 13:12   Citovat  

Fish napsal:

Člověče Ty mě děsíš,nezkoušel jsi se alespoň informovat v Hondě? to mi hlava nebere

david 1.8vti je teď offline  david 1.8vti
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 30.1.2009 , 13:16   Citovat  

offtopic jeje no tohle až na mě taky přijde... to bude sranda Smutný

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 1.2.2009 , 19:58   Citovat  

OsekSpider je teď offline  OsekSpider
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2009 , 13:00   Citovat  

co to přesně znamená? kde se tahle závada projevuje? mám na svém vti trochu vůli v řízení, když vezmu za volant bez nastartavaného motoru tak je o i znát ale nevím čím to může být Tak to valím bulvy

D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2009 , 13:24   Citovat  

OsekSpider napsal:
co to přesně znamená? kde se tahle závada projevuje? mám na svém vti trochu vůli v řízení, když vezmu za volant bez nastartavaného motoru tak je o i znát ale nevím čím to může být Tak to valím bulvy

Tak to by melo bejt prave vule v tomhle axialnim tahle, nejpresnejsi je to zvednout a zkusit jestli v nem ta vule opravdu je...

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2009 , 16:38   Citovat  

D15B2 napsal:
Tak to by melo bejt prave vule v tomhle axialnim tahle, nejpresnejsi je to zvednout a zkusit jestli v nem ta vule opravdu je...

Může to být i vůle v čepu řízení,nejlepší je auto nezvedat,ale zkoušet to nad jámou,protože při zvednutém autě se Ti ramena vyvěsí OK

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2009 , 16:45  Naposledy upravil Fish dne 6.2.2009 , 20:19, celkově upraveno 5 krát. Citovat  

Tak,tak. Muže to být víc věcí najednou. Axiální táhla odchází úplně stejně,jako čepy řízení.

Celkem mě překvapuje,že táhla moc lidí nemění. Jináč, dnes jsem byl v Hondě a ofigo mi potvrdili to, co jsem již tušil. Axiální táhla se samostatně neprodávají. Honda prodává pouze řízení,jako celek za cca 30000kč a v druhovýrobě táhla na 1.8 VTI prostě nekoupíte. Nikdo je nevyrábí.

Abych alespoň ulehčil práci ostatním, mám pár důležitých informací. Po hodinách hledání jsem objevil určitý druh náhrad z konkurenčních vozů.

Lze použít táhlo z Forda Galaxy, r.v. od 95 s tím,že je o 25mm delší. Pravděpodobně bude nutné tyčku zkrátit a možná i prodloužit závit, pokuď to konstrukce táhla dovolý. Liší se výrobce od výrobce....
Asi nejlepší řešení je koupit axiální táhla z vozu Kia Sorento. Ty jsou stejných rozměru až na větší závit(M17x1), který stačí nechat na soustruhu upravit na M14x1,5 a máte vyhráno.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2009 , 16:45   Citovat  

OsekSpider napsal:

Tak si přijeď, táhla už mam pro tebe připravený Úsměv

FastCivic je teď offline  FastCivic
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2009 , 17:39   Citovat  

Fish napsal:
Tak,tak. Muže to být víc věcí najednou. Axiální táhla odchází úplně stejně,jako čepy řízení.

Celkem mě překvapuje,že táhla moc lidí nemění. Jináč, dnes jsem byl v Hondě a ofigo mi potvrdili to, co jsem již tušil. Axiální táhla se samostatně neprodávají. Honda prodává pouze řízení,jako celek za cca 40000kč a v druhovýrobě táhla na 1.8 VTI prostě nekoupíte. Nikdo je nevyrábí.

Abych alespoň ulehčil práci ostatním, mám pár důležitých informací. Po hodinách hledání jsem objevil určitý druh náhrad z konkurenčních vozů.

Lze použít táhlo z Forda Galaxy, r.v. od 95 s tím,že je o 25mm delší. Pravděpodobně bude nutné tyčku zkrátit a možná i prodloužit závit, pokuď to konstrukce táhla dovolý. Liší se výrobce od výrobce....
Asi nejlepší řešení je koupit axiální táhla z vozu Kia Sorento. Ty jsou stejných rozměru až na větší závit(M17x1), který stačí nechat na soustruhu upravit na M14x1,5 a máte vyhráno.

dam ti jeste jeden tip

na mem civicu se mi stalo, ze se mi tycky rizeni - axialni tahla uvolnili/povolily, ale nevysroubovali se uplne, protoze jsou zajistene zahnutym pliskem. taky sem myslel ze jsou vymlacene a maji vuli. takze sem koupil nove a kdyz sem shodil manzetu, uvidel sem ze jim nic neni a ze litaji jen na tom uvolnenem zavitu - z toho ta vule. stacilo by je proste vytahnout, zavit maznout lepidlem na srouby , dat zpet a poradne dotahnout a zajistit. kdyz uz sem mel ty tycky nove, tak sem je samozrejme vymenil...
jen me tak napadlo, ze by ses na ne mohl nejdriv mrknout, abys neshanel a nerezal neco zbytecne treba...
a tycky moc casto neodchazeji, urcite rozhodne mene casteji nez cepy rizeni
přátele

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2009 , 18:30   Citovat  

FastCivic napsal:
dam ti jeste jeden tip

na mem civicu se mi stalo, ze se mi tycky rizeni - axialni tahla uvolnili/povolily, ale nevysroubovali se uplne, protoze jsou zajistene zahnutym pliskem. taky sem myslel ze jsou vymlacene a maji vuli. takze sem koupil nove a kdyz sem shodil manzetu, uvidel sem ze jim nic neni a ze litaji jen na tom uvolnenem zavitu - z toho ta vule. stacilo by je proste vytahnout, zavit maznout lepidlem na srouby , dat zpet a poradne dotahnout a zajistit. kdyz uz sem mel ty tycky nove, tak sem je samozrejme vymenil...
jen me tak napadlo, ze by ses na ne mohl nejdriv mrknout, abys neshanel a nerezal neco zbytecne treba...
a tycky moc casto neodchazeji, urcite rozhodne mene casteji nez cepy rizeni
přátele

Jestli se ti povolili, tak to právě značí,že už jednou měněny byli. Protože originál jsou zajištěné hodně dobře,to mi věř Mrk

D15B2 je teď offline  D15B2
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2009 , 18:54   Citovat  

Povolili?Myslis ze jako s nima jde malinko pootocit?treba o 1/10 zavitu?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2009 , 20:55   Citovat  

Fish napsal:
Tak si přijeď, táhla už mam pro tebe připravený Úsměv

Fíšo rád bych , ale za 1. mám značky v depositu a za 2. se mi ji nechce tahat do toho posolenýho sajrajtu... ovšem kdybys měl čas a chuť tak k tobě to auto nějak dostanu... Mrk když už ti píšu... Lucy nemáš doma momentový klíč? S Méďou budeme měnit ty vačky a nemáme momenťák Tak to valím bulvy

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2009 , 22:01   Citovat  

OsekSpider napsal:
Fíšo rád bych , ale za 1. mám značky v depositu a za 2. se mi ji nechce tahat do toho posolenýho sajrajtu... ovšem kdybys měl čas a chuť tak k tobě to auto nějak dostanu... Mrk když už ti píšu... Lucy nemáš doma momentový klíč? S Méďou budeme měnit ty vačky a nemáme momenťák Tak to valím bulvy

Momenták nemám,půjčuju si ho z práce.....

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.2.2009 , 23:06   Citovat  

Fish napsal:
Momenták nemám,půjčuju si ho z práce.....

táta tu jeden má ale nevím co je to zač... Se stydím

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 19:54   Citovat  

Dílo dokonáno. Táhla použité z Forda Galaxy . Ty mají stejné závity. Nutné úpravy: Zkrácení, prodloužení závitu o cca 8mm a vyfrézování nové dražky pro uchycení prachovky. Enjoy

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 4.2.2009 , 20:04   Citovat  

Fish napsal:
Dílo dokonáno. Táhla použité z Forda Galaxy . Ty mají stejné závity. Nutné úpravy: Zkrácení, prodloužení závitu o cca 8mm a vyfrézování nové dražky pro uchycení prachovky. Enjoy

libovka je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 17:27   Citovat  

Fish napsal:

Dík za tip je to dobrý Snad až to jednou budu řešit,tak si na tebe vzpomenu Velmi šťastný

Mardoc je teď offline  Mardoc
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 20:00   Citovat  

Prosim vysvetlete nezkusenymu funkci axialnich táhel? Snazil jsem se hledat na netu a nci jsem nenasel.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 20:03   Citovat  

Mardoc napsal:
Prosim vysvetlete nezkusenymu funkci axialnich táhel? Snazil jsem se hledat na netu a nci jsem nenasel.

Zjednodučeně řečeno Ti spojuje hřeben řízení s čepem řízení Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 20:11   Citovat  

Robo napsal:
Zjednodučeně řečeno Ti spojuje hřeben řízení s čepem řízení Úsměv

A jak kdyz tam je ta vule, jak se to projevuje?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 20:13   Citovat  

Mardoc napsal:
A jak kdyz tam je ta vule, jak se to projevuje?

V podstatě stejně jako když máš vůli v čepu řízení Velmi šťastný

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 5.2.2009 , 20:24   Citovat  

Robo napsal:
V podstatě stejně jako když máš vůli v čepu řízení Velmi šťastný

To si mi toho moc nerekl Velmi šťastný nevim jak se ta vule projevuje. to mi hlava nebere

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2009 , 17:00   Citovat  

Mardoc napsal:
To si mi toho moc nerekl Velmi šťastný nevim jak se ta vule projevuje. to mi hlava nebere

Většinou když jedeš přes nějaké nerovnosti,tak je slyšet klepání od přední nápravy Úsměv

PepaCR5446 je teď offline  PepaCR5446
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2009 , 19:47   Citovat  

Robo napsal:
Většinou když jedeš přes nějaké nerovnosti,tak je slyšet klepání od přední nápravy Úsměv

Hlavně je to cejtit na reakci volantu, prostě řízení který má vůli způsobuje to jako bys měl měký gumy prostě to víc plave a nejhorší je to ve vyjetejch kolejích to si to pak zatáčí kam chce Smutný

eric je teď offline  eric
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 7.2.2009 , 22:04   Citovat  

když ti někdo zahejbe volantem,zmáčkneš manžetu a nahmatáš táhlo.Poznáš jestli je ta vůle v čepu řízení nebo v táhle.

neophyte je teď offline  neophyte
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2009 , 0:01   Citovat  

Velmi šťastný Ja som tento problém vyriešil nasledovne, kedže náhrada neexistuje. Rozobral som riadenie, a poslal som tie tyčky riadenia o ktorých je reč do jednej českej firmy, kde mi vyrobili podla nich uplne nové v Nemecku. Pozor - auto bolo asi mesiac bez tyčiek - povolili semeringy na riadení a pretiekol olej do manžiet - semeringy sa tiež nedajú vymeniť - len repasovať. Cena 16.000 Skk. V SR stojí riadenie cca 53.000 Skk pre info. Potom som len tak náhodou zohnal cez Nagano p.Bolfis celé kompletné riadenie za 2.500 Czk a bolo v 100 perc. stave. Dobré,čo?
Ale nazad k problému - pred vianocami som takéto kopyto poslal do tej firmy, mal som dva kusy navyše. Ale mezitím som auto predal - takže originály zo starého riadenia majú vo firme AUTOMATEJČEK, prvýkrát bola cena astronom. 4.000,- Czk za dva kusy, ale teraz to bude lacnejšie.
Závity sú určite 14mm na obidvoch stranách - mal som 1,8 vti
Odvolajte sa že tie originály majú zo Slovenska, z mesta Nitra je to dobrý a posielal som ich tam až dva krát - na druhý krát som ich chcel do zásoby. Bohužial originály mi nevrátili. Podrobne im ale opíšte o aký diel ide , ja som jednal osobne s p. Matejčekom. Dúfam že som Vám pomohol, a meňte ich až keď budete mať náhrady v ruke.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 8.2.2009 , 20:42   Citovat  

neophyte napsal:
Velmi šťastný Ja som tento problém vyriešil nasledovne, kedže náhrada neexistuje. Rozobral som riadenie, a poslal som tie tyčky riadenia o ktorých je reč do jednej českej firmy, kde mi vyrobili podla nich uplne nové v Nemecku. Pozor - auto bolo asi mesiac bez tyčiek - povolili semeringy na riadení a pretiekol olej do manžiet - semeringy sa tiež nedajú vymeniť - len repasovať. Cena 16.000 Skk. V SR stojí riadenie cca 53.000 Skk pre info. Potom som len tak náhodou zohnal cez Nagano p.Bolfis celé kompletné riadenie za 2.500 Czk a bolo v 100 perc. stave. Dobré,čo?
Ale nazad k problému - pred vianocami som takéto kopyto poslal do tej firmy, mal som dva kusy navyše. Ale mezitím som auto predal - takže originály zo starého riadenia majú vo firme AUTOMATEJČEK, prvýkrát bola cena astronom. 4.000,- Czk za dva kusy, ale teraz to bude lacnejšie.
Závity sú určite 14mm na obidvoch stranách - mal som 1,8 vti
Odvolajte sa že tie originály majú zo Slovenska, z mesta Nitra je to dobrý a posielal som ich tam až dva krát - na druhý krát som ich chcel do zásoby. Bohužial originály mi nevrátili. Podrobne im ale opíšte o aký diel ide , ja som jednal osobne s p. Matejčekom. Dúfam že som Vám pomohol, a meňte ich až keď budete mať náhrady v ruke.

To je divný, zrovna jemu jsem psal ještě před úpravou tyček z Forda a ani mi neodepsal. No,možná mu to nedošlo...

Obsah fóra Honda-club.cz   
1.8 VTI - Výměna axiálního táhla řízení
Fórum: Řízení, podvozek a brzdy
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina