Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Startér prosím poraďte
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2010 , 18:47   Citovat  

Zdravím,

mám doma motor z civica 1.6 4g typ: D16A6/Z2 a nefunguje mi starter, nevím jestli je to ted tou zimou. Mám možnost koupit starter z 1.5 civica, bude mi to s ním fungovat? Třeba z 1.3 D13B2 má jinak osazenou tu hřídel nebo tu přírubu. A jak mám popřípadě rozchodit ten nefunkční startér a jak jej správně zapojit, pokud jej chci vyzkoušet na baterce mimo auto. DÍKY
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Rom. je teď offline  Rom.
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2010 , 19:06   Citovat  

startéry jsou ze všeho stejný (záměnný)
vyskoušet ho můžeš jednoduše, dáš mínus z baterie na kostru startéru a plus na svorku hlavního přívodu ... pak jen slabším drátkem propojíš plus na ovládací (nástrčkový) konektor na cívce

ninja je teď offline  ninja
4 háčka
Členství: Web
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2010 , 19:16   Citovat  

Rom. napsal:
vyskoušet ho můžeš jednoduše, dáš mínus z baterie na kostru startéru a plus na svorku hlavního přívodu ... pak jen slabším drátkem propojíš plus na ovládací (nástrčkový) konektor na cívce

idealne k testu pouzit startovaci kabely. Taky cekej ze kdyz se rozjede tak to s nim skubne, tak se nelekni, pokud to budes delat na zemi. Idelane kdyz si starter upnes do sveraku.

Maggoth je teď offline  Maggoth
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2010 , 19:58   Citovat  

Kdyby bylo třeba tak mám startéry z D16..

PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2010 , 20:07   Citovat  

jak ti nefunguje? vyskočí a netočí nebo ani pastorek nevysune? ještě než ho vyndáš tak si zkontroluj zda máš na startéru na té velké matce plus,je li tam to menší připojení připoj plus drátem ...zjistíš jestli je závada ve starté ru či ve vedení nebo v ořechu spínačky,a !VYNDEJ SI KVALT ZATÁHNI RUČKU!!!

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2010 , 20:11   Citovat  

PAKO napsal:
jak ti nefunguje? vyskočí a netočí nebo ani pastorek nevysune? ještě než ho vyndáš tak si zkontroluj zda máš na startéru na té velké matce plus,je li tam to menší připojení připoj plus drátem ...zjistíš jestli je závada ve starté ru či ve vedení nebo v ořechu spínačky,a !VYNDEJ SI KVALT ZATÁHNI RUČKU!!!

s plusem problem nebude, kdyz uz tak vzit startovaci kabel a poradne jim ukostrit motor na minus baterky. Mnohdy pomuze i vycistit kontakty na baterii a poradne je dotahnout.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2010 , 20:46   Citovat  

Auto jelo, odstavilo se na 2 měsíce, stojí venku pod haldou sněhu a nejde nahodit! kdyš točím klíčem tak to nic nedělá(baterka nabitá), pojistky jsou ok pod volantem, kde jinde by mohla být chyba v elektrice?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2010 , 20:58   Citovat  

GrygarMartin2 napsal:
Auto jelo, odstavilo se na 2 měsíce, stojí venku pod haldou sněhu a nejde nahodit! kdyš točím klíčem tak to nic nedělá(baterka nabitá), pojistky jsou ok pod volantem, kde jinde by mohla být chyba v elektrice?

spatne dotazeny kontakty na baterce, jsou volny = vysoky prechodovy odpor

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2010 , 21:01   Citovat  

kontakty na baterce dotažený fest!

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2010 , 22:02   Citovat  

vem startovací kabely,klikni - na tělo startéru + na velký šteft od startéru a ještě to plus spoj na ovládání startéru ...pak piš za větou vykřičník že něco nejde. Nebude li fungovat ,sundej ho budeš potřebovat klíče na odpojení a golu s polovičnáím nástavcem na odmontování ,při odpojování si neutrhni plusoví šteft...mohlo se stát že ti odhořel jen drátek na vinutí(stalo se mi jednou)u magnetu na vysunutí pastorku(bez vysunutí se nesepne motorek na roztočení).ale jestli máš obě ruce s palci doprava kup si jinej funkční.

3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2010 , 22:05   Citovat  

díky! Velmi šťastný

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2010 , 22:43   Citovat  

děkuješ za co? jestli to bude fungovat ,hledej nejdřív v napájení to jest kostra a přívod + dotaženo neznaméná vždy výhru...oxidace je svi.ně,jak by řekl klasik "koroduje" když bude tato cesta ok a bez přechodovích odporu . hledej cestu na ovládání startéru ...to jest zda ti to pustí ořech pod spínačkou(ořech myšleno bílé něco průměru mexického stříbrného dolaru vysokého jak hladina whisky gentlemana se spooousty drátů)...jestliže po otočení klíčkem ti jde veškerá eletrika(světla a podob a nejde ti)výstup na startér našel jsi správně.apropo pojistky máš ok? i pojistky v motorovém prostoru? na pravém podběhu?

Nio je teď offline  Nio
0
PříspěvekZaslal: 28.1.2010 , 23:13   Citovat  

když otočíš klíčem do polhy kdy to má startovat tak cvakne startér? Jestli ani necvakne,tak odpoj tenký kabel který vede ke startéru,dej na něj proti kostře zkoušečku a startuj-jestli se na něm ukáže 12V tak je chyba ve startéru-jestli na něm ale napětí nebude tak hledej jinde. Ať zbytečně nevytahuješ startér Mrk

Rumcajz je teď offline  Rumcajz
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 17:57   Citovat  

Zdravím Vás. Mám problém. před dvěma dny se mi stalo, že auto z ničeho nic nechtělo nastartovat.né žeby nezabíral motor, ale startér vůbec nechce reagovat, neprotočí se, prostě jako kdyby v tom autě nebyl. Protože jsem v autech neznalý a motor je pro mě velká neznámá, nechal jsem to v domění, že se jedná o baterku, být. Druhý den na to jsem to ještě jednou vyzkoušel. Auto kupodivu chytlo na první otočení klíčkem, a to třikrát zasebou. Dnes, když jsem chtěl jet do práce, opět nestartovalo, a když jsem přijel domu spolu s bratránkem, který autům přecijen rozumí o něco víc než já, stále nestartovalo. Proměřili jsme baterku která v klidném stavu měla cca 12V při otočení klíčků na zapnutí kontrolek, rádia, světla a bůh ví čeho, kleslo napětí na 11,8 V a při startování to kleslo na 11,5V... Jinak, v práci mi řekli kolegové, že by mohl být problém v pastorku u startéru. Abych kdyžtak roztáhl auto a zařadil kvalt, aby se motor spolu se startérem krapek pootočil a dostal do správné polohy. Ani toto nezabralo. V pondělí máme v plánu s bratránkem auto roztáhnout a natočit ho pomocí rozjezdu a odtáhnout ho ke známému do servisu. Raději bych se této možnosti vyvaroval. Jinak vlastním hondu Civic 1,5 Vtec z roku 97 (anglána). Díky předem za všechny reakce.

Ještě dodatek, kde přesně je u toho motoru ten startér? viděl jsem tam 2 věci co vypadaly jako elektormotor. Je mi jasný, že jedna věc bude startér a druhá alternátor. Rád bych vyzkoušel některé rady zde vypsané. Díky předem.

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 18:16   Citovat  

Neznám přímo tvůj model, ale alternátor poznáš podle toho, že ho pohání řemenice.
Startér bývá vlevo od motoru na převodovce, vede k němu tlustý kabel od baterky a pak kablík, který přivádí spínacé napětí od klíčku.
Problém může být v kontaktech na spínací skříňce, v kontaktech na startéru nebo přímo v samotném startéru.
Zkus vytáhnou ten spínací kablík a přivést tam napětí (z plusového kontaktu) přímo od baterky.
Pokud ti při snaze startovat pohasínají kontrolky na palubce, je na cestě mezi baterkou a startérem někde příliv velký přechodový odpor - zkontroluj dotažení kontaktů, očisti je a tak.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 18:26   Citovat  

tady si stahni navod

starter.pdf
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  starter.pdf
 Velikost:  138.12 kB
 Staženo:  753 krát

wassil je teď offline  wassil
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.3.2010 , 18:40   Citovat  

Možná ti to pomůže. Když otočíš klíčkem cvaká ti cívka na startéru ? Pokud ano ale startér se přesto netočí je problém v cívce. Buď zadřený pístek což lze v poho opravit. Pokud pístek chodí volně a kotva vyhazuje pastorek bude problém v kontaktech na civce. Kdysi jsem to řešil na svém Nissanu. Cívka má dvě funkce když sepne za 1. vyhodí pastorek a za 2. svým dnem propojí + kontakty vedoucí z baterie a následně do statoru. Tyto kontakty jsou z měděných šroubů a jelikož je měď měkká tak se může šroub vyklepat a pak se kontakt na stator nepropojí.

0
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 18:48   Citovat  

když otočím klíčkem tak mi tam něco cvaká. ale až když ukončuji startování, tedy vracim klíček do polohy 2. V tu dobu je slyšet z motoru dvojité cvaknutí. jak to tak zde čtu, tak na tyto rady budu potřebovat někoho zkušenýho. v tomto jsem naprostý laik. nicméně auto jsme roztlačili a odjeli s nim do garáže kde bude čekat do pátku, kdy ho povezem k jednomu známímu, co se v autech vyzná líp než já. Jinak moc díky za rady.

wassil je teď offline  wassil
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 20:24   Citovat  

Rumcajz napsal:
když otočím klíčkem tak mi tam něco cvaká. ale až když ukončuji startování, tedy vracim klíček do polohy 2. V tu dobu je slyšet z motoru dvojité cvaknutí. jak to tak zde čtu, tak na tyto rady budu potřebovat někoho zkušenýho. v tomto jsem naprostý laik. nicméně auto jsme roztlačili a odjeli s nim do garáže kde bude čekat do pátku, kdy ho povezem k jednomu známímu, co se v autech vyzná líp než já. Jinak moc díky za rady.

Možná to bude tvůj případ. Pokud tvůj mechanik nepřijde na nic špatného ve startéru (tj. shořené vinutí, uhlíky, atd. zkuste rozmontovat cívku. Je to sice trochu náročnější ale pokud bude vadná v tom smyslu jak jsem výše popisoval stačí koupit dva šrouby za 20 Kč a zrepasovat si ji tímto způsobem, nevím sice kolik stojí nová cívka ale pod 1 tisíc se asi nedostaneš. Za pokus to stojí a pokud budete postupovat správně tak s tím najezdíš dalších xx tisíc km je to dobrý

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 20:51   Citovat  

wassil napsal:
Možná to bude tvůj případ. Pokud tvůj mechanik nepřijde na nic špatného ve startéru (tj. shořené vinutí, uhlíky, atd. zkuste rozmontovat cívku. Je to sice trochu náročnější ale pokud bude vadná v tom smyslu jak jsem výše popisoval stačí koupit dva šrouby za 20 Kč a zrepasovat si ji tímto způsobem, nevím sice kolik stojí nová cívka ale pod 1 tisíc se asi nedostaneš. Za pokus to stojí a pokud budete postupovat správně tak s tím najezdíš dalších xx tisíc km je to dobrý

Já jsem nedávno kupoval cívku na anglána a vyšla mě na 850 kč

optimas je teď offline  optimas
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 20:58   Citovat  

Rom. napsal:

Tak to je divný. Mám anglána předface r.v. 95 s motorem D16Y3 na ND a druhého anglána facelift r.v. 00 s motorem D14Z4 a prostě jsem tam ten startér z D16Y3 do D14Z4 nedostal. Ten z té D14Z4 má na pastorku takový ochranný klobouček nebo co to je a D16Y3 to nemá a je jinak otočený no prostě jsem ho tam nedostal. Takže asi nebudou všechny záměnný

0
PříspěvekZaslal: 15.3.2010 , 21:38   Citovat  

wassil napsal:
Možná to bude tvůj případ....

Díky. skusim to, když se na nic nepřijde. Ten muj známej říkal, že by to mohlo být třeba i relátkem od alarmu, které rozpíná přívod šťávy do startéru. sice mi to přijde divný, když kvuli tomu, že mi alarm spínal sirénu z ničeho nic, protože si myslel, že ho někdo krade, přitom u něj nikdo nebyl (pravděpodobně špatné čidlo u dveří), jsem ho přestal používat, tak by to alarm rozepnul aniž by byl aktivovaný, nebo kdyby se sám aktivoval a mě o tom aspoň neřekl... no nejsem však přez toto odborník, tak to přenechám lidem, kteří tomu rozumí. Mrk

0
PříspěvekZaslal: 21.3.2010 , 15:01   Citovat  

tak nový poznatek. Auto jsme nakonec onomu známímu neodvezli. Po vyzkoušení rady mého kolegy z práce, se auto rozjelo. Poradil mi, abych poklepal na starter. po tom co mi auto nechtělo nastartovat, a já na něj poklepal mi prozatím ve dvou pokusech (ze dvou. jinou příležitost jsem prozatím neměl.) nastartovalo, hned po poklepání. do teď auto proaztím startuje bez klepání. po tomto poznatku a popsání dvoum nezávlislím lidem, mi bylo sděleno, že se jedná o uhlíky. chci se zeptat zdali to je možné, nebo v tom může být i jiná příčina. nemám teď moc času na opravu, ale počítám, že příští víkend bych startér demontoval z auta a podíval se do jeho útrob.

DrSlimm je teď offline  DrSlimm
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2010 , 15:26   Citovat  

Pokud je v poradku el., tak uz na dvou autech (forman, civic) se mi zasekaval pastorek, takze stacilo vyndat a namazat hridel po ktere pastorek beha.

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.3.2010 , 16:03   Citovat  

Pokud pomáhá poklepání, budou to vážně uhlíky.

0
PříspěvekZaslal: 28.3.2010 , 17:02   Citovat  

tak starter je venku z auta. a lehce rozmontovany. bohuzel dovnitr se nemuzu dostat. je tam jakasi plomba, proti otevreni. a nevim, zdali je dobré to otvírat. ten navod na starter je asi na starsi typ, protoze podle nakresu to nejak neodpovida tomu co mam ja. jinak skusim to promerit podle toho navodu, to by melo byt stejne... mam starter: Valeo 31200-P1J-E01 D6RA67 nevim co to znamena.Úsměv zasílám nějaké fota.nevíte jak se dostat do jeho útrob? nebo staci to , jak to mam rozebrany teď?

jetě dodatek. ten pastorek je pěkně zadělanej od nějakýho pracho-rezu. je to normální?

dodatek:
takto vypadají uhlíky spolu se styčnou plochou uvnitř startéru...

0
PříspěvekZaslal: 30.3.2010 , 10:47   Citovat  

Tak dneska jsem se dostal až sem:

Bohužel nevim jak dál.Rád bych to rozebral, protože je to pěkně zadělaný od zaschlého mazu a se všemi díly jde pěkně z tuha hýbat. Nevíte si někdo rady, jak postupovat dál, a co po očištění namazat?

0
PříspěvekZaslal: 14.4.2010 , 11:46   Citovat  

od posledního přízpěvku jsem se dál nedostal, atak jsem se to pokusil pročistit tak, jak je to rozebraný... s nemalou pomocí kamarádů se startér podařilo pročistit a tak je opět smontovaný a spátky na místě. Od té doby stále funguje bez jediného problému. Stačila k tomu jen benzínová lázeň pastorku a WDčko. Když teď vidim, jak se muže startér pěkně zadělat, tak ho čas od času vytáhnu a znova pročistím.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Startér prosím poraďte
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina