Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Prasklé lanko elektrického stahování okénka
Fórum: Elektroinstalace
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
babett je teď offline  babett
0
PříspěvekZaslal: 11.5.2012 , 20:00   Citovat  

Zdravím všechny a prosím o radu, před pár dny mně překvapila porucha el. stahování, přesněji stažené okno u řidiče už nešlo zavřít. Po demontáži dveřní výplně jsem objevil že prasklo horní ocelové lanko, které přes plastovou kladku vytahuje okno nahoru. Bohužel porucha mě potkala ve velmi nevhodnou dobu, i tak mi trvalo skoro dvě hodiny než se mi povedlo alespoň provizorně zajistit okno v zavřené poloze abych mohl beze strachu jezdit a parkovat. Na demontáž mechanismu jsem neměl čas, tak se chci zeptat: jak je to lanko v držáku okna uchycené, má nějakou koncovku která zapadá do nějakého vybrání nebo je to nějak napevno? A dá se to opravit, předpokládám že lanka bude kousek chybět, ale žádný kousek jsem nikde nenašel, ani nebylo vidět kde to utržené lanko mělo držet. Jinak celý mechanismus funguje a předpokládám že nebude nijak levný, takže bych dal přednost opravě před výměnou, pokud to bude možné, ale pokud by mi někdo nabídl díl za přijatelnou cenu, budu jen rád. Předem díky moc za radu nebo nabídku, a abych nezapomněl, autíčko je Civic r.v. 2003.

10042012279.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
10042012279.jpg, 228.6 kB
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
H_ironman je teď offline  H_ironman
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2012 , 11:38   Citovat  

Asi si sežeň rovnou novou popř. starší stahovačku(ten mechanismus,pokud motůrek fachá). Ta práce s opravou za to vůbec nestojí...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jonaasek je teď offline  Jonaasek
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2012 , 12:08   Citovat  

no já jsem to dělal nedávno a je na tobě jestli utratíš 15 korun za lanko a tři hliníkové dutinky a věnuješ tomu jdno dopoledne, nebo o dost víc peněz za stahovačku a o asi patnáct až dvacet minut práce s nastavením lanka míň...stejně ten mechanismus budeš uset vytáhnout a pak to rozhodit a místo původního lanka natáhnout nové je otázka slabé půlhodinky...

James je teď offline  James
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2012 , 12:54   Citovat  

Mozes sa trochu rozpisat o oprave? Mne sa stalo to iste a zatial chodom bez funkcneho okna. ked som videl co to je za lanko tak som ani nedufal, ze daco namoesto neho zozeniem.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2012 , 13:04   Citovat  

rozepsat se můžu ale když ten mechanismus vytáhneš ze dveří tak je to uplně logické, fotil jsem celou opravu ale fotky zůstaly na disku, který mi před asi měsícem odešel, a já se nemůžu nějak dokopat k tomu abych ho hodil na data klinik...každopádně mě se stalo to že mi do dveří zatékalo a lanko zkorodovalo a rozpadlo se...první jsem jezdil po obi hornbachu a podobných kšeftech ale všude měli nejtenší lanko silnější asi o milimetr než tam vleze, tak jsem to zkouel s provázkama ale nešlo to, po pár chvilách se suk protáhl nebo šňůrka prodřela...pak jsem našl stejné lanko ve spojovacích materiálech koupil k němu místo koncovek hliníkové dutinky asi 3mm dlouhé. Musíš si změřit jak bylo původní lanko dlouhé a kde byly koncovky(dvě po stranách a jedna uprostřed, která je uchycená v držáku ke kterému se přišroubuje okno, pak to provlečeš bowdenama a nevětší "drbačka" je s namotáním na koleřko, které je u motoru a které namotává a odmotává lanko, takže si nacvakneš bowdeny na lištu namotáš lanko a nakonec nasadíš bowdeny(přes pruřiny) do drážek u motoru...a je vymalované..kdybys nechápal pošli mi fotku mechanismu a já ti to popíšu na fotkách...

James je teď offline  James
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2012 , 14:31   Citovat  

V pohode, chapem cca ako na to, mal som to uz dole.
Uplne nahodou si nepamatas aky priemer ma to lanko? Ze ho rovno kupim aby som to nemusel 2 krat rozoberat.
Diky moc Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.5.2012 , 14:41   Citovat  

tak měřit jsem to neměřil, ale řekl bych že to bude 1mm

Obsah fóra Honda-club.cz   
Prasklé lanko elektrického stahování okénka