Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kvalita novějších vozidel
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Stealman je teď offline  Stealman
2 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 9:55   Citovat  

Docela nepříjemným způsobem mě zaujala následující tabulka spolehlivosti aut (vznikla v Německu) kde je víceméně u všech Hond vidět nepříjemná klesající tendence kvality.

Accord 10+ let - 10. místo
Accord 8 - 9 let - 17. místo
Accord 6 - 7 let - 29. místo
Accord 3 - 5 let - 36. místo
Accord 2 - 3 roky - 97. místo !!!!!

tudy odkaz

Ať si říká kdo chce co chce to prostě nevypadá jako náhoda (osobně jsem rád, že jsem v kategorii 8 - 9 let. Tahle statistika ale dle mého celkem nepříjemně ukazuje, že Honda už není co bývala a že spíše jen těží ze svého puncu spolehlivých aut.

Je tady někdo kdo to může potvrdit/vyvrátit na základě dlouhodobějších zkušeností ? Třeba to 97. místo u nejnovějších to mi přijde hrozivý !

Například Toyoty si drží první místa trvale v jakékoliv věkové kategorii .. čím to ..
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Hlavator je teď offline  Hlavator
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 10:00   Citovat  

nemuzu primo potvrdit spolehlivost..mam 3roky stare auto a nemel sem zadny problem to mi hlava nebere ale ja ho mam jen pul roku Mrk a dokonce se pokud ja vim umistilo na 3.miste .. jde o civic..kazdopadne muzu potvrdit,ze kvalita zpracovani je podle me uplne jinde nez u starych hond..myslim tim preciznost zpracovani, kvalitu materialu od vnitrku az po lak atd - prijde mi,ze to je vse hlavne vzhledem k tlaku na co nejnizsi finalni cenu

edit:
tudy odkaz
koukam,ze v tabulce na idnes je civic 26. - tak nejak nerozumim tomu jak v jedne tabulce muze objevit 3. a v jine 26..jestli tabulky pracuji kazdy s jinym mnozstvim aut a kriterii atp. tak je to pak tezke urcit co je vlastne vubec pravda to snad ne pockam si jak do budoucna konkretne moje auto a podle toho doporucim ostatnim,prodam atp.
   Návrat  
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 10:39   Citovat  

Stealman: v prvni rade by sis mel zjistit, co vlastne zebricek TUV hodnoti - kvalita auta to neni, resp. jen do urcite miry, kterou ale nelze nijak zmerit ani na zaklade niceho nejde odhadnout s lepsi presnosti, nez pri pohledu do kristalove koule. Hlavni, co ta statistika ukauzuje je pristup majitele k servisu. Jenze ani toto nelze spolehlive zmerit, spis to vyplyva z logiky veci.

Pokud jde o kvalitu aut jako takovych, tak jsem vymenil Acco 7G za 8G a dojem klesajici tendence v kvalite nemam (kamarad mel 5G 2.0, 2.2 a ted ma 6G 2.0, takze mam pomerne dobry prehled o poslednich 4 generacich). Na strane druhe, se 7G jsem najel 80k km a s 8G 3k, takze na nejake hodnoceni je jeste moc brzo.

Dale je dobre se divat i na komentare kdo dle ceho hodnoti - Hlavator ma tusim 8G Civic sedan, tedy v Turecku montovany low-cost model pro vychodni trhy, zatimco Accord je premiovka pro Amiky, vyrabena v Japonsku. Tedy ze vidi sestupnou tendenci u Civiku neznamena, ze to plati i pro ostatni modely (a naopak).

Pravdou je, ze A8G mel tech detskych nemoci docela dost - rez, reproduktory, sjizdejici se brzdy. I tak mi vrta hlavou, co s tim Nemci delaji, ze tam nachazeji "vazne zavady", ja jezdil na STK se 7G vzdy "jen tak", tj. bez zadne pripravy v servisu a nikdy jsem nemel ani nejmensi problem (a to ani ted v prosinci, kdy melo auto 8 let). Mam problem verit, ze kdyz prijedu na STK s 8G, najdou mi tam vubec neco, natoz potom neco vazneho. Tady by opet bylo zajimave videt, co vlastne TUV hodnoti a jake zavady jsou "vazne", ale vzhledem k tomu, ze me ten zebricek nezajima, nemam ani chut to nekde hledat.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Baddy je teď offline  Baddy
1 háčko
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 10:52   Citovat  

Bohužel je to výsledek trendu LEVNĚJI UŽ TO NEJDE!!!! Ble Tak to valím bulvy
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 11:03  Naposledy upravil Hlavator dne 15.5.2012 , 11:05, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Je tezke chtit za malo penez hodne muziky Mrk S tim sem se treba ja smiril kdyz kupuju auto ktereho puvodni hodnota byla pred 3,5roky cena 550k a ne 800k atp

a je uplne jedno jestli je to auto z Turecka,UK nebo klidne Japonska pořádnej výtlem vsechno to pokud ja vim ma dily Honda Tak to valím bulvy
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 11:04   Citovat  

Samozřejmě, že jde o to .. co se hodnotí, o metodiku atd. atd. ale tady se bavíme v relativních pojmech - tzn. ne počet závad jako absolutní číslo ale relativně vůči ostatním autům. V tom žebříčku je u všech aut hodnocena to samé, všechna mají stejné podmínky a bohužel ten nejnovější mě prostě docela vyděsil. U levných značek samozřejmě hraje velkou roli tlak na cenu, ale že by Honda patřila zrovna mezi low-cost auta to si nemyslim .. ale v žebříčku se mezi nimi objevuje. Já mam Accordíka tepre 4000km takže taky zatím nemohu hodnotit, ale zdá se mi že i některé další značky jakoby těží z pověsti kvalitních vozů zatimco realita je jiná.
   Návrat  
Dejf je teď offline  Dejf
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 12:14   Citovat  

osobně bych všechny tyto žebříčky bral s nadhledem... je to max rok co v jiném žebříčku byli 3 hondy v top10

když to vezmu u mě, tak mám FR-V r.v. 2005, čili první model a teoreticky nevychytaný.

při koupi 116 000, nyní 130 000km a zacelou servisní hystorii měněn jen vtec ventil, kterej jsem měnil já...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 12:34   Citovat  

Stealman napsal:
Samozřejmě, že jde o to .. co se hodnotí, o metodiku atd. atd. ale tady se bavíme v relativních pojmech - tzn. ne počet závad jako absolutní číslo ale relativně vůči ostatním autům. V tom žebříčku je u všech aut hodnocena to samé, všechna mají stejné podmínky ...

Tak znovu. TUV hodnoti, co vidi. Modelovy priklad:
- Majitel vozu A, vic v servise, nez na ceste, tedy na TUV (STK) jede rovnou ze servisu, kde mu prave provedli opravy za 2k Euro.
- Majitel vozu B, v servise uz dva roky nebyl, problem zadny nemel, takze dojede na TUV a najdou mu tam "vaznou zavadu" (znovu opakuji, ze nevim, co to je, ale treba u toho Accorda to muze byt spatne brzdici rucni brzda, resp. rozdil v brznem vykonu prava/leva strana)

Ktere z tech aut bys chtel mit doma a ktere z nich dopadne lip v zebricku TUV? No a protoze ty nikdy nevis, jaka auta na tu STK jezdi, tak proste nejsi schopen podle tohoto zebricku kvalitu posoudit. Proto neni duvod byt z neceho vydeseny. Treba zrovna u toho A8G muze byt rozdil ciste v tech brzdach, protoze vymena oleje jede na promenny interval. Takze chlapik videl servis naposled pred rokem a pul a v mezicase ma zatuhly valecek na zadni prave brzde a oups, na technicke je z toho "vazna zavada". Takze misto "ze servisu na STK" je to naopak "z STK do servisu".

Hlavator: neni jedno, odkud ktere auto je. Resp. je naivni si myslet, ze se Civic pro vychodni Evropu vyrabi se stejnou vyslednou kvalitou jako Acura. Ale to snad neni nic prekvapiveho, cilove skupiny jsou proste jine a ta od Civiku vic kouka na cenu a z toho se odviji co jim automobilka za tu cenu muze vyrobit.
   Návrat  
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 13:00   Citovat  

Hlavator napsal:
Je tezke chtit za malo penez hodne muziky Mrk S tim sem se treba ja smiril kdyz kupuju auto ktereho puvodni hodnota byla pred 3,5roky cena 550k a ne 800k atp

a je uplne jedno jestli je to auto z Turecka,UK nebo klidne Japonska pořádnej výtlem vsechno to pokud ja vim ma dily Honda Tak to valím bulvy

Tak to určitě neplatí. Ale o tom už jsem v podobném topicu psal v čem je zásadní rozdíl. V kostce to zopakuju. Vlastně v přístupu lidí k práci v daném regionu a k tomu sdekvátně nastaveném kvalitativním sítu. To znamená civic z Japonska, může a velmi pravděpodobně se bude lišit od toho z Turecka. Ale tyto rozdíly budou především v dílech, které nejsou generické pro obě lokace a v poslední řadě hlavně kvalitou celého zpracování, čili toho jak to kdo poslepoval dohromady. Nicméně kvalita jde ruku v ruce s tím pro jaký segment je produkt určen...je smutnou pravdou že dražší však neznamená kvalitnější ....a ted se v tom prase vyznej. Smutný
EDIT: na každý pád je třeba si uvědomit, že automobilky jsou firmy jako každá jiná. Nemají zájem na tom aby auto najezdilo víc jak 180tis, popřípadě vydrželo víc jak 6let. oni taky potřebují přece prodávat.
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 13:09   Citovat  

nema cenu o tom polemizovat..kazde auto je stejne nakonec jedinecne Úsměv napr. muj low-cost model muze jezdit 10let a 180tis bez vaznejsiho problemu a drahe Acco muze chcipnout po 4 letech a 70tis Mrk stejne tak samozrejme naopak OK

kazdy pozna az sam co ma pred barakem za kus Tak to valím bulvy

edit: kazdopadne civic vyrobeny v Japonsku by se mi uz tak nejak z principu libil samozrejme vic nez anglican nebo turek
   Návrat  
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 13:47   Citovat  

skyline: Tvoje filosofie mě zaujala .. přiznám se, že takto jsem na to nenahlížel. Auto, které je co měsíc v servisu se bude z pohledu STK asi fakt jevit líp, než auto, který prostě jezdí Úsměv
   Návrat  
AntHraX je teď offline  AntHraX
2 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 14:20   Citovat  

Skyline: přesně tak to vysvětluju lidem, co mi začnou ukazovat žebříčky spolehlivosti určované STKčkem OK
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 16:22   Citovat  

Stealman: to neni filozofie, to je logika Úsměv Uvedl jsem samozrejme extremni pripady, aby to vypadalo pokud mozno hodne jasne, ale muze to byt cokoliv mezi tim. Takze i kdyz se zda, ze TUV srovnava srovnatelne a vsichni maji stejne podminky, je to tak pouze v ramci te vlastni kontroly, ale o celkovem "zdravi" auta to nerika nic. Na to je potreba mit informace od dealeru ohledne oprav, jenze takova statistika oficialne pochopitelne nikde neni. Dulezite je nepanikarit Úsměv

Anthrax: je skoda, ze to magaziny nerikaji rovnou a v podstate to prezentuji jako statistiky spolehlivosti.

Hlavator: jasne, ze kazde auto je jine, ale rec je o trendu a ten jedno auto nedela. Jezdi i peugeoty, ktere se nekakaji, ale zadny z mych znamych takovy nema Úsměv
   Návrat  
Bully je teď offline  Bully
Moderátor
PříspěvekZaslal: 15.5.2012 , 16:53   Citovat  

Tak jak rika skyline. Navic podobnych zebricku se dela kazdy rok spousta a je dost tech co vuci sobe vykazuji i naprosto opacne vysledky, nemuzeme to brat za bernou minci.

Zrovna u Hondy obecne se mi zda ze jde vetsinou porad o stare zname a nijak zavazne zavady. Zname je vsichni, daji se lehce opravit a nestoji to jmeni. Spis mi vadi soucasna kolisava kvalita u tehle znacky- da setkat s kusy co jsou prakticky bez chybicek a stejne jako u jinych automobilek se vyskytuji kousky co se s nimi porad vymeta servis.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kvalita novějších vozidel
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina