Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Prasklé svody na D15Z6 - poradí mi někdo?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
marsiano je teď offline  marsiano
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2012 , 16:59   Citovat  

Ahoj, tak dnes jsem čirou náhodou objevil že mám na autě prasklé svody, jak jsem se tu už dočetl, tak tyhle motory na to dost trpí, takže se to nejspíš dalo čekat. Měl bych pár otázek, našel by se tu někdo kdo by mi na ně odpověděl?

1. Když jsou prasklé svody, jde to na autě nějak poznat, např. větší spotřeba nižší výkon?
2. Co by jste doporučili, dát tam origo svody a nebo nějaké sportovní?
3. Jak je to s katalyzátorem, jak jsem na to koukal tak to vypadá jako by byl katalyzátor součástí svodů a i v auto kelly to mají v katalogu jako jeden kus a chtějí za to nehorázných 16486,- Kč, což je fakt síla Smutný
4. Když bych dal sportovní svody, tak bych zřejmě musel dát katalyzátor pryč, což by mi nevadilo ale prošel bych emisemi?

Dýky moc za odpovědi, moc mi to pomůže a zase se něčemu přiučim Úsměv
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Lukas28 je teď offline  Lukas28
4 háčka
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2012 , 17:04   Citovat  

uživatel Zemi prodává civica ekonoma 6g na ND, mu napiš Úsměv

p.s. emise se už moc neměří, z důvodu možného poškození motoru při měření. Tak mi to bylo řečeno v několika STK

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2012 , 17:10   Citovat  

Lukas28 napsal:

p.s. emise se už moc neměří, z důvodu možného poškození motoru při měření. Tak mi to bylo řečeno v několika STK

Díky, zkusím mu napsat, ale tady jsem našel že prodává díly z vti?

gear je teď offline  gear
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2012 , 17:22   Citovat  

ahoj,
na "neměření" emisí bych nespoléhal. bez katu poctivě neprojdeš. řešením jsou jakékoliv i sportovní svody na D motory a kat na vodorovnou část potrubí.

kupovat náhradu i v Kelly je zabijárna na peníze.

poznat to lehce je na výkonu a tím pádem i s potřebě (zálěží dle velikosti praskliny)

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2012 , 17:57   Citovat  

Nejradši bych tam hodil ty origo svody i s katem, kdyby je někdo prodával za rozumnou cenu.
Případně jiné co mi tam půjdou a kat tu doma nějakej mám, tak bych ho dal na potrubí za svody.
Jak jsem pochopil tak by tam měli jít všechny svody z D motorů? mužou být i z civica V generace?

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2012 , 18:43   Citovat  

tak origo je ideál, ale moc se jich nevyskytuje. teď jedny na foru jsou, mrkni do bazaru.
ano, D motory. i z C5G tam budou pasovat přátele (jen nevím jestli z třeba D13B) ale z D15B2 nebo D16Z6 tam sedět budou (s tím že kat musí jít dolů, stejně jako u sportovních. závit na lambdu bývá na svodech i u nich)

Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2012 , 18:50   Citovat  

Myslím že by ti tam měli sednout i svody z D16Z5 (crx2G). Jsou stejné s jednovačkou z civic 4G. Mám doma dvoje.

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2012 , 19:27   Citovat  

Lukas28 napsal:

platí pouze pro naftu , měření kouřivosti se dělá opakovaným vytočením motoru na plný plyn až na max otáčky motoru = pro mnoho chrochtáků svět kam se moc často nekouknou a u vychlastanců smrt. u benzínu mě měřili naprosto normálně ,na volnoběh a pak ve 3 t ale tam se měří co a hc , ne cihly .
kód:
úřední měření emisí metodou volné akcelerace.
Metoda volné akcelerace spočívá v přecházení motoru z volnoběžných do přeběhových otáček při plné dávce paliva, přičemž motor je zatěžován vlastními setrvačnými hmotami a hmotami spojky a převodovky při zařazeném neutrálu.
Jakmile se dosáhne max. přeběhových otáček v oblasti funkce regulátoru, akcelerační pedál se po 3 sekundách uvolní a otáčky motoru se nechají klesnout na volnoběžné. V průběhu volné akcelerace se zaznamená max. hodnota kouřivosti (v lineárních nebo absolutních jednotkách). Po 15 sec. volnoběžných otáček je motor připraven k dalšímu cyklu volné akcelerace. Výše uvedený postup se opakuje nejméně pětkrát, (první slouží k vyčištění spalovacího prostoru a výfukového systému). Zaznamenané hodnoty jsou považovány za správné, když se naměřené hodnoty neodlišují o více než 0.25 m-1. Výsledná hodnota kouřivosti v absolutních hodnotách je u kontrolovaného vozidla aritmetickým průměrem z posledních čtyř odečtených hodnot

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2012 , 19:30   Citovat  

gear napsal:
ahoj,
na "neměření" emisí bych nespoléhal. bez katu poctivě neprojdeš. řešením jsou jakékoliv i sportovní svody na D motory a kat na vodorovnou část potrubí.

kupovat náhradu i v Kelly je zabijárna na peníze.

poznat to lehce je na výkonu a tím pádem i s potřebě (zálěží dle velikosti praskliny)
a víš že ano?? řízneš to E85 a máš zhruba o 20-30% nižší emise, osobně vyzkoušeno.jinak bych to řešil svodama 4-1 či 4-2-1 a za to kat.

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2012 , 19:51   Citovat  

sablos napsal:
a víš že ano?? řízneš to E85 a máš zhruba o 20-30% nižší emise, osobně vyzkoušeno.jinak bych to řešil svodama 4-1 či 4-2-1 a za to kat.

Tak jasně, nebo zalepit oči. Cestička se vždycky najde, ale já psal "poctivě" tzn s opravdovým autem tak jak je, na N95, bez obálek a s úsměvem na trech přátele

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 21.5.2012 , 23:04   Citovat  

Tady tudy odkaz uživatel Viliem prodává svody 4-1, které měl na D15Z6 místo origo ... myslím, že cena je lidová ... bral jsem teď od něj svody z D16ky a obchod naprosto v pořádku, doporučuji.

Budeš k tomu potřebovat ještě katalyzátor ... ale to je snazší sehnat, než svody je to dobrý

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2012 , 0:01   Citovat  

Nevite nekdo zarucene jestli tam opravdu pujdou i z D16Z5 ? Zatim jsem dostal nejlepsi nabidku zrovna na tyto svody. Napadlo me ze bych tam kat nedal, melo by to mit trochu vetsi vykon a mensi spotrebu, jestli se nepletu? O emise se nebojim tam projdu kdyz si priplatim.

vencakapa je teď offline  vencakapa
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2012 , 10:25   Citovat  

marsiano napsal:
Nevite nekdo zarucene jestli tam opravdu pujdou i z D16Z5 ? Zatim jsem dostal nejlepsi nabidku zrovna na tyto svody. Napadlo me ze bych tam kat nedal, melo by to mit trochu vetsi vykon a mensi spotrebu, jestli se nepletu? O emise se nebojim tam projdu kdyz si priplatim.
A co je nechat zavarit? I litina se da varit - a drzi.

Blackburn je teď offline  Blackburn
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2012 , 10:34   Citovat  

Litinu ti musí zavařit někdo kdo to umí(musí se předehřát). Zalátat se dá všechno, ale aby to vydrželo kor když se svody neustále ohřívají a chladnou, to už není jen tak.
Když mi rupl držák na litinovém bloku tak jsem raději složitě vyráběl šroubovanou redukci než aby to někde vařili.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2012 , 10:40   Citovat  

Lehce zvetsit, proskrabnout prasklinu. Autogenem rozpalit, a pak varit nikelitovyma elektrodama. Nechat pomalu chladnout. [postupnym zahrivanim] A ver, ze to nepraskne ;]

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2012 , 13:16   Citovat  

Vařit se mi to opravdu nechce, nemám v to důvěru a hlavně když jsem koukal na ty moje svody, tak jsou prasklý na dvou místech, takže myslim že by se to ani nevyplatilo.
Potřeboval bych někde zjistit zda opravdu budou pasovat svody z D16Z5 (crx2G), pokud ano tak ještě jestli třeba nebude vadit že tam mám klimu, jestli nejsou třeba velikostně větší?
Pokud by to nešlo, tak tam hodim z d15b7. Ty by měly být ok a tomsto je tu také prodává za hubičku.

Minor je teď offline  Minor
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2012 , 13:22   Citovat  

Svody z céra tam pasují, s klimou asi problém není, ale nevím to. Vezmi ty za hubičku a je po ftákách Úsměv

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2012 , 13:25   Citovat  

Minor napsal:
Svody z céra tam pasují, s klimou asi problém není, ale nevím to. Vezmi ty za hubičku a je po ftákách Úsměv

No ty z D16Z5 jsou ještě za větší hubičku, no a víš jak v dnešní době člověk počítá každou korunu Úsměv
No a hlavně si říkám že ty z D16Z5 by teoreticky mohli trochu přidat výkon, když jsou z crx Úsměv

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2012 , 13:27   Citovat  

Nejspíš to bude verze 4-1 z katových crx a ty asi nic nepřidají. Ale jestli jsou ještě levnější, tak jasná věc Úsměv

dj-bobr je teď offline  dj-bobr
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2012 , 17:06   Citovat  

sablos napsal:

Klidně i o 50% nižší emise, když se to naředí cca 2:3 (E85:N95). Nesmí se to přehnat, nesmí se rozsvítit kontrolka motoru, pak neprojde hodnota "lambda" na emisích..

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2012 , 21:09   Citovat  

dj-bobr napsal:
Klidně i o 50% nižší emise, když se to naředí cca 2:3 (E85:N95). Nesmí se to přehnat, nesmí se rozsvítit kontrolka motoru, pak neprojde hodnota "lambda" na emisích..

Hale a nemuze ti ta E85 znicit motor? Jak se auto chova kdyz je to takto naredene, je lepsi vykon a nebo spotreba?

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 22.5.2012 , 21:48   Citovat  

Tímhle jsem si taky prošel, originál svody měly jemné praskliny okolo lambda sondy, spotřeba byla zhruba o 1,5L vyšší. První "oprava" spočívala v montáži svodů z D16Z6, trochu mě zaskočilo, že tam jen tak bez úprav nepasovaly kvůli jiné olejové vaně, muselo se uříznout malý kousíček ze spodního plechového dílu svodů a vniklou díru zavařit, poté jsem dočasně uzpůsobil přírubu na svodech pro možnost spojení s originál středním dílem výfuku, co je na EK3 (na středním dílu je příruba menší), čehož dodnes lituju HaHaaa a jezdil nějaký čas bez katalyzátoru. Smrad, hluk, hrubý, ale silný zátah z nízkých otáček, bohužel značná díra ve 3000 ot., spotřeba klesla tak o 0,5L, střední díl výfuku šíleně rezonoval, po montáži originál koncového dílu (do té doby byl Ulter sport) se rezonance přesunuly do něj Velmi šťastný. Takže tohle dál nešlo a musel jsem doplnit kat a vyměnit střední díl výfuku, kat jsem použil origo z 6.g 1,4 a střední díl Walker na 5.g 1,6 VTEC D16Z6/Z7, kterej se ale musel o 5 cm prodloužit, protože 5.g je prostě kratší. Taky jsem musel opět dočasně předělat přírubu na svodech zpět na tu větší, dodnes mi to tam profukuje, každou chvíli podlepuju těsnicí kroužek tmelem na výfuky, budu to muset definitivně dořešit svářečkou. Výsledek, spotřeba konečně klesla, zvuk auta je jiný, než seriové EK3, motor zabírá o 1000ot dříve, za to však o 1000 ot dříve končí. Originál EK3 zabírala v 5500 ot a táhla až do omezovače, tohle zabírá už ve 4500, ale od 5500ot už se jen točí, možná je to pouze můj subjektivní pocit, ale ta příjemná špička je prostě pryč. Výhoda je, že motor má okolo 3000ot daleko více síly a udrží econo režim tam, kde předtím ne, (kopce, kde se musí trochu víc přidat plyn), takže se dá snad jezdit ještě s menší spotřebou, než u origo EK3. Další výhoda je, že motor má větší sílu na volnoběh a přítelkyni to při rozjezdech už tolik nezdechá (ale stejně brblá, protože je zvyklá na chrochtotdi).
Takže bez katu bych asi nejezdil, navíc originál střední díl z EK3 má moc tenkou vstupní trubku a ke klasickým svodům se tak nehodí, jak mechanicky, tak co se týče průtoku plynů.

sablos je teď offline  sablos
5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 4:11   Citovat  

marsiano napsal:
Hale a nemuze ti ta E85 znicit motor? Jak se auto chova kdyz je to takto naredene, je lepsi vykon a nebo spotreba?
když ho tam naleješ jen jednou tak ne.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 5:05   Citovat  

Ivoss napsal:
Tímhle jsem si taky prošel.......

Zajímavá zkušenost, ale myslim si že svody z D16Z6 byla špatná volba, co jsem koukal tak sou to svody 4-2-1, proto ti to tam nesedělo a musel si to tolik upravovat. Já jsem se rozhodl pro svody z D16Z5 ty jsou 4-1 a budu je mít i s přírubou, tak stačí je pak jen navařit na stávající potrubí výfuku. Zatím to zkusím bez katíku, uvidim jak to pojede a jaká bude spotřeba a pak to buď takto nechám, nebo tam dám katík, případně rezonátor.
Když tam nebude katík, tak by spotřeba měla být menší než když tam katík je, jestli se nemýlim?
Ještě k té rezonanci co tam píšeš, to by mohl vyřešit třeba nějakej vlonovec.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 10:28   Citovat  

marsiano napsal:
Zajímavá zkušenost, ale myslim si že svody z D16Z6 byla špatná volba, co jsem koukal tak sou to svody 4-2-1, proto ti to tam nesedělo a musel si to tolik upravovat. Já jsem se rozhodl pro svody z D16Z5 ty jsou 4-1 a budu je mít i s přírubou, tak stačí je pak jen navařit na stávající potrubí výfuku. Zatím to zkusím bez katíku, uvidim jak to pojede a jaká bude spotřeba a pak to buď takto nechám, nebo tam dám katík, případně rezonátor.
Když tam nebude katík, tak by spotřeba měla být menší než když tam katík je, jestli se nemýlim?
Dej si pozor, svody D16Z5 jsou z DOHC - kdyz das tesneni prez sebe, tak jsou cca o 1-1,5mm souple, vyplatilo by se Ti vic dat tam svody z jineho SOHC motoru. Muzu nabidnout z D14A2.

Ivoss je teď offline  Ivoss
2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 10:33  Naposledy upravil Ivoss dne 23.5.2012 , 10:38, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

marsiano napsal:

Rozumim tomu spravne, ze ty chces svody NAVARIT na stavajici potrubi vyfuku? Tak to nemam slov.
Kdyz tam nebude katik, tak spotreba bude u ekonoma vetsi Chápeš!.
Nevim, jak by to mohl vyresit vlnovec, neslo o rezonanci mechanickou, drnceni apod, ale ciste o rezonanci plynu uvnitr potrubi. Kdyz neni cele potrubi uzpusobeno na system bez katalyzatoru, treba vetsim prumerem trubek (jiny stredni dil..), dodatecnym rezonatorem apod., bude to bez katu rezonovat, stredni dil z ekonoma je moc uskrcenej.

Co se tyce spatne volby ve svodech z D16Z6, nemyslim si...

5 háček
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 10:35   Citovat  

vencakapa napsal:
Dej si pozor, svody D16Z5 jsou z DOHC - kdyz das tesneni prez sebe, tak jsou cca o 1-1,5mm souple, vyplatilo by se Ti vic dat tam svody z jineho SOHC motoru. Muzu nabidnout z D14A2.

Pokud jde o motory DOHC a SOHC řady D, výstup na výfuk je stejný, liší se vstup ze sání.

Becky je teď offline  Becky
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 10:37   Citovat  

kdyz me praskly svody na economovy tak sem koupil z D16Z6 dal je tam a jezdil celou dobu bez katu. Zadny propady vykonu, rezonovani .... sem nezaregistroval. Pak sem koupil cinu nerez taky pohoda. Bez katu najeto asi 30tis km a vpohode. Vubec bych to tak neprozival a sahnul po prvnich svodech 4-1 nebo 4-2-1 šuk

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 10:40   Citovat  

vencakapa napsal:

Jak šouplé? To by přeci nemělo vadit né?

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 23.5.2012 , 10:45   Citovat  

marsiano napsal:
Jak šouplé? To by přeci nemělo vadit né?
Jestli jsou to original Z5 svody, tak Ti to bude vadit v proudeni plynu - je tam proste 1,5mm hrana. U "tuning" nerez je to jedno, jsou udelane zamerne vetsi, aby sedeli jak na SOHC tak DOHC. Fyzicky tam sednou, prisroubujes je - to problem neni.

Obsah fóra Honda-club.cz   
Prasklé svody na D15Z6 - poradí mi někdo?
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina