Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Dotaz: Pojíštění odpovědnosti za škody z výkonu povolání
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
rooney je teď offline  rooney
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 6.6.2012 , 19:12   Citovat  

Zdravím přátelé

Mám dotaz ohledně pojístky za škody z výkonu povolání (Pojístka za blbost).

U české jsem si zatím nechal vyjet nabídku 50 000,- plnění se spoluúčastí 20%. Vychází to na 1 586,- ročně. Jestli je to moc nebo málo netuším, s pojíštěním tohoto druhu se setkávám poprvé.

Chci se zeptat zda-li někdo neví jestli se tato pojístka stahuju například na situace podobné této, firemní auto mě stojí na parkovišti, někdo mě do něj nacouvá rozbije světlo, a odjede. Či srážka se srnou a podobně.

Dík
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 6.6.2012 , 19:17   Citovat  

Taky jsem si ji udělal za 600 kč na rok 100 000 kč 10% spoluůčast, pochybuju že je do toho zahrnuto něco takovyho. Je to pojistka na ´´blbost´´ Velmi šťastný ale všechno jde připojistit samozřejmě.
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.6.2012 , 19:19   Citovat  

já mám na blbost na 100tisic a spoluucast 10% a je to na veskerou skodu, kterou ty zpusobis zamestnavateli Úsměv i kdyz ja ted uplatnoval skodu za kamionem prejety firemni telefon a česká mi to zamítla , že škodu způsobilo auto, tudíž to musí jít z povinného a ne z mé pojistky, že ja za to nemuzu Úsměv ale kdyz treba odres auto, znicis neco firemniho tak na to to musi byt Úsměv a stret se zveri je neco jineho, pokud k tomu nezavolas cajty a priejdes s rozbitym autem na firmu tak asi taky se to da uplatnit
   Návrat  
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 6.6.2012 , 19:22   Citovat  

A můžu vědět u jaký pojíšťovny to máš zřízený že to máš za polovic, nebo to je přes známýho a podobně ?
   Návrat  
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 6.6.2012 , 19:26   Citovat  

Nerozumím tomu, tak vztahuje se tahle pojístka i na auto, nebo jen na to že šéfovi přejedu notebook ?
   Návrat  
Jirka.H je teď offline  Jirka.H
3 háčka
PříspěvekZaslal: 6.6.2012 , 19:26   Citovat  

U české ale ono je to rozdeleno podle povolaní: rizikove, méně rizikové ... proto maš třeba víc
   Návrat  
Brnďa je teď offline  Brnďa
5 háček
PříspěvekZaslal: 6.6.2012 , 19:29   Citovat  

rooney napsal:
Nerozumím tomu, tak vztahuje se tahle pojístka i na auto, nebo jen na to že šéfovi přejedu notebook ?
No tak to je pojistka na to co znicis zamestnavateli Úsměv jeho majetek Úsměv aj ted zboural v havirove plot kamionem, a kamion dodreny tak cekam na skodak Úsměva dam to na pojistku
   Návrat  
Tajný agent
PříspěvekZaslal: 6.6.2012 , 19:32   Citovat  

Já se na to musím pořádně zeptat toho pojíšťováka, v práci mě řekli, jen si to zařid ať pak nemusíš platit plnou částku když se něco stane autu, a nakonec se dozvím že ta pojístka se na to ani nevztahuje.
   Návrat  
Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.6.2012 , 19:33   Citovat  

Brnďa napsal:
No tak to je pojistka na to co znicis zamestnavateli Úsměv jeho majetek Úsměv aj ted zboural v havirove plot kamionem, a kamion dodreny tak cekam na skodak Úsměva dam to na pojistku

sorry za offtopic ale cos tu delal a kde si byl?

ja mam taky pojistku za 500,- na rok ale to mam na to kdybych neco rozbil na kramu za zbozi zdvizkou ale jeste sem to nepouzil
   Návrat  
Jofrey je teď offline  Jofrey
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.6.2012 , 19:38   Citovat  

Při sjednávání ODP vždy vycházím u zaměstnance z jeho průměrného 4,5 násobku hrubé mzdy.
Na takovou, jí podobnou výši, vždy modeluji pojištění odpovědnosti, aby byl zaměstnanec maximálně chráněn.
Poté řešíme výši spoluúčasti na škodě a další rizika z jeho povolání. Např. řidiči...

Nejlevnější = nejhorší varianta.
Spousta nevzdělaných PPZ a PA Vám nabulíkuje, že i v té nejlevnější variantě máte riziko Vašeho povolání a potom se divíte, že pojišťovna Vám smete vše ze stolu.

I hloupá "blbostka" je občas oříšek ve správném vybírání mezi pojišťovnami a porovnáním jednotlivých nabídek.
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
walda91 je teď offline  walda91
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.6.2012 , 19:43   Citovat  

Na firemní auto v leasingu se stahuje havarijko ne? Jinak já mám pojistku na blbost od generali spoluúčast je 1000Kč, pojištěný jsem na 150000,- a ročně platím okolo 700,- s připojištěním na řidiče to dělá cca 2000 ročně - tj. když máš k výkonu povolání k dispozici auto...já řídím výrobky (auta z linky v rámci výrobního závodu, Superb, Yeti), tak to připojištění nemám a na služebákách máme havarijka...
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.6.2012 , 19:48   Citovat  

walda91 napsal:
Na firemní auto v leasingu se stahuje havarijko ne? Jinak já mám pojistku na blbost od generali spoluúčast je 1000Kč, pojištěný jsem na 150000,- a ročně platím okolo 700,- s připojištěním na řidiče to dělá cca 2000 ročně - tj. když máš k výkonu povolání k dispozici auto...já řídím výrobky, tak to připojištění nemám a na služebákách máme havarijka...

A výše škody, kterou způsobíš na autě v leasu je na výši spoluúčasti při HAV na firemním vozidle a tu po Tobě zaměstnavatel může vymáhat. On platí HAV a kvůli Tobě bude muset doplácet spoluúčast, po Tobě jí bude chtít zaplatit.

U Generali máš při této platbě spoluúčast 10% minimálně však 1000 Kč. Pouze 1000 Kč spoluúčast Ti vyžene platbu lehce přes 1060 Kč ročně.
   Návrat  
walda91 je teď offline  walda91
2 háčka
PříspěvekZaslal: 6.6.2012 , 19:58   Citovat  

Jofrey CRX napsal:
A výše škody, kterou způsobíš na autě v leasu je na výši spoluúčasti při HAV na firemním vozidle a tu po Tobě zaměstnavatel může vymáhat. On platí HAV a kvůli Tobě bude muset doplácet spoluúčast, po Tobě jí bude chtít zaplatit.

U Generali máš při této platbě spoluúčast 10% minimálně však 1000 Kč. Pouze 1000 Kč spoluúčast Ti vyžene platbu lehce přes 1060 Kč ročně.

Těžko, mám to už vyzkoušené a mých cca 20 kolegů taky, ať uděláš škodu za 3000,- nebo za 150000 vždy zaplatíš jen spoluučast 1000!!!! dost jsme se o tom bavily a i sám zaměstnavatel s námi a doporučil nám generali, že prý na toto mají nejlepší krytí. s tím služeb. nevím, ještě jsme ho nezrušily...je to ale možné že zaměstnavatel bude chtít zaplatit tu spoluúčast...ale jen v případě že nějakou tu nehodu způsobíš ty..
   Návrat  
4 háčka
PříspěvekZaslal: 6.6.2012 , 20:07   Citovat  

walda91 napsal:
Těžko, mám to už vyzkoušené a mých cca 20 kolegů taky, ať uděláš škodu za 3000,- nebo za 150000 vždy zaplatíš jen spoluučast 1000!!!! dost jsme se o tom bavily a i sám zaměstnavatel s námi a doporučil nám generali, že prý na toto mají nejlepší krytí. s tím služeb. nevím, ještě jsme ho nezrušily...je to ale možné že zaměstnavatel bude chtít zaplatit tu spoluúčast...ale jen v případě že nějakou tu nehodu způsobíš ty..

Jestli máte opravdu jen a pouze 1000 Kč spoluúčast bez prvopočátečních % na škodě tak má zaměstnavatel zřejmě hromadnou smlouvu pro Vás jako zaměstnance, jinak by Tebou udaná ceny byla u Gen nesmyslná, mám před sebou otevřený kalkulátor od Gen... Jestli ale máte limit třeba 150.000 a uděláte škodu do 150.000 Kč vždy platíte 1.000 Kč, ale jakmile uděláte škodu nad 150.000 což se ještě asi nestalo takl by spoluúčast byla 10% ze způsobené škody, takže můžeš mít 10% min. však 1.000 Kč. Buď a nebo... Protože u spoluúčasti pouhých 1.000 Kč bez % je přirážka 30% k hlavnímu pojistnému. Proto mi ta cena nedává žádný smysl podle toho co tu píšeš.

A mezi námi, Gen má opravdu nejluxusnější krytí u ODP v ČR, ale i do EU a mimo EU států včetně Asie.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Dotaz: Pojíštění odpovědnosti za škody z výkonu povolání
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina