Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Kola na C5G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
-Kage- je teď offline  -Kage-
PříspěvekZaslal: 21.7.2008 , 23:59   Citovat  

Mám možnost koupit od známého za směšnou cenu krásné kola, ovšem otázka je jestli by šly bezproblémově dát na civic 5g ?
jde o kola KOSEI RS, 7×17, ET buď 38 nebo 17 , to teď nevím, obuté v pneu PIRELLI NERO ZERO, 215/45 ZR17, je někdo schopný mi odpovědět ?
Dík moc za všechny nazory Mrk
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
posero je teď offline  posero
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.7.2008 , 0:11   Citovat  

ET 37 nebo 17? pujde ti tam jen 37 jinak to bude drhnout,jinak 17" jsou na civica velky podepise se to na jizdnich vlastnostech
   Návrat  
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 22.7.2008 , 0:15   Citovat  

Nejepší 195/55 R15 jak uvádí alternativní výrobce.

Omlouvám se, proč tam všichni cpete nesmyslné 16",17"??? Za prvé to tam nepatří a za druhé výrobce asi věděl proč doporučil maximum 195/55 R15 jen u ESi či VTi ...

Nejen, že se to podepíše na zhoršených jízdních vlastnostech, ale začni rovnou setřit či vyměň za mnohem kvalitnější či tužší silentbloky v ramenech, a to všech. Nebo se smiř s jejich častější výměnou.

Ale záleží na Tobě ...
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 22.7.2008 , 0:31   Citovat  

Mě je jasné že 17'' je na c5g hodně, i jak jsem četl ostatní články tak jste doporučovali 15, max 16, ale pořád si říkám, lepší krásné 17'' koseie co mi trochu zhorší jízdní vlastnosti, než hnusné plecháče. Ono jde o to že toho civica ještě nemám, chci ho koupit příští rok touhle dobou, ale ten známý nabízí že je někomu prodá teď hned za normalni cenu, nebo je schova do garaže a přiští rok je od něj za nějakou symbolickou cenu koupím, tak jestli má smysl je schovávat ... tak jina otazka: lepší krasne 17'' s horšima jizdnima vlastnstma nebo hnusne plechace na kterych asi nebudou zadne prvotridni pneu ani zdaleka podobne pirelli ? kuky kuk
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 22.7.2008 , 7:07   Citovat  

Zeptej se Sopti, co má na C 5g za 17´´...
   Návrat  
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2008 , 7:11   Citovat  

Nízkým profilem se změnší komfort ale rozhodně bych netvrdil že se zhoršují jízdní vlastnosti. Já jsem dal na MR2 z originálu 195/65 r14 205/40 r17 a jízdní vlastnosti se totálně zlepšili, auto je čitelné, jede přesně, líp brzdí a přestalo byt přetáčivé ale komfort o něco zchudnul.
Jediné co ybch sledoval je to aby byl shodný vnější obvod pneumatiky aby nepromeřovali přístroje.
   Návrat  
Winie je teď offline  Winie
4 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2008 , 7:50   Citovat  

-Kage- napsal:
Mě je jasné že 17'' je na c5g hodně, i jak jsem četl ostatní články tak jste doporučovali 15, max 16, ale pořád si říkám, lepší krásné 17'' koseie ...... kuky kuk

zalezi co od toho auta chces. jestli chces aby to vypadalo dobre tak tam hod 17. ale pravdou je, ze se rozluc s komfortem a cepama, kloubama a ramena taky trpi. pocitej s jejich hodne castou vymenou pokud s tim autem hodne jezdis. ja ted budu davat 17 misto 16, ale mam tam gumy 205/40, tak v konecnym efektu je to stejne velky to kolo jako ta 16. jen disk je vetsi.
Ale jestli mas Esi, nebo VTi, nebo i 1,5 se kterou chces jezdit svizne a rad ji das kotel, tak dej maly kola, treba 15, nebo i 14. Dyt na CRX VTEC se davali origo 14, tak se tam davali asi z nakyho duvodu... šuk
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.7.2008 , 8:31   Citovat  

Pochopil jsem to tak že když budu mít tyhle 17'' tak si postupně časem odrovnám podvozek, možná se mi zhorší jízdní vlastnosti a komfort a zaroven to asi bude o něco těžší ne ? takže lepší počkat ikdyž to mužu mit za směšné penize a časem koupit něco jineho protože bych to stejně narval do oprav podvozku ? Tak děkuju za názory, mě se stejně na civicu líbí více menší kola, takovy ten racingový styl, který se asi jediný k Honda hodí Mrk
   Návrat  
eXi_ je teď offline  eXi_
3 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2008 , 9:10   Citovat  

-Kage- napsal:
Pochopil jsem to tak že když budu mít tyhle 17'' tak si postupně časem odrovnám podvozek, možná se mi zhorší jízdní vlastnosti a komfort a zaroven to asi bude o něco těžší ne ? takže lepší počkat ikdyž to mužu mit za směšné penize a časem koupit něco jineho protože bych to stejně narval do oprav podvozku ? Tak děkuju za názory, mě se stejně na civicu líbí více menší kola, takovy ten racingový styl, který se asi jediný k Honda hodí Mrk

abych ti pravdu řek, tak jsem tedka přešel na 16" 205/45.. je to línějí než ta origo kombinace.. ale jednak to vypadá líp, je to tvrdší a líp to sedí OK nemam rád balóny přátele ale počítám s větším opotřebením mno to mi hlava nebere
   Návrat  
Only_one je teď offline  Only_one
2 háčka
PříspěvekZaslal: 22.7.2008 , 9:56   Citovat  

na bezny jezdeni jsou 17" nesmysl.. musi se proad davat pozor a je pryc komfort.. na kupáku jsou origo 185/60 r14 a vic jak 15" tam neprijdou .. ale pokud bych s tim jedil jen pro radost mensi jak 16" by tam nesli ; o) je to o prioritach
   Návrat  
Petr 78 je teď offline  Petr 78
5 háček
PříspěvekZaslal: 22.7.2008 , 11:04   Citovat  

-Kage- napsal:
Mám možnost koupit od známého za směšnou cenu krásné kola, ovšem otázka je jestli by šly bezproblémově dát na civic 5g ?
jde o kola KOSEI RS, 7×17, ET buď 38 nebo 17 , to teď nevím, obuté v pneu PIRELLI NERO ZERO, 215/45 ZR17, je někdo schopný mi odpovědět ?
Dík moc za všechny nazory Mrk

Na seriovou kastli by ti pasovali 7x17 ET38 s pneu 205/40 R17 - mám je já a to je tak maximum na C5G.
ET 17 by koukaly moc z blatníků a pneu 215/45 R17 jsou už moc široký a mají i velkej obvod, takže s těma by se ti jízdní vlastnosti opravdu zhoršily, asi by ti i drhly o blatníky nebo podběhy a tachometr by ti neukazoval přesně.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 22.7.2008 , 11:34   Citovat  

Petr 78 napsal:
Na seriovou kastli by ti pasovali 7x17 ET38 s pneu 205/40 R17 - mám je já a to je tak maximum na C5G.
ET 17 by koukaly moc z blatníků a pneu 215/45 R17 jsou už moc široký a mají i velkej obvod, takže s těma by se ti jízdní vlastnosti opravdu zhoršily, asi by ti i drhly o blatníky nebo podběhy a tachometr by ti neukazoval přesně.

Tak mu řeknu ať ty kola prodá i s prelude a neschovává je pro mě je to dobrý

Tohle jsou ty kola a preludka bude na jaře k mání ... kdo bude chtít koupit ať už šetří Mrk

Odkaz
   Návrat  
Wayne je teď offline  Wayne
Moderátor
PříspěvekZaslal: 22.7.2008 , 17:10   Citovat  

Muzes ty kola smele odmitnout,roztec sroubu na 2.0 P5G je 4x114,3 a na C5G je 4x100...Takze bys musel resit jeste podlozky (+rozsirovani blatniku) nebo predelavku a to pak vazne nema smysl.Od te doby,co jsem na HonDayi pri nocnim zavodu prorazil nizkoprofil a natrhl si limec 17" disku diky dire na silnici,nechci o nizkoprofilech ani slyset.Je to hezky jen pro oko a jeste ne vzdycky.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.7.2008 , 10:18   Citovat  

Wayne napsal:
Muzes ty kola smele odmitnout,roztec sroubu na 2.0 P5G je 4x114,3 a na C5G je 4x100...Takze bys musel resit jeste podlozky (+rozsirovani blatniku) nebo predelavku a to pak vazne nema smysl.Od te doby,co jsem na HonDayi pri nocnim zavodu prorazil nizkoprofil a natrhl si limec 17" disku diky dire na silnici,nechci o nizkoprofilech ani slyset.Je to hezky jen pro oko a jeste ne vzdycky.

To je fakt, ale mám tušení že ty kola mají více děr v různe rozteči, takže to pasuje na to i na to Úsměv
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 23.7.2008 , 10:30   Citovat  

-Kage- napsal:
To je fakt, ale mám tušení že ty kola mají více děr v různe rozteči, takže to pasuje na to i na to Úsměv

Ano, bývá to tak - moje Koseie mají taky 4x100 i 4x114.3...
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 23.7.2008 , 10:41   Citovat  

Hellborn napsal:
Ano, bývá to tak - moje Koseie mají taky 4x100 i 4x114.3...

Už jsem se lekl že tu napišu nějakou hov*dinu, ale trefil jsem se :hehe:
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Kola na C5G
Fórum: Pokec o autech
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina