Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Nové PC kolem 18 000,-
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Dr.no je teď offline  Dr.no
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 14:25   Citovat  

Zdar pánové,
chystám se koupit nový pícidlo, bohužel od dob kdy jsem si kupoval minulé se mnohé změnilo a já se v komponentech už dosti neorientuju Smutný
Chtěl bych se vejít do cca 18 litrů (nesmím to přehánět musí mi zbýt na Honda Velmi šťastný )
Na czechcomputer jsem si sestavil toto tudy odkaz (bez tý hrozný bedny teda)

Rád bych se zeptal, jestli by mi někdo z přítomných problematiky znalých Hondařů poradil zda je to dobrá volba, popřípadě nabídl alternativu.
Pc potřebuju na gamesy (ale nejsem hardcore magor), sledování filmů, něco konverze videí, stahovat filmů muziky atd...
Díky moc
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 14:27   Citovat  

hehe, co clovek to nazor, jeden bude tvrdit ati, druhej nvidia, jeden intel a druhej AMD apod.
Doporucuju se poradit s jednim clovekem, nekym blizkym, ktery se ti o to pripadne postara, kdyby byl problem (dokaze poradit, opravit).
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 14:35   Citovat  

Bitkar napsal:
hehe, co clovek to nazor, jeden bude tvrdit ati, druhej nvidia, jeden intel a druhej AMD apod.
Doporucuju se poradit s jednim clovekem, nekym blizkym, ktery se ti o to pripadne postara, kdyby byl problem (dokaze poradit, opravit).

No, právě nikoho takovýho nemám Úsměv
Nicméně jsem tim strávil poslední 3 dny,tak už jsme kapku v obraze - ale vše netový zkušenosti no..
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 15:50   Citovat  

Procesor vyměň za Phenoma a grafiku za 3870 .. neměl by v tom bejt velký cenový rozdíl.

Ušetřit můžeš na CASE (v rámci možností), zdroj je OK.

Třeba tadle: Coolermaster-Dominator-Xcalade
anebo úplně obyč, přesto kvalitní: Cooler-Master-Elite

Co ten disk a paměť ? Jaké tam máš ?
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 16:09   Citovat  

Jo jasný to tam nejni vidět : disk Seagate Barracuda 7200.10 ST3500630AS - 500GB SATA II
a paměti - no nevím který z těhle bys doporučoval? tudy odkaz
Asi bych chtěl 4 GB -pokud to má cenu.
Díky
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 16:17   Citovat  

Dr.no napsal:
Jo jasný to tam nejni vidět : disk Seagate Barracuda 7200.10 ST3500630AS - 500GB SATA II
a paměti - no nevím který z těhle bys doporučoval? tudy odkaz
Asi bych chtěl 4 GB -pokud to má cenu.
Díky

Disk normál ok, nemá cenu to hrotit.

Paměti vol podle toho, jaký systém budeš provozovat. Pokud 32bit, tak je funkční maximum 3GB (tzn. v DualChannel 2x 1024 + 2x 512), volil bych ty druhé v nabídce. Pokud půjdeš do 64bit systému, tak pak 2x 2048, nejspíše opět 1066MHz. Ale 4GB jsou ti podle mě naprd, stejně jako 64bit systém se špatnou kompatibilitou programů a zejména her.
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 16:24   Citovat  

Jo a desku si klidně dej s 790X, pokud neplánuješ 4 grafiky najednou, protože k tomu to FX je dobrý, jinak stačí X a pro jednu grafiku dokonce 770, ale já bych bral 790X.
   Návrat  
Bitkar je teď offline  Bitkar
4 háčka
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 16:25   Citovat  

ja mam XP64 a no problema. Jediny co sem nespustil vubec bylo paradoxne Honda EPC :) ale to maj naprogramovany pred xxx lety a pak to jen obnovovali, zadna zmena v zakladu programu.
   Návrat  
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 16:28   Citovat  

Daver napsal:
Disk normál ok, nemá cenu to hrotit.

Paměti vol podle toho, jaký systém budeš provozovat. Pokud 32bit, tak je funkční maximum 3GB (tzn. v DualChannel 2x 1024 + 2x 512), volil bych ty druhé v nabídce. Pokud půjdeš do 64bit systému, tak pak 2x 2048, nejspíše opět 1066MHz. Ale 4GB jsou ti podle mě naprd, stejně jako 64bit systém se špatnou kompatibilitou programů a zejména her.

Ok díky moc za rady. No pokud myslish 64 bitovým systemem Visty, tak ani náhodou, co s etýče systému tak 64 bit XP teda taky ne jo? (nekompabilita atd?)
Btw co je špatnýho na těch posledních 4 GB pamětích za skoro stejnou cenu jak 2 GB?Chápu todobře že některý 2GB jsou asi výkonější než některý 4GB?
Chci aby mi ten komp co nejdýl vydržel, takže jsem ochoten do toho narvat i lepší věci než je teď potřeba...
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 3.4.2008 , 17:18   Citovat  

Dr.no napsal:
Ok díky moc za rady. No pokud myslish 64 bitovým systemem Visty, tak ani náhodou, co s etýče systému tak 64 bit XP teda taky ne jo? (nekompabilita atd?)
Btw co je špatnýho na těch posledních 4 GB pamětích za skoro stejnou cenu jak 2 GB?Chápu todobře že některý 2GB jsou asi výkonější než některý 4GB?
Chci aby mi ten komp co nejdýl vydržel, takže jsem ochoten do toho narvat i lepší věci než je teď potřeba...

Na to se vyprdni, už tak je socket AM2 dost na okraji životnosti. Až budeš upgradovat, budou DDR4 a CPU v jiným socketu, takže to nemá smysl. Ty 4GB moduly jsou fajn, ale lepší dát 2x2GB, aby byly v dualchannelu a spojily tak své síly, především dvounásobnou šířkou sběrnice.

Bitkaře neposlouchej, Bulánci běžej všude :o)) ... ba ne, většina softu stejně běží v 32bitovém modu a opravdu nemá cenu se s 64bit XP zabejvat.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Nové PC kolem 18 000,-
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina