Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
problém s motorem D16W1 - Honda HRV
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
JLo je teď offline  JLo
0
PříspěvekZaslal: 8.8.2012 , 21:23   Citovat  

Mám problém s motorem D16W1 v Hondě HRV, doposud bylo auto naprosto bez problémů. Je to rok 2004, najeto 167.000. Spotřeba oleje téměř žádná, doléval jsem tak 0,5 l mezi výměnou (měním po 10.000) olej Motul Turbolight 10W-40.
V pondělí jsem po cca 20 km(rychlost tak 110-120) na dálnici vidím, že je vysoká teplota vody až k "H", takže jsem zvolnil, topení naplno, teplota klesla a na první pumpě stop. Voda nevařila, hadice nijak tvrdé nebyly. Po chvilce jsem zapnul znova klíček a teplota motoru nebyla ani na hodnotě co normálně při jízdě. Vrátil jsem se zpátky domů a cestou už nestoupla. Ale pokračování problému, když motor běží tak se ozývá klepání ze strany co je rozvoďák, je to nepravidelné, zaklepe pak chvilku klid, pak znova. Je jedno jestli je motor studený nebo teplý. Ozve se to když trochu přidám na otáčkách tak po ubrání. Přijde mi jako by to bylo odněkud z rozvodů, nebo od vodní pumpy. Vodu i olej jsem kontroloval před cestou, vše bylo OK. Díky.
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
Frantik047 je teď offline  Frantik047
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 9.8.2012 , 11:16   Citovat  

Kdybys chtel novej motor teda ne novej uplne ale ojetej tak dej echo jeden mam... D16W1...

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
MattiK je teď offline  MattiK
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 9.8.2012 , 11:46   Citovat  

jestli to jde od rozvodu tak sundej rozvody a zkontroluj co by tam mohlo klepat... tohle je problem, ktery asi na internetu nevyresis... tezko bude nekdo vedet co zrovna tobe tam klepe - vsechno budou tipy a stejne se na to budes muset podivat...
kazdopadne auto se prehralo z nejakeho duvodu, kdyby vse fungovalo jak ma, tak se to stat nemohlo... vyres problem s prehrivanim, pac pokud se ti motor prehreje az do cervenyho tak to muze mit nasledky... tesneni pod hlavou si myslim ze je to nejmensi...

Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 9.8.2012 , 11:57   Citovat  

Těmle motorům hodně odcházej ojnice na klice, už jsem o dosti slyšel ... třeba to není tvůj případ, ale třeba ano ... jinak teplota bude pravděpodobně těsněním pod hlavou pravděpodobně na pístu u rozvodů, kde to taky klepe ...

Buď rozhodit a udělat go nebo novej (o kterém ovšem taky víš prd, takže já bych si raději fixnul svůj)

Obsah fóra Honda-club.cz   
problém s motorem D16W1 - Honda HRV
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina