Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Autoradio do C7G
Fórum: Interiér a Hi-Fi
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Budizknicema je teď offline  Budizknicema
2 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 9.8.2012 , 22:29   Citovat  

Zdarec, ma cenu kupovat tohle radio odkaz do C7G 5dv s origo repro? Nebo jsou origo dostatecny na takovy radio? Diky
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2012 , 10:44   Citovat  

Origo repro jsou hnidy papírový...vyměnit Úsměv

Bully je teď offline  Bully
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 10.8.2012 , 12:40   Citovat  

Cokoliv co das do C7G jineho nez origo audio bude mit vyznam, nic hroznejsiho jsem v aute snad neslysel KO

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2012 , 11:19   Citovat  

Diky, a mate nejakej napad jaky repro k tomu? Ja se v tom moc nevyznam, ani newvim jaky jsou tam rozmery, nehlede na to, ze je na trhu milion znacek repra a vyznat se v tom je nad moje sily, ale taky za to nechci utratit majlant, ale taky at to aspon trochu za neco stoji. Jo jedina podminka je opravdu jenom repro do dveri, nechci zadnej bastl do kufru, protoze to stejne nevyuziju a kufr potrebuju, pac auto mam jako daily car. A nasel jsem akorat 4 repra, vubec netusim jestli jsou tam jeste nekde vyskace, nebo kolik a kde tam vsechny repro jsou. Diky

jira851 je teď offline  jira851
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2012 , 15:42   Citovat  

Ahoj, pokud se jedná o repro vs radio do C7g můžu ti doporučit objednat u ahifi.cz tlumení do předních dveří+do zadních ,,kapes" kde jsou umístěný zadní repro, co se týká repro mám hertz dsk165 4x předek i zadek na MDF podložkách k tomu to vytlumení a hraje perfektně, rádio mám Pioneer s usb obyč do 2 tisíc, co se týká srovnání s origo je to 100:1 Úsměv každopádně bez vytlumení a mdf nebude rozdíl tak velký, takže to bych dal určitě

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2012 , 15:46   Citovat  

Ještě bych dodal, že i levnější rádia než to, které jsis vybral ti zahrajou lépe, pokud budeš mít kvalitně vytlumené dveře a kvalitní repro, asi bych zvolil levnější rádio a investoval bych do tlumení s reproduktorama, protože i rádio za 10tisíc ti bude k ničemu, když ti repro bude rezonovat o nevytlumené plechy dveří. Jen tolik z mojich postřehů Se stydím jinak pláty jsem bral na přední dveře 4x a do zadu 2x byly to tuším silver stp v rozmeru 53x75 cm takze 6 platu na cele auto+4x mdf a repro zalezi na tobe DSK jsou hodne slusne projevem a rozhodne predci porizovaci cenu navic jsou to komp. takze k tomu mas i vyhybky a vyskove repro.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2012 , 15:48   Citovat  

Vyskace v zakladu nejsou mas tam 4x 165mm repro

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2012 , 18:07   Citovat  

Mel jsem tří podmínky. Aby bylo radio kvalitnější, aby melo BT HF i přehrávání Pres BT a aby melo USB vstup zezadu, levnější jsem nesehnal.

1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2012 , 18:52   Citovat  

Jasně, v pohodě, neznám rozpočet, který chceš dát do audia, jen radím podle zkušeností Úsměv

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2012 , 19:07   Citovat  

No reknu to asi takhle: nejsem tak bohatej, abych si mohl kupovat levný veci

Hifil je teď offline  Hifil
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2012 , 19:43   Citovat  

V zásadě souhlasím s tím, co už tu bylo napsáno.. Tzn. že C7G hraje na prd a taky s tím, že je třeba tlumit.. Zásadní zlepšení přinese rádio a přední repro. Hudbu stejně, předpokládám, posloucháš vpředu, takže zadní nejsou až tak důležité. Radši investovat více dopředu, než se dělat se zadkem..
Je opravdu velké množství výrobců a typů reprodutorů, takže je někdy těžké vybrat ty pravé - záleží na tom, co posloucháš, jak nahlas to posloucháš, jaké máš prostorové možnosti v daném autě a v neposlední řadě, kolik na ně máš peněz.
Rádio máš vybrané dle svých představ a já se nikdy netajím svou velkou přízní k rádiím této značky, takže pokud bys chtěl probrat a případně nabídnout ostatní věci, napiš mi sem nebo do SZ své možnosti a představy a zkusíme to nějak vymyslet. Jako partner H-C mohu nabídnout i nějaké výhodné ceny... Nějaké ty zkušenosti s C7G máme Mrk
Tlumení bych ale opravdu vřele doporučil. Pokud si potrpíš na opravdu kvalitní přednes s dobrou dynamikou, tak bych zvážil i zesilovač (který nemusí nutně být v kufru - může se někam schovat...).

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 11.8.2012 , 20:15   Citovat  

Dovolím si poznámku, že právě u 7g jsou repro v celku dobře rozmístěny, a když jsem se soustředil právě na přední dva vytlumení+ repro pořád tomu něco scházelo, nevím jestli je to umístěním nebo dobrými reproduktory ale když si dobře vyvážíš přední+zadní zní to skutečně skvěle, rozhodně lépe než jen předek, to byl důvod proč jsem dělal všechny 4 navíc zadní část na tlumení ani montáž repro není vůbec náročná, záleží ale na každém přesně jak se píše o přízpěvek níže, hlasitost, typ hudby, a zda vyžaduješ kvalitu a dynamiku

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2012 , 0:24   Citovat  

Já bych vám tak strašně rad odepsal něco smysluplneho, ale bohužel se me ujal vecirkovy ďábel a nic nevymyslim muhehe pifko Velmi šťastný

Stepa je teď offline  Stepa
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2012 , 17:33   Citovat  

jira851 napsal:
...tlumení do předních dveří+do zadních ,,kapes" kde jsou umístěný zadní repro...

Vzhledem k tomu že má 5D, tak vzadu žádné kapsy nejsou a montáž je víceméně totožná, jako v předních dveřích Mrk

Jinak se Bungee mrkni ke mně do profilu...mám tam vypsané všechny komponenty+fotky, co jsem se dveřmi, podlahou, střechou a vším ostatním dělal Úsměv. Dveře(komponenty+tlumení) bylo konzultováno s Hifilem. Mám to bez ext. zesilovače.

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 12.8.2012 , 19:08   Citovat  

Chtel bych do toho narvat max. 9k, nechci nic maximalniho, jen kvalitnejsiho, nez doposud. Hlasitost mivam jak kdy, ale vetsinou celkem nahlas, na origo radiu 16. stupen hlasitosti, zadny rvani kuli, ale motor uz neslysim, taky zalezi co je to za zanr, ted posloucham prevazne radio, pac na cedeckach toho moc nemam, tak cekam na lepsi radio. S tim vytlumenim pocitam s prichodem novych repro. A co kabelaz, je tloustka kablu dostatecna, nebo bude potreba taky vymenit?

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2012 , 16:46   Citovat  

up OK

Danny1987 je teď offline  Danny1987
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2012 , 16:55   Citovat  

BunGee napsal:
Chtel bych do toho narvat max. 9k, nechci nic maximalniho, jen kvalitnejsiho, nez doposud. Hlasitost mivam jak kdy, ale vetsinou celkem nahlas, na origo radiu 16. stupen hlasitosti, zadny rvani kuli, ale motor uz neslysim, taky zalezi co je to za zanr, ted posloucham prevazne radio, pac na cedeckach toho moc nemam, tak cekam na lepsi radio. S tim vytlumenim pocitam s prichodem novych repro. A co kabelaz, je tloustka kablu dostatecna, nebo bude potreba taky vymenit?

já standardně 33 Velmi šťastný sorry za offtopic

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
1 háčko
0
PříspěvekZaslal: 13.8.2012 , 16:58   Citovat  

zalezi jaky repro s tou kabelazi...mrkni na nejake stranky v zasade ale bez zesilovace neni treba menit kabelaz a da se pouzit ta co je pribalena u kvalitnejsich reproduktoru

sopta je teď offline  sopta
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 10:20   Citovat  

Já myslím že to tady všechno již padlo. Rádio jako takový bych vybíral v rámci rozumu, když šáhneš po jakémkoliv kousku od kvalitního výrobce jako je Pioneer, Alpine, JVC, Kenwood aspol, tak v rámci cenové hladiny neuděláš chybu, zvukový rozdíly stejně nepoznáš, protože jejich kvality předčí zbytek audio řetězce, takže bych řešil spíš tu výbavu a sympatii ke značce, případně design... Jestli pojedeš repro bez zesíku, tak to taky nemá cenu přehánět, důležitý je ale to vytlumení a je dobré dát pod repro ty MDF kroužky, jakožto další prvek zpevnění. Já tohle celkové vytlumení a zpevnění dveří rád pro laiky vysvětluju přirovnáním, kdy si představ vedle sebe 2 atlety, první bude startovat klasicky s nohama zapřenýma od pevnýho startovního bloku a druhej bude startovat z pískoviště. Který z nich bdue rychlejší je myslím jasné. No a teď si místo atletů představ repro zapřený o pevnej základ, kterej když potřebuje membrána vystřelit vpřed, mu neujede "pod zadkem" (zpevněné dveře, které dělají "statovací blok" koši reproduktoru) a přesný opak (kdy se část energie na výkyv membrány ztratí na zpětný chod koše reproduktoru směrem do dveří). Je pak jasné, které z repro bude mít celkově dynamičtější, pevnější přednes, který ve výsledku půjde i do hlubších basů. A že je pro citlivé lidské oko vnímatelná i mikrodynamika nejen v basech, ale i středech je holý fakt. Proto opravdu raději ušetři pár stovek na rádiu a vytlum za ty peníze dveře, je to malá investice s velkým zbytkem. A ještě k tomu budeš mít dobrej pocit při zavírání dveří, kdy to nebude takový to plechový plácnutí, ale udělá to mnohem "luxusnější" tlumenější žuchnutí o třídu luxusnějšího vozu.

Kabeláž bych v tvém případě asi neřešil, z rádia ti stejně do dveří leze pár watíků, na který ty tkaničky stačí Mrk

Ohledně ideálního výběru repro/rádia se poraď s Hifilem, který se ti zde již také ozval a společně dáte dohromady povedenou sestavu a ještě dostaneš zajímavou slevu, uvidíš Mrk
Proč dát vydělat nějakýmu cizímu obchodníkovi, když můžeš dát vydělat hondařovi, ne? (ikdyž upřímně, o penězích to u Hifila není, je to prostě fanda a po slevě, kterou ti dá z toho má nula nula prd, pro který by drtivá většina lidí nehla ani prstem H+ )

2 háčka
0
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 19:09   Citovat  

ok, jak to tak vypada, tak autoradio musim na chvili odlozit kvuli dovolene, takze si ho dopreju asi na vanoce

Boďa je teď offline  Boďa
0
PříspěvekZaslal: 24.9.2012 , 21:17   Citovat  

Helou,
prdnu to třeba sem...
Civic dostal nové radio, vytlumené dveře (fotku nedávám, páč mi to přijde zbytečný, je toho všude mraky) a domky s výškami.
S dveřmi mám plány, ale jestli se jich někdy dožije... Chtěl bych tam dva 16cm středobasy... (zatím tam zůstaly origo repra, pokud něde seženu za dobrý šišky nějaký kloudný, tak je třeba prohodím. Originály se v těch vytlumených dveřích celkem snaží a ještě na rádio...)
Jinak tapecáky strašná hrachovina a vůbec zpracování těch plastů. Co jsem měl předtím 323F BJ - to byla taky celkem hrachovina, ale C7G je na tom ještě hůř Smutný Ale trochu laminátu, tlumení, molitanu... budiš. Ale stejně se tam mudaj serepetičky v zámku...
Nějaké foto

IMG_7246.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
IMG_7246.jpg, 1.3 MB

IMG_7251.jpg

IMG_7251.jpg, 1.3 MB

IMG_7255.jpg

IMG_7255.jpg, 1.26 MB

IMG_7366.jpg