Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[2]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém se zubem :-D
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 2
Zdendad je teď offline  Zdendad
Partner H-C
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 13.8.2012 , 23:56   Citovat  

Zdarec! Je to tam. H+

Před 3 týdnama jsem po 2 letech (nebyl čas no HaHaaa Se stydím ) navštívil zubaře na preventivní prohlídku a bylo mi jasný, že vrchní stoličku mám asi zkaženou (bál jsem se zánětu) už asi podruhé a že mi něco bude dělat... a ejhle jeden jediný zub špatný a ne málo...zrovna ten co jsem čekal... začal cosi říkat o tom, že je mrtvý nebo co... a pak z toho vylezlo, že je to kaz zasažený na zubní dřeň, tedy zánět žádný, ale kaz řádný.. to mi hlava nebere zub mě nějak nebolel.. jen reagoval na sladké a teplé nebo studené (teď už ani nevím Velmi šťastný Velmi šťastný )..asi mrtvý teda uplně není nebo nebyl, tak asi půjde zachránit..doufám..

Tak mi jako první vyvrtal díru jako výfuk některých jedinců tady na fóru u čehož jsem umíral bolestí jak nikdy Ble (o umrtvovací injekci jsem zažádal, ale hodil na mě bobek no kiss me ) HaHaaa HaHaaa a zadělal mi to nějakou umrtvovací vložkou (když ji tam dotláčel tak jsem vystřelil bolestí... :twisted: ) a řekl mi, že mám přijít za 3 týdny... nějak jsem nechápal proč nebo co bude dál, ale sestřička mi pak sdělila, že se nemusím bát, že zub se trhat nebude (první mě napadlo, že ho trhat bude, ale asi ne, jinak by se s tím nedrbal a vyrval ho hned ne kouř ) a že budu chodit teď ještě několikrát (možná až 3x třeba) na čištění kanálků nebo co... dnes je to 3 týdny a samozřejmě mi otevřel ten zub, což sem tak nějak vydržel a díky té umrtvovací vložce, co jsem tam měl 3 týdny, mi téměř bezbolestně vytáhl nerv (nebo nervy... nevím co všechno Velmi šťastný rozumím víc autům.. Je to tam. než zubům pořádnej výtlem ) a pak furt něco šťoural hluboko a to bylo asi to čištění od nervu... docela nepříjemný... a ani nevím jestli to něčím naplnil.. prostě jakoby piloval nějakým drátem a dost hluboko..

Strávil jsem tam necelou pul hodinu, no, ani ne.. a vím, že před tím než začal "pilovat do mě" tak sestřička něco mlela o depulpinu či co... pak nakonec zub zase něčím zadělal jen provizorně a jdu zase za 2 týdny...

TEĎ OTÁZKA NA TY CO UŽ NĚCO PODOBNÉHO ZAŽILI A VÍ O CO SE JEDNÁ:

Bylo to dnes to čištění kanálků a i naplňování nebo co mi to vubec mohl dělat? HaHaaa čekat ještě další návštěvu? Abych se přiznal tak se trošku i bojím toho co bude dál, ale tak když mám nerv venku, tak by mě snad nic bolet nemělo ne? Na netu jsem toho četl spousty, ale tak pokaždé někdo tvrdil něco jiného...

Dík všem co si to přečetli a doufám, že někdo reagovat k tomuto tématu bude Úsměv myslím, že to tady snad ještě není Velmi šťastný ale tak je to volná diskuse, ne? Úsměv A nebo si to nečetl nikdo a jen sem se krásně "vypovídal" Velmi šťastný

Zdarec! HaHaaa
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
jakubM je teď offline  jakubM
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 0:05   Citovat  

Já čekal, že se tu budou řešit zuby na rozvodech a ono tohle Velmi šťastný

Hele měl jsem podobný problém se zubem, taky mi řekla že mi tam odumírá nerv.. tak to vyvrtala a pak tam strčila nějakou "pájku (?)", to zasmrdělo jak spálené rádio a dala mi tam dočasnou vložku a za týden jsem šel znova.. takhle mi to "pájela" 3x (3 návštěvy po 1-2 týdnu) a poté řekla, že už ten nerv je mrtvý a zaplombovala to.. zaplatil jsem litr a je klid Velmi šťastný
   Návrat  
GrygarMartin2 je teď offline  GrygarMartin2
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 0:06   Citovat  

pořádnej výtlem mě bolí 2zuby jak cyp, když jím sladké a studené, snad nedopadnu jak ty... HaHaaa jinak nechápu co to má společného s HONDOU Velmi šťastný snad jen ta zmínka o výfuku je to dobrý
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 0:08   Citovat  

Dyť je to volná diskuse, ne?? je to dobrý Ne všechno se na tomto fóru točí kolem hondy...

Ale tak ok.. pokud tě to potěší, tak na každé vyšetření jezdím hondou! Lucy pořádnej výtlem pořádnej výtlem pořádnej výtlem při vrtání jsem skoro promáčkl domokuna co mám na klíčích od auta HaHaaa
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 0:11  Naposledy upravil Zdendad dne 14.8.2012 , 0:12, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

jakubM napsal:
Já čekal, že se tu budou řešit zuby na rozvodech a ono tohle Velmi šťastný

Hele měl jsem podobný problém se zubem, taky mi řekla že mi tam odumírá nerv.. tak to vyvrtala a pak tam strčila nějakou "pájku (?)", to zasmrdělo jak spálené rádio a dala mi tam dočasnou vložku a za týden jsem šel znova.. takhle mi to "pájela" 3x (3 návštěvy po 1-2 týdnu) a poté řekla, že už ten nerv je mrtvý a zaplombovala to.. zaplatil jsem litr a je klid Velmi šťastný

No já mám nerv po dnešku pryč... a bude mi už jen čistit ty kanálky a pak je asi jen už naplní a zadělá plombou a měl by být klid... těžko říct to mi hlava nebere
Stejně ten můj zubař je řezník jako prase.. hlavně že jezdí na ukrajině (chceš-li zažít co je dřina, kup si kolo ukrajina) HaHaaa já myslel, že zubaři berou balík kouř
   Návrat  
Tomas Civic je teď offline  Tomas Civic
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 0:11   Citovat  

No kurnik.Zubare nesnasim ale vubec chodim tam jen kdyz me neco boli to se ale nestava.A nebo kdyz musim po 4 letech na kontrolu.A uz pri kontrole se desim jestli neco nenajde hruza.Ted si me nahnal hruzu ze si snad budu cistit zuby kazdou hodinu
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 0:19   Citovat  

Tomas Civic napsal:
No kurnik.Zubare nesnasim ale vubec chodim tam jen kdyz me neco boli to se ale nestava.A nebo kdyz musim po 4 letech na kontrolu.A uz pri kontrole se desim jestli neco nenajde hruza.Ted si me nahnal hruzu ze si snad budu cistit zuby kazdou hodinu

cistenim zubu to mnohdy neni... mas to i v rodine.. je to tak nejak dane.. KO ale jak mi rikal zubar, ze jsem osel, ze mam ostatni zuby docela pekne a takto si necham jeden zub pokazit.... HaHaaa

teď ten zub vypadá docela komicky Velmi šťastný zadělaný to vypadá jako bych tam měl žvejkačku pořádnej výtlem ještě že se směju jen když předjíždím pořádnej výtlem
   Návrat  
silenec je teď offline  silenec
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 0:21   Citovat  

Ja mel to same, co jsem nastudoval, tak je dulezite pak ty kanalky poradne vycistit a zaplnit, jinak s tim muzou byt problemy v budoucnu... radsi jsem kvuli tomu rovnou zmenil zubare... sice 5k za zub v kiss me (z toho 4k keramicka plomba), ale snad uz bude klid.
K zubari chodit radsi driv a hlavne k nejakemu dobremu, ve vysledku usetrite spoustu penez i bolesti (navic zuby uz mame jen jedny) Mrk
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 0:23   Citovat  

silenec napsal:
Ja mel to same, co jsem nastudoval, tak je dulezite pak ty kanalky poradne vycistit a zaplnit, jinak s tim muzou byt problemy v budoucnu... radsi jsem kvuli tomu rovnou zmenil zubare... sice 5k za zub v kiss me (z toho 4k keramicka plomba), ale snad uz bude klid.
K zubari chodit radsi driv a hlavne k nejakemu dobremu, ve vysledku usetrite spoustu penez i bolesti (navic zuby uz mame jen jedny) Mrk

Počky a to s tím placením ti řekl kdy? Už jako hotovou věc? No já doufám, že nic platit nebudu... zatím jsem neplatil ani kačku. ani nic nezmiňoval...
Chtěl jsem nový zimáky.. a ne zub pořádnej výtlem pořádnej výtlem
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 0:44   Citovat  

Tak s tim placenim jsem uz pocital kdyz jsem tam sel, sice mne tam mohl dat taky nejakou obyc plombu co hradi pojistovna, ale pry by to nemuselo moc dlouho vydrzet, navic to vypada hnusne... takto mam pekne bily zub ze ani nejde poznat ze tam nekdy byl kaz (na pockani nascanujou zub a vyrobi na neho plombu na takovem CNCcku) a uz bych snad mel mit pokoj... zitra si jdu takto nechat udelat 3. zub, ale u tech ostatnich uz aspon nebude potreba tahat nerv a cistit kanalky... proto jsem psal ze s dobrym zubarem usetrite hodne penez (to je tak kdyz spatny, resp. u nas bezny zubar ani nepozna kaz na rentgenu) zmatenej
   Návrat  
Daver je teď offline  Daver
Administrátor
Členství: Gold
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 8:24   Citovat  

Čištění kanálku se provádí speciální mikropilníkem, následně se kanálek zaplní a zub se vyplní standardním amalgámem, kompozitem (v případě menších zubů) nebo keramickou vložkou, o které mluvil silenec (více info CEREC - viz youtube). Keramická vložka je sice drahá, ale je nesmrtelná a déle udrží zub pohromadě. Nicméně i tak počítej, že jednoho krásného dne zkřehne natolik, že se část ulomí a doufej, že se ulomí jen nad dásněmi (většinou ano). Pak tě čeká znovu odvrtat kanálky, vsazení titanového čepu a následně vymodelování korunky (poslední náhrada stála 8000,-). Pokud by se ti zalomil zub nešikovně pod úrovní dásně, tak šup s ním ven, implantát do čelistní kosti a korunka ... tady už mluvíme o nějakých 15-20tis.

Já mám v puse už hodně přes 50tis, takže bych si myslím klidně mohl dělat dentistu Velmi šťastný

Zásadním problémem při hygieně je absence čištění mezizubních prostor, kdo to ještě nedělá, tak honem napravit ...
zlepší to situaci tak o 80% je to dobrý

Zubaře vyměň za někoho, kdo není neandrtálec ... bez anestetik se takové operace dělaly za komančů to snad ne
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 8:30   Citovat  

Jéé, tohle téma mi připomnělo,že bych se měl objednat na každoroční pětiminutovou kontrolu u zubaře. Velmi šťastný
   Návrat  
Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 8:46   Citovat  

Ti statni zubari jsou teda pekni ***** ****, nakonec pacient musi sam predsvedcovat zubare 5min., ze tam ma kaz . naštvanej Uz nikdy vic... radsi si zaplatim priste soukromeho. KO
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
skyline je teď offline  skyline
4 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 8:49   Citovat  

Zdendad: znam, mam, velmi neprijemne. Zakladem po takove akci je uzdravit dasen, ktera by jinak po zaplombovani zase zlobila. Takze po odstraneni nervu (to uz mas) se tam nacpe nejaka leciva docasna vypln, kterou je potreba jeste cca 2x odvrtat, procistit a dat znovu. Jakmile je vse OK, da se klasicka vypln jak na normalni zubni kaz. Procisteni kanalku uz tak neprijemne jako napoprve nebude, akorat se vzdy musi dostat az na dasen, ktera je pochopitelne ziva, takze vedet o tom budes. S anestezii se dela jen prvni "vyvrt", ted uz ji potrebovat nebudes a zubare jak radi Daver vymen za nekoho, kdo neni retardovany, nikde neni psano, ze podobne nedopadnes i s jinym zubem.

BTW poprve a dle toho co pises tak mozna i podruhe bys mel jit na rentgen s pusou plnou tech pilniku - cilem je ujistit se, ze jsou kanalky ciste az na dasen a ze se to tedy bude hojit a nehrozi recidiva (pri nedostatecne odstranenem nervu hrozi, ze ten zanet pod zubem budes mit porad). Nejsem si ted jisty, ze to neudelaji az pri poslednim cisteni pred definitivnim zaplombovanim, kazdopadne bych mel dost obavu, pokud bych aspon jednou na tom rentgenu nebyl. Nijak jinak se o tom, ze je kanalek komplet cisty presvedcit neda.
   Návrat  
notabene je teď offline  notabene
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 9:07   Citovat  

Teda, az jsem prekvapen co vsechno se dozvím na HC Úsměv

Jinak, do zubu Ti daval zubar depulpin, je to prostredek k vyvolani nekrozy ve zbytku zubniho nervu.. pro latky ktere obsahuje se uz moc nepouziva (ja bych ho svym pacientum nedal)....

Zakladem je hygiena, aneb to co rikam vzdycky pacientum, nejlepsi zubni pasta je zubni kartacek a kdyz mi nekdo rekne ze spatny chrup zdedil po rodicich tak mu odpovim ze to znamena pouze to, ze si ani rodice neumeli cistit zuby..

Pilníky Úsměv

Jinak pokud budete mít dotaz, napište, rád odpovím..
   Návrat  
voyta je teď offline  voyta
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 9:31   Citovat  

chodte pravidelne, ja nebyl 3 roky a vcera mi trhali zub, tak ze me nakonec poslali na stomatochirurgii a ani jsem nemohl dojet dom, jak me znicili:-D ted mam hubu jak krecek a tydem musim jist tekutou stravu Velmi šťastný
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 10:22   Citovat  

notabene napsal:
Pilníky Úsměv

Jasně - endodontický nástroj, který piluje - pro laika pilník - pro automechaniky je to vytahovač šroubů pořádnej výtlem

Návrat  
Sakul je teď offline  Sakul
Zlobivec [1]
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 10:24   Citovat  

Dik, diky tobe uz nikdy rozhodne nejdu k zubari .... pořádnej výtlem
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 10:41   Citovat  

Daver napsal:
Jasně - endodontický nástroj, který piluje - pro laika pilník - pro automechaniky je to vytahovač šroubů pořádnej výtlem

No s tímhle rucnim HS bych se upiloval k smrti, pouzivam Úsměv
   Návrat  
Hellborn je teď offline  Hellborn
5 háček
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 10:44   Citovat  

Sakul napsal:
Dik, diky tobe uz nikdy rozhodne nejdu k zubari .... pořádnej výtlem

Jasně! Stačí kovář! Velmi šťastný
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 10:44   Citovat  

Tak já zažil jen ty ruční ... no ale vzhledem k tomu, jak jsem si myslel, že je CEREC novinka se není čemu divit Velmi šťastný ... české ordinace stojí většinou za bačkoru Bueee ... čest výjimkám je to dobrý
   Návrat  
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 10:50   Citovat  

Jééé, ten "pilník" mám zlomenej v kanálku už cca 12 let. Přišla na to moje nová zubařka, když mě ten zub pobolíval. Pak mi řekla cenu za odstranění a následnou léčbu a) když se to povede, b) když se to nepovede. No odpověděl jsem jí na to stručně. "Až to bude hodně zlý, půjde zub ven." Částky okolo 30tkč se mi prostě nelíbí. Jen nevím co mi v tý hudě pak zůstaně HaHaaa Zuby se mi štípou jak na běžícím páse. I stolička mi praskla podél zmatenej . No i když čistím jak vůl, je mi to prd platný Bueee
   Návrat  
coudu je teď offline  coudu
3 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 10:55   Citovat  

Tyo co se tu neobjeví Velmi šťastný
Mám ale stejný problém. Už dvakrát sem byl na tom čištění kanálů a pokaždý to byla bolest jako prase to snad ne
Zejtra tam jdu znova, tak doufám že už budou nervy kaput. rentgen mě žádnej neudělal a injekci sem taky nedostal(jestli se to teda při čištěni umrtvuje).
   Návrat  
sumy je teď offline  sumy
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 11:04   Citovat  

Naštěstní mám hodnou zubařku a ta se ani neptá a injekci dostávám pomalu už ve dveřích Velmi šťastný Jak otevřu pusu, abych řekl "dobrý den" tak už ji tam mám pořádnej výtlem A po špatných zkušenostecj mi dává rovnou větší dávku. Sice pak celej den slintám jak bulldog na půl huby, ale lepší než jí zase bolestí vysypat všechny "inštrumenty" ze stolečku HaHaaa
   Návrat  
AntHraX je teď offline  AntHraX
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 11:30   Citovat  

Jelikož jsem detailista, tak už mám v hubě taky skoro 100 tisíc. To je samý CEREC atd. Už bych možná mohl sám dělat zubaře po tom co jsem si všechno zažil Velmi šťastný

Hodně mě toho podělala minulá zubařka, když mi vypadla plomba a zpod toho jsem vytáhl vatu, tak mi bylo jasné, že je čas pro změnu. Nový soukromý zubař se nestačil divit. Ale už mám hubu jak z telenovely, takže těch investovaných peněz nelituju. Popravdě bych řekl, že to co mi nenadělila příroda dodělal zubař.

Pokud někdo hledá v Brně skvělého zubaře, klidně dám kontakt, jen se člověk musí připravit, že jeden kanálek stojí 400-800, plomba 1500-3000, CEREC jeden zub 7000,- Umrtvovací injekce 200,- Ale jeho přístup je takový, že mi na stropě pustí telku, začne říkat co bude, dělat, vše mi ukáže na kameře a nic mě nebolí...Prostě stoprocentně profesionální přístup... OK
   Návrat  
Administrátor
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 11:45   Citovat  

Tak je to v pořádku je to dobrý ... tuhle mě na stropě (Praha) pustil sněmovnu, ani jsem nepotřeboval injekci, adrenalin umrtvil tkáně dokonale pořádnej výtlem
   Návrat  
Partner H-C
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 11:47   Citovat  

Rucne a bez injekce bych si asi to cisteni kanalku delat nenechal to snad ne
U noveho zubare dostavam injekci taky vzdycky automaticky, k cisteni kanalku pouziva endomotor s apexlokatorem (neco na tento zpusob, napr. jak tim "pilnikem" zajede uz moc hluboko, tak to zacne pipat jak parkovaci senzory u auta, plni to pak nejakou gutapercou), pred zaplombovanim zuby osetri ozonem, ted si jeste asi necham vsechny zuby opiskovat (air-flow)... televize a hudba samozrejmosti Mr. Green kdyz vidim co vsechno existuje za pristroje, tak mam pocit ze vetsina zubaru zije jeste porad v praveku a vystaci si s klestema a kladivem naštvanej
Jak pise Daver, radsi dam vsechny zuby do poradku ted za nejakych 15k, nez pak davat jen za jeden zub 20k...
   Návrat  
n3uro je teď offline  n3uro
2 háčka
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 12:06   Citovat  

Pokuď chceš umrtvení, zubař ti ho musí zajistit. To je tak když někteří neví co mají dělat...
   Návrat  
HanysR je teď offline  HanysR
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 13:23   Citovat  

Ja už zažil dvě čištění kanálků Velmi šťastný
Jednou to bylo u starého zubaře a to jsem ani nevěděl, že mi je čistí, prostě úplně v pohodě.
No a podruhé, to už bylo teda celkem akční Tak to koukám!
To už sem byl u nového zubaře a to byla bolest jako prase, i když mi dal injekci.
Než se provrtal k tomu kořenu tak sem myslel, že z toho křesla odletím Velmi šťastný , ale pak už mi dal umrtvovák přímo dovnitř a bylo to celkem v pohodě. kouř
Nechápu proč mě to teď tak bolelo a předtím vůbec nic, přitom doktor fakt super, důkladný a precizní.
Každopádně jsem rád, že už to je zamnou je to dobrý
   Návrat  
1 háčko
PříspěvekZaslal: 14.8.2012 , 13:35   Citovat  

HanysR napsal:
Ja už zažil dvě čištění kanálků Velmi šťastný
Jednou to bylo u starého zubaře a to jsem ani nevěděl, že mi je čistí, prostě úplně v pohodě.
No a podruhé, to už bylo teda celkem akční Tak to koukám!
To už sem byl u nového zubaře a to byla bolest jako prase, i když mi dal injekci.
Než se provrtal k tomu kořenu tak sem myslel, že z toho křesla odletím Velmi šťastný , ale pak už mi dal umrtvovák přímo dovnitř a bylo to celkem v pohodě. kouř
Nechápu proč mě to teď tak bolelo a předtím vůbec nic, přitom doktor fakt super, důkladný a precizní.
Každopádně jsem rád, že už to je zamnou je to dobrý

Zalezi na lokalizaci zubu a pokrocilosti zanetu, anestetika maji obecne v kyselem prostredi zanetu nizsi ucinnost..

Pokud byste v okolí Brna sháněli zubaře tak napište SZ Úsměv
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Problém se zubem :-D
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Jdi na stránku 1, 2  Další 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina