Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Apex v-afc ll
Fórum: Motor, ECU, spojka a převodovka
0
Pomohlo ti toto téma?   
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
Rolf je teď offline  Rolf
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2012 , 14:20  Naposledy upravil Rolf dne 28.10.2012 , 15:54, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

Zdravím, nemáte někdo, prosím, český návod na Apex V-AFC II? Předem díky
   Pomohl ti příspěvěk? Návrat  

Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
M@jk je teď offline  M@jk
Moderátor
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2012 , 14:52   Citovat  

Rolf napsal:
Zdravím, nemáte někdo, prosím, český návod na Apex V-AFC II? Předem díky

Ola Rolfe,
prosím, buď tak moc hodný, změň si nadpis dle pravidel fora, tudíž první slovo s velkým písmenem a pak malá.

Díky moc

0
PříspěvekZaslal: 28.10.2012 , 15:56   Citovat  

Ahojky, provedl jsem a omlouvám se. To víš, ten věk! Velmi šťastný

Idaho je teď offline  Idaho
Partner H-C
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2012 , 16:50   Citovat  

Česky navod na VAFC je utopie stejně jako na mnoho dalších takovýchle pomucek. Nikdo to ofikonevozí a pokud ano vystavuje s epráve díky chybejícímu CZ navodu velkým pokutám, a vzhledem k tomu že se toho zas tolik neprodá tak ofiko překlad si nikdo platit nebude.

Zobrazit informace o autorovi  Odeslat soukromou zprávu
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2012 , 18:06   Citovat  

No, to já samozřejmě všechno vím, nicméně na Honday mi bylo řečeno, že ho snad někdo má. Proto to zkouším se zeptat. Ale jinak dík. přátele

Hondik je teď offline  Hondik
4 háčka
Členství: Žádné
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2012 , 18:28   Citovat  

mam jenom origo anglickou verzi a k tomu google translator kdyz uz neco potrebuju Velmi šťastný
navic si myslim ze mam I verzi ale nejak si ted nejsem jisty stejne v tom nastavuju jenom spinani vtecu Úsměv

0
PříspěvekZaslal: 28.10.2012 , 19:27   Citovat  

Dík, já mám taky origo ang. verzi. Něco chápu, tak asi jak vidím, budu muset s tím vystačit. Úsměv

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 28.10.2012 , 19:53   Citovat  

a co tam vlastne chces nastavovat jestli to muzu vedet
ja to mam uz 3 roky a krom vtecu sem si na nic jineho netroufnul jenom si hraju s tim monitorovanim a co si muzu dat na display z tech 4 veci co se tam vlezou Velmi šťastný

0
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 0:38   Citovat  

No právě. Mě VTEC přepíná až v 6300 otáčkách. Takže i když to točí okolo 8500, tak je to moc vysoko. A nemám rád, když nevím, jak co funguje. Dřív jsem dělal 30 let Bavoráky a tam v těch pořádnejch(starejch), podobný vyfikundace nebyly! Hondu se pořád učím a když čtu tady ty názvy a obraty, nevím, která bije. Dokážu si udělat cokoli, ale to názvosloví mě dává slušnou čočku! Velmi šťastný

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 14:59   Citovat  

no ja bych to posunul na nejakych 5600-5800 rpm to spinani vtecu
jinak je tam i nastaveni paliva tim jako ze ho muze prodat aniz bys zasahoval do map co jsou v ECU ale jak to presne funguje nevim

TYPEing je teď offline  TYPEing
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 15:08   Citovat  

nemá někdo to schéma zapojení APEXI V-AFC II? diky

4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 16:47   Citovat  

TYPEing napsal:
nemá někdo to schéma zapojení APEXI V-AFC II? diky

mozna ti to pomuze
tudyodkaz

Apexi VAFC2.pdf
 Komentář:

stáhnout/zobrazit
 Soubor:  Apexi VAFC2.pdf
 Velikost:  2.57 MB
 Staženo:  170 krát

zyx je teď offline  zyx
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 17:05   Citovat  

Rolf napsal:
No právě. Mě VTEC přepíná až v 6300 otáčkách. Takže i když to točí okolo 8500, tak je to moc vysoko. A nemám rád, když nevím, jak co funguje. Dřív jsem dělal 30 let Bavoráky a tam v těch pořádnejch(starejch), podobný vyfikundace nebyly! Hondu se pořád učím a když čtu tady ty názvy a obraty, nevím, která bije. Dokážu si udělat cokoli, ale to názvosloví mě dává slušnou čočku! Velmi šťastný

A neni lepsi kdyz prave spina pozdeji? Me taky spina v 6300 a vubec me to nevadi Mrk .Serie motor spina v 5500 ale co vim tak ten tvuj neni seriovy.

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 29.10.2012 , 17:15   Citovat  

6300 ?
seria ?
aky motor ?
btw: cely VAFC je pekna kravina. zopnut vtec a prepnut mapu v ECU su uplne odlisne veci, dajme tomu, ze korekciami oblbnes seriovu ecu aby si mal spravne palivo, ale predzapal pojde skratka presne podla mapy, ktoru mas v ecu.

0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 2:23   Citovat  

6300 je podle mne moc vysoko. Pak to musíš točit pomalu na max, jinak jsi prohrál! Velmi šťastný Když přeřadíš, dostaneš se totiž pod. Nehledě na to, že při těch točkách plaším celý Čechy,natož policajty! Takže ideál bych taky viděl někde okolůo 5000-5500. Víte o někom dobrém, kdo se dokáže podívat na mapy a naštelovat to co nejdokonaleji? Ani nevím, co tam pořádně je. Potřebovalo by to odbrzdit, zkusit a naladit. VTEC

monty je teď offline  monty
Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 30.10.2012 , 6:51   Citovat  

ty myslíš že když ho sepneš dřív že to pojede víc ?takovejch bylo ...naštuduj si trochu jak to funguje a proč tam ten vtec vubec je ,pak pochopíš proč a kdy ho přepnout. a máš teda serii motor nebo upravený ?

0
PříspěvekZaslal: 31.10.2012 , 1:51   Citovat  

monty napsal:
ty myslíš že když ho sepneš dřív že to pojede víc ?takovejch bylo ...naštuduj si trochu jak to funguje a proč tam ten vtec vubec je ,pak pochopíš proč a kdy ho přepnout. a máš teda serii motor nebo upravený ?

Monty,není mi dvacet, ale 52.Pár kárek už jsem složil, takže úplnej dement nejsem. přátele Funguje stejně jako vanos u BMW (začal ho dělat později). Slouží k vyrovnání výkonu a točáku, pokud možno v celym rozsahu otáček,(u Hondy pomocí další vačky),(u BMW natáčením vaček) které ti vlastně mění zdvih a časování ventilů. Nebo se teda pletu? Vím, že nepřidává 50 koní,dorovnává hlavně točák, ale když je to vysoko, máš tam schod jako bejk. A já ho tam mám, proto to chci sundat. Když se změní zdvih dřív, nebude tam, je to plynulejší a vyhneš se tomu, že ti jde třeba mezi 5500 rpm a těma 6300 rpm výkon dolů, nebo ztuhne a pak to vyletí. Proto jsem se taky ptal na toho ladiče. Bez brzdy, počítače na mapy a člověka, který to perfektně umí poznám houby. Měl jsem ještě jednu seriovku a tam přepínal VTEC v 5300 a bylo to luxusní. Ale ta zase neměla 226 koní a netočila tolik. Jinak, mám tam spec. vložky válců s písty, type-R hlavu, skunky vačky,štel. vač. kola, ten Apex, lehčenej setrvák, nvidia vejfuk, svody nevím. Nic moc, ale jede to. Úsměv
Podle grafu je to vidět. Ideál by byl, podle mne 5500 rpm.

výkon graf.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
výkon graf.jpg, 44.19 kB

infinity je teď offline  infinity
Partner H-C
Členství: Gold
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2012 , 2:57   Citovat  

Idaho napsal:
Česky navod na VAFC je utopie stejně jako na mnoho dalších takovýchle pomucek. Nikdo to ofikonevozí a pokud ano vystavuje s epráve díky chybejícímu CZ navodu velkým pokutám, a vzhledem k tomu že se toho zas tolik neprodá tak ofiko překlad si nikdo platit nebude.

asi tak...jako u vseho ostatniho Mrk

Rolf: existuje velmi jednoduchy navod, jak spravne umistit vtec crossover...potrebujes k tomu pouze 2 mereni na brzde. Jinak to zadnym odhadem nikdo neumi. Nevim odkud jsi...pokud mas moznost stav se do prahy k motorart. Je tam brzda a auto se muze odladit primo na miste na pockani.

pokud ti neco neni jasne s anglictinou, tak to sem prdni...nejak to rozebereme.

Moderátor
1
PříspěvekZaslal: 31.10.2012 , 6:30   Citovat  

citace:
. Ale ta zase neměla 226 koní a netočila tolik. Jinak, mám tam spec. vložky válců s písty, type-R hlavu, skunky vačky,štel. vač. kola, ten Apex, lehčenej setrvák, nvidia vejfuk, svody nevím. Nic moc, ale jede to.
Podle grafu je to vidět. Ideál by byl, podle mne 5500 rpm.

tak a jsme u toho , tím že máš jiný vačky se ti posouvá i ideální bod sepnutí vtecu,jak píše infi jde o dvě měření jedno s vtec pointem nízko např na 4,5t(moc brzo a křivka bude před dosažením otáček kdy ty vačky začnou fungovat nízko a pak se zvedne) a druhý s vtec pointem vysoko např v 8t (křivka po překročení určitých otáček bude padat-nevtec vačka přestavá fungovat) .když si obě křivky pak položíš přes sebe tak ti vyjde ideální bod kdy sepnout vtec.Tzn pokud na tenhle setup někdo stavěl mapy (serie to rozhodně neni),pochybuju že by takovouhle triviální věc neudělal. už jsem několikrát u b 16 musel nastavit vtec na 6t níž to prostě nemělo smysl,pocitově to auto jelo mín ,zmizel kopanec při sepnutí ,ale fyzicky bylo auto rychlejší.Ale samozřejmě pokud chceš mít jistotu prostě zajed na brzdu a ty dvě měření udělej.
p.s. věk s tím nemá nic společnýho -zeptal ses jako 20tiletej hejsek ,dostals odpověd jako on.vtec měl oproti vanosu jednu výhodu , mohl měnit i časování i zdvih -přepíná na jinej profil vačky,vanos jen pootáčel vačkovou hřídelí proti rozvodovýmu kolu prostě takový plynule stavitelný kolo.až časem se oba systemy prolnuly viz třeba u hondy v k20 ctr.

Moderátor
1
PříspěvekZaslal: 31.10.2012 , 6:44  Naposledy upravil monty dne 1.11.2012 , 6:25, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

koukám graf z komvet racingu z okřížek to není daleko ode mě, kolik tam vyjde měření ?
jinak bych řekl že je to nastavený správně , vidíš křivku před a po těch cca 6300 ? protáhni si je dál v tom směru kterým jdou a budeš mít ty průběhy o kterých jsem psal předtím , ano nevtec už od 5,5 t padá dolů ale vtec profil by v tu chvíli měl o cca 15-20Nm mín (pokud dobře vidím ,není to moc čitelný)tzn sepnutím by sis tam vytvořil zub -propad výkonu .nefunguje to tak že by se ti ten krouták kterej máš ted v 6300 posunul do těch 5,5 ,přešel bys na tu spodní křivku -pokud by ses toho propadu chtěl zbavit znamená to bud jiný vačky(ne tak agresivní vtec profil nebo agresivnější nevtec profil) nebo jiný jejich pootočení nebo např zkusit jiný svody(na ceru jsem potkal jedny který nejlíp fungovali od 5t do cca 6,5 ale zas nevím jestli nesrážely max).ale to je laborovat a zkoušet , jedno vždy ovlivní druhý .
add obrázek cca tak nějak by ten pruběh vypadal.akorát nevím proč ti padá krouták nad 7,5t ,vtecovej profil tak funguje jen v celkem uzkým pásmu na to že začíná až tak vysoko.

vkon_graf_216a.JPG

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
vkon_graf_216a.JPG, 33.15 kB

0
PříspěvekZaslal: 31.10.2012 , 17:38   Citovat  

monty napsal:
koukám graf z komvet racingu z okřížek to není daleko ode mě, kolik tam vyjde měření ?
jinak bych řekl že je to nastavený správně , vidíš křivku před a po těch cca 6300 ? protáhni si je dál v tom směru kterým jdou a budeš mít ty průběhy o kterých jsem psal předtím , ano nevtec už od 5,5 t padá dolů ale vtec profil by v tu chvíli měl o cca 15-20Nm mín (pokud dobře vidím ,není to moc čitelný)tzn sepnutím by sis tam vytvořil zub -propad výkonu .nefunguje to tak že by se ti ten krouták kterej máš ted v 6300 posunul do těch 5,5 ,přešel bys na tu spodní křivku -pokud by ses toho propadu chtěl zbavit znamená to bud jiný vačky(ne tak agresivní vtec profil nebo agresivnější nevtec profil) nebo jiný jejich pootočení nebo např zkusit jiný svody(na ceru jsem potkal jedny který nejlíp fungovali od 5t do cca 6,5 ale zas nevím jestli nesrážely max).ale to je laborovat a zkoušet , jedno vždy ovlivní druhý .
add obrázek cca tak nějak by ten pruběh vypadal.akorát nevím proč ti padá krouták nad 7,5t ,vtecovej profil tak funguje jen v celkem uzkým pásmu na to že začíná až tak vysoko.

No právě, ten krouťák mi taky nejde do hlavy. Naposled to měřili, když se ten motor dělal, takže nevím, kolik to stálo. Já jsem v Praze. Když mi měnili loni v Brně pístní kroužky(jeden prdnul) Tak mi to vrátili, že to ani neudrželo volnoběh. Málem mě prdla žíla! Došteloval jsem to, ale tak nějak nouzově, protože při zapnutí zapalování mi třikrát blikne kontrolka motoru (je to MAP senzor?). Pak zhasne, ale nevim, jestli tam nšco neutrhli, nebo jestli se něco nerozhodilo v elektronice. Proto bych rád, aby to někdo zkontroloval a naladil na brzdě. Hrabat se do toho v garáži je bezpředmětný. Ale zase když porovnám časy na 400m s mojí M5tkou (3500 ccm,240PS, 310 krouťák, váha skoro stejná, r.v. 1980, bez úprav, protože je to veterán) tak je mám na desetinu stejný. Což mi připadá docela dobrý na 2.2 motor. Úsměv Na měření jsem byl naposledy, asi před 5ti lety, v Praze na Jarově ve škodovce s BMW a stálo to tuší okolo 900 Kč.Bez ladění.

vti [906team] je teď offline  vti [906team]
4 háčka
0
PříspěvekZaslal: 31.10.2012 , 19:50   Citovat  

monty ti to pekne vysvetlil a podla mna ten graf ukazuje, ze priebeh je velmi pekny, ak tam mas ine vacky a aj pruzinky a ventily, tak by sa z toho malo dostat aj viec keby bol limiter este o par 100 otacok dalej.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2012 , 5:44  Naposledy upravil monty dne 1.11.2012 , 6:16, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

krouták je v pořádku , na danej setup to je správně . musel bys laborovat a případně změnit komponenty viz předchozí př, jinak s tím nehneš .
add chyba :zkus udělat reset ecu , odpojením napájení (pojistka /baterka) ,je možný že se ta chyba při montáži jen zapsala a už v ecu jen visí.
chybový kody najdeš v manuálu nebo tady ve faq tudy odkaz
tudy odkaz
a ano 3x krátký bliknutí je MAP , pokud to resetem nezmizí tak bych rozhodně hledal co kde ,map je základní čidlo.měl by být shora na klapce,ale záleží co tam přesně máš,používá se i přes hadičku na kastli.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 1.11.2012 , 6:08   Citovat  

citace:
mojí M5tkou (3500 ccm,240PS, 310 krouťák, váha skoro stejná, r.v. 1980, bez úprav, protože je to veterán)
možná by tě zajímalo tuto tudy odkaz

0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 0:49  Naposledy upravil Rolf dne 2.11.2012 , 1:32, celkově upraveno 1 krát. Citovat  

monty napsal:
krouták je v pořádku , na danej setup to je správně . musel bys laborovat a případně změnit komponenty viz předchozí př, jinak s tím nehneš .
add chyba :zkus udělat reset ecu , odpojením napájení (pojistka /baterka) ,je možný že se ta chyba při montáži jen zapsala a už v ecu jen visí.
chybový kody najdeš v manuálu nebo tady ve faq tudy odkaz
tudy odkaz
a ano 3x krátký bliknutí je MAP , pokud to resetem nezmizí tak bych rozhodně hledal co kde ,map je základní čidlo.měl by být shora na klapce,ale záleží co tam přesně máš,používá se i přes hadičku na kastli.

Díky. Resetovat jsem to zkoušel několikrát, měl jsem ho i venku, zkoušel jsem ho měřit, ale žádnou chybu jsem nenašel. Jestli se ti zdá ten průběh v pohodě, tak jsem rád. Stejně musím na tu brzdu a podívat se co tam vlastně je. Asi nic mechanickýho zatím měnit nebudu, stačí mi když budu vědět, že je to v pohodě a mám tam co možná nejvíc, aby to šlo i do normálního provozu. Mám kompletní servisní manuál, dělám podle něj, to bylo první, co jsem si sehnal.Jen některý věci nepřeložim. Ty chybový kody mám taky, ale i tak dík.

666potky je teď offline  666potky
3 háčka
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 1:07   Citovat  

pani, my sme startovali bez zapojenej lambdy, ECU vtedy hlasila chybu 41 co je lambda, teraz po zapojeni lambdy som chcel vyblikat chybu, prepojil som skratovaci konektor a klucik do prvej polohy a len sa rozala kontrolka motoru

to znaci chybu 0 vadne ecu alebo ziadnu???, odpojene je EGR , vapor, 4klapka ale nic z toho ECU nehlasila

stale nemame este nacasovane vacky, su na nule, nejake rady??

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 5:49   Citovat  

pokud po propojení pouze svítí tak je bez chyb.jinak záleží co tam máš za ecu např p30 tohle neumí,seriová P13 by egr myslím zahlásila až za jízdy , když by ho chtěla použít , vapor nevím co je a čtyřklapku asi nehlásí vubec jen spíná výstup-aspon mě její nefunkčnost nehlásila.

Moderátor
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 5:54   Citovat  

pokud to pořád hlási chybu mapu je potřeba to najít ,to není sranda,podle něj se řídí dávkování ,předstih. zkoušels ho vyměnit za jiný, proměřovat dráty ,jestli vedou kam mají ,případně jestli nejsou švihlý na kostru nebo do sebe ?

TYPEing je teď offline  TYPEing
0
PříspěvekZaslal: 2.11.2012 , 20:35   Citovat  

Hondik napsal:
mozna ti to pomuze
tudyodkaz

díky Úsměv Je to tam.

Obsah fóra Honda-club.cz