Rozšířené hledání} Informace o členství Kontaktní informace Seznam uživatelů Kalendář Spřátelené weby Honda-club.cz Přihlásit se k emailu
[1]
Linka Uživatelské skupiny Linka Galerie avatarů Linka Kdo je online Linka
Linka Jak se stát členem klubu Linka Stáhnout stanovy sdružení Linka Výhody pro členy klubu Linka
  Obsah fóra Honda-club.cz   
Modely ... menší chlapské hračky.
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Strana 1 z 1
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 14:53   Citovat  

pánové a ostatní...

Chci si stvořit vozidlo do kanalizačního systému.V mém případě do bývalých teplovodů.
Průměr trubky 200-300 . Takové abych na něj umístnil kameru a dokázalo za sebou táhnout kabel pro své potřeby alespoń do vzdáleností 50m a provázek či podobné vlákno .

První prototyp bez kamery jsem měl z lega ,byť přestavěný velký model bagru pneu průměr 8cm náhon 4x4 bez uzávěrek .
problém je váha,potrubí není hladké ale z vnitřní korozí a i s kaly. Takže auto po cca 15m nemá již šanci a prokluzuje,a to potřebuji i do pravoúhlých zatáček. Když jsem je patřičně zatížil ,již to nepobírá plastová legotechnika. Konkrétně převody. A to jsem byl na 5kg to jest třetinová váhá profikár.

Nemáte nápad na byť jen konkrétní díly za příjemnou cenu?

Co se týče podvozku měl jsem přední nápravu klasické koncepce. Ještě jsem přemýšlel o kloubáku . profi káry jsem v akci neviděl ale myslím že mají hnanou každou stranu zvlášť bez možnosti natáčení kol. Ale u kanalizace jsou větší poloměry oblouků nežli u teplovodů.

ilustrační foto

TV kamera do kanalizace.jpg

Zobrazení obrázku v plné velikosti.
TV kamera do kanalizace.jpg, 24.92 kB
   Návrat  
   Zobrazit informace o autorovi Osobní garáž Odeslat soukromou zprávu
crxmann je teď offline  crxmann
5 háček
Členství: Žádné
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 14:57   Citovat  

a co postavit pásák a použít merkur?
   Návrat  
PAKO je teď offline  PAKO
5 háček
PříspěvekZaslal: 25.10.2012 , 15:13   Citovat  

to je problematické a proto to ani profi nedělají ,dostává se tam špina mezi hnací a vodící kola a pás...a apropo ten sem taky testoval...byť s klasickým skládaným pásem a né s gumovím. Dokonce jsou vozíky s pomocným zařízením na zádek ...když už to nejde tak se vysune rozepře o strop hnací se přitlačí a už to jede.

k optice...našel jsem wifi kameru s možností sí´tového kabelu co má 120ve vertikále a 270 na horizontu otočení pomocí servomotorů s přisvícením a zoomem. za přijatelnou cenu .

Jako pohon jsem přemýšlel na motor z aku kdybych měl koncepci jedné nebo dvou hnaných náprav + natáčecí přední náprava. dá se dát do těla na podýl ,výkon je výborný . kdybych ovšem šel do koncepce každá strana zvlášť bez natáčecí nápravy asi by to chtělo něco menšího. abych tam nacpal 2

Jinak na tělo použiji hliník ,silon ,ocel. to je dostupné a laciné ,vesměs jde o tubus na uložení střev, Kola bohužel z modelů nejdou jsou bezdušové a měkké . Asi zkončím z koleček typ nákupní vozík a růčos vyrobím vzorek...ale kdyby bylo i něco jiného co by bylo vhodnější nepohrdnu nápadem.
   Návrat  

Obsah fóra Honda-club.cz   
Modely ... menší chlapské hračky.
Fórum: Volná diskuze
Zobrazit příspěvky z předchozích:
 Řadit příspěvky dle: 
Zaslat odpověď

Časy uváděny v GMT + 1 hodina